Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Mercedes AMG GT

Recommended Posts

Budući AMG GT biće ''najlepši automobil koji će nositi Mercedesovu oznaku''

 

mercedes%20slc%20211.jpg

 

U poslednje vreme na internetu se pojavljuju novi kompleti tzv. špijunskih fotografija novog AMG-ovog modela. Radi se o automobilu koji će biti za klasu manji u odnosu na SLS AMG, a za koga se veruje da će nositi oznaku GT. Dakle, AMG GT bi trebalo da bude konkurent Porscheu 911 i drugim sličnim modelima. I dok špijunske fotografije ne otkrivaju nikakvu novost pojedini ljudi vezani za projekat razvoja su odlučili da podele nekoliko sitnica sa zainteresovanom publikom, što sve zajedno čini dobru najavu da je premijera veoma blizu.

 

Gorden Wagner, šef Mercedesovog dizajna tako tvrdi da će AMG GT biti ''najlepši automobil koji će nositi Mercedesovu oznaku'', dok je potpredsednik za prodaju i marketing, Ola Källenius izjavio da će ovaj dvosed biti ''čisti sport'', za razliku od SLS-a koji je ''luksuzni sport''. Ranije pomenuti Wagner tvrdi da ga oni koji su imali priliku da ga vide upoređuju sa legendarnim Jaguarom E-Type, ali sam Wagner je uveren da se radi o automobilu čiji je dizajn u stvari ''bezvremenskijih'', odnosno trajniji čak i od E-Typea. U osnovi, na ranim špijunskim fotografijama se naslućuju klasične sportske proporcije sa dužim prednjim i veoma kratkim zadnjim krajem te niskih bočnih linija i linije krova.

 

Dalje, očekuje se da će ga pokretati napred smešteni (gotovo u potpunosti iza prednje osovine) 4.0 litarski 8-cilindrični bi-turbo snage oko 500KS. Dakle, reč je o pogonskom agregatu koji bi se trebalo naći i u sledećem C63 AMG. Ovaj motor će biti uparen sa 7-stepenim automatskim prenosom sa dvostrukim kvačilom. To bi trebalo da bude sasvim dovoljno za vrhunsku zabavu, u automobilu sa zadnjim pogonom, čija bi ukupna masa trebalo da se kreće do 1.500 kg. Naime, osnovu će činiti uglavnom aluminijumski prostorni okvir, dok će karoserija biti napravljena od aluminijuma i kompozitnih materijala. 

 

Sve u svemu, GT bi do 100 km/h trebalo da ubrzava za ''znatno manje od 4 sekunde'', dok će se najveća brzina kretati ''iznad 305 km/h.'' Prosečna potrošnja goriva će mu se zahvaljujući stop-start sistemu kretati ispod 10 l/100 km.  Inače, AMG GT bi trebao da bude dugačak oko 4.5 m, dok će mu širina biti malo manja od 2, a visina od 1.3 m. Standardni točkovi bi trebalo da budu od 19 inča, a na njima će se nalaziti gume dimenzija 265/35 i 295/30. nsajderi tvrde da će AMG GT biti premijerno predstavljen 20. jula na ovogodišnjem nemačkom Grand Prixu, dok se prve isporuke očekuju tokom 2015.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mercedes SLC / AMG GT: novi renderi

 

mercedes%20amg%20gt%201.jpg

 

Prvo podsećanje da je AMG (osnovan 1967. godine od strane Hansa Wernera Aufrechta i Erharda Melchera a danas divizija Mercedesa sa zaposlenih 1.200 ljudi) tokom 2013. godine zabeležio rekordnu prodaju. Tačnije, tokom 2013. godine Mercedes-AMG GmbH je širom sveta plasirao 32.200 vozila (rast od oko 20%), što je nadmašilo i očekivanja u samoj kompaniji. Kako bi još poboljšali prodaju, u planu su naravno i novi modeli pa je tako nedavno na sajmu u Detroitu predstavljen i GLA45 AMG, ali se pravi novitet tek očekuje – novi SLC ili AMG GT koji će konkurisati modelima poput Porschea 911.

Novi SLC / AMG GT se premijerno očekuje 20. jula tokom nemačkog gran prija, a po ranijim najavama pokretaće ga 4.0 litarski V8 twin-turbo motor sa 485KS i 550KS (u kombinaciji sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom). Poslednje vesti međutim kažu da će pomenuti motor biti dostupan u tri verzije, sa rasponom snage od 400KS za baznu varijantu, pa do 570KS za ekskluzivni Black Series.

