Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Sukob timova sve jači

Recommended Posts

sukob-timova-sve-jaci.jpg

 

Oformljeno sa ciljem da zastupa zajedniče interese svih timova u karavanu, udruženje timova formule 1 je pred potpunim gašenjem.

Udruženje timova formule 1, poznatije pod skraćenicom FOTA, je oformljeno 2007. na inicijativu ekipe Ferarija, sa idejom da zastupa zajedničke interese svih timova koji su deo formule 1. Kako su se ciljevi i interesi različitih timova menjali tokom proteklih godina, tako se u mnogome izmenio i izgled FOTA. Zanimljivo je da jedan od glavnih osnivača, ekipa Ferarija, više nije član pomenutog udruženja. Red Bul je takođe izašao iz koalicije, koja sada broji svega 6 članova.

 

Jedan od glavnih razloga opstanka FOTA je to što za predsednika ima Martina Vitmarša, koji je godinama bio prvi čovek ekipe Meklaren. Njegova reč je imala težinu i svakako da je bio veoma uticajan, ali kako njegov status u Meklarenu više nije isti, tako je i njegova upravlačka moć oslabila. Sada stoji otvoreno pitanje ko će, ako FOTA više ne bude postojala, pregovarati sa Bernijem Eklstonom oko svih važnih detalja u organizaciji formule 1. Počevši od bezbednosnih pitanja pa sve do plata vozača. Nema sumnje da bi Eklston voleo da sa svakim timom pregovara zasebno, ali to bi onda samo još više povećalo jaz između najjačih i slabijih, tj. siromašnijih ekipa. Takođe, ne bi bilo nikog da brine o bezbednosti vozača.

Ukoliko se timovi ne dogovore o zajedničkom telu koje će u ime svih njih voditi pregovore, vrlo lako se može desiti da vidimo svojevrsni štrajk, pre svega od strane vozača u formuli 1.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...