Jump to content
FAS Goran
Dante Bg

Audi TT / Audi TTS / Audi TT RS

Recommended Posts

Audi TT 20th Anniversary Edition

 

188595-audi tt 1.jpg

 

U čast obeležavanja 20 godina od predstavljanja prvog produkcijskog TT-a Audi je pripremio posebno izdanje aktuelnog modela, koje će biti ponuđeno u obe karoserijske verzije (Coupe i Roadster).

 

188599-audi tt 11111.jpg

 

Uz nekoliko stilskih detalja koji treba da podsete na prvu generaciju Audijevog sportskog modela TT, u Ingolstadtu su pripremili brojčano ograničeno izdanje aktuelnog TT-a koje će u dve boje biti ponuđeno u obe karoserijske verzije.

 

188596-audi tt 11.jpg

 

Sa nazivom TT 20th Anniversary Edition u standardnoj opremi stiže kožom obložena braon unutrašnjost, pločica sa serijskim brojem, adekvatne oznake ''TT 20 Years'', Bang & Olufsen audio sistem, digitalna instrument tabla, multimedijalni sistem sa navigacijom...

 

188597-audi tt 111.jpg

 

Detalji na karoseriji Audijevog jubilarnog izdanja se odnose na posebne 19-inčne felne, polirane završetke izduvnog sistema, crnu masku hladnjaka i OLED zadnja svetla koja su se do sada mogla dobiti samo u kombinaciji sa modelom TT RS.

 

188598-audi tt 1111.jpg

 

Kupci mogu da biraju između dve boje karoserije (Aviator siva sa bisernim efektom ili Nimbus metalik siva), a Coupe i Roadster pokreće dvolitarski turbo benzinski motor sa 245 konjskih snaga i 370 Nm najvećeg obrtnog momenta (dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5.5 sekundi i 250 km/h) koji se na obe osovine distribuiraju posredstvom 7-stepenog automatskog menjača sa dva kvačila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi TT RS facelift

 

188813-audi rs 1111.jpg

 

Audi je prošle godine predstavio restilizovanu verziju sportskog modela TT (čime je obeležio 20-godišnjicu pojavljivanja njegove prve generacije), a sada je ponudu osvežio i obnovljenom TT RS varijantom.

 

188811-audi rs 11.jpg

 

Kao i ranije, i obnovljeni TT RS će biti dostupan u Coupe i Roadster izdanju, dok je pod haubom 2.5 petocilindrični turbo motor sa 294 kW/400KS i 480 Nm obrtnog momenta.

 

188812-audi rs 111.jpg

 

Motor je uparen sa sedmostepenim S tronic menjačem, pogon je quattro na sva četiri točka, a što se performansi tiče TT RS Coupe (težak 1.450 kg) od 0 do 100 km/h ubrzava za 3.7 sekundi i može do el. ograničenih 250 km/h (opciono i do 280 km/h).

 

audi rs 111111.jpg

 

Ovde treba pomenuti i Audi drive select dynamic sistem sa četiri režima vožnje (comfort, auto, dynamic i individual).

 

188810-audi rs 1.jpg

 

U paketu su i crna saćasta maska, redizajnirani prednji branik sa većim otvorima za vazduh, standardna LED prednja svetla (matrix LED su opcija), retrovizori u boji vozila (ili u mat aluminium, gloss black ili carbon izdanju), kao i fiksni zadnji spojler, alu točkovi od 19 ili 20 inča, crna kočiona klešta (opciono i u crvenoj boji), RS sportska sedišta, kožni volan, RS oznake, kao i standardni Audi virtuelni kokpit sa 12.3-inčnim ekranom. Dostupan je i Bang & Olufsen sound sistem od 680 vati.

 

audi rs 1111111.jpg

 

Audi TT RS će biti na raspolaganju sa izborom od osam boja za karoseriju, uključujući Kyalami green, Pulse orange i Turbo blue.

