Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Mercedes AMG GT

Recommended Posts

autotopnl.jpg AutoTopNL: Mercedes AMG GTC

 

557KS/680Nm iz 4.0 V8 BiTurbo motora, i 302 km/h na Autobanu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Mercedes AMG GTC Roadster

 

Kompletno predstavljanje uključujući i vožnju sa 306 km/h na Autobanu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Mercedes AMG GTR Pro sa 312 km/h na Autobanu

 

585KS/700Nm iz 4.0 V8 BiTurbo motora:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

RENNtech Mercedes AMG GT Black Series

 

225964-renntech 04.jpg

 

Ukoliko 720 konja koje razvija Mercedes-AMG GT Black Series nije dovoljno, rešenje ima američki tjuner RENNtech.

 

225965-renntech 03.jpg

 

Iako automobil izgleda poput običnog Black Series modela, njegova tajna se krije ispod haube gde se krije 4.0 twin-turbo V8 motor čija snaga je povećana na 1.051 KS i 1.127 Nm obrtnog momenta.

 

225966-renntech 02.jpg

 

Standardni Black Series od 0 do 100 km/h ubrzava za 3.2 sekunde i dostiže maksimalnu brzinu od 325 km/h, dok RENNtechova raketa do stotke stiže za ''3 sekunde ili manje'' pre nego ubrza do maksimalnih 352 km/h.

 

225967-renntech 01.jpg

 

Povećanje snage je rezultat ugradnje novih i većih turbopunjača, izduvnog sistema od nerđajućeg čelika, novih vazdušnih filtera i tjuniranja upravljačke jedinice menjača (TCU) kako bi sedmostepeni menjač mogao da se nosi sa dodatnom snagom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG GT3 Edition 55

 

mercedes-amg gt3 04.jpg

 

Mercedes AMG nastavlja da obeležava svoju 55. godišnjicu, pri čemu najnoviji poklon predstavlja ovaj trkački automobil Mercedes-AMG GT3 Edition 55. Biće proizveden u ograničenoj seriji od samo pet primeraka, a dolazi sa nekoliko hardverskih modifikacija u odnosu na standardni GT3. Kako se navodi, neke od tih promena ga pretvaraju u najžešći trkački automobil sa logotipom trokrake zvezde.

 

mercedes-amg gt3 03.jpg

 

Jedna od glavnih karakteristika ovog trkačkog automobila je da nije homologovan od strane FIA, što znači da nema ograničenja u pogledu aerodinamike, motora, izduvnih gasova i težine. Kao rezultat toga, 6.3 V8 motor je optimizovan da isporučuje 650KS što je 100KS više od FIA homologovane verzije. Osim toga, i trkački izduvni sistem sada dolazi bez obaveznog prigušivača i stvara još opakiji zvuk.

 

mercedes-amg gt3 02.jpg

 

Mercedes AMG GT3 Edition 55 i vizuelno privlači pažnju, u vidu sedišta sa natpisom ''Edition 55 - 1 od 5'', kao i antracit metalik boje u unutrašnjosti sa kontrastnim vidljivim elementima od ugljeničnih vlakana i sigurnosnim pojasevima koji imaju srebrne akcente.

 

mercedes-amg gt3 01.jpg

 

Tu je i najnovija generacija jedinice za prikaz podataka (DDU) koju isporučuje Bosch. Ima grafički ekran visoke rezolucije koji prikazuje relevantne informacije kao što su brzina, radne temperature, vremena prolaska i drugo. Pažnju privlači i AMG-ov logo 55. godišnjice, koji se pojavljuje na ekranu kada se pokrene GT3 Edition 55. Ekskluzivne karakteristike dopunjuju kutija Edition 55 iz IWC Schaffhausena, koja sadrži hronografsko izdanje Pilot Watch Chronograph Edition ''AMG'' sat, kao i crni tekstilni kaiš. Cena ovog trkačkog automobila iznosi 625.000 evra, plus lokalni porezi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jay Leno & 2021. Mercedes AMG GT Black Series

 

''Project One edition'' koji se prepoznaje po specifičnoj šari, čime je ovaj redak automobil postao još ređi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes-AMG GT2 sa 707 KS

 

mercedes gt2 04.jpg

 

Špijunske fotografije su otkrile da Mercedes završava posao na drugoj generaciji GT Coupea, ali AMG još uvek ne odustaje od prvobitng modela.

