Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Evo da prestavim moj novi auto.

U pitanju je Nuova Bravo 1.4 16 v, 2012.godište sa pređenih 41137km.

Auto je kupljen u AUTOLAND AK KOMPRESOR. Auto je u garanciji do 20.06.2014.god. Redovno održavan i servisiran u ovlašćenim servisima i poslednji servis je urađen pre 3 meseca na 40000km.

 

U dokumentaciji piše da je oprema NEW DINAMIC!??? Niša mi nije bilo jasno kada sam pogledao opremu jer je po meni ovo ACTIV oprema uz neke dodatke.

 

Auto sam malo testirao i prevezao sam za sada oko 300km. Moji utisci su da je udoban i da solidno vuče, uz prihvatljivu potrošnju od oko 6l (vozio ga Ibarskom magistralom). Vrlo dobro kreće, ali mi se čini da je prva brzina dosta kratka. Na obilaznici oko beograda u 6 stepenu sam potrošnju u jednom trenutku spustio na 4,2l. Za sada utisci su odlični ali moram malo više da odvozam da bih nešto više rekao.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čini mi se, a možda grešim, da su bila 2 takva u Dunavskoj u Ak kompresor, kad sam ih gledao pre 20-ak dana, i reče lik koji radi tamo da su vraćeni sa rent-a-car , jedan je pazario  Ap sport a evo ga i drugi je lociran. Sve u svemu fin auto :thumbsup: :thumbsup:  i da te dugo služi, mada mi nije baš jasno da u dynamic paketu opreme ne idu maglenke recimo....

Edited by Tomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odakle god da su vraceni ima servisnu istoriju i malu kilometrazu.

 

Nek je sa srecom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Locirali ste ga!!! Ovo je jedan od 6 brava koji je bio u rent a car rajfajzenena ali su bili iznajmljeni AK Komercu kao službena vozila. 3 brava su vozili uglavnom po jedna osoba (jedan je ovaj moj), dok su ostala 3 njih više vozali (videlo se na njima). Sada je AK Komerc otkupio ta vozila, dok su još u garanciji i prodaju ih.

 

Auti imaju servisnu istoriju (po 2 servisa) i najlošiji je imao 53.000km.

 

E sada što se tiče dinamik opreme, što mi je bilo nelogično, kod jednog od dilera u Srbiji sam pronašao baš ovu oznaku NEW DINAMIC, kao kod mog brava i popis opreme je bio identičan. ne znam u čemu je fora ali tako je kako je, oprema je promenila naziv i nivo je smanjen (nema digitalne klime, maglenki :no ). Moguće da je totti u pravu!

 

Za sada ide kao zmaj :thumbup: i polako se privikavam. Moram nešto da primetim, da i dalje stilo 1.9 JTD (kada je kupljen i kada je prodavan) koji sam ranije vozio, ostaje na prvom mestu :wub: :wub: , ali videćemo naredne utiske.

 

Što se tiče GP, prodao sam ga prvom komšiji koji me je od prošle godine ganjao i molio da njemu prvo ponudim auto kada ga budem prodavao B) .

Edited by malac1971

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo јoš nekih dodataka na mom Bravu.

U međuvremenu sam ugradio Zeder. U međuvremenu sam odlučio da ugradim plin i posle 7 dana raspitivanja i pozivanja servisa, pretrage ovog i drugih foruma  odlučio da ugradnju plina uradim kod AC Babić. Auto se trenutno nalazi na ugradnji uređaja i jedva čekam da ga isprobam večeras. Naravno odmah slede prva iskustva.

Edited by malac1971

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fabrikana :wub:
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo sinoć preuzeh auto iz AC Babić, i moj Bravo dobi plin. Vlada (mislim da je na forumu pod nikom error) je odličan lik koji je ispoštovao sve, veoma pedantno i profesionalno je odradio sve prema dogovoru. Ugradio mi je uređaj Tomaseto (ventili i sl.), rezervoar torus Atiker (48l), dizne Valtek, a kompijuter je AC Stag 300 isa 2. Na moja pitanja je veoma stručno i strpljivo odgovarao (nadam se da ga nisam mnogo smarao!!! :book: ).

Prvi utisci su super. U vožnji ne osećam razliku benzin/plin, niti se oseća trenutak kada prebacuje. Jutros sam ga testirao koliko mu treba da prebaci (Vlada je naštelovao da prebacuje kada se voda zagreje na 40 stepeni). Za potrošnju ćemo videti u budućem periodu i javljam (planiram da potrošnja od 9l plina na relaciji Batajnica - centar grada nije mnogo pošto mi je GP trošio oko 7,5l).

