Jump to content
FAS Goran
Markobgd

Nuova Delta 2.0 mjet 165hp Platinum

Recommended Posts

Naravno da ce svaki novi aftermarket uredjaj da gazi sa performansama, dovoljno je vec sto ima i neki OS koji nije embedded. Prvi cu reci, da ce fabricka navi sa ove vremenske distance imati nedostataka, tehnika strahovito brzo napreduje.

Aktivno vozim od '97. i nikada se toliko gadgeta nije pojavljivalo kao zadnjih godina, stavise ulaze u serijsku opremu. Reci cu vam da sam maltene identican uredjaj prvi put koristio 2006., firma je kupila sluzbeni Pug 407, nakrcan maltene sa svom opremom koja je na njemu bila dostupna. I tada je ovako nesto bilo space-shuttle, telefon u autu, navigacija, glasovne komande... Setite se sta ste tada vozili ili kada ste masovno poceli da koristite navigaciju na svojim Smart telefonima, pa uporedite. Izvukao sam podatak iz nekog dodatnog kataloga opreme da je za Stilo na pocetku prodaje doplata za ConnectNav bila neverovatnih 2500 EUR :w00t: .

Tako je bilo nekad i naravno da neke stvari izgledaju pomalo zastarelo. Ja sam recimo zadovoljan uredjajem jer sam za smesnu doplatu od 120 EUR (sada je to i manje) dobio sve ono sto mi je falilo u autu - MP3 muziku, bolji zvuk, handsfree telefon, glasovne komande, Trip podatke na jednom mestu, setovanje vozila sa navigacije, neuporedivo lepsi enterijer i ugodjaj u voznji, mogucnost ugradnje rikverc kamere... Kada sad sednem u neki npr. Stilo ili Nuova Bravo koji ima obican Visteon uredjaj deluje mi prilicno prazno. Tako da se ne moze reci da itekako nema benefita.

I druga stvar, koliko god da su novi aftermarket uredjaji napredni (a i 3-4 puta skuplji i atraktivniji za kradju) - sigurno se neko nece sloziti sa mnom, licno sam stava da ne treba praviti cirkus od auta sa Wi-Fi, videom i sl... Auto je prvenstveno prevozno sredstvo i ne treba se igrati u voznji kao sto to sve vise ljudima prelazi u naviku. Podrzavam ono sto olaksava voznju i pomaze vozacu da mu paznja ostane fokusirana na putu.

Da ne tupim vise :) - slazem se da bi kod Marka to bila vise sminka jer vec ima neke funkcionalnosti navi uredjaja (kod vecine to ne bi bio slucaj). Izvinjavam se za duzi post.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Izvinjavam se za duzi post.

Ne, ovo stvarno nije u skladu sa mojom temom...ovako dugačko pisanje bez predstavljanja svog auta neće da može! :laughing:  :laughing:  :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mare, mogu li u tvojoj temi bar da linkujem svoje predstavljanje :D ?

Zaboravio sam onaj dan da ti kazem, mislim da je na onoj navi koju si gledao QuadLock konektor, umesto standardnog ISO kao kod nas.

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ivan

Apsolutno se slazem sa tobom Ivane, mozda je nemogucnost ubacivanja krekovanih mapa uzrok toga sto sam ja besan na svoju navigaciju, jer ne moze da vrsi prvenstvenu namenu a to je vodjenje navigacije... da je normalna cena mapa i da ih mogu sebi priustiti, ili da se mogu naci krekovane verujem da bih bio srecniji po tom pitanju, mislim mogu ja kupiti mape ali bi me proglasili za nenormalnog, jer za 180e neko radi ceo mesec tezak posao... Meni najvise smeta sto je bukvalno nedovrsena navigacija, mislim da su sa ovim hardwerom mogli da ubace jos mnogo toga ali ajde...

 

Ivane reci mi zagolicalo me je postoji li mogucnost ubacivanja parking kamere na moj display? sad me to intrigira, cisto sumljam da bih to radio, jer su dovoljni senzori ali ajde da pitam ...