 

mercedes%20amg%20gt%2011.jpg

 

Takođe, SLC / AMG GT (dužine oko 450 cm) će biti za oko 200 kg lakši od sadašnjeg SLS AMG modela, od koga će biti i prilično jeftiniji budući da bi njegova cena trebalo da startuje od oko 100.000 evra. Ipak, SLC / AMG GT neće imati takozvana gullwing vrata kao SLS AMG, već su u Mercedesu za njega predvideli konvencionalno rešenje.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo sa zadnjim pogonom, bez mogućnosti manuelnog menjača, motor će biti 4.0L V8 twin-turbo, očekuje se i Black Series verzija, premijera u drugoj polovini ove godine:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Novi render Mercedesa AMG GT

 

111097-mercedes%20slc.jpg

 

Prvo podsećanje da je AMG (osnovan 1967. godine od strane Hansa Wernera Aufrechta i Erharda Melchera a danas divizija Mercedesa sa zaposlenih 1.200 ljudi) tokom 2013. godine zabeležio rekordnu prodaju. Tačnije, tokom 2013. godine Mercedes-AMG GmbH je širom sveta plasirao 32.200 vozila (rast od oko 20%), što je nadmašilo i očekivanja u samoj kompaniji. Kako bi još poboljšali prodaju, u planu su naravno i novi modeli pa je tako početkom ove godine na sajmu u Detroitu predstavljen i GLA45 AMG, ali se pravi novitet tek očekuje – novi AMG GT ili SLC koji će konkurisati modelima poput Porschea 911.

 

Novi AMG GT se premijerno očekuje 20. jula tokom nemačkog gran prija, a po ranijim najavama pokretaće ga 4.0 litarski V8 twin-turbo motor sa 500KS (u kombinaciji sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom). Neke od nezvaničnih vesti međutim kažu da će pomenuti motor biti dostupan u tri verzije, sa rasponom snage od 400KS za baznu varijantu, pa do 570KS za ekskluzivni Black Series. AMG GT (dužina oko 450 cm, širina manja od 2 metra, visina 1.3 metra) će biti lakši od sadašnjeg SLS AMG modela, od koga će biti i prilično jeftiniji budući da bi njegova cena trebalo da startuje od oko 100.000 evra. Ipak, AMG GT neće imati takozvana gullwing vrata kao SLS AMG, već su u Mercedesu za njega predvideli konvencionalno rešenje.

Mercedes AMG GT bi trebalo da ima oko 1500 kg, točkovi će biti od 19 inča, do 100 km/h će ubrzavati za manje od 4 sekunde, dok će najveća brzina biti veća od 305 km/h. Ovde i podsećanje da je Gorden Wagner (šef Mercedesovog dizajna) nedavno najavio da će AMG GT biti ''najlepši automobil koji će nositi Mercedesov znak.''

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ove godine i Mercedes AMG GT

 

mercedes%20amg%20gt%202014.jpg

 

Kako bi još poboljšali prodaju, u Mercedes-AMG GmbH-u naravno planiraju nove modele (početkom ove godine na sajmu u Detroitu predstavljen je GLA45 AMG), a najvažniji novitet ove godine se tek očekuje – novi AMG GT ili SLC koji će konkurisati modelima poput Porschea 911. Novi AMG GT (kodne oznake C190) se premijerno očekuje 20. jula tokom nemačkog gran prija (nekoliko meseci kasnije i na sajmu automobila u Parizu), a pokretaće ga 4.0 litarski V8 twin-turbo motor sa 520KS (u kombinaciji sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom).

 

Neke od nezvaničnih vesti međutim kažu da će pomenuti motor biti dostupan u tri verzije, sa rasponom snage od 480KS (ova slabija verzija se očekuje 2016. godine), pa do 580KS za ekskluzivni Black Series (stiže 2018. godine). AMG GT (dužina oko 450 cm, širina manja od 2 metra, visina 1.3 metra) će biti lakši od sadašnjeg SLS AMG modela, od koga će biti i prilično jeftiniji. Ipak, SLC / AMG GT neće imati takozvana gullwing vrata kao SLS AMG, već su u Mercedesu za njega predvideli konvencionalno rešenje.