Evo i nekih slikica:

 

IMG311.jpg IMG313.jpg IMG314.jpg IMG315.jpg IMG318.jpg

Edited by malac1971

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je samo bolja opcija da se plin ugradi gde se sipa i benzin,bar je to danas lako :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slazem se da je bolje da se prikljucak za sipanje plina ugradi pored cepa za benzin i to sam pitao Vladu da uradi, ali kada ke video da je kod mene sve oko cepa gumena obloga savetovao me je da to ne radim. Usled duzeg koriscenja prikljucak bi se rasklimao, te sam prihvatio savet i ugradio ga na branik da se ne vidi (tako mi je bilo uradjeno i na prethodnom autu).

Evo trenutno cekam da uradim atest plina i javljam se.

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super, sro mi cudno kada kroz motor vidim zemlju, ima mesta itd... Kod mene ni sibicu da turis :)

Sent from my Stilo Bumblebee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ugradnja plina je 450 evrica, a atest cu da kasnije saberem kad mi naplate sve.:blink:

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo završih i atest. Čekao sam oko 2 sata da se zavrsi merenje automobila, slikanje i pregled plinske instalacije i tehnički pregled auta u servisu Sve za vas auto.

 

Usluga i predusretljivost osobljla je dobra :unworthy::clap:, veoma ljubazno su me primili, predusretljivi su bili i relativno brzo sam sve završio (nemam zamerke). ALI za vreme dok sam tamo bio, čuo :devil: reklamacije od trojice vlasnika automobila koji su kod njih ugrađivali plin (jedan dolazi treći put na reklamaciju, jer mu auto nije naštelovan), a čuo sam i kada jedan od šefova pita drugog "šta da urade sa majstorima, jer su dva puta postavljali pogrešne rolere pri zameni kaiša, a ne znaju ko je radio ugradnju delova" :thumbdown: !!!

 

Na sve ovo moram da dodam da je radnik iz AMSS koji mi je pregledao auto :rtfm: , pokidao jednu od žicu koje idu na plinski reduktor  :shock:  (kada sam preuzeo auto oglasila se zujalica plinskog uređaja kao da nema plina, a pokazuje pun rezervoar - što je i bio) :wallbash:. Ovde moram da još jednom pohvalim Vladu, vlasnika AC Babić, koji mi je rekao da odmah dođem i rešio problem za 5 min. :thumbup:

 

I na kraju da kažem da se za atest plaća 280+280+3000+6000+1300=10860 din. + 1500 din za novu saobraćajnu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo da i kažem neke impresije nakon povratka sa putovanja dugog 2250 km. Pre par dana sam se vratio sa odmora sa Tasosa pri čemu sam u povratku išao preko Ohrida. Što se tiče udobnosti auto je odličan, nije za neku trku, ali kada postigne konstantnu brzinu od oko 140 km/h ide bez nekog napora. Pošto sam imao na krovu veliki kofer od 460l, najveća brzina koju sam samo u preticanju postizao je bila 150km/h. Na većim uzbrdicama se ipak osećalo da motoru nedostake KS, ali to nije preterano smetalo. Nakon ovog putovawa auto je opravdao sva moja očekivanja.

Što se tiče potrošnje, računica mi je na kraju rekla da sam ukupno potrošio 218 l plina i 9,5 l benzina, što daje prosečnu potrošnju do 10 l plina na 100km pri čemu je brzina uglavnom bila oko 140km/h :scooter: (na nekim mestima mnogo manje ali je preovladavala ova brzina jer mi putni računar pokazuje prosečnu brzinu od 84 km/h i potrošnju od 9,1 l / 100 km). :unworthy:

Tako]e, ne[to pre odlaska na more ponovio sam obuću na autu i tako umesto čeličnih 16" (slika dole) kupio sam aluminijumske felne od 16" sa gumama (DOT 1313, odlična šara, slika pored).

IMG273.jpg IMG861.jpg

Sada imam dva seta odličnih letnjih guma, ali uskoro moram kupiti i zimske gume.

Takođe kupio sam i postavio centralnu zaštitu ispod motora jer je nisam dobio uz auto (neko je skinuo i nije je vratio).

Do sada od kupovine auta (pre 4 meseca) prešao sam preko 9000km i za sada imam samo pohvale, osim malog nedostatka snage ovog najslabijeg motora koji se ugrađuje u Bravo, što i nije neka mana jer što sam tražio to sam dobio!

Edited by malac1971

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav, kako si do sada zadovoljan sa autom?

Ja planiram da kupim bravo 1.4 16v 90ks, pa da ugradim plin, s tim što bi ja uzimao 2008 godište, nigde ne mogu da nadjem informaciju kakva je limarija na bravu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za limariju cu ja da ti odgovorim.Limarija je vrhunska.Pocinkovana jos od Punta,Stila...

Neces imati nikakvih problema sto se toga tice ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...