Tomas 10 Posted February 21, 2014 Primetio sam da je plastika - usmerivač vazduha na šoferku počeo da se krivi na krajevima i sve je bilo ok dok je mogao da se gurne i uhvati žabica ali pre dan dva primetim da više ne hvata (izgleda da je žabica riknula) i da čim prebacim da duva na šoferku počinje lagano da ispada. Izgleda da se deformisala na suncu i ja izgleda polomio žabicu pa me interesuje da li neko ima neki predlog za rešavanje ovog problema pošto mi užasno bode oči kad ispadne Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9662 Posted February 21, 2014 Ima to i kod Stila, tj.:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/23223-stilo-plastika-na-tabli-vratima/ Kao što su tamo napisali ljudi, zalepi (lepak ili sirova guma) ako ti smeta ili proizvodi čudne zvukove. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tomas 10 Posted February 22, 2014 Videću da zalepim možda sirovom gumom ali ne znam kako će reagovati na toplotu preko leta pošto je auto na otvorenom, možda bi bilo pametnije lepkom za šoferke ali šta ako budem morao da skidam nekad iz nekog razloga. Koliko se teško uklanja ovaj lepak za šoferke, ima li neko iskustva posebno sa plastike? Quote Share this post Link to post Share on other sites
diskusija 9 Posted February 22, 2014 pazi kada se to i meni isto desava na mom gp. ajd ako nesto uradis javi sta i kako.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Djole_M 178 Posted February 22, 2014 videću kakva je situacija kod mene pa javljam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bingodalton 779 Posted February 24, 2014 Na ovaj problem sam naisao na engleskom forumu, a njihovo resenje je kupovina nove plastike koja je navodno bas jeftina, reda velicine 10-20 funti. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tomas 10 Posted February 24, 2014 pa i nije baš tako jeftina 43GBP http://www.ebay.com/itm/Genuine-Fiat-Punto-2012-Grande-Punto-2005-Dashboard-Air-Vent-735411115-/221327005456?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item33881e1710 još kad se uzme u obzir poštarina oko 18 GBP, ispadne pristojna cifra Mislim da ću pokušati da zalepim ali čekam malo lepše vreme napolju i slobodan dan na poslu.... videću još kako može da se reši, okrenuću i neki otpad ali će onda verovatno problem biti ona sonda za klimu koja prolazi kroz ovu plastiku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bingodalton 779 Posted February 25, 2014 Kako sam ja razumeo po forumima, oni su 20-tak funti nabavljali od Fiat dilera tu plastiku, i navodno neka poboljsana verzija na kojoj je otklonjen taj problem. Inace imam ga i ja, svima se podize na vozackoj strani... Moguce da je taj problem ustanovljen pa napravljen zamenski deo koji se prodaje po jeftinijoj ceni. Jesi probao da nazoves uvoznika da saznas cenu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Evidenticar 0 Posted March 9, 2014 Izgleda da se svima "diže" leva (vozačka) strana te plastike. Ja sam ga kupio sa tom podignutom plastikom levo! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bingodalton 779 Posted March 10, 2014 Zanimljivo je sto se englezima dize desna Tj iskljucivo vozacka strana...kako su samo to naprvili! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elra 232 Posted March 10, 2014 Kod mene je za sada OK. Nista ne iskace niti cvili u enterijeru. Quote Share this post Link to post Share on other sites
diskusija 9 Posted March 10, 2014 polako hoce sigurno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Evidenticar 0 Posted March 10, 2014 Možda zato nabavljaju "nepodignute" plastike iz Engleske, tamo su leve ok!? Quote Share this post Link to post Share on other sites
