Jump to content
FAS Goran
neshaoct

BMW serija 7 (G11) / (G70/G71) / BMW i7

Recommended Posts

dobro, za 20ak godina ce valjda biti solidno ocuvan primerak za manje pare :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW serije 7 se proizvodi u Indoneziji

 

bmw%20ind.jpg

 

BMW cilja povećanje prodaje u jugoistočnoj Aziji, te u skladu s tim započinje proizvodnju serije 7 u Indoneziji. ''Imamo veoma pozitivan stav u vezi sa budućnošću u Indoneziji i iz tog razloga vidimo povećanje potencijala na tržištu luksuznih vozila'', rekao je Aksel Panes, upravni direktor BMW grupe Azija. Proizvodnja serije 7 u Indoneziji za lokalno tržište podrazumeva niže poreze, što u značajnoj meri redukuje troškove prevoza, a vozila se u prodajne salone isporučuju brže. BMW-ova fabrika u Džakarti je među pet partnerskih fabrika gde kompanija sklapa uvezene komplete komponenti i dodaje one koje su proizvedene lokalno. BMW je investirao 15.5 miliona dolara u proširenje fabrike u poslednjih pet godina. Stav Bavaraca dolazi u vreme kada vlasti Indonezije započinju sa ponudom povlastica za kompanije koje bi oformile proizvodne pogone u ovoj zemlji. Odluka BMW-a je potpuno drugačija u odnosu na strategiju drugih brendova na ovom tržištu. Primera radi, Ford je najavio planove da će napustiti Indoneziju i Japan zbog neprofitabilnosti u tim zemljama. ''Plavi oval'' je tu imao 44 dilera, koji su prodavali Fiestu, Focus, EcoSport, Everest i Ranger.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrele Gume test: BMW 730d xDrive (Long)

 

bmw%20730%20long.jpg

 

U poslednjih nekoliko generacija, BMW sedmica je obrasla mahovinom koja se nakupila nakon boravka u dubokoj senci Mercedesa S klase i Audija A8. Srećom, život je promenljiva kategorija, što važi i za automobile. Tržišni pokazatelji su neumoljivi. Jasno daju do znanja da je bogata klijentela sve bogatija ali i malobrojnija. Koncentracija 90% svetskog kapitala se iz ruku 5-6 odsto najbogatijih sada spušta na zadati nivo od 2-3%. Zato sa jedne strane automobilska konfekcija ima imperativ da zadovolji većinu, dok manjina postaje sve probirljivija. Nije lako dospeti do njihovog srca a još teže je stići do novčanika. Uspeh u toj misiji može očekivati samo onaj koji ponudi najviše ''šarenih perlica''. Kako rekosmo, dugo godina je BMW serijom sedam tavorio u debeloj hladovini Mercedesa S klase i Audija A8. Nova generacija je pružila priliku da se nataložena mahovina skine. To je šansa koja se ne propušta. U odnosu na pomenute konkurente, BMW je imao izuzetno težak zadatak. Učiniti novu sedmicu atraktivnom, dinamičnom i što je moguće manje kabastom, bez da se izgubi i jedan promil performansi, komfora i udobnosti. Prilično napeta ambicija, skoro pa nemoguća. Međutim ovo nadmetanje kao i sve danas u svetu mobilnih aplikacija ima i sasvim novu dimenziju. Kvadratura kožnih obloga, zapremina prostora i agregata više nisu jedino merilo uspešnosti. U priču se ubacuje neverovatna količina čipova koji auto pretvaraju u jednu vrstu elektronskog roba, spremnog da služi do najsitnije kapricioznosti svog gospodara. A ne može da se pobuni.

 

Na korak do autonomnog automobila
Pomenutom trendu se priključio i BMW serije 7 koji upravo navršava četrdeset godina postojanja. Sada je u najboljim godinama, pun iskustva, znanja a može i da pretrči maraton. Da bi shvatili o čemu se ovde radi, sasvim je dovoljno uzeti u ruke njegov ''Display Key'', mešavinu kontakt ključa i smart telefona. Uz već uobičajene radnje otvaranja i zatvaranja, na njemu je i maleni monitor na kojem se prikazuju svakojake informacije poput one o količini goriva i raspoloživoj kilometraži. Moguće je putem njega na daljinu uključiti grejanje ili hlađenje, pa čak i daljinski startovati motor. Međutim, to je tek početak. Zahvaljujući čitavom spletu senzora i kamera koje očitavaju položaj vozila i prepoznaju prepreke stiglo se tek na korak do autonomne vožnje. Scene iz filma ''Sutra nikad ne umire'' kada tajni agent 007 putem mobilnog telefona upravlja baš BMW sedmicom postaju stvarnost. Nova sedmica doduše i srećom ne može otići sama baš predaleko ali je sa svršenom lakoćom moguće parkirati i kada vozač nije iza upravljača. Sasvim dovoljno da se priča ali i vrlo praktično u nedostatu parking prostora.

 

Vozačka pozicija je za čistu desetku. Čista, jednostavna za upotrebu i ergonomski savršena

 

Savršena organizacija komandi
Kako ne bi gubili previše vremena opisom spoljašnjosti, za BMW sedmicu je dovoljno reći: uspeli su da spakuju sve u vrlo kompaktnu karoseriju koja se čini čak broj manjom nego što to zaista jeste sa svojih preko 5.2 metara dužine. 

Naravno, ključ komunikacije sa budućim kupcima nije u ovom slučaju samo na vizuelnom nivou. Unutrašnjost nove sedmice je bez dostojnog konkurenta, ne samo po pitanju bogatstva već i vozačkih potreba. Položaj za upravljačem doveden je može se slobodno reći gotovo do savršenstva. Ergonomija vozačke pozicije je izvanredna, a upotreba neshvatljivo laka i jednostavna uprkos šumi opcija i mogućnosti. BMW inženjeri su uspeli ono što niko nije. Novim iDrive sistemom su sve maksimalno pojednostavili u upotrebnom smislu. Osećaj da čovek kontroliše mašinu a ne ona njega i te kako prija. 

 

Udobnost za nijansu ispod Mercedesa S
Što se udobnosti tiče, malo nedostaje za odlično ocenu, jer ipak učinjeni su kompromisi dinamičnim zahtevima rasne BMW mašine na račun nešto tvrđe trimovanog ogibljenja. Može se reći da je ovo jedini parametar u kojem konkurentni Mercedes S klase ima malu prednost, koju mogu detektovati samo putnici jako fine stražnjice ili oni sa lumbalnim dijagnozama. Imajući u vidu da testiramo direktorski automobil, posebnu pažnju posvećujemo zadnjim sedištima. Sve neodoljivo ''smrdi'' na Rolls-Royce Ghost od kojeg je BMW do tančina prepisao gotovo sve. Podesivi nagib naslona, oslonac za noge koji izranja iz naslona suvozačkog sedišta i mogućnost komandovanja gotovo svim sistemima uz pomoć tableta jasno upućuje da je BMW serije 7 samo produžena ruka Ghosta. Internet konekcija se podrazumeva kao i frižider u odeljku iza naslona za ruke. Iako sve deluje idilično, baš na ovom mestu počinju (slatke) muke što se tiče nove sedmice. Lepo je biti vožen na zadnjem sedištu, a još lepše je voziti. Zato ni ne čudi činjenica da po anketi minhenskog proizvođača, velika većina vlasnika sedmice umesto zadnjeg sedišta biraju upravljač.

 

Okretna i pokretna krstarica
Zahvaljujući upotrebi lakših čeličnih legura, BMW serije 7 je uštedeo nekih 130 kilograma mase. Teško je reći da se to baš oseti, ali takva konstatacija nije ni bitna, jer smo dinamikom vožnje ovako velikog automobila ostali zapanjeni. Uz, za ovu klasu sasvim prosečan trolitarski turbo dizel od 265 ks, sedmica pruža izuzetne subjektivne ali i objektivne performanse. Tajna izdašnosti agregata leži u turbini promenljive geometrije koja optimalno koristi energiju protoka izduvnih gasova uz piezo brizgaljke od 2.500 bara, koje dodaju eksplozivnsoti pogonskog sklopa. Tu je i podešavanje protoka vazduha kroz prednju masku prema potrebama aerodinamike i motora. U efikasnoj vožnji u prilog svako ide vrhunski X-Drive sistem pogona na sve točkove kao i odličan 8-stepeni ZF automatski menjač koji zahvaljujući elektronskim senzorima prepoznaje put ispred sebe. Sve nabrojano prati pneumatsko ogibljenje pa istinski udobna vožnja sa elementima agresivnosti predstavlja koktel koji postaje neodoljiv. Najkraće rečeno, uprkos klasi kojoj pripada, 730d se vozi sa neverovatnom lakoćom. Oduševljava okretnost a posebno stabilnost koju pokazuje pri naglim promenama smera kretanja uz upravljanje koje je savršeno precizno i koje komunicira sa vozačem. Prosečna potrošnja od 10 litara na 100 pređenih kilometara samo nadopunjujuje navedene karakteristike.

 

Sve u svemu, sada je potpuno jasno. BMW serije sedam je mali Rolls-Royce. Zadao je neočekivan udarac konkurenciji, koja će ga tek možda stići u narednoj deceniji.

 

Tekst: Miodrag Piroški
Foto: Igor Pejović i Branko Avramović

 

preuzeto sa - vrelegume.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova BMW serija 7 na novim točkovima

 

159883-bmw%207%207.jpg

 

Dok većina vlasnika obično bira nešto što dolazi iz brojnih opcija kompanije BMW namenjenih G11 točkovima serije 7, određeni ljudi idu u drugom pravcu.

 

159884-bmw%207%2077.jpg

 

Ovaj crni BMW serije 7 na zemlji drže točkovi marke Forgiato Quattresimo, koje smo uglavnom viđali na delikatno nabudženim modelima i velikim terenskim vozilima. Činjenica da bembara serije 7 poseduje upravo ovu marku felni, predstavlja primer koji se veoma retko susreće.

 

bmw%207%20777.jpg

 

Quattresimo točkovi se kreiraju od jednodelnog i ojačanog aluminijuma, mogu biti naručeni u raznovrsnim opcijama krakova i dizajna. Po pitanju finiša takođe postoji obilje opcija za prilagođavanje, kao što su karbonske legure, polirani aluminijum, ili kao u ovom slučaju crni krakovi sa zlatnom usnom, koji se savršeno uklapaju sa zlatnim finišom mreže hladnjaka.

 

bmw%207%207777.jpg

 

BMW možda neće izgledati ni blizu toliko elegantno ili sportski kao što bi to bio sa kompletom točkova marke Alpina ili m Sport, ali, ako je pažnja ono za čim težite, Quattresimos je pravi izbor za vas, posebno ako se ostatak automobila uklapa na neki način.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW M760Li xDrive i M760Li V12 Excellence

 

161255-bmw%20760%201.jpg

 

Pod haubom je 6.6 litarski V12 motor sa 448 kW/610KS i 800 Nm pa BMW M760Li xDrive od 0 to 100 km/h ubrzava za 3.7 sekundi.

 

161256-bmw%20760%2011.jpg

 

Automobil postiže el. ograničenih 250 km/h, a sa opcionim M Driver’s Package-om može do 305 km/h.

 

BMW%20M760Li%20xDrive.jpg BMW%20M760Li%20xDrive%2011.jpg

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW Individual M760Li xDrive

 

bmw%20m760%201.jpg

 

Ionako luksuzni M760Li xDrive može dodatno da se dotera elementima iz BMW Individual kataloga.

 

bmw%20m760%2011.jpg

 

U ovom slučaju imamo primerak sa BMW Individual Frozen Dark Brown metalik bojom, 20-inčnim laganim alu točkovima, kao i doteranim enterijerom (Merino koža u Cashmere Beige boji, alkantara i BMW Individual natpis na naslonima za glavu).

 

bmw%20m760%20111.jpg

 

Za pogon se brine V12 motor sa 600KS i 800 Nm, dovoljno za ubrzanje do 100 km/h u trajanju od samo 3.9 sekundi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW 730Ld xDrive na testu Auto magazina

 

bmw%20730ld.jpg

 

Auto koji vam predstavljamo je mnogo više od vrhunskog inženjeringa. Ovaj rad inženjera BMW-a slobodno možemo nazvati jednom od najvećih industrijskih tekovina civilizacije. Autoindustrija je sigurno među prvih pet najvažnijih u svetu. Ulozi su ogromni a profit je u masovnosti proizvoda. Onda se postavlja pitanje koliko moraju da budu savršeni i drugačiji od svega ostalog proizvodi koji su namenjeni najprobirljivijoj klijenteli i koji se, razumljivo, ne proizvode masovno. Odgovor na to smo dobili od BMW-a, prilikom testa nove serije 7. Nova sedmica je auto koji je izazvao veliku pažnju javnosti zbog svojih naprednih rešenja, a marketinški najveći utisak je ostavilo parkiranje na daljinski, preko ključa. Ovu i mnoge druge opcije imali smo prilike lično da isprobamo u modelu ''730Ld xDrive'', sa vrlo bogatom opremom, pogonom na sva četiri točka i produženim međuosovinskim rastojanjem. Prvi BMW serije 7 pojavio se 1977. godine. Od tada pa do danas, najveća limuzina bavarskog proizvođača je postala sinonim za prestiž i moć. Nemci se trude da ostanu dosledni u svojoj estetici minimalizma, i pritom, izvršavaju gotovo nemoguć zadatak - minimalizmu su iz generacije u generaciju dodavali raskoš, ali sa ukusom i merom. Kada pogledamo prethodnu i novu sedmicu, razlika u materijalima je zaista velika.

 

Auto magazin srbija BMW 730Ld xDrive test review 2016

 

Dok su kod ''F01'' tu i tamo mogle da se nađu površine pod plastikom, kod novog ''G11'' njeno prisustvo je zaista svedeno na minimum. Čak su tasteri na volanu, kao i prekidači u vratima, sada napravljeni od aluminijuma umesto od plastike. Kabinom generalno dominiraju koža, aluminijum, drvo i najfiniji velur. Poseban utisak ostavlja romboidni štep perforisane napa kože na sedištima ''konjak'' boje, kao i prigušeno ambijentalno osvetljenje koje je dizajnirano tako da vam na pamet ne pada ništa luksuznije od ovog BMW-a. Čak nam se i modeli ''rols rojsa'' ne čine ovako luksuznim. Kod ovakvog automobila, naravno, prvo treba sesti pozadi. Produženo međuosovinsko rastojanje (fabrički kod za L verziju je ''G12'') je donelo dodatni prostor, tako da putnici na zadnjim sedištima mogu komotno da prekrste noge. Spuštanjem naslona za ruke oktrivamo tablet marke Samsung, kojim se podešava mnogo toga; tablet možete da izvadite pritiskom na dugme, a sofisticirani mehanizam uz pomoć elektro-motora će ga izdići iz ležišta.

 

Auto magazin srbija BMW 730Ld xDrive test review 2016

 

Osim ozvučenja i posebne dve zone klime za putnike pozadi, preko tableta možete da podešavate grejanje, ventilaciju i nagib sedišta, da uključite masažu, da pratite parametre sa putnog kompjutera, navigacije… Postoji čak i opcija da onaj ko sedi pozadi ima mogućnost pomeranja suvozačevog sedišta kako ono ne bi smetalo u opuštanju. Rolo zavesice na zadnjem i bočnim staklima su, naravno, elektro-podesive i sve to možete da podešavate sa zadnjeg sedišta, uključujući i roletnu panoramskog krova. Ukoliko vam dosadi miris kože, tu je osveživač vazduha čiji intenzitet možete posebno da dozirate. Naravno, nema treskanja vratima, s obzirom da je na spisku opreme i čuveni mehanizam za meko zatvaranje koji ih nežno privuče i zatvori do kraja. Konstruktori su se potrudili da vlasnik podjednako, ako ne i više, uživa za volanom najveće BMW-ove limuzine. Naravno, sva podešavanja su električna, sa memorijom položaja sedišta, retrovizora i volana. Mislilo se i na one vrlo krupne, pa se po gašenju motora sedište i volan pomeraju unazad u cilju lakšeg izlaska i ulaska. Komandna tabla je kompletno dizajnirana po standardima BMW-a i tu većih iznenađenja nema, osim u pogledu materijala. Kao što rekosmo, koža, drvo i aluminijum su svuda, uz atraktivne LED trake u ''M'' bojama koje u mraku stvaraju vrlo sofisticiranu atmosferu.

 

Auto magazin srbija BMW 730Ld xDrive test review 2016

 

Kao i do sada, kod BMW-a nema nikakvih komplikacija tokom korišćenja menija brojnih podešavanja. Sve se intuitivno koristi, a vozač ima mogućnost da se kreće kroz meni džojstikom ili direktno dodirom displeja. Prava stvar je urađena sa tasterima za podešavanje sedišta; s obzirom da ih vozač ne vidi, već tokom vožnje može samo da ih napipa, na centralnom displeju se za svaki od njih prikaže koju tačno funkciju ima. Neverovatno je koliko je sve složeno i kompleksno a koliko se zapravo lako koristi. Jedna od najvećih novina na novoj sedmici je upravljanje multimedijom putem gestikulacije rukom. Možete da podesite odgovarajuću funkciju za svaki pokret; na primer, ako oslonjeni laktom na centralni naslon zavrtite prstom u pravcu komandne table kao čarobnim štapićem, zvuk će se pojačavati ili utišavati, u zavisnosti od smera okretanja kažiprsta. Pokretom dva prsta na levo ili desno menjate radio-stanice ili muzičke numere iz plej-liste.

 

Auto magazin srbija BMW 730Ld xDrive test review 2016

 

U BMW serije 7 ugrađuje se jedan dizel motor zapremine tri litre ali sa tri nivoa snage. Osim najslabijeg od 265 konja koji smo testirali u modelu ''730Ld xDrive'', na raspolaganju je još ''740d'' sa 320 konjskih snaga, kao i ''750d'' koji umesto dve ima četiri dvostepene turbine. Kada se startuje motor, u kabini je nestvarno tiho i mirno, skoro potpuno bez vibracija. Tradicionalnu ručicu menjača stavljamo u ''drajv'' položaj i auto počinje da klizi. Neverovatno je koliko je motor uglađen i koliko deluje kao da čita misli vozaču. Na svaku komandu gasa momentalno reaguje, najbrže od svih dizela do sada. Za dobar raspored prenosnih odnosa pobrinuo se osmostepeni automatik, koji je, između ostalog, zadužen da se želja vozača trenutno sprovede u delo. Spada u najinteligentnije automatike današnjice, sa trenutnom reakcijom u manuelnom režimu rada preko tastera iza volana. Auto se prilikom izlaska sa parkinga ponaša veoma pitomo, sve je maksimalno uglađeno. Ali kada se nagazi, postaje brutalan! Kakvih 265 konja, to je samo cifra na papiru. Skoro dve tone teška limuzina ubrzava kao super-auto i u praksi deluje da ima mnogo veću snagu. Najlepše od svega je što se ovakav auto vozi opušteno, bez želje za dokazivanjem, jer je svima oko vas u saobraćaju jasno šta vozite. Ispred ovakvog automobila se niko ne ubacuje, nikome ne smeta što vozite po ograničenju i put je jednostavno vaš. Međutim, ono što najviše fascinira, osim snage, je ogibljenje. Vožnja u sedmici je kao let na čarobnom ćilimu. To je kao kada organizmu priredite optičku varku; receptori govore jedno a oči vide drugo. U ovom slučaju, oči vide da je put ispred, da se drugi automobili tresu i poskakuju a vi ste u BMW-u savršeno mirni. Da, potrebno je neko vreme da se na sve to naviknete, a onda nastaju problemi kada sednete u ''smrtnički'' auto.

 

Auto magazin srbija BMW 730Ld xDrive test review 2016

 

Vožnja auto-putem je posebna priča. Brzina se jednostavno ne oseća i lako može da se desi da preterate. Na to vas jedino upozorava povećan šum strujanja vazduha. S obzirom da auto ima izuzetno nizak koeficijent aerodinamike od svega 0,25 Cd, možete da pretpostavite koliko brzo morate da vozite da biste primetili šum vazduha. Još jedno iznenađenje stiže u vidu potrošnje. Kombinacija auto-puta i gradske vožnje je dovela do proseka od nezamislivih 7,9 l/100 km. Pri tome, bilo je dosta maltretiranja automobila i rada na leru za potrebe fotografisanja. Ako ste razuman vozač, čisto gradska potrošnja će povećati prosek tek za koju decimalu. Posle svega, moramo da kažemo da je razlika između sedmice i petice ogromna. Nije poenta samo u veličini, nego i u tehnologiji, materijalima, sofisticiranosti i pažnji na svakom detalju. Tokom višedecenijskog novinarskog iskustva, ekipa Auto magazina se susretala sa mnogim prestižnim i skupim automobilima, koji su kroz generacije postajali sve bolji. Zato s pravom možemo da kažemo da je, uzimajući u obzir kompletan utisak o automobilu i inženjeringu, BMW serije 7 definitivno jedan od najboljih koji su prošli kroz ruke test tima naše redakcije.

 

Auto magazin srbija BMW 730Ld xDrive test review 2016

 

BMW serije 7 je ogroman auto. Bez obzira na to, njime se veoma lako manevriše i generalno se lako vozi. Kada dođe red na parkiranje, tu je automatika, koja će uz pomoć najnaprednijih senzora sama uparkirati auto. Tačnije, preuzeće kontrolu nad upravljačem, dok vozaču preostaju gas i kočnica. Međutim, šta kada terba da se parkirate na vrlo tesno parking mesto, ili ako je garaža jednostavno premala za auto tako da vozač ne može komotno da izađe iz automobila. Tu na scenu stupa sistem za daljinsko parkiranje. Luksuzni i elegantni ključ, napravljen od kombinacije aluminijuma i displeja osetljivog na dodir, služi kao daljinski upravljač. Potrebno je da motor bude ugašen a menjač u parking položaju. Ulaskom u odgovarajući meni na samom ključu, ključu povezuje se sa automobilom. Nakon toga, pritiskom na dugme startujete motor i dobijate mogućnost da auto pomerate napred i nazad. Uz pomoć senzora auto će izbeći prepreku, korekcijom volana ali i apliciranjem kočnice. Drugim rečima, dovoljno je da stanete ispred garaže, izađete iz auta i jednostavno ga uparkirate bez da se provlačite zbog tesnog prostora. Isto važi i za isparkiravanje. Inače, preko ključa možete da proverite da li je auto zaključan, da zatvorite ili otvorite prozore ali i da isprogramirate “vebasto”, tako da vas sačeka ohlađen ili ugrejan auto, po želji.

 

Auto magazin srbija BMW 730Ld xDrive test review 2016


Aktiviranjem automatike za duga svetla omogućava se LED tehnologiji farova da dođu do punog izražaja. Suština je da, kada za tim ima potrebe, odnosno na neosvetljenim putevima, auto zapravo sve vreme vozi sa dugim svetlima a da nikoga ne zaslepi. Sistem funkcioniše tako što u faru ima mnogo aktivnih LED elemenata koji bukvalno preskaču automobile ispred, bilo da vozite iza njih ili vam dolaze u susret. Na taj način farovi uvek optimalno osvetljavaju put, izbegavajući čak i saobraćajne znakove kako ne bi zaslepili vozača zbog refleksije.

 

Auto magazin srbija BMW 730Ld xDrive test review 2016

 

Motor: 6 cilindara, redni, zapremina 2993 ccm, snaga 195 kW (265 KS) pri 4000 o/min, maks. o. moment 620 Nm pri 2000-2500 o/min, menjač automatski, 8 stepeni
Dimenzije: 5238/1902/1485 mm, međuos. rastojanje 3210 mm, prtljažnik 515 l, rezervoar 78 l, koeficijent aerodinamike 0.25 Cd, pneumatici 245/45 R 20 napred, 275/35 R 20 nazad, masa 1870-1945 kg
Performanse: maks. brzina 250 km/h. ubrzanje 0-100 km/h 5.9 s, potrošnja 4.6/5.2/6.1 l/100 km, emisija CO2 137 g/km

 

Auto magazin srbija BMW 730Ld xDrive test review 2016

 

Oprema: kožna sedišta Nappa Cognac, integralno aktivno upravljanje, runflat gume, kamera za vožnju unazad, displej ključ, komforni pristup vozilu, meko zatvaranje vrata, termo-otporna šoferšajbna, panorama stakleni krov, sunčane rolo zavesice na zadnjem i bočnim prozorima, aktivna ventilacija prednjih sedišta, grejači sedišta napred i pozadi, automatska klima sa kontrolom 4 zone, paket ambijentalnog mirisa, adaptivna LED svetla sa asistencijom dugih svetala, 4 kamere sa pogledom oko celog vozila, automatsko parkiranje sa parking asistentom, parkiranje vozila putem ključa, navigacioni sistem ''Professional'', Harman Kardon sistem zvučnika, bežično punjenje telefona, kontrola gestikulacijom, ''M Sport paket'' sa felnama 20 inča, sportski automatski 8-stepeni menjač, komforna prednja sedišta elektro-podesiva, svetlosni paket, unutrašnja drvena lajsna ''Fineline'', LED svetla za maglu, individual obloga krova

 

Auto magazin srbija BMW 730Ld xDrive test review 2016

 

preuzeto sa - magazinauto.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW 750i Fire Orange

 

167102-bmw%20750%2011.jpg

 

Narandžasta boja sigurno nije prvi izbor kada se radi o BMW-u Serije 7, ali jedan takav primerak u svojoj ponudi ima Century West BMW koji ovaj 750i Fire Orange nudi za 135.000 američkih dolara (od toga 38.000 otpada na dodatnu opremu).

 

bmw%20750%2001.jpg

 

Sem upadljivom bojom, ove sedmica se naime ističe i paketima Autobahn Package, Drivers Assistance Plus i Plus II, što znači da kupac između ostalog dobija i parking asistenciju, adaptivni tempomat, sedišta sa ventilacijom i masažom, panoramski Sky Lounge LED krov, Head-Up displej, Bowers & Wilkins diamond surround sound sistem...

 

167100-bmw%20750%201.jpg

 

Takođe, tu su i crni prednji ''bubrezi'', retrovizori od ugljeničnih vlakana, pedale od nerđajućeg čelika i točkovi od 21 inča, dok je pod haubom motor sa 450KS i 650 Nm obrtnog momenta.

 

167103-bmw%20750%20111.jpg 167104-bmw%20750%201111.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen BMW Serije 7 facelift?

 

167669-bmw%207%201.jpg

 

Zar već? Aktuelni BMW Serije 7 se ne nalazi dugo na tržištu, ali špijunske slike nagoveštavaju da Bavarci već pripremaju njegovu obnovljenu verziju. U Minhenu očigledno nisu zadovoljni prodajom nove ''sedmice'' i činjenicom da je Mercedes S klase i dalje najprodavaniji u tom segmentu.

 

167670-bmw%207%2011.jpg

 

Kako bilo, modifikovana Serija 7 bi verovatno trebalo da se pojavi tokom 2018. godine, ali ostaje pitanje šta će sve biti izmenjeno u odnosu na sadašnju verziju. Automobil na slikama je i dalje pod maskom pa preostaje da sačekamo na neke nove fotografije. Ipak, kao i kod doterivanja drugih BMW modela, i ovde najverovatnije možemo očekivati izmene oko svetala i branika, ali pre svega u unutrašnjosti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW Serije 7 Edition 40 Jahre

 

bmw%2040%201.jpg

 

Obeležavajući 40-godišnjicu limuzine Serije 7 (modela E23 predstavljenog 1977. godine), BMW je pripremio specijalnu ediciju aktuelne generacije koja se u ovom Edition 40 Jahre izdanju odlikuje ekskluzivnim detaljima na eksterijeru i u enterijeru.

 

bmw%2040%20111.jpg

 

Automobil će moći da vide i posetioci ovogodišnjeg sajma automobila u Frankfurtu, a treba naglasiti da je serija ograničena na samo 200 komada.

 

bmw%2040%2011.jpg

 

U najkraćem, automobil može da se dobije u dve boje (BMW Individual Frozen Silver metalik i BMW Individual Petrol Mica metalik), a tu su i M aerodinamički paket, BMW high-gloss Shadow Line detalji, posebni logo serije na B Stubovima, 20-inčni BMW Individual alu točkovi, kao i BMW Individual Merino koža u kombinaciji boja Smoke White/Cohiba ili Smoke White/Black, Alkantara Smoke White detalji, Comfort sedišta napred i pozadi, Piano Black detalji, Eucalyptus drvo finiš...

 

bmw%2040%201111.jpg

 

BMW Serije 7 Edition 40 Jahre će se nuditi sa motorima od 4, 6, 8 i 12 cilindara, što znači od verzije 740e iPerformance plug-in hybrid sa četiri cilindra i elektromotorom, pa sve do najjačeg modela  M760Li sa V12 biturbo motorom. Prodaja startuje u oktobru, ali cene za sada nisu saopštene.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

G-Power BMW 750d sa 460KS

 

image.png

 

I standardni BMW 750d je impresivan automobil, ali to ipak nije bilo dovoljno G-Poweru.

 

image.png

 

Zato je quadturbo dizel agregat sa fabričkih 400KS i 760 Nm pojačan na 460KS i 860 Nm obrtnog momenta (G-Power D-Tronik 5 V1 kit), a kao posledica toga ubrzanje od 0 do 100 km/h je smanjeno sa 4.6 na 4.3 sekunde.

 

image.png

 

Takođe, u ponudi je i set Hurricane RR alu točkova od 21 inča, i to u Jet Black izdanju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW M760Li sa Estoril Blue eksterijerom

 

168919-bmw%20760%201.jpg

 

BMW Abu Dhabi Motors je u poslednje vreme veoma aktivan pa ne iznenađuje pa su pripremili još jedan zanimljiv automobil.

 

168922-bmw%20760%201111.jpg

 

U pitanju je BMW M760Li sa produženim međuosovinskim rastojanjem, ali ovde u upadljivoj Estoril Blue boji (iz BMW Individual kataloga), sa crvenim kožnim enterijerom, 21-inčnim M Performance alu točkovima, Alpina spojlerom na prtljažniku, srebrnim lajsnama na bokovima...

 

168921-bmw%20760%20111.jpg

 

Pod haubom je 6.6 litarski V12 motor sa 601KS i 800 Nm, što je dovoljno da ova limuzina od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrza za 3.6 sekundi i postigne el. ograničenih 250 km/h (sa opcionim M Driver’s Package-om može do 305 km/h).

 

168920-bmw%20760%2011.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW M760Li sa Chestnut Bronze eksterijerom

 

bmw%20760%2088.jpg

 

BMW Abu Dhabi Motors nakon BMW-a 760Li sa Estoril Blue bojom sada u svom salonu prikazuje ovu bavarsku limuzinu u još jednoj zanimljivoj boji.

 

bmw%20760%208.jpg

 

U pitanju je BMW M760Li xDrive sa produženim međuosovinskim rastojanjem, ovde sa Chestnut Bronze eksterijerom, braon kožnim enterijerom, 21-inčnim alu točkovima, 3D Design prednjim spojlerom, Alpina spojlerom na prtljažniku...

 

bmw%20760%20888.jpg  bmw%20760%208888.jpg

 

 

Pod haubom je 6.6 litarski V12 motor sa 601KS i 800 Nm, što je dovoljno da ova limuzina od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrza za 3,6 sekunde i postigne el. ograničenih 250 km/h (sa opcionim M Driver’s Package-om može do 305 km/h).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW Individual 760Li Inspired By Nautor's Swan

 

170281-bmw%207%201.jpg

 

Posetioci sajma automobila u Frankfurtu biće u prilici da vide još jedno specijalno izdanje BMW-ove Serije 7. BMW Individual je naime u saradnji sa kompanijom Nautor’s Swan (poznata po luksuznim jahtama) napravio model M760Li inspired by Nautor's Swan, a koji se ističe još luksuznijim enterijerom i doteranim prtljažnikom.

 

170282-bmw%207%2011.jpg

 

BMW Individual M760Li inspired by Nautor’s Swan između ostalog privlači pažnju jedinstvenim kočionim kleštima u boji vozuila i sa Nautor's Swan logom, drvenim podom u prtljažniku (od tikovine) u paru sa Alcantara Smoke White finišom, kao i Nautor’s Swan patosnicama i oplatama vrata, drvenim elementima (evropski hrast) i Nautor’s Swan logom na naslonima za glavu i jastucima pozadi.

 

170283-bmw%207%20111.jpg 170284-bmw%207%201111.jpg

 

Pod haubom je 6.6 litarski V12 motor sa 448 kW/610KS i 800 Nm, u kombinaciji sa osmostepenom Steptronic Sport transmisijom, dok do 100 km/h stiže za 3.7 sekundi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW bi da se otarasi klasičnog automobilskog ključa

 

170685-bmw%20kljuc.jpg

 

Sa ubrzanim razvojem telekomunikacionih i kompjuterskih tehnologija, samo je pitanje vremena kada će konvencionalni auto-ključ otići u istoriju, smatraju u bavarskom proizvođaču. S obzirom da praktično svi vlasnici BMW automobila danas imaju smartfon kao i da je BMW razvio aplikaciju koja korisnicima omogućava da otključaju svoje vozilo, klasičan auto-ključ više nije neophodan. ''Zaista, koliko je broj vozača BMW-a kojima je ključ danas potreban'', zapitao se u razgovoru za Rojters na sajmu u Frankfurtu Ian Robertson, član odbora kompanije zadužen za prodaju vozila. Robertson je kazao da kupci novih BMW automobila više ne stavljaju svoje ključeve u kontakt bravu, jer imaju funkciju beskontaktnog otključavanja i startovanja motora. ''Oni ključeve više i ne vade iz džepova, pa zašto bi ih onda uopšte i nosili sa sobom'', objašnjava Robertson i dodaje da kompanija razmatra mogućnost da u potpunosti ukine konvencionalne automobilske ključeve.

Naravno, BMW nije ni prvi ni jedni proizvođač automobila koji rezonuje na ovaj način - da navedemo samo primer Tesle i novog Modela 3 - već je to sasvim logičan pravac kojim se kreće auto-industrija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW Abu Dhabi BMW 740Le

 

170969-bmw%20740%201.jpg

 

BMW Abu Dhabi je predstavio još jedan doterani primerak BMW-a Serije 7, ovoga puta hibridnu 740Le verziju.

 

170972-bmw%20740%201111.jpg

 

Automobil raspolaže sa 2.0 litarskim turbo motoorm i elektromotorom (kombinovane snage 326KS) i može da se kreće i samo na struju (kada prelazi nekih 40 km). Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 5.5 sekundi, prosečna potrošnja goriva po fabričkim podacima je 2.1 l/100 km, dok emisija CO2 iznosi 49 grama po km.

 

170970-bmw%20740%2011.jpg

 

Ovaj konkretni primerak ima i M Sport branike i kućišta retrovizora od ugljeničnih vlakana, ali i prednji spojler japanske kompanije 3D Design, Alpina spojler na prtljažniku, set 21-inčnih alu točkova sa Pirelli P Zero gumama, kao i crne izduvne cevi.

 

170971-bmw%20740%20111.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW M760Li xDrive Rallye Green

 

171414-bmw%20760%201.jpg

 

BMW Abu Dhabi Motors nakon nekoliko doteranih BMW Serije 7 (jedan u Estoril Blue a drugi u Chestnut Bronze boji), sada u svom salonu prikazuje ovu bavarsku limuzinu u možda i najzanimljivijoj boji.

 

171416-bmw%20760%20111.jpg

 

U pitanju je BMW M760Li xDrive sa produženim međuosovinskim rastojanjem, ovde sa upadljivom Rallye Green bojom iz BMW Individual kataloga, kao i sa belim kožnim enterijerom, 21-inčnim alu točkovima, 3D Design prednjim spojlerom, Alpina spojlerom na prtljažniku...

 

171417-bmw%20760%201111.jpg

 

Za pogon je zadužen 6.6 litarski V12 motor sa 610KS i 800 Nm, što je dovoljno da ova limuzina od 0 do 100 km/h ubrza za 3.7 sekundi i postigne el. ograničenih 250 km/h (sa opcionim M Driver’s Package-om može do 305 km/h).

 

171415-bmw%20760%2011.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...