Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Mercedes AMG GT

Recommended Posts

autocar.jpg Autocar video: Test Mercedes AMG GT R Pro

 

Porsche ima 911 GT3 i GT3 RS. Mercedes kao odgovor ima AMG GT R, i sada AMG GT R Pro.

Nema više snage, ali teško da mu i treba više od 577 konja, ali zato Pro verzija ima potpuno drugačiji aerodinamiku i novo podešavanje šasije, sve sa ciljem da auto bude brži u krivinama, na stazi.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfection.jpg Carfection video: Test Mercedes AMG GT R Pro

 

Henry Catchpole nam detaljnije pokazuje zašto je Pro verzija skuplja za oko 50.000 evra od standardne R, a ima isto snage. Saznaćete šta je sve na R verziji doplata, a kod Pro verzije standard, koja je razlika u amortizerima ili kako je već veoma čvrsta šasija GT R verzije postala još jača, kao i gde se sve više koristio karbon nego kod R verzije...plus naravno vožnja na stazi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

shmee.jpg Shmee150 video: Mercedes AMG GT R Pro

 

Imajući u vidu da ''Shmee'' ima AMG GT R u ličnom voznom parku, možda i najbolje može da oceni koliku onda razliku pravi Pro verzija tog auta...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Mercedes AMG GT Black Series

 

mercedes amg black series.jpg

 

Predstojeći Mercedes AMG GT Black Series će biti najbrži AMG-ov model do sada, otkrio je šef AMG-a Tobias Moers. Od budućeg coupea iz vrha ponude će superiorniji biti samo ograničeni ekskluzivni AMG One hiperautomobil.

 

''Automobil stiže, vozio sam ga prošle nedelje. Biće to najbrži AMG do sada, osim modela One. Ne radi se o maksimalnoj brzini, nego o vremenu kruga. Vozivost je najvažnija, ali uz balans, postavljaju se dobra vremena kruga'', izjavio je Moers. On je prvi put potvrdio dolazak modela ''Black Series'' još prošle godine, trenutno traje razvoj, a automobil će pokretati AMG-ov 4.0 litarski V8 motor sa turbo punjačem, koji će isporučivati najmanje 630KS. Tu snagu ima i trenutno najsnažniji AMG model sa istim motorom, a to je GT 4-door Coupe. Ove brojke ga dovode blizu jednom od najradikalnijih superautomobila u kategoriji, a to je Porsche 911 GT2 RS koji razvija 690KS. Dolazak GT Black Series modela označava povratak najekstremnijeg AMG-a nakon sedam godina. Poslednji ''Black Series'' model je bio baziran na modelu SLS koji je ušao u proizvodnju 2013. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

G-Power Mercedes AMG GT R ''GP63'' Biturbo

 

wqwqsa418.jpg

 

Nemački G-Power je do sada već obrađivao Mercedes AMG GT, ali njihova najnovija ponuda koja se tiče Mercedes AMG GT R verzije je ipak nešto posebno.

 

wqwqsa417.jpg

 

Nazvan Mercedes-AMG GT R ''GP63'' Biturbo, ovaj automobil pokreće 4.0 litarski Biturbo motor pojačan na svih 800KS i 850 Nm obrtnog momenta (za to su zaslužna dva nova turbo punjača, V4 softver, sportski izduvni sistem...)

 

wqwqsa416.jpg

 

To je čak 215KS i 150 Nm više nego kod serijskog modela, ali G-Power nažalost još nije saopštio podatke o ubrzanju i navećoj brzini. Sve ovo košta, i to 36.380 evra.

 

wqwqsa415.jpg

 

Takođe, u ponudi su i suptilni aero paket, Hurricane RR točkovi od 20 i 21 inča, kao i pojačani kočioni sistem. G-Power u svojoj gami i druge, jeftinije pakete za Mercedes-AMG GT R, i to sa 650KS i 750 Nm, 690KS i 770 Nm, kao i sa 750KS i 800 Nm.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2020. Mercedes AMG GT3

 

193741-mercedes.jpg

 

Mercedes AMG je na Nirburgringu predstavio unapređenu verziju trkačkog modela Mercedes AMG GT3 koji je inače prvi put predstavljen 2015. godine. Doterani Mercedes AMG GT3 će se na trkama pojaviti sledeće sezone, s tim što će isporuke kupcima početi do kraja ove godine.

 

193742-mercedes.jpg

 

Automobil je u odnosu na dosadašnju verziju između ostalog dobio unapređeni aerodinamički paket (prednji spojler, veliki zadnji spojler, ) kao i modifikovano oslanjanje i kočioni sistem. Osim toga, na vozilu su i nova prednja svetla i povećana maska. Za unutrašnjost su predviđena trkačka sedišta od ugljeničnih vlakana, zaštitni kavez, trkački volan i digitalna instrument tabla.

 

193740-mercedes.jpg

 

Za pogon se brine 6.3 litarski V8 motor, u kombinaciji sa šestostepenom transmisijom. Na kraju i cena - 399.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

O.CT Tuning Mercedes AMG GT R sa 650KS

 

mercedes-amg-gt-r.jpg

 

Još jedna u nizu tjuning kompanija koje su obradile Mercedes AMG GT R je i nemački O.CT Tuning. Najvažnije, twin-turbo 4.0 V8 motor je optimizacijom ECU jedinice pojačan sa fabričkih 430 kW/585KS i 700 Nm na 478 kW/650KS i 850 Nm obrtnog momenta. Poboljšano je i ubrzanje od 0 do 100 km/h ali O.CT tuning ne navodi taj podatak pa ovde podsećanje da je serijskom modelu do stotke potrebno 3.6 sekundi. Garancija inače iznosi 5 godina, dok se cena za ovaj paket u vesti ne navodi. Automobil na promotivnoj slici je inače u crnoj boji, a crni su i točkovi, prednja Panamericana maska i Mercedesov trokraki znak.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

caradvice.jpg CarAdvice video: Test Mercedes AMG GT4

 

Pravi trkački auto koji svako (ko ima dovoljno para) može da kupi, pa ako želi i da učestvuje u zvaničnom GT4 šampionatu. Faktički, auto za amaterske trkače.

Ovaj auto je iznad AMG GT verzija, ali ispod GT3 varijante.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

5d51d4f09286c_unnamed(25).jpg.c41de55a10f3321480d18ba7e2072a6a.jpg Carfection video: Test Mercedes-AMG GT 4-Door

 

Ako želite snagu Mercedes-AMG GT R modela ali ste sada u braku i imate decu - a njima treba malo više prostora u automobilu, Mercedes-AMG GT 4-Door može biti pravi auto za Vas.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Modifikovani Mercedes AMG GTR

 

Mercedes AMG GTR sa Prior Design aero paketom i 20-inčnim točkovima Ferrada Wheels FR8:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posaidon Mercedes AMG GT R

 

amg gt r pos 002.jpg

 

Nemački tjuner Posaidon predstavio je još jedan kit za pojačanje Mercedes AMG GT modela, ovoga puta za njegovu GT R verziju. Pre svega, 4.0 V8 twin-turbo motor je pojačan na 880KS (turbo punjači, ECU, sportski izduvni sistem...), dok je najveći obrtni moment ograničen na 1000 Nm zbog zaštite menjača sa dvostrukim kvačilom.

 

amg gt r pos.jpg

 

Posaidon u kratkoj vesti navodi i da najveća brzina sada iznosi 358 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mercedes AMG GT u prodaji od 2021. godine

 

196303-mercedes-amg gt.jpg

 

Mercedes AMG priprema drugu generaciju modela GT koja na tržište stiže tokom 2021. godine, i to u mild hybrid formi i sa više snage. Kako pišu britanski mediji, novi Mercedes AMG GT će dobiti revidirani 4.0 twin-turbo V8 motor, 48V mild hybrid asistenciju, kao i pogon na sva četiri točka kod nekih verzija. Najjače verzije će raspolagati snagom većom od 650KS, pri čemu će naslednik GT R modela imati i do 950 Nm obrtnog momenta. Novi Mercedes AMG GT će se opet nuditi u Coupe i Roadster varijantama, naravno opet samo sa dva sedišta. Baza za drugu generaciju GT-a je revidirani aluminijumski spaceframe koji će biti lakši u odnosu na strukturu koju koristi sadašnji model (zahvaljujući većoj upotrebi aluminijumskih komponenti). Sve to uz savremeniji izgled eksterijera koji se opisuje kao ''veliki korak napred'' u odnosu na sadašnji model.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG GT R Pro by Carlex Design

 

carlex gtr 02.jpg

 

Namera sa kojom je konstruisan Mercedes AMG GT R Pro je jednostavna. On je dizajniran kako bi u krivinama bio brži od standardnog GT R modela, uprkos tome što nema dodatnu snagu. Međutim, za one koji žele da njihovi automobili, koji su pre svega konstruisani za vožnju po stazi, budu i vizuelno drugačiji, tu je poljska kompanija Carlex Design. Oni su konstruisali jedinstvenu ''Tattoo Edition'' varijantu modela Mercedes AMG GT R Pro. Ovaj model poseduje jedinstveni i u velikoj meri modifikovani enterijer, ali i karoseriju sa ukrasima koji podsećaju na tetovaže.

 

carlex gtr 01.jpg

 

Kabinom se prostiru različiti motivi. Njih možemo videti sve od sportskih sedišta do komandne table. Volan je presvučen alkantarom, kao i plafon i drugi delovi. Čitava kabina ima žute šavove koji enterijeru daju kontrast. S obzirom da je reč o GT R Pro verziji, on dolazi sa potpuno digitalnom instrument tablom dijagonale 12.3 inča. Tu je i infotejnment ekran veličine 10.25 inča iznad centralne konzole. Ono što je možda još važnije jeste što ovaj model ima novi AMG Dynamics režim vožnje. On optimizuje dinamiku sa namerom da poveća ubrzanje, poboljša trakciju i slično. Srce modela Mercedes AMG GT R Pro je i dalje četvorolitarski twin-turbo V8 agregat zapremine četiri litara. On kao i kod standardnog AMG GT R modela razvija 577 KS i 700 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući njemu, ali i svojoj prirodi automobila za vožnju po stazama, Mercedes-AMG GT R Pro je krug na Nirburgringu završio za šest sekundi brže od standardnog GT R modela.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek video: Test 2020. Mercedes AMG GT R

 

Iako je Mercedes poslednjih godina znatno proširio paletu svojih modela ulazeći u ''niske'' segmente gde ili uopšte nije bio ili je imao samo jedan model, to nikako ne znači da su u Mercedesu zaboravili vrh svoje ponude modela kakav je ovaj AMG GT R:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posaidon Mercedes AMG GT R sa 880KS

 

posaidon gtr 002.jpg

 

Nemački tjuner Posaidon je predstavio još jedan kit za pojačanje Mercedes AMG GT modela, i to za njegovu GT R verziju. Pre svega, 4.0 V8 twin-turbo motor je pojačan na 880KS (turbo punjači, ECU, sportski izduvni sistem...), dok je najveći obrtni moment ograničen na 1000 Nm zbog zaštite menjača sa dvostrukim kvačilom.

 

posaidon gtr 001.jpg

 

Posaidon u kratkoj vesti navodi i da je ubrzanje od 0 do 100 km/h smanjeno na 2.9 sekunde dok najveća brzina sada iznosi 360 km/h. Pominju se i novi 20-inčni točkovi od ugljeničnih vlakana, kao i unapređeno upravljanje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG GT dobija i Black Series verziju

 

186694-mercedes gtr 1111.jpg

 

Sportski model se već proslavio u nekoliko edicija, a ovo će biti kruna...

Šef proizvodnje i prodaje AMG modela, Michael Knöller, potvrdio je na sajmu automobila u Los Anđelesu da će Mercedes AMG GT crna serija biti lansirana sledeće godine. Očekuje se verzija od preko 600 KS. Kao i sve Black Series verzije i ova će biti limitirana. Sa nestrpljenjem očekujemo već sada možemo reći kolekcionarski automobil. Biće to kruna AMG GT ponude automobila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

5ddd9e35b32f5_unnamed(4).jpg.37b7ff0e44ac44e718093c2694f99091.jpg AutoTopNL video: Mercedes-AMG GT R Pro sa 292 km/h na Autobanu

 

4.0 V8 BiTurbo sa 585 konja i 700 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje do stotke za 3.6 sekundi i maksimum od 319 Km/h:

 

 

 

 

Edited by neshaoct
popravio YouTube link

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wheelsandmore Mercedes AMG GT R Roadster

 

199902-wheels 02.jpg

 

Wheelsandmore je odgovoran za još jednu modifikaciju Mercedes AMG modela, u ovom slučaju GT R Roadstera.

Mercedes-AMG GT R Roadster je ovde dobio pojačani bi-turbo V8 motor (u ponudi su tri paketa), sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika, modifikovano KW oslanjanje, kao i komplet alu točkova od 20 i 21 inča.

 

199903-wheels 01.jpg

 

Tri paketa za pojačanje motora:

- Stage 1: 650KS i 780 Nm (po ceni od 2.521 evra).

- Stage 2: 670KS i 830 Nm (7.479 evra).

- Stage 3: 750KS i 860 Nm (16.723 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

motor1us.jpg Motor1 video: Mercedes AMG GT R vs GT C

 

GT C je malo umerenija verzija, dok je GT R auto koji se najbolje oseća na pravoj trkačkoj stazi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

pistonheads.jpg PistonHeads video: Mercedes AMG GT R Roadster

 

Serija od 750 komada za ceo svet - osnova je standardni AMG GT R, onda ga je AMG napravio težim i skinuo mu krov:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

everydriveryoutubelogo.jpg EverydayDriver video: 2020. Mercedes AMG GT C

 

Osnovni GT ima 470 konja, a ono što se nekada zvalo GT S sada Mercedes zove GT C i ima 4.0 TwinTurbo V8 sa 550 konja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen Mercedes AMG GT R Black Series

 

Mercedes AMG GT R Black Series će između ostalog dobiti novi aerodinamički kit (drugačiji branici, hauba, zadnji spojler), Panamericana prednju masku, modifikovano oslanjanje i nove točkove, poboljšano upravljanje, jače kočnice, a biće i nešto lakši zahvaljujući većoj upotrebi ugljeničnih vlakana. Za pogon će se brinuti 4.0 twin-turbo V8 motor sa blizu 700KS, pa će Mercedes AMG GT R Black Series imati još bolje ubrzanje do 100 km/h i veću najveću brzinu u poređenju sa modelom Mercedes AMG GT R (koji inače do stotke stiže za 3.6 s i može do 318 km/h). Premijera se očekuje do kraja godine, a što se cene tiče Black Series verzija će po nekim ranijim najavama koštati 10% do 15% više nego aktuelni Mercedes AMG GT R:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes video: 2020. Mercedes AMG GT-R

 

577 konja i 700 Nm iz 4.0 TwinTurbo V8 motora, zadnji pogon...i odličan zvuk:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...