NebojsaG 4 Posted November 29, 2015 (edited) Pozz svima. Juce primetih da se i kod mene na grande puntu desila ista stvar. Htedoh da postavim temu ali posle par min pretrage vidim da gomila ljudi ima isti problem. Tomas da li si resio problem, zalepio ili sta vec, i ako jesi ako moze neki savet? Vidim da niko nije spominjao silikon ili mozda super lepak ali onaj u gelu. Ne bih bas da eksperimentisem sa necim sto nije proverno, tako da ako je neko lepljenjem necim uspesno resio, bio bih zahvalan da cujem cime. Hvala! Edited November 29, 2015 by NebojsaG Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tomas 10 Posted November 29, 2015 I dalje stoji onako, dok je uključeno hladjenje ok je ali kad se uključi grejanje ispadne žabica. Nešto ga i ne vozim u poslednje vreme pa mi ne bode oči Quote Share this post Link to post Share on other sites
plavac 0 Posted November 29, 2015 I ja prijavljujem levu ispalu stranu Pre neki dan sam primetio i da nešto cvili, a danas i još jedan novi zvuk unutar kabine. Stvarno počinje da me nervira.Ima li to neke veze sa ovom ispalom plastikom, još ne znam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanStilo 2 Posted November 29, 2015 Pozz svima. Juce primetih da se i kod mene na grande puntu desila ista stvar. Htedoh da postavim temu ali posle par min pretrage vidim da gomila ljudi ima isti problem. Tomas da li si resio problem, zalepio ili sta vec, i ako jesi ako moze neki savet? Vidim da niko nije spominjao silikon ili mozda super lepak ali onaj u gelu. Ne bih bas da eksperimentisem sa necim sto nije proverno, tako da ako je neko lepljenjem necim uspesno resio, bio bih zahvalan da cujem cime. Hvala!Cale je to lepio na njegovom stilu sa super lepkom i opet mu ispalo posle 3-4 dana. Ja sam uzeo stila pre neki dan i vidim da je ispala ta plastika sa obe strane. Sad ga nesto ne vozim cesto jel imam drugi auto ali kad budem poceo da ga vozim opasno ce me nervirati. Ako je neko nasao resenje nek napise Quote Share this post Link to post Share on other sites
NebojsaG 4 Posted November 29, 2015 Kod mene ne lupka ali mi bode oci Quote Share this post Link to post Share on other sites
Evidenticar 0 Posted November 30, 2015 Nema nikakvog zvuka, ali na početku odmagljivanja, različitog je oblika odmagljeni deo na desnoj i na levoj strani šoferke. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tomas 10 Posted November 30, 2015 Tako je, i kad se odmagli onda ispadne plastika Quote Share this post Link to post Share on other sites
plavac 0 Posted December 1, 2015 Probao sam sinoć da pritiskom vratim tu plastiku (s vozačke strane) nazad, ali to je skoro nemoguća misija. Em što jemnogo duboko (daleko) za dohvatanje, em što vetrobran na tom mestu stoji pod prilično oštrim uglom u odnosu natablu. Praktično je nemoguće uraditi nešto bitno, osim u slačaju da se skine ceo vetrobran ili na neki drugi način, kojije svejedno neisplativ i naporan. Quote Share this post Link to post Share on other sites
NebojsaG 4 Posted December 2, 2015 Naleteh na lepak Pascofix, ne znam da li ste videli, predpostavljam da neki i jesu. Nije bas jeftin, set od 20gr je 20e ali koliko sam video na snimcima ludacki hvata sve zivo i jako brzo vezuje. Mozda probati sa ovim. https://www.youtube.com/watch?v=3a2DlL5cKK4https://www.facebook.com/PascoFixLepakSrbija Quote Share this post Link to post Share on other sites
pliver 2 Posted December 3, 2015 Naleteh na lepak Pascofix, ne znam da li ste videli, predpostavljam da neki i jesu. Nije bas jeftin, set od 20gr je 20e ali koliko sam video na snimcima ludacki hvata sve zivo i jako brzo vezuje. Mozda probati sa ovim. https://www.youtube.com/watch?v=3a2DlL5cKK4https://www.facebook.com/PascoFixLepakSrbija Quote Share this post Link to post Share on other sites
Inco Gnito 1 Posted December 30, 2015 I na mom GP-u isto vozačeva stranica se odigne kada topao vazduh izlazi kod šoferke. Kad je režim klima, ne pravi problematiku odizanja. Ovde naiđoh da ljudi razmenjuju iskustva o PASCOFIX-u i uopšte lepkovima, vredi isčitati: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/99181-pasco-fix-lepak-iskustva/ Quote Share this post Link to post Share on other sites