Najsnažniji homologirani trkački automobil iz Affalterbacha koji je namenjen kupcima zvanično je predstavljen, a to je Mercedes-AMG GT2 koji se pridružio modelima GT3 i GT4 prisutnim već oko četiri godine.

 

mercedes gt2 03.jpg

 

Fokus u slučaju modela AMG GT2 definitivno je na njegovom pogonu jer ga pokreće 4.0 V8 twin-turbo motor. U trkačkoj specifikaciji motor razvija 707 KS i 800 Nm obrtnog momenta, a to je nešto manje u odnosu na drumsko legalni superautomobil koji isporučuje 730 KS. Ipak, testovi na valjcima su pokazali da motor u stvari razvija više od 770 KS.

 

mercedes gt2 02.jpg

 

Pomenuti motor je uparen sa 6-stepenim sekvencijalnim menjačem i prilagodljivim diferencijalom sa samozaključavanjem. Iza upravljača nalaze se lopatice za promenu stepena prenosa. Mercedes-AMG GT2 će biti rival najavljenom Maseratiju MC20 GT2. Korišćenjem ugljeničnih i za haubu i druge komponente, težina je smanjena na manje od 1.200 kilograma uključujući klima-uređaj. AMG GT2 je dobio kovane 18-inčne felne s centralnim šrafom, napred su slikovi dimenzija 325/660, odnosno 325/705-18 pozadi. Sigurnosna tehnologija je preuzeta od modela GT3 i GT4.

 

mercedes gt2 01.jpg

 

Novodizajnirani aerodinamički komplet uključuje novo zadnje krilo čiji nosač se može prilagođavati zavisno o stazi. AMG je razvio GT Coupe s aluminijumskim dvostrukim ramenima napred i pozadi, kao i stabilizatorima te amortizerima koji se mogu podešavati. Pre početka prodaje 2023. godine, trkački automobil će biti podvrgnut testiranju koje će se obavljati u narednim nederljama. Više evaluacija će se obaviti naredne godine u sezoni serije GT2 European Series. Osim ulaska u trke, AMG planira da organizuje i test izdržljivosti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes-AMG GT Coupe

 

mercedes amg gt coupe.jpg

 

Mercedes-AMG GT Coupe će se pojaviti uskoro, a dok čekamo na njegovu zvaničnu premijeru pred nam je prva procurela slika. Nemački proizvođač će ponuditi GT samo kao Coupe pošto je Mercedes ukinuo GT Roadster i efektivno ga zamenio novim SL-om.

 

Novi Mercedes-AMG GT Coupe ima platformu kao i Mercedes-AMG SL Roadster, ali će oba ova vozila sa dvoja vrata ipak biti različita. Dva automobila naime imaju različite misije kod Mercedesa. Novi GT će biti sportski automobil, sposoban i na stazi, dok SL nudi udobnije, luksuzno iskustvo. Poznata tema će se nastaviti u kabini. Međutim, kod GT Coupea će usvojiti više ugljeničnih vlakana i sportskih detalja kako bi bolje odgovarala GT-ovom statusu mašine fokusirane na stazu. Najveća promena u odnosu na prethodnika biće usvajanje rasporeda 2+2, dok stari automobil dolazi samo sa dva sedišta. Uprkos prelasku na drugu platformu, malo je verovatno da će raspored težine biti dramatično drugačiji od odnosa 47:53 prethodnog Coupea. Detalji o pogonu nisu zvanično poznati, ali automobil bi trebalo da dobije istu postavku kao AMG C63 S E Performance. To znači da će dobiti 2.0 turbo benzinac i električni motor koji će proizvoditi kombinovanu snagu od 671 KS. Kasnije stiže i Plug-in Hybrid sa V8 motorom koji će biti na vrhu ponude, verovatno sa preko 800 KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...