skydive11 7 Posted August 25, 2016 Meni auto isto teško palio, pogotovo prvo paljenje, ostala i nekako, i bio je problem u dizni tj preliv dizni nije bio dobar Quote Share this post Link to post Share on other sites
nkesic 1 Posted August 25, 2016 Znači, "Bošista". Može li neko preporučiti u okolini Novog Sada? (inače sam iz Bačke Palanke, koliko ja znam Bosch servisa ovde nema). Quote Share this post Link to post Share on other sites
bulmil 15 Posted March 1, 2017 Pozdrav svima.od preneki dan sam vlasnik krome 2005 150ks.menjao sam svog stila i dao neku kintu i uzeo kromu zbog prosirenja porodice i manjka mesta u stilu.Elem,fino radi,vuce i sve je ful osim sto sam juce ujutru provalio na prvom paljenju kad das kontakt cuje se nekoliko sekundi zvuk kao brod kad povuce sirenu..ne bas tako jako al taj neki zvuk.ne znam kako bih drugacije to opisao.pali na keca nema tu problema al nije mi jasno odakle se to cuje i sta je to??Ako neko zna molim za odgovor.hvala unapredПослато са LG-H440n уз помоћ Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8199 Posted March 1, 2017 Crevo dovoda nafte verovatno. Ima teme na forumu, mucili su muku lkudi sa mjt motorima Ptvori haunu i isprati creva sto dolaze do i od filtera nafte. Odkaci ih sa nosaca pa daj kontakt da vidis da li se javlja zvuk. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bulmil 15 Posted March 1, 2017 Ok.hvalaAko imas link od teme molim te pusti.da ne lunjam.I kako je moguce ako je crevo da se cuje samo na prvom paljenju?Ne razumem bas najbolje..Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8199 Posted March 1, 2017 Probaj ovo, nista ne kosta https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/48842-Stilo-1.9-MJet---zujanje-odmah-pri-paljenju-motora Quote Share this post Link to post Share on other sites
bulmil 15 Posted March 1, 2017 TxПослато са LG-H440n уз помоћ Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
bulmil 15 Posted March 1, 2017 Nije mi pomoglo ali hvala na trudu.Kod mene se cuje huka samo nekoliko sekundi,mislim da otprilike traje isto koliko i pumpa goriva dok ne odradi.u voznji nema nikakvog zujanja kao sto su kolege pricale.Probacu sutra da snimim pa da vam postavim ovdeПослато са LG-H440n уз помоћ Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
bulmil 15 Posted March 2, 2017 Послато са LG-H440n уз помоћ ТапатокаOdslusajte do kraja.na kraju se najbolje cuje.pa ako neko zna sta je to i odakle dopire molio bih ga za pomoc.znaci samo na prvom kontaktu se cuje.posle paljenja vise ne,i auto radi sasvim normalno Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markobgd 610 Posted March 2, 2017 Pumpa u rezervoaru možda proizvodi taj zvuk. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Siciliano 1543 Posted March 2, 2017 To moze da bude sve ono sto se aktivira kontaktom a pokrece se...iz kog dela auta dolazi? Klapne ventilacije (motori), pumpa goriva, motor ventilatora....Sent from my Samsung Quote Share this post Link to post Share on other sites
bulmil 15 Posted March 2, 2017 Kako se cuje napred ako je pumpa u rezervoaru?Zar rezervoar nije pozadi?Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
francuz69 1040 Posted March 2, 2017 Jeste rezervoar pozadi, nije pumpa rezervoara. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markobgd 610 Posted March 2, 2017 1 hour ago, bulmil said: Kako se cuje napred ako je pumpa u rezervoaru? Zar rezervoar nije pozadi? Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока Nigde nije napisano odakle se čije. Iz koje zone vozila tako da ..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
