Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Milutinac

Od 1. marta posle trežnjenja pravo u zatvor

Recommended Posts

Jednog mog druga sad skoro zaustavila intervetna jer je pametnjakovic usao u kruzni tok sa 90 i malo decko hteo da mangupira da zanosi zadnji kraj, zavrsilo se tako sto su zvali saobracajce pa su pisali za nasilnicku voznju,2.1 promila u krvi i odmah je priveden na treznjenje. I to zadovoljstvo ima da kosta oko 150.000 dinara i moze da se oprosti od vozacke.Tako da u opste nema zezanja vise, mora mnogo da se pazi.

A ovo za nasilnicku voznju po meni je ok, jeste da su malo time vise dozvolili saobracajcima da mogu svasta da napisu, ali dosta vise da se juri po gradu i da se prelazi iz trake u traku kako se kome ćefne. Ako nas 10 vozimo normalno zasto mora neki majmun da se pravi pametan i da ide iz trake u traku i da sece druge.

Traka u traku nije nasilnicka niti ne vidim sto bi bila ako se to radi tamo gde sme na isprekidanoj. Ne da sece ljude naravno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa dobro, ja pretpostavljam da su tu ne misli na recimo biranje leve ili desne trake na bulevaru (sa npr. 3 trake), pa kao odes u levu, vratis se u desnu, odgovara ti više tako zbog gužve na semaforu ili tako nesto, šta znam...pretpostavljam da se radi o nekom slalomu izmedju vozila, sto ukljucuje vecu brzinu, ne davanje pokazivaca pravca i sl...

Share this post


Link to post
Share on other sites

To se pise ako ti svojim slalomom ugrozis ostale ucesnike u saobracaju. npr imas dve trake, pa odes u desnu krenes da pretices pa vidis da je neko parkiran pa ti onda vracas se levo dok pritom ovi koji su levo moraju da koce da se ti ubacis, pa kad upadnes levo onda mu das gas, pa opet ides desno da pretices pa se vracas opet levo. I ako te vide da to radis, naravno ne ako ides 50-60 nego vecom brzinom onda ti pisu nasilnicku voznju, sto po meni to i jeste. Ako imas dve trake biraj koja ti odgovara i vozi, i po potrebi naravno promeni, a ne non stop da se ide iz trake u traku kako bi se izbilo na celo kolone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa slalom je obicno tesko voziti jer uvek postoje dvojica koji jure 30 i moraju da idu paralelno :laughing: Ali jesam imao jedno nevidjenu scenu da sam sigurno 25-30 automobila prosao cik cak tehnikom, bas je svuda bilo rastojanje takvo da moze da se provuce auto :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Član 41.

Nasilnička vožnja je postupanje vozača koje je u gruboj suprotnosti sa pravilima saobraćaja, odnosno, prilikom koje vozač ne pokazuje obzir prema bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Pod nasilničkom vožnjom smatra se i:

1) kada vozač dva ili više puta prođe svetlosni saobraćajni znak kada

mu je tim znakom zabranjen prolaz, ako između dva uzastopna

prolaska nije prošlo više od 10 minuta,

2) kada vozač izvrši preticanje kolone vozila pri čemu svojim

vozilom prelazi ili se kreće po neisprekidanoj uzdužnoj liniji

koja razdvaja kolovozne trake po smerovima kretanja.

 

 

neisprekidana, puna linija. znaci ulica sa saobracajem u oba smera, sta ste se uvatili za bulevare.......pretices sa obe strane ko brani?! ako te snimi da ides preko 50km/h moze da kaze da je nasilnicka.

ono sto ce opet biti tuzno sto ce tatini sinovi da opet izbegnu ove nasilnicke voznje  :thumbdown:

Share this post


Link to post
Share on other sites

U gradu je preticanje sa svih strana malo teze, pogotovo sto na vecini mesta ni ne postoji sem kada je puna linija koja odvaja smerove i u raskrsnici gde jedino ne smes sa desne vozilo koje skrece desno, sem toga preticanje sa desne skoro ni ne postoji kad je rec o gradu

Sem toga, nema to neke posebne veze sa 50

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel ti pricas o onome sto se moze i ne ili o onom sto pandur moze da ti napise?!
I ne znam kuda vozis kada ne mozes da pretices da nbgd

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oni mogu da pisu sta hoce, al to ne znaci da mi treba da izmisljamo stvari koje ne postoje.

Zabranjeno preticanje sa desne strane je moguce samo pred raskrsnicu, na auto-putu, i u raskrsnici kada je jasno da uto skrece desno.

U ulici sa vise traka ako se drzis trake za svoj smer ti ne pretices

Share this post


Link to post
Share on other sites

Procitao sam u kuriru kako narod navodno vredja i odjebava policajca na Slaviji i ovaj mu kao ne moze nista, pa uvek moze da ga privede, nemojte da se lazemo :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije da mu ne može ništa, nego ima drugi zadatak. Kada bi se bavio time ko ga odjebava ne bi služio svrsi zašto je stavljen tu. Ali svakako onda treba staviti par njegovih kolega koji će rešavati sporove. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cekaj sad ... pa sto su ga poslali na ulicu da nekog zaustavlja i da mu kaze da nije upalio svetla i vezao pojas kad ne moze da ga adekvatno kazni, koji je njegov zadatak onda ? 

 

I sta sad kao do juce su svi palili svetla i vezivali pojas, a danas nece samo zato sto im pandur ne moze nista ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na Slaviji panduri stoje da "ubrzaju" saobracaj tako sto periodicno zaustavljaju one koji su u kruznom pa pustaju druge da udju... Njih obicno retko ko ferma od ovih sto su vec u kruznom ;)

Tapatalk 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pandur na Slaviji jedino moze da smeta pesacima. Iz mog ugla je tu da im spasi zivot jer bahate pesake gazim, te na Slaviji posebno.

Edit: Ne mislim da ih doslovno gazim ali malo im blize pridjem cisto da shvate da nisu neprikosnoveni na toj jeb...j zebri. Da ipak treba da pogledaju levo i desno pre nego zakorace na istu...

Edited by TheCityAndTheStars

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...