Edited by Ivan
Skinuo sam ti samo citat ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

To za mape sve stoji, apsolutno se slazem i to im je minus... Isto tako i da je mogao i da se ubaci neki jaci hardver, kada sam prvi put pre par godina otvorio ConnectNav nasmejao sam se sta je naplacivano po kojoj ceni. Opet, uzmi u obzir kakva je tehnologija bila pre par godina i da u sustini i nije trebalo nesto mnogo jace.

Takodje, uzmi u obzir da ti sad u Bravo ubacim najobicniji Visteon CD, bez kojih bi sve funkcija ostao - smorio bi se realno :) .

Sto se kamere tice, na CN+ se komotno montirala. Secnu se linije 16 i 26 u video flat kablu i dovuce signal koji hoces. Moj drugar (i nas kolega) Branko je to napravio i super funkcionise. Ima fabricku navigaciju, zatim video ulaz koji se aktivira na prekidac (mozes da prikacis telefon i pustis video, navigaciju sa telefona...), a ubacivanjem u rikverc se automatski aktivira kamera.

Da ne off-ujemo kod Mareta, tema o ugradnji na CN+ : https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/66369-fiat-stilo-povezivanje-video-ulazarikverc-kamere-na-fabricku-connectnav-navigaciju/ , a evo kako to funkcionise u praksi:

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Extra

Mada,opet,koliko je realno da samo zbog grane bude cela litra manje?

Ako se sećaš ubrzo nakon čišćenja sam primetio da je po bordu litar ili preko opala prosečna potrošnja. Sad ne ulazim koliko i da li bord laže u odnosu na realnu potrošnju jer su oba uzorka po istom...

Takođe sam tada primetio osetan dobitak na konto snage kao još 30% recimo. S'obzirom da je način vožnje ostao isti a da lakše dostiže prosečne brzine nije čudno što je pad ovakav.

Kakav je odnos grad : otvoren put?

Uzorak je gotovo isti jer na oba je nekih 1000km magistrale i ostalo naše redovne rute pp gradu koje su ostale nepromenjene (supruga do posla, malecka na trening, ja do perionice, jednom u metar dana do SM autoputem... ) Edited by Markobgd

Share this post


Link to post
Share on other sites

MArko i ja imam identicnu potrsnju po boardu... avg 5.9-6.0 l/100km, uzorak od oko 3000 km i average speed 33kmh... samo sto se meni ne uklapa potrosnja na bordu sa realnom potrosnjom :thumbdown:  :thumbdown:  :thumbdown:  rezervoar punim gotovo uvek do cepa, upisem km i posle ponovo, preracunam kilometrazu i potrosnju... po cepu mi se uvati oko 6.3, 6.5, 6.9 pa cak i preko 7litra nekoliko puta... naravno trip A mi stoji na uzorku od 3000, 4000 5000 km, a kad god natocim gorivo resetujem trip B, i na njemu mi recimo sada stoji ako se secam 5.9 a realno je skoro 7... jbg laze kao i svaki..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marko, moram još jednom da iskoristim priliku da pohvalim Deltu i 2.0 mjt motor, kao najbolji ikad napravljeni. Stvarno extra motor, bolji od svakog benzinca, a i auto boli glava. Ziveo sam u zabludi do 04.10.2015.god i hvala ti sto si mi otvorio oci da ne ostanem slep ceo zivot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marko, moram još jednom da iskoristim priliku da pohvalim Deltu. Stvarno extra auto

Još dizel.

 

Znači reci brate šta ti treba pa da pomažemo :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marko, moram još jednom da iskoristim priliku da pohvalim Deltu. Stvarno extra auto .

Jel si slobodan za vikend, treba neku gradju da prevezem, kod mene ne moze da stane, previsoko je, a ti imas panorama krov?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jadna mili Bože, šta uradih?

Ne može čovek više ni da uputi pohvalu. A ovi lešinari odmah skočili

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije to sramota nista

Bolje je po tebe, prosirili ti se vidici a tu smo da ti pomognrmo da nadjes dobar jtd i uzivas u zivotu :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dezurni, reci odmah sta ti treba, nemoj da ides okolo. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...