Jump to content
FAS Goran
Milutinac

Vrdanje: Vozači ne priznaju prekršaje čak i kad ih snime

Recommended Posts

Evo ja, nemam pojma da li je to bila njihova dobra volja ili ne, ali mi se dešavalo da snimim saobraćajce, i vide me da brzo navlačim pojas, ja kad me zaustave, sve kulturno odradim, dam dokumenta, i kad kaže što si vozio bez pojasa ja kažem nisam, imao sam ga, on kaže video sam da ga stavljaš ja kažem loše ste videli nameštao sam ga malo se iskrivio ili sam ga pomerao zategao se dosta, i uvek me puste, e par njih me je smaralo po par minuta tipa neću da ti pišem kaznu samo mi priznaj da sam dobro video da si nameštao pojas pre nego što sam te zaustavio, ja samo ćutim ako sam mu već rekao da sam imao, i on govori priznaj ja samo ćutim i ne odgovaram ništa, ni da ni ne, već samo rekao sam vam gospodine da sam imao, i na kraju ni om ni ne napiše, e sad jedan poznanik pandur, kaže ako te ne snime bez pojasa a zaustavite i ti ga imaš, a ne priznaš mu da ga nisi imao , nema šanse da ti išta piše, biće njegova protiv moje, sad koliko je sve to tačno pojma nemam, ali mi nikad nisu pisali. Čisto da kažem da se skoro uvek vezujem ali nekad stvarno mojoj greškom naravno zaboravim, obično me tad i zaustave. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Subotici verovatno necemo nikad docekati kamere ovog tipa posto je jedini grad gde je procenjeno i da treptuce zeleno svetlo umanjuje bezbednost saobracaja jer vozaci kad ga vide, onda ubrzaju :turned: Uopste izbegavam maksimalno bilo koju prometniju ulicu i semafore jer gospoda u plavom je uvek u pravu, cak i dobijes kaznu (tj ajde da ne budem tako kritican po sistem, dobijes opomenu jer ti je prvi prekrsaj) da si presao na crveno u raskrsnici koja ni ne poseduje semafor... Tako da ti fazoni moja rec protiv njegove tu ne pali, mozda vam progledaju jer ste iz drugog grada pa znaju da ce biti natezanja oko dolaska na sud ako odlucite da ga ne podmazete. Sto se tice kulture u saobracaju, tu kod mene je definitivno u padu, pogotovo nakon uvodjenja novog zakona o bezbednosti saobracaja kada je pocelo krajnje neshvatljivo obelezavanje i postavljanje signalizacije a da ne kazem i neredovno odrzavanje iste. Mada bez uvrede po gospodu iz BG, ako je neki totalni izrod u saobracaju po ponasanju onda je definitivno vozac vasih tablica.

Edited by YUgisa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitanje za novosadjane - kakav je semafor kod Futoske, kada sa Mosta Slobode skreces levo prema bolnici i sajmu?

Konkretno me interesuje uslovno levo, jer se zelena strelica iskljucila kada sam dosao u visinu semafora...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebali bi uvesti sistem kakav imaju recimo u Kairu, 20 i kusur milona ljudi, vozila, ihahaj ...

U Kairu stoje policajci na raskrsnici, beleze prekrsaje i zapisuju u blokcic

Kad dodje vreme za registraciju auta, ako imas neplacene kazne, ne mozes registrovati auto dok ne izmiris kazne

 

Keep it simple..

 

Eto, neka nas modernizuju sa kamerama da beleze prekrsaje i mir

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je bilo.u Pk i ostalim mestima do prosle godine pa nista. Napusem ti ovlascenje da registrujes umesto mene i gotovo. Dodatni trosak 350kinti za overu :D

Keep it simple.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitanje za novosadjane - kakav je semafor kod Futoske, kada sa Mosta Slobode skreces levo prema bolnici i sajmu?

Konkretno me interesuje uslovno levo, jer se zelena strelica iskljucila kada sam dosao u visinu semafora...

Mene ovo isto interesuje - ista stvar mi se desila juce na istom mestu!

Novosadjani, gde ste? Ako je neko imao iskustvo nek napise...

Da li vam je stigla "cestitka"?

Edited by vesna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozač radarskoj patroli pokazao srednji prst, mora da plati 5.000 evra

 

polizei.jpg

 

Jednom nemačkom vozaču očigledno je zasmetala radarska kontrola brzine, pa je parkiranoj patroli razdragano pokazao srednji prst. Pokazao ga je i kameri radara, a pošto je i policajcima očigledno dozlogrdile uvrede, podneli su krivičnu prijavu. Sada onaj vozač mora da plati žestoku kaznu od 5.000 evra. Policajci su 53-godišnjeg vozača prijavili za uvredu lica na službenom zadatku. Epilog devetomesečnog suđenja, koje je uključilo presudu, pa žalbu i, konačno, povlačenje žalbe, mogao je po prestupnika da se završi znatno gore.

 

Naime, zakon za taj prestup preti kaznom do jedne godine u zatvoru, bez uslovnog izvršenja. Sud je kao olakšavajuću okolnost prihvatio to što osuđeni nema krivični dosije. Obesni vozač se u međuvremenu izvinio. Sud je ipak naglasio da njegov prestup ''nije sitan'', saopštili su zajednički u sredu tužilaštvo i saobraćajna policija. Policija u Pasau navodi da prolaznici, i to ne samo vozači, redovno vređaju službenike. Tokom nedavnog praznika, patrolu sa radarom u jednoj uluci u Pasauu, ''najodvratnije'' vređali i biciklisti, navodi se u saopštenju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...