 

audi rs 11111111.jpg

 

Prodaja obnovljenog TT RS modela startuje na proleće, po ceni od 67.700 evra za Coupe odnosno od 70.500 evra za Roadster varijantu (navedene cene su za Nemačku).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi TT verovatno neće doživeti novu generaciju

 

187881-audi tts 1111.jpg

 

Bez obzira na to koliko ljubitelji automobila vole Audijev model TT, činjenica je da primat preuzimaju crossoveri i SUV-ovi. Po svemu sudeći, TT nema budućnost. Audijeva ponuda crossovera i SUV-ova raste, Q4 polako stiže, a očekuje se i model Q9. TT navodno nema budućnost, bar ne u dvovratnoj varijanti sa zadnjim sedištima koja se teško mogu iskoristiti. U intervjuu za ''Autocar'' direktor kompanije iz Ingolstadta Bram Schot je nagovestio penzionisanje modela TT u njegovoj trenutnoj formi.

 

''Mislim da postoji budućnost za Audijevu ikonu, ali ne znam da li će to biti TT. Srce mi krvari kada me pitate o njemu. Nešto se ''kuva'' što bi moglo zameniti TT, ali ne mora da znači i da će to će biti direktna zamena'', izjavio je Schot. Glavni razlog zbog kojeg Audi pravi promene jeste što želi da optimizuje svoju ponudu kako bi smanjio troškove i ušteđeni novac usmerio na finansiranje razvoja električnih i drugih tehnologija. Schot je već uspeo da uštedi mnogo novca kompaniji smanjenjem kompleksnosti ponude za 27 posto nakon što je ukinuo neke motore i drugo. Otkako TT ne beleži dobru prodaju, postao je ranjiv. Oni koji žele da kupe ovaj model mogu to još uvek da učine jer će se aktuelna generacija proizvoditi do 2022. godine. Audi je već odbacio špekulacije o TT Sportback četvorovratnom coupeu nalik konceptu koji je predstavljen na Sajmu automobila u Parizu 2014. godine. Međutim, neki mediji pišu da će stići sedan, model koji ima smisla jer Audi trenutno nema rivala Mercedesovom modelu CLA, kao ni budućoj BMW Seriji 2 Gran Coupe.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi TT bi mogla da spasi elektrifikacija

 

185977-audi tt 1.jpg

 

Direktori Audija najavili su ukidanje malog sportskog modela TT, ali poslednje izjave ipak ukazuju da bi mogao da preživi aktuelne trendove s kojima se ne nosi baš najbolje. Vladajući trend invazije korosvera i SUV vozila ne ide na ruku malom sportskom Audiju niskog profila, sa 2 vrata i gotovo neupotrebljivim zadnjim sedištima. Neizvesnu budućnost najavio je  izvršni direktor Audija Bram Šot pre nekoliko dana, ali je glas nade poslao tehnički direktor Hans-Joakim Rotenpiler. Rotenpiler je na redovnoj godišnjoj Audijevoj konferenciji istakao da bi TT mogla da spasi, pogađate - elektrifikacija.

''Svi smo vezani za TT, vodili smo vrlo emotivan razgovor u Upravnom odboru. Neki kažu da bi trebalo da prestanemo da ga pravimo, dok drugi kažu da je deo našeg DNK. Tražimo rešenje. Želimo ga. On je deo našeg DNK i borićemo se za njega. Ubediću moje kolege da može biti elektrifikovan'', uveren je Rotenpiler. Direktor Audija je dodao da se ista rasprava vodi i o R8, te RS modelima, istakavši da ''moraju da sačuvaju svoj sportski DNK''. ''Audi će uvek imati kultne automobile. Mi smo emotivan brend. Nova ikona će biti e-tron GT. Ali sa TT i R8 tražimo nivo koji će biti profitabilan i na to ćemo se fokusirati'', i dalje je rezervisan povodom budućnosti sportskih modela direktor brenda Šot.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus video: Test 2019. Audi TT Roadster

 

Nesumnjivo izgleda kao sportski auto, naročito kad mu se spusti krov.

