Jump to content
FAS Goran
Woodoo

Lancia brend od sada u prodaji samo u Italiji

Recommended Posts

http://en.europeonline-magazine.eu/lancia-to-stop-selling-cars-outside-italy-fiat-boss-says_312256.html

 

Rome (dpa) - Lancia cars will no longer be sold outside Italy, Fiat-Chrysler chief Sergio Marchionne said in an interview Friday in which he also announced that the merged group will acquire a new name.

"Lancia will become an Italian market-only brand," Marchionne told the La Repubblica newspaper, adding that its range would limit itself to the Ypsilon city car.

 

Potvrdio je da neće prodavati Alfu VW-u.

 

He once again dismissed the possibility of selling Alfa Romeo to Germany‘s Volkswagen group. "They can dream about it," he said.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suštinski nisu ni prodavali ništa van Italije kada je Lancia u pitanju, tako da ovom formalnom odlukom ustvari samo konstatuje faktičko stanje...ali stanje za koje je on odgovoran.

 

Izgleda će Lancia doći poslednja na red za ulaganja, ako uopšte i dođe.

Za Alfu ima pomaka, najavio je u ovom intervjuu dosta pozitivnih stvari oko nje.

Za Fiat modele je već spremio silne milijarde za potrošiti u narednim godinama jer i tu ima manjak ponude modela.

Deo milijardi je otišao za kupovinu Chryslera, koji izbacuje nove modele (Dart, 200...)

Jeep ima rekordnu prodaju godinu za godinom.

Maserati nikada nije više automobila prodavao, spustio se u jedan segment niže sa novim modelom Ghibli, najavljuju SUV, izašao i novi Quattroporte, sve kako su i rekli.

Ferrari je faktički samostalan i stabilan.

A, Lancia...spade na jedan model sa kojim može da ima još nekakvu prodaju narednih par godina. Za posle toga...premalo vremena jer da bi imali nove modele za 3-4 godine, treba krenuti u rad na njima već sledeće...osim ako neće opet da koriste tuđe sa Lancia značkom...ali to već nije uspelo. Neki maksimum bi bio da koriste iste platforme od Alfe i ostalih modela, pa pakuju u drugačije dizajniranu spoljašnost (isti sklopovi, isti motori, menjači, sve ispod lima da bude isto kao npr. neka Alfa, Fiat), ali...za to treba više vremena, kojeg nemaju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve smo vec napisali i ranije na ovu temu... Pravi ljubitelji Zabara mogu (mozemo) samo da zale i gledaju kako legenda polako ali sigurno nestaje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

lancia%202014.jpg

 

Nakon duge i teške bolesti tj. hronične fiatizacije, u 108. godini života, napustila nas je Lancia. Rođena 1906. godine u Torinu, umrla 2014. u Detroitu

 

Ovako su ljubitelji slavne italijanske marke prokomentarisali intervju koji je rimskoj La Reppublici dao Sergio Marchionne, izvršni direktor Fiata i Chryslera.
 

Povod za intervju je “posao veka” tj. Fiatova kupovina Chryslera u cilju stvaranja jake globalne kompanije koja će moći izaći na crtu General Motorsu, VW grupi i Toyoti, kako po broju prodatih vozila tako i po raznolikosti ponude i kvalitetu vozila.

 

Dok je običan svet zanimalo kako će se nova kompanija zvati i gde će biti sedište, ljubitelje brine šta će se desiti sa Alfa Romeom i Lanciom. Lancia će za sada ostati prisutna samo na italijanskom tržištu sa samo jednim modelom, Ypsilon, što bi u prevodu značilo laganu eutanaziju nekada slavnog imena...

 

Preuzeto sa AutoBlog.rs

Edited by milutin-NS

Share this post


Link to post
Share on other sites

vojmija oca, gospodi pomiluju, neka joj je laka zemlja, bolje i da propadne nego da joj se slavni znak lepi na kojekakve američke grdobe. ali evo prilike da se udruženim snagama borimo za opstanak Lancie, ima na Facebooku grupa, Si Lancia No a Marchionne, pa ko hoće neka se pridruži.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne mogu da verujem!

Pa oni nisu normalni!

Takvo ime-brend ugasiti?

Bilo ko zna nabrojati bar 4-5 marki automobila zna za Lanciu a zna je po reli legendi Delti ako vec ostale ne zna.

Talijani su ocito nesposobni, neka brend prodaju svabama pa neka gledaju kako se radi i koristi ime takve legende!

Prvo su unistili Alfa Romeo i to tako da kada se mnogima pomene to ime on vidi samo probleme a te greske kroz prodaju jako dugo ispastaju!

 

Sta vise reci?

Nesposobni su i tacka. Neka sve prodaju svabama oni rado kupuju takva imena sa historijom i to i te kako znaju da iskoriste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sjediste nove kompanije vrlo lako moze da se pomjeri iz Torina u Detroit, jer je Fiat navodno kredite dobio od americkih banaka i akcije nove kompanije bi puno bolje stajale na NY berzi.

Lancia je u stanju kome vec skoro 30 godina, tako da je ovo moglo samo da se zavrsi njenim gasenjem ili prodajom. Posto niko nije pokazivao interesovanje Lancia ce se ugasiti kroz par godina tj kada istekne zivotni ciklus Y. Imao sam Lybru, OK je auto, ali za takve modele i marke pored Audia. BMWa, Merca nema mjesta. Volvo, Jaguar, Lexus pokusavaju da otmu dio trzista ali pored njemacke trojke u premium segmentu ostalima ostaju samo mrvice. Nisam ubijedjen ni da ce Alfa puno bolje proci na trzistu, ali vrijedi pokusati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A mozda ce napraviti sto i BMW, koji je zadrzao Mini i napravio brend od njega. Tako ce Lancia Ypsilon nastaviti da zivi u okviru Fiata, a sam brend Lancia cekati neka bolja vremena... Ne vjerujem da ce ih skroz ugasiti, Ypsilon je popuparan i dobro se prodaje u Italiji... Tj NADAM SE da nece ugasiti Lanciu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moze li neko ovo ukratko da preprica?

  Na stranu prica o Fiatu, ovi izgleda znaju da je Lancia zavrsila karijeru za stvarno, nece opstati Ypsilon, cini mi se. Treca stranica teksta. I malo se rugaju, njemacka posla :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Addio Lancia Delta


Najave da će FIAT svesti marku Lancia na samo jedan model, Ypsilon, počele su da se ostvaruju. Prva žrtva je Lancia Delta koja će prestati da se proizvodi do kraja 2014, a ista sudbina 2015. očekuje model Voyager.


111777968538444ebe9a2e726234601_640x3408

 

Početkom maja FIAT Chrysler Automobiles objavio je petogodišnje planove razvoja svojih automobilskih brendova koji ne ostavljaju mnogo nade zaljubljenicima u marku Lancia. Predviđena je ukidanje gotovo svih modela, tako da će gamu ovog italijasnkog brenda uskoro činiti samo Lancia Ypsilon, koja će se prodavati isključivo u Italiji.

To je praktično uvod u gašenje marke Lancia koja je u svojoj istoriji bila poznata po specifičnim automobilima sportskog pedigrea. Analitičari odluku o ukidanju Lancia modela tumače potrebom grupe FIAT Chrysler Automobiles da racionalizuje proizvodnju i željom da se fokusira na potencijale brendova Alfa Romeo, Maserati i Jeep. Lancia, za koju izvan Italije ne vlada veliko interesovanje kupaca, pretrpela je u 2013. pad prodaje od 20 odsto na evropskom tržištu. Iako je plan o smanjenju broja modela predviđao da se će Ypsilon osatati jedini model na tržištu do 2018, izgleda da će se to dogoditi nešto ranije, s obzirom na najavu prestanka proizvodnje Delte (2014.) i Voyagera (2015.).

 

9691595125384441390eab624547930_640x3908

 

Kada je reč o modelu Delta, fanovi su podeljeni. Jedni misle da nova verzija ovog modela ionako nema mnogo veze sa originalnom prvom generacijom, iz koje je nastala legendarna sportska Delta HF Integrale, i neće mnogo žaliti za njom. Drugi smatraju da se aktuelna Delta svojim originalnim i privlačnim dizajnom izdvaja od konkurencije i da bi bila šteta da jedan takav automobil nestane sa ulica. Treća generacija modela Lancia Delta pojavila se u prodaji 2008. godine, a prvi put je restilizovana 2011. Krajem 2013. predstavljena je neznatno redizajnirana verzija za 2014. godinu.
Kada je reč o modelu Voyager, s obzirom da u pitanju praktično prepakovani Chrysler koji nosi značku Lancia, retko ko će primetiti da je ovaj automobil ukinut kada prestane da se proizvodi 2015.

 

Preuzeto sa B92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viši interesi.

Sada su ugrabili keš od Chrysler-a i mogu lagano da razvijaju modele. Možda za neke brendove bude kasno.  :thumbdown:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lakše im je bilo tako da kupe nekog strateškog partnera i to uz velike žrtve. Dobili su na američkom kontinentu servisnu i dilersku mrežu, mečkine trapove kao i mogućnost za SUV modele. Sad će veliki deo tih para baciti na razvoj evropskog dela kao i razvoj taktike za kinesko tržište.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuga.

Ako se ova moja pokaže dobro već vidim da ću za koju godinu pojuriti neku iz 2014. Nek poživi kod mene koliko može!

Dejice dobar ti avatar!

Edited by Markobgd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ja u ovo nista ne verujem, svasta se pise...istina je da se Lancia samo u Italiji onako prodaje...neka bude i samo jedan model u narednih nekoliko god pa ce valjda nesto smisliti novo i bolje, a da ce se skroz ugasiti, sigurno nece !!! Kriv je sam proizvodjac odnosno Fiat jer takav auto (Lancia) samo drugi model imaju jeftiniji u obliku Fiata a sa druge strane kupci koji gledaju svaku sitnicu ili sta koji nudi vise kao neku glupost npr. ovome je amortizer 40e a ovom 50e kupuju ta jeftinija kola sa malo razlike u ceni, malo u mehanici a dosta u estetici...trziste u celom svetu je takvo da se trazi sto jeftinije a Lancia to bas i nije kao ELEGANZA IN MOVIMENTO Italijanski brend.

Edited by jevtic_ognjen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Svetlo na kraju tunela za Lanciju

 

94097-lancia%20delta%201.jpg

 

Iako je najavljeno gašenje Lancije još pre nekoliko meseci, sudeći po posednjim informacijama, brend će ipak nekoliko godina nastaviti sa poslovanjem na italijanskom tržištu.

Štaviše, publikacija Autoedizione objavila je da će FCA pokušati da vrati Lanciju na staze stare slave nakon što isto urade sa Alfa Romeom. Za to ćemo ipak sačekati nekoliko godina, jer sumnjamo da će oživaljvanje Alfa Romea trajati samo dve ili tri godine. Prema tome, Lancia će definitivno nestati sa evropskih tržišