Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Vozači jednoglasni da su novi bolidi previše spori

Recommended Posts

109098-f1%20ferrari.jpg

 

Mnogo se pričalo o promenama pravila, novim turbo motorima, menjačima, novim gumama, ali nakon prvog testa u Herezu, vozači su jednoglasni...

''Izgubili smo tu sirovu brzinu, gume su tvrđe i mnogo je teže voziti i kontrolisati ovaj bolid, a uz to je sporiji'', rekao je Adrijan Zutil

''Ovo je šteta jer bi F1 trebalo da bude najbrža na svetu i svi je gledaju zato što je najbrža na svetu. Lepo je što imamo svu tu elektroniku i turbo motor, ali niko ne želi da vidi sporu formulu u krivinama'', rekao je Kevin Magnusen.

''Nije uporedivo sa bilo kojim bolidom koji smo vozili do sada. Imate manju silu u krivinama, ali manju kontrolu jer su gume tvrđe. Vozio sam kartinge u kojima sam se više bojao nego u ovom bolidu'', oštar je bio Fernando Alonso.

VIdećemo kako će FIA reagovati na ovakve izjave vozača, jer istini za volju, bezbednost jeste prevashodna, ali je tanka linija gde onda F1 gubi svoju draž jer svi znamo zbog čega je gledamo...

 

Alonso: Novi bolidi F1 su i ružni

Bivši šampion Formule 1 Španac Fernando Alonso smatra da je izgled novih bolida u ovom šampionatu ružan. Nova pravila za Svetski šampionat F1 naterale su ekipe da značajno promene dizajne samih bolida u odnosu na ranije godine.

''Novi bolidi su ružniji. Mislim da moramo biti iskreni s našim navijačima i iskreni prema sami sebi pre svega'', rekao je Fernando Alonso za CNN. Posebno veliku pažnju privlače nosevi bolida, ali iz pogrešnih razloga. Tako se nos novog Ferarijevog bolida F14-T upoređuje sa usisavačem, dok brojne negativne kritike ima i nos bolida Toro Rosa STR9.

''Novi bolidi nisu dovoljno dobri jer ljudi u Formuli 1 traže izvrsnost motorsporta, aerodinamike, izvrsnost u izvedbi i tehnologiji. A kada vidite te prednje delove bolida oni ne izgledaju kao stvari koje sam nabrojao. Mislim da ćemo morati da pronađemo druga rešenja. Inženjeri su dovoljno pametni da naprave bolid brzim, ali i lepim'', zaključio je Španac.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...