Ali, sa svojim ipak skromnim poreklom (napravljen na istoj platformi kao Seat Leon i VW Golf), da li zaista može biti pravi sportski auto?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi TT će zameniti novi električni model

 

audi tt e.jpg

 

Iz Audija je stigla zvanična potvrda da model TT neće dobiti direktnog naslednika, odnosno TT neće dobiti novu generaciju. Na njegovo mesto će zato stići novi i električno pokretani model. Iz Ingolstadta za sada nisu želeli da ulaze u detalje u pogledu ovog noviteta, već su samo rekli da će imati ''emotivan dizajn'', kao i da će mu cena odgovarati onoj kod modela TT. Ova tvrdnja o ceni je dosta hrabra uprkos očekivanom padu cene električno pokretanih automobila u narednim godinama. Dalje, očekuje se da će se zamena za TT bazirati na platformi MEB. Podsetimo, ova platforma će na tržište stići s modelom VW ID.3. Naravno, Audijev model bi trebalo da dobije snažniju električnu motorizaciju, a verovatno i baterije većeg kapaciteta. Naravno, velika razlika će biti i ona u dizajnu spoljašnjosti i unutrašnjosti.

 

Za sada nije tačno poznato kada će ovaj novitet stići na tržište, ali na to ćemo sigurno pričekati još koju godinu. Što se tiče modela R8, odnosno njegovih naslednika, oni će još neko vreme zadržati motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Naravno, ako dobije zeleno svetlo za sledeću generaciju. Audi namerava da tokom sljedeće godine lansira pet električnih modela, a do 2025. u ponudi će širom sveta imati ukupno 20 električnih vozila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi TT Safari concept

 

audi-tt 44.jpg

 

Audi je za ovogodišnje ''Wörthersee GTI'' okupljanje u Austriji pripremio specijalni TT Coupe pretvoren u jedinstveno off-road vozilo. TT Safari concept dolazi sa proširenjima blatobrana, višim klirensom, crnim točkovima i off-road gumama, novom prednjom maskom sa svetlima, krovnim nosačima, kao i posebnim prostorom za rezervne točkove na mestu zadnjeg stakla.

 

audi-tt 4.jpg

 

Eksterijer je u kombinaciji crne, žute i bele boje, a unutrašnjosti su žuti detalji na volanu i sedištima. Naravno, pogon je na sva četiri točka. Ovo je međutim samo koncept vozilo i na tome će se sve i završiti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV video: Test 2019. Audi TT Coupe

 

Ljudi će nesumnjivo upamtiti Audi TT, ali da li će pamtiti i ovu poslednju verziju poslednje generacije Audija TT?

Poslednja je generacija u pitanju jer je Audi rekao da prestaje da pravi TT od 2022. godine...ustvari, biće nešto drugo skroz električno, a čak i u Sportback verziji...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW video: Novi Audi TTS vs 2008. Audi R8 V8

 

Polovni R8 sa V8 motoromna tržištu košta isto kao novi TTS...pa da vidimo kako stoje po pitanju međusobnih performansi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes video: Test 2019. Audi TT RS

 

Isti pogon kao u RS3, što ustvari znači 2.5 petak turbo:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

shmee.jpg Shmee150 video: Audi TT RS Roadster

 

Audi je predstavio osvežene verzije TT RS u Coupe i Roadster varijanti sa novim izgledom (posebno prednjeg dela), skokom na okruglo 400 konja iz turbo petaka 2.5, i dosta novih opcija koje skupo naplaćuje, a kojima se auto dodatno ističe. Sada ima još bolje performanse jer do stotke stiže za 3.9 sekundi, odnosno 3.7 kad je Coupe varijanta u pitanju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sledeći Audi TT u formi električnog crossovera

 

audi ettron.jpg

 

Britanski mediji prenose da su se odgovorni u Audiju konačno saglasili oko predloga za naslednika Audija TT. Kako stvari sada stoje, TT će u sledećoj generacji dobiti formu električnog crossovera. Ovako nešto ne iznenađuje, budući da su SUV/crssover modeli veoma popularni, dok je aktuelni Audi TT širom sveta tokom ove godine prodat u tek 12.118 primeraka. Kako bilo, električni Audi TT se vodi pod radnim nazivom eTTron, a radi se o 435 cm dugačkom sportskom crossoveru koji će biti napravljenom na Volkswagenovoj MEB platfoemi za električna vozila.