 

Ovaj sportski dvosed sa zadnjim pogonom bi trebalo da ima oko 1480 kg (140 kg manje od SLS AMG-a), točkovi će biti od 19 inča, do 100 km/h će ubrzavati za manje od 4 sekunde, dok će najveća brzina biti veća od 305 km/h. Ovde i podsećanje da je Gorden Wagner (šef Mercedesovog dizajna) nedavno najavio da će AMG GT biti ''najlepši automobil koji će nositi Mercedesov znak.'' Britanski izvori procenjuju da će AMG GT koštati oko 100.000 funti, što je za oko 70.000 funti manje od SLS AMG-a. AMG GT će se proizvoditi u AMG fabrici u Nemačkoj, a u Mercedesu su uvereni da će se prodavati u većim brojkama u odnosu na SLS AMG.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Prve zvanične slike unutrašnjosti

 

Mercedes%20GT%20AMG%2011.jpg

 

Kako bi još poboljšali prodaju, u Mercedes-AMG GmbH-u naravno planiraju nove modele (početkom ove godine na sajmu u Detroitu predstavljen je GLA45 AMG), a najvažniji novitet ove godine se tek očekuje – novi sportista koji će konkurisati modelima poput Porschea 911. Nemački mediji navode njegovo ime – Mercedes GT AMG (kodne oznake C190), a zvanično će biti predstavljen na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu. Ipak, i pre premijere u Parizu u prilici smo da zavirimo u njegovu unutrašnjost budući da je Mercedes objavio nekoliko fotki koje pokazuju enterijer ovog modela (u ovom slučaju u crno-crvenoj kombinaciji, sa kožom i alkantarom) u kojoj se između ostalog ističu i sportski kožni trokraki volan, sportska sedišta, centralna konzola, ventilacioni otvori...).

 

Mercedes%20GT%20AMG%201.jpg

 

Po nekim ranijim najavama, standardni GT AMG će pokretati 4,0 litarski V8 twin-turbo motor sa 500KS (u kombinaciji sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom), a postojaće i snažija S verzija sa više od 600 konja. Ostaje pitanje da li će Mercedes kasnije kupcima možda ponuditi i neku slabiju varijantu, i to sa 3.0 litarskim V6 agregatom sa oko 350KS.

 

Mercedes%20GT%20AMG%20111.jpg

 

GT AMG (dužina oko 450 cm, širina manja od 2 metra, visina 1,3 metra) će biti lakši od sadašnjeg SLS AMG modela, od koga će biti i prilično jeftiniji. Ipak, GT AMG neće imati takozvana gullwing vrata kao SLS AMG, već su u Mercedesu za njega predvideli konvencionalno rešenje.

 

mercedes%20gt%203211.jpg

 

Ovaj sportski dvosed sa zadnjim pogonom bi trebalo da ima oko 1480 kg (140 kg manje od SLS AMG-a), točkovi će biti od 19 inča, do 100 km/h će ubrzavati za manje od 4 sekunde, dok će najveća brzina biti veća od 305 km/h.

 

mercedes%20gt%20321.jpg

 

Ovde i podsećanje da je Gorden Wagner (šef Mercedesovog dizajna) nedavno najavio da će GT AMG biti ''najlepši automobil koji će nositi Mercedesov znak.'' Nemački izvori procenjuju da će GT AMG koštati oko 130.000 evra, uz najavu da bi kasnije trebalo da se pojavi i kabrio varijanta. GT AMG će se proizvoditi u AMG fabrici u Nemačkoj, a u Mercedesu su uvereni da će se prodavati u većim brojkama u odnosu na SLS AMG. Na kraju i ranije objavljeni render spoljašnjosti iz nemačkog Auto Bilda  

 

111097-mercedes%20slc.jpg

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mercedes-AMG GT: teaser slika i video

 

mercedes%20amg%20gt.jpg

 

Mercedes će još tokom ove godine predstaviti svoj novi sportski model AMG GT, a dok se to ne desi Nemci su objavili jednu teaser sliku i video.

 


 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Nove špijunske slike

 

mercedes%20gt%20111.jpg

 

Mercedes će svoj novi sportski model AMG GT (interne oznake C190) predstaviti na sajmu automobila u Parizu (s tim što će slike biti objavljene krajem avgusta), a nedavno je ovaj sportista snimljen u Barseloni, i to u zanimljivoj zeleno-crnoj kamuflaži.

 

mercedes%20gt%201111.jpg

 

114716-mercedes%20gt%201.jpg

 

Zvanično je potvrđeno da će Mercedes AMG GT pokretati 4,0 litarski V8 twin-turbo motor sa 510KS pri 6250 o/min i 650 Nm obrtnog momenta pri 1750-4750 o/min.

