neshtry 21397 Posted November 29, 2025 4 shuxx, MiloshBg, Zvezdo and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Punisher 9343 Posted November 29, 2025 6 MS PK, Zvezdo, stex_pb and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 1272 Posted December 5, 2025 Juče je bila emisija na RB 1. program, radili su reportažu, nisam uhvatio od početka, ako sam dobro razumeo, neki sajam / predstavljanje parfema. I između ostalog, u jednom trenutku je žena naprojala fabrike parfema u Srbiji u SFRJ i kaže, danas ne postoji parfimerija koja proizvodi svoje parfeme, osim nekih malih, privatnih, a tada ih je bilo, koliko se sećam, barem 4 - 5 i to velikih. Suštinski, ti parfemi nisu bili na nivou francuskih, italijanskih i šta ti ja znam, sigurno, međutim, u pravljenju tih parfema učestvuje čitav tim ljudi, hemičara, tehničara, sirovine ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
zarekg 375 Posted December 5, 2025 To je čitava industrija. Tehnologija, razvoj, ispitivanje... ozbiljan posao koji je tražio školovan kadar. Ništa neobično u ozbiljnoj zemlji. Razlog zašto je većina proizvoda i bivše Jugoslavije bila (na neki način) na nižem nivou kvaliteta je prvenstveno cena a zatim i tehnologija, posebno kasnije. Da bi mogao kvalitetom da pariraš zapadu morao si da usvajaš najsavremeniju tehnologiju a to košta. U to vreme mnogo više nego sada. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 21397 Posted December 5, 2025 Bilo je,Krka kozmetika,Zorka itd koji su proizvodili vrhunsku kozmetiku i mirise, Zorka je uz svoje,radila i za Dior 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 21397 Posted December 12, 2025 (edited) TAM Pionir(IMR Pionir) Praga RN/RND je čehoslovački kamion 4x2 koji se proizvodio u fabrici ČKD-Praga od 1934. do 1953. godine, a po licenci model ovog kamiona je počeo da se proizvodi 1938. godine u fabrici „Zmaj“ u Beogradu, čime su udareni temelji automobilske industrije u Srbiji i Jugoslaviji. Slikano u Zemunu 1966. Edited December 12, 2025 by neshtry 3 Woodoo, MiloshBg and Loon123 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Punisher 9343 Posted December 31, 2025 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 456 Posted January 1 Kapiram da imam po kuci ponesto sto sam kupio u tim radnjama. Muz tamo neke bakute sto sam je poznavao bio direktor u toj firmi neko vreme. - klasicna socijalisticka burzoazija - dakle - male bebe za ove danasnje, uglavnom potomke te, well, socijalisticke burzoazije iz tih dobrih starih vremena. Secam se kod njih na gajbu kad udjem - k'o da si us'o kod alibabe i onih njegovih 40 drugara u pecinu 2 MS PK and neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grafit 1382 Posted January 2 (edited) a Edited January 2 by Grafit 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Punisher 9343 Posted January 7 Za sve one koji su odrasli na MTV muzici 80ih i 90ih: Somebody basically rebuilt old MTV and forgot to ruin it. This site streams 27,000 music videos, 24/7, across seven decades. No algorithm. No login. No “because you watched this” nonsense. You get dropped in and see what comes on next, just like we all used to. And instead of ads, it randomly throws in vintage commercials — Blockbuster, Mentos, GAK, the whole neon-soaked dream. It’s deeply unserious and weirdly soothing. You don’t curate it. You don’t optimize it. You just let it play. https://wantmymtv.vercel.app/player.html?fbclid=IwY2xjawPLnrdleHRuA2FlbQIxMABicmlkETFBMDFBTzJTMmJIQzhUUDZpc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHgAs2v3vROGbHLHiHB07Xe2LLqzx9Hlrydfwi0PWRsaXQoFoN6MblG_j4D7V_aem_-xE4gAdk5uE7o_QBZ7DHzg 3 2 neshtry, MiloshBg, sokratbg and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 19870 Posted January 8 7 italiano, silenci, neshtry and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 456 Posted January 9 Pa... bice da je trend karata u jednom smeru poceo nesto ranije - dok su vec bili ti - karlovac/ogulin/virovitica drugari u kombinaciji sa po sumama i gorama, zarez, paj' sad: Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 21397 Posted January 9 Linija toaletnih voda leskovačke Nevene bila je podeljena na prepoznatljive grupe: herbalnu, predvođenu kultnim Pokošenim senom, Borom i Ruzmarinom; cvetnu, koja je obuhvatala klasike poput Belog cveta, Ljubičice, Jorgovana i Ruže; kao i modernije brendirane linije Ego i Step koje su pratile trendove osamdesetih. Uz široku ponudu kolonjskih voda (poput Lavande i limunskih nota), ovi mirisi su zahvaljujući kvalitetnim francuskim koncentratima i visokom procentu alkohola postali standard higijene i elegancije širom bivše Jugoslavije. 2 shuxx and knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Punisher 9343 Posted January 10 3 neshtry, Zvezdo and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zarekg 375 Posted January 10 To je baš staro. Najskasnije 70 i neka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 19870 Posted January 10 3 1 sokratbg, Bouz, zarekg and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 21397 Posted January 11 21 hours ago, The Punisher said: Ja sam je imao u prva četiri razreda osnovne škole (od 1978-1982) 1 1 shuxx and The Punisher reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 1272 Posted January 11 Bez ovih fotografija, vrlo kvalitetan komad opreme! Koža, metalne kopče, nepoderivo 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 21397 Posted January 12 Ericsson T28 4 italiano, MiloshBg, nemanja84bg and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2594 Posted January 12 Nisam bas siguran da ta furuna moze ocitati ovaj btc qr kod 1 italiano reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 920 Posted January 16 https://www.instagram.com/reel/DTkv8gXiA8C/?igsh=MXY1NGdlb2M5a2t4YQ== 1 1 Zvezdo and ortakov reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 24813 Posted January 17 Iskopah nedavno svog (tada) nerazdvojnog prijatelja, starog skoro cetvrt veka . Sony CD Walkman, model D-E221. Kod mene je od 2002., a mislim da je model predstavljen nesto ranije, tokom 2001. Malo sam se podsetio i procackao kroz meni - da li treba da pominjem da sve i dalje fercera kao doksa : 5 Bouz, MiloshBg, nemanja84bg and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2594 Posted January 18 Pa naravno , imas one sa cache memorijom kao tvoj model i imas one sa manjom iliti kao da nemaju , iliti kad ih izdrmas secaju ko smece neko od plejera Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 920 Posted January 20 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites