Jump to content
FAS Goran
Drasko bgd

Fiat 500L - prvi servis (20000 km ili 1 godina) / redovan servis

Recommended Posts

Odradjen mali servis u Raduloviću, 10900 din sa seleniom i fiatovim delovima.
Kod Koleta je oko 11200 sa Shell dok je u stojanovu 12-12500din, takodje Shell ulje. Za seleniu treba dodati bar jos 1000 din.

 

Edited by msrdjan1

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmmm..sta li su poskupeli kod Koleta....znam da je bilo oko 10k...sa clanskom karticom izadje ispod 10,000

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odrađen redovan servis na 120K km sa zamenom seta kaiševa, svećica, pumpe i onim standardnim - ulje, filter ulja, filter vazduha, filter kabine. Van ovlašćenog, sve skupa 19600 din. Ova cena uključuje i cenu rada majstora. Auto je izašao iz garancije, nema potrebe da mi ovlašćeni naplaćuje pola radnog sata za zamenu svećica, 2700 za filter kabine i slične stvari.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/8/2017 at 6:44 PM, drzarkod said:

Drasko jesi li menjao svećice na novom malom servisu....kod mene za sada sve fercera, ja bi menjao na 48000 ima do tada jos 5000 km, inace videh da se preporucuje NGK 


Svećica DCPR7E-N NGK 

Druze ja sam slucajno naletio na tvoj komentar trazeci preko google informacije za fucha ulja, pa molim te reci jel mozes da kazes kako se pokazao fuchs ulje koje si sipao. Vidim da je proslo dosta vreme ali mi je bitno da znam posto i ja zelim da sipam isto ulje

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U petak vozio burazerov 500l 1.4 kod Koleta na servis ulje selenia i svi filteri 9800 din. Rade ali nema kola, uglavnom firme rade i par nas privatno.Par dana pre servisa rekli su veću cenu valjda oko 11500 izgleda nema posla zbog Korone, pa dali popust.Preteruju sa cenama ili rade samo firmama i koji moraju zbog garancije,ne znam ko će im plaćati ove cene servisa.Nisam pitao po prodavnicama ali ne verujem da su delovi više od 6 hiljada  i 2 hiljade za ruke puna kapa za sat posla 

Share this post


Link to post
Share on other sites

do 10,000din je uvek bilo kod Koleta jos od 2014......privatno izadje 5-6000 sa Selenijom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pošto sam za 500L imao "produženu" garanciju, ja sam dosadašnja četiri godišnja servisa odradio kod Ak "Kole".

Prve tri godine nije menjan i filter za dizel gorivo ( i takav redovan servis je koštao oko 100-105 evra), a četvrte godine je menjan i filter za naftu (i tada je koštalo oko 150 evra).

Inače, po planu održavanja, filter goriva (i vazduha), kod 1,6 MJ prvi put se menja posle 60 kkm ili tri godine, ali, kako sam imao "male kilometre" ( na 4 godine tek oko 22 kkm), to je filter nafte prvi put i promenjen tek četvrte godine.

Pošto "u firmi" imamo službenu fabiju TSI 95 i Yarisa 1,5, mogu da kažem da redovni servisi za te benzince u ovlašćenom servisu ne koštaju manje nego za 1,6 MJ u AK Kole. Naprotiv, za fabiju, mada nema (za zamenu) filter goriva, njoj je redovan servis oko 150-160 evra (svakih 15 kkm) i to u AC Marković (jer je u "Auto Čačku" skuplje).

Za Yarisa, prvi servis, na 15 kkm, u MAG-u je januara ove godine plaćen oko 18.200 dinara ( oko 155 evra), a uključio je motorno ulje, filter ulja i filter klime ( ne i filter vazduha za motor ), pri čemu samo "ruke" za takav redovan servis koštaju RSD 7.539,84 (sad sam gledao račun, ispred mene, mogu i sliku ovde da mu "zalepim" ako treba).

Tako da ljudi treba da shvate da je održavanje Fiata čak i u ovlašćenim servisima "džaba" u odnosu na ostale brendove u Srbiji. Što ne znači da se kola ne mogu kvalitetno redovno održavat i van ovlašćenog servisa. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greška u pisanju, izvinjenje ... Cenim da je i pored toga bilo moguće razumeti. Jbg, živ čovek pogreši.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Načelno ne bi smelo biti razlike u ceni za pravno i fizičko lice, ali, pravno lice, ako je flotni kupac, može kod ovlašćenog, zbog "količine", da dobije povoljnije cene. Evo kakvu sam ja bio dobio ponudu u AK Kole za održavanje za 500L sa 1,4, kada sam ih to upitao, u vreme kada samo tražili "poslovno vozilo" (jesen 2017.), pa je i 500L 1,4 bio u priči kao potencijalno vozilo. Cena je, po meni, bila odlična, i to 10.490 za Pop Star+boja ili 10.990 za Pop Star+boja+Level Up. Već se bio pojavio FL model, a ovo su bili "zaostali" primerci "staroga".

Elem, tražio sam i dobio troškovnik održavanja, za 150 kkm (imam u PDF-u, a to ne može ovde da se "zakači"), a kada se iz njega "izvuče" održavanje za prvih 100 kkm, ali, bez troška kočnica, cena redovnog održavanja u Ak Kole je bila 111.280.

Poredjenja radi, pribavljao sam cene još nekih vozila, i troškova redovng održavanja, pa je tako, za 100 kkm, bez "troška kočnica", bila:

- fabija TSI 95 - 175.564

- hyundai i20 1,25 - 148.291 i

- suzuki swift 1,2 - 141.750.

500L sa 1,4 je tu bio ubedljivo najjeftiniji sa redovnim održavanjem u ovl. servisu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@moron da li mozda mislis na reset obavestenja da je vreme za zamenu ulja npr?

 



 

Edited by neshaoct
prebačeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daj kontakt, pritisni papucicu gasa do poda tri puta, pustis skroz i pritisnes do kraja, tako tri puta. Trebalo bi na km satu da ti ponisti obavestenje. Vrati kontakt, izvadi kljuc pa probaj. Trebalo bi da je ponisten. Tako je na tim novijim Fiatima 500, 500L

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MS PK

Mislim da sam baš tako nešto pokušavao prošle godine i da - nisam uspeo  :)

Ali, probaću opet, pa javim. Možda prošli put nisam baš u celosti poštovao takvu proceduru, ko zna.

Hvala svakako za savet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako dobro čuh i razumeh, "narator" kaže da posle trećeg pritiska i puštanja, trena najpre sačekati 10 sekundi, pa tek onda isključiti kontakt ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam obratio paznju, ovo sam nasao posle mog posta gde sam ti napisao kako bi trebalo da se radi reset. Samo sam na brzaka video da je to na sta sam ja mislio :) Moguce je.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...