 

audi-tt-etron.jpg

 

Pominje se i da će u unutrašnjosti dominirati digitalni displej po uzoru na onaj u Tesli. U ponudi će biti više verzija, pri čemu će bazna imati zadnji pogon i jedan elektromotor sa oko 200KS, dok će na vrhu stajati varijanta sa dva elektromotora, 400KS i pogonom na sva četiri točka. Takođe, kupcima će se nuditi više paketa baterija, sa 45kWh, 58kWh i 78kWh, što će značiti i autonomiju od 200 do 340 milja (od 322 km do 547 km). Na kraju, eTTron bi trebalo da startuje na tržištu po ceni od oko 45.000 funti (oko 52.000 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

ABT Audi TT RS-R

 

5dacd0bf94d04_abtttrs11.jpg.acc64a2a48256e2d2313092b33028c75.jpg

 

ABT Sportsline klijentima nudi i paket za modifikaciju već i fabrički atraktivnog Audija TT RS.

 

5dacd0beaaddf_abtttrs111.jpg.6ed653997a3ab77f1aeb70517751bde0.jpg

 

Njegov 2.5 litarski petocilindarski turbo motor je ovde pojačan na 453KS i 528 Nm obrtnog momenta, što je zasluga reprogramirane ECU jedinice i novog sportskog izduvnog sistema.

 

5dacd0bdd0c35_abtttrs1.jpg.ffb6fe04c6623da26f6cce9a23b62e35.jpg

 

U paketu su i aero body kit od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, zadnji difuzor...), saćasta maska sa crvenim TT RS-R natpisom, sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika, modifikovano oslanjanje, set 19 ili 20-inčnih alu točkova, LED osvetljenje koje projektuje natpis TT RS-R na asfalt prilikom otvaranja vrata, kao i doterani enterijer (koža, ugljenična vlakna, sportska sedišta sa TT RS-R logom).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW video: Test 2020. Audi TT RS

 

Dosta spoljašnih dizajnerskih izmena u odnosu na standardni TT...i sve imaju neku funkciju osim zadnjih otvora na braniku koji su lažni. Iako ima funkciju TT RS se može poručiti bez zadnjeg fiksnog spojlera:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

fifthgearyoutube.jpg Fifth Gear video: Porsche Cayman vs Audi TT RS vs BMW Z4 vs Jaguar F-Type

 

Mnogo izazivača staje na crtu Porsche-u:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

chasingcars.jpg ChasingCars video: Test 2020. Audi TTS

 

Mali, lagani sportista sa jakim motorima i pogonom skoro uvek na svim točkovima - nema takvih automobila mnogo u ponudi na tržištu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

chasingcars.jpg ChasingCars video: Audi TT vs Toyota Supra

 

Koštaju otprilike isto u svojim osnovnim verzijama, ali u Audiju je turbo sa 4 cilindra i pogonom na svim točkovima, dok Supra ima BMW-ov 3.0 atmosferac sa rednih 6 cilindara i pogon samo pozadi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

fifthgearyoutube.jpg Fifth Gear video: Porsche Cayman vs Audi TT RS vs BMW Z4

 

Porsche je dugo vremena u ovom segmentu imao najbolji auto, ali...pojavila se ozbiljna konkurencija:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Urban Motors Audi TT RS Clubsport-Roadster

 

202192-urban 03.jpg

 

Na slikama je Audi TT RS Roadster koji je vizuelno i tehnički doterala nemačka firma Urban Motors.

 

202193-urban 02.jpg

 

U ponudi su ''Aerokit 1'' od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, otvor za vazduh na haubi, pragovi, zadnji difuzor, zadnji spojler...), gloss black detalji (kao kontrast specijalnoj dark red Audi exclusive boji), pa sportski izduvni sistem, modifikovano KW oslajnjanje, crvena kočiona klešta, karbon keramičke kočnice i gloss black OZ Leggera HLT točkovi od 20 inča sa Michelin Pilot Sport 4 S gumama 255/30R20.

 

202194-urban 01.jpg

 

Naravno, pojačan je i 2.5 turbo motor, i to na 510KS i 650 Nm obrtnog momenta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsalescom.jpg CarSales video: Test 2020. Audi TT S

 

Treća generacija je prošla kroz facelift, pogledajte šta je drugačije:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...