 

114717-mercedes%20gt%2011.jpg

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Novi 4.0L V8 biturbo motor za Mercedes AMG GT

 

114818-mercedes%20amg%20gt%202014.jpg

 

Mercedes će svoj novi sportski model AMG GT (interne oznake C190) predstaviti na sajmu automobila u Parizu (s tim što će slike biti objavljene krajem avgusta), a sada je i zvanično potvrđeno da će ga pokretati 4,0 litarski V8 twin-turbo motor. Ovaj V8 raspolaže sa 510KS pri 6250 o/min i 650 Nm obrtnog momenta pri 1750-4750 o/min., dok više informacija tek sledi.

 


 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nove slike

 

mercedes%20sls%2043.jpg

 

Objavljeno je još nekoliko slika maskiranog Mercedes AMG GT modela čija težina će po poslednjim vestima iznositi manje od 1600 kg, dok je njegova zvanična premijera zakazana za 9. septembar. Automobil će pokretati 4.0 litarski V8 twin-turbo motor, težak inače 209 kg. Ovaj Euro 6 motor raspolaže sa 375 kW/510KS pri 6250 o/min i 650 Nm obrtnog momenta pri 1750-4750 o/min. (to je 128KS i 163.2 Nm po litri zapremine).

 

mercedes%20sls%20433.jpg

 

Međutim, to neće biti jedina opcija, jer će se motor u AMG GT modelu nuditi i u slabijoj verziji sa 462KS. Takođe, verzija ovog automobila sa 462KS će nositi naziv Mercedes AMG GT, a jača varijanta sa 510KS će se navodno zvati Mercedes AMG GT-S.

 

mercedes%20sls%20444.jpg

 

AMG GT će inače imati 19-inčne alu točkove (gume 255/35 napred i 295/30 pozadi), a GT-S točkove od 19 i 20 inča (gume 265/35 napred i 295/30 pozadi). Mercedes AMG GT-S će postizati maksimalnih 312 km/h, a ubrzanje do 100 km/h će trajati ''manje od 3.9 sekundi'' (tačan podatak će biti objavljen naknadno). 

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Mercedes-AMG GT: nove teaser slike

 

mercedes%20amg%20gt%20433.jpg

 

Objavljeno je još nekoliko teaser slika Mercedes-AMG GT modela čija zvanična premijera je zakazana za 9. septembar. Automobil će pokretati 4.0 litarski V8 twin-turbo motor, težak inače 209 kg. Ovaj Euro 6 agregat raspolaže sa 375 kW/510KS pri 6250 o/min i 650 Nm obrtnog momenta pri 1750-4750 o/min. (to je 128KS i 163.2 Nm po litri zapremine).

 

mercedes%20amg%20gt%203.jpg

 

Međutim, to neće biti jedina opcija, jer će se ovaj motor u AMG GT modelu nuditi i u slabijoj verziji sa 462KS. Takođe, verzija ovog automobila sa 462KS će nositi naziv Mercedes-AMG GT, a jača varijanta sa 510KS će se zvati Mercedes-AMG GT-S.

 

mercedse%20amg%20gt%20333.jpg

 

Mercedes-AMG GT će inače imati 19-inčne alu točkove (gume 255/35 napred i 295/30 pozadi), a Mercedes-AMG GT-S točkove od 19 i 20 inča (gume 265/35 napred i 295/30 pozadi). Mercedes-AMG GT-S će postizati maksimalnih 310 km/h, a ubrzanje do 100 km/h će trajati 3.8 sekundi.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mercedes-AMG GT zvanično

 

mercedes%20gt%20205.jpg

 

Kako bi još poboljšali prodaju, u Mercedes-AMG GmbH-u naravno planiraju nove modele (početkom ove godine na sajmu u Detroitu predstavljen je GLA45 AMG), a najvažniji novitet ove godine je posle brojnih teaser slika i video klipova sada konačno sada pre nama – novi AMG GT, koji će konkurisati modelima poput Porschea 911.

 

mercedes%20gt%20204.jpg

 

AMG GT (kodne oznake C190) je lakši od dosadašnjeg SLS AMG modela, od koga će biti i prilično jeftiniji. Ipak, AMG GT nema takozvana gullwing vrata kao SLS AMG, već su u Mercedesu za njega predvideli konvencionalno rešenje.

 

mercedes%20gt%2020411.jpg

 

mercedes%20gt%202044444.jpg

 

Ovde i podsećanje da je Gorden Wagner (šef Mercedesovog dizajna) još početkom godine najavio da će AMG GT biti ''najlepši automobil koji će nositi Mercedesov znak.'' Da li je u pravu?

 

mercedes%20gt%2020444444.jpg

 

mercedes%20gt%202051.jpg

 

Mercedes u svom saopštenju ističe da ''sa ovim novim modelom AMG ulazi u novu eru. Tehnološka suština Mercedes-AMG GT naglašava visoke aspiracije u pogledu dinamike vožnje, agilnosti i sportskog duha. Novi Mercedes-AMG GT je drugo vozilo koje je razvijeno potpuno samostalno od strane Mercedes-AMG. To je oličenje AMG filozofije, znanja i posvećenosti stvaranju vozila koje donosi posebno uživanje u vožnji.''

 

mercedes%20gt%2020111.jpg

 

mercedes%20gt%2020342.jpg

 

Inače, i pre današnje zvanične premijere bili smo u mogućnosti da zavirimo u njegovu unutrašnjost budući da je Mercedes još u aprilu objavio nekoliko fotografija enterijera ovog modela u kojoj se između ostalog ističu i koža, alkantara, sportski trokraki volan, sportska sedišta, upadljivi ventilacioni otvori, Comand Online-Paket sa 8.4-inčnim ekranom...).

 

Mercedes%20GT%20AMG%2011.jpg

 

Mercedes%20GT%20AMG%20111.jpg

 

Mercedes%20GT%20AMG%201.jpg

 

Automobil će pokretati 4,0 litarski V8 twin-turbo motor, težak inače 209 kg. Ovaj Euro 6 agregat raspolaže sa 375 kW/510KS pri 6250 o/min i 650 Nm obrtnog momenta pri 1750-4750 o/min. (to je 128KS i 163.2 Nm po litri zapremine).

 

mercedes%20gt%203211.jpg

 

mercedes%20gt%20321.jpg

 

Međutim, to neće biti jedina opcija, jer će se ovaj motor u AMG GT modelu nuditi i u slabijoj verziji sa 462KS. Takođe, verzija ovog automobila sa 462KS će nositi naziv Mercedes-AMG GT, a jača varijanta sa 510KS će se zvati Mercedes-AMG GT S.

 

mercedes%20gt%20202.jpg

 

mercedes%20gt%2020345.jpg

 

Mercedes-AMG GT će inače imati 19-inčne alu točkove, a Mercedes-AMG GT S točkove od 19 i 20 inča.

 

mercedes%20gt%202.jpg

 

mercedes%20gt%2020.jpg

 

Mercedes-AMG GT S će postizati maksimalnih 310 km/h, a ubrzanje do 100 km/h će trajati 3.8 sekundi.

 

mercedes%20gt%20203.jpg

 

mercedes%20gt%202031.jpg

 

Mercedes je za AMG GT između ostalog predvideo i AMG Ride Control, AMG Dynamic Select (sa tri moda - ''Comfort'', ''S-Sport'' i ''Sport Plus''), ESP sa tri moda ( ''ESP on'', ''ESP Sport Handling Mode'' i ''ESP off''), Pre-Safe sistem, Parktronic, kameru za vožnju unazad, opcione keramičke kočnice...

 

mercedes%20gt%20206.jpg

 

mercedes%20gt%2020311.jpg

 

Automobil će moći da se naruči od 6. oktobra ove godine, ali cena za sada još nije zvanično saopštena (nezvanično - od oko 130.000 evra u Nemačkoj).

 


 


 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li vam se više sviđa u crnoj boji?

 

Izbor odgovarajuće boje može bitno da utiče na to da li će vam se neki automobil dopasti ili ne. Mercedes je svoj novi sportski dvosed AMG GT na promotivnim fotografijama prikazao u tri boje - crvenoj, srebrnoj i žutoj, a sada smo u prilici da vidimo kako ovaj automobil izgleda kada je ofarban u crno.

 

6948030845412959c47da4638545247_640x3268

 

Dok jedna boja može automobilu da oduzme nešto od njegovog izgleda, neka druga ga može ulepšati, ali ipak na kraju sve zavisi od posmatrača. Proizvođači premijum automobila itekako su svesni ove činjenice i spremni su da kupcima ponude veliki izbor boja u različitim nijansama kako bi im izašli u susret.

 

1374854992541295e58a8a2459612628_640x427

 

Kada je reč o super-sportskim modelima, među najzastupljenijim bojama su crvena, srebrna crna i žuta. Od ove četiri, Mercedes AMG GT nismo videli jedino u crnoj boji. Zahvaljujući blogu MBpassion taj "propust" je ispravljen. Novi Mercedesov model u crnoj boji izgleda elegantnije. Kobinacija nijansi u unutrašnjosti usklađena je sa bojom eksterijera i podseća na kabinu luksuzne limuzine.

 

1936454192541295a4c3ecf472972789_640x427

 

Mercedes AMG GT predstavljen je 9. septembra, a prvo pojavljivanje pred publikom imaće na predstojećem sajmu automobila u Parizu. Osnovni model opremljen je 4.0 litarskim V8 bi-turbo motorom sa 462 ks (339 kW) i 600 Nm maksimalnog obtrnog momenta. Iz stanja mirovanja do brzine od 100 km/h automobil će stizati za 4,0 s, uz maksimalnu brzinu od 304 km/h. U snažnijoj verziji, modelu AMG GT S, pomenuti V8 proizvodi 510 ks (375 kW) i 650 Nm, a automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,8 s. Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 310 km/h.

 

11004802254129bef556cf835416906_big.jpg 26178700154129baf0a837246892766_big.jpg 189926066854129b9f1ece0468646074_big.jpg 208155407854129bd538a50378864854_big.jpg
 

izvor - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mercedes-AMG GT Edition 1

 

mercedes%20amg%2055.jpg

 

Mercedes će na sajmu automobila u Parizu predstaviti i Edition 1 izdanje svog novog sportskog modela AMG GT. Mercedes sa oznakom Edition 1 označava specijalne verzije svojih novih modela, a takve verzije su dostupne samo tokom prve godine proizvodnje. Poslednji takav primer je i ovaj Mercedes-AMG GT Edition 1.

 

mercedes%20amg%205.jpg

 

Mercedes-AMG GT Edition 1 je između ostalog dobio i fiksni zadnji spojler, crni Aero kit napred i sa strane, sivi eksterijer, Edition 1 oznaku na volanu, žute detalje u unutrašnjosti... Podsećanja radi, Mercedes-AMG GT će pokretati 4.0 litarski V8 twin-turbo motor koji će biti dostupan u dve verzije: sa 462KS i 510KS (ova potonja verzija u Mercedes-AMG GT S modelu).

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Mercedes AMG GT Night Package
 
mercedes%20amg%20gt%2054.jpg
 
Nakon što je već predstavio AMG GT / AMG GT S, kao i njegovu i Edition 1 verziju, Mercedes je ponudu svog novog sportiste obogatio i opcionim paketom Night Package. Nemci su inače još ranije Night Package ponudili kod svojih drugih modela (CLS facelift i nova C klasa), a kod Mercedes-AMG GT modela ovaj paket između ostalog podrazumeva high gloss black elemente (prednji spojler, otvori za vazduh na haubi i prednjim blatobranima, diamond prednji gril), zatamnjena zadnja stakla, dve crne izduvne cevi, gloss black retrovizore, crni krov, kao i crne alu točkove.
 
mercedes%20amg%20gt%20544.jpg
 
Night Package je dostupan u obe verzije (AMG GT i AMG GT S), ali ne može da se kombinuje sa opcionim AMG Silver Chrome ili AMG Exterior Carbon paketima.
 
mercedes%20amg%20gt%205444.jpg
 
Podsećanja radi, Mercedes-AMG GT pokreće 4.0 litarski V8 twin-turbo motor, koji je dostupan u dve verzije: sa 462KS i 510KS (ova potonja verzija u Mercedes-AMG GT S modelu).
 
 
------------------------------------------------

Objavljene cene za Mercedes-AMG GT u Nemačkoj
 
mercedes%20amg%2055.jpg
 
Mercedes je i zvanično objavio cene za AMG GT koji do 19. oktobra mogu da vide i posetioci sajma autombila u Parizu.
Bazni Mercedes AMG GT sa 462KS u Nemačkoj košta 115.430 evra, a snažnija verzija AMG GT S sa 510KS ima cenu od 134.351 evra. Ovaj snažniji model može da se dobije i u Edition 1 izdanju, i to uz doplatu od 14.161 evra. Isporuke počinju u prvom kvartalu 2015. godine.
 
mercedes%20amg%205.jpg
 
Ove verzije mogu da se dobiju i sa Night Package-om (doplata od 952 evra), Silver-Chrome Package-om (1.130 evra) i Carbon Package-om (4.700 evra), dok kupac AMG GT S modela može da doplati i za Dynamic Plus Package (2.201 evro).
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...