bulmil 15 Posted March 2, 2017 biiip li ga..meni deluje ko da je ispod haube negde..al ne mogu tacno da provalim.Kaze mi drugar da je moguce da je neki rejel..ni to mi bas nije najjasnije..Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markobgd 610 Posted March 2, 2017 (edited) Nađeš u šemi osigurača koji je za pumpu goriva. Izvadiš ga i probaš nakon toga davanjem kontakta. Ako se zvuk ponovi isključio si sve vezano za sistem napajanja gorivom. Ako je pak tišina onda znaš da je nešto ili do pumpe ili do prolaska goriva kroz creva..... Edited March 2, 2017 by Markobgd Quote Share this post Link to post Share on other sites
bulmil 15 Posted March 2, 2017 Pametno!Probacu,hvala!Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markobgd 610 Posted March 2, 2017 Aj pa javi, pomoćiće još nekom ako otkriješ i rešiš kvar. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bulmil 15 Posted March 2, 2017 Nisam jos stigao da se pozabavim gde sta stoji i sta sve ima na autu.ubi me arbajt jbg.nadam se da cu za vikend uspeti.ne razumem se bas nesto u osigurace i struju...gde da potrazim taj osigurac,to sigurno nije neki od onih malih,da kazem standardnih Quote Share this post Link to post Share on other sites
nikolabap 2 Posted January 26, 2020 (edited) Drugovi, molim za pomoć... Bio sam kod par majstora, imam utisak da nisu ni radili Cromu... Radi se o tome da mi auto teže pali i kad je hladan i kad je topao motor,nema pravila... Nekad upali kao metak, nekad verglam dva tri puta dok ne upali... Promenio regulator pritiska, proveravao i čistio dizne kod Bošiste... Čistio sam usisnu glavu (plastična grana) i primetio da su klapne izvađene, EGR prigušen, ima pločica sa dve rupe oko 8mm... Ide kao metak, nemam zamerki na rad motora i kako vuče... Kupio sam ga prošle godine u septembru uvoz iz Italije, primetio odmah, ali mi nije smetalo, reko rešiće se, ali evo problem još uvek postoji... Edited January 26, 2020 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branislav 748 Posted January 26, 2020 (edited) Senzor radilice? Edited January 26, 2020 by Ivan Ne citiraj prethodni post ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4720 Posted January 26, 2020 @nikolabap 1.9 8v / 1.6 mjtd teze paljenje 1.9 mjet teze pali Imam i ja taj blok 1.9 8V i treba da zavrti 1-3 sec i pali. Tako da ja npr dam kontakt 1-2 puta da pumpa povuce gorivo i pali dosta bolje. Inace jedan clan je nasao resenje da je problem u senzoru temperature rashladne tecnosti, kada je raskacis onda bolje pali, te on tako napravio prekidac sa on/off, iskljuci pre paljenja i posle ukljuci. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 6684 Posted January 26, 2020 @nikolabap Postavi pitanje u odgovarajućoj temi druže, ovo ti je predstavljanje automobila jednog člana! Tako će drugi ljudi bolje videti pitanje! 1 Martin reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 21263 Posted January 26, 2020 @nikolabap Nema potrebe postavljati identicno pitanje u vise tema, a i kao sto kolega rece ovo je podforum za predstavljanje vozila clanova. Za tehnicka pitanja, imamo odgovarajuce tehnicke podforume. Taj problem sa paljenjem je odavno poznat na 1.9 MultiJet, pa mozes da prelistas postojece teme i za druga vozila, na linkovima ostavljenim iznad. Pitanja su sazeta samo u ovu temu, koju cemo prebaciti u odgovarajuci podforum. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nikolabap 2 Posted January 26, 2020 (edited) Ja se izvinjavam, nov sam na forumu, pa se baš ne snalazim najbolje... Izbrišite post, jer ja sam pokušao, pa ne mogu da pronađem opciju za brisanje... Edited January 26, 2020 by Ivan Ne citiraj prethodni post ;) 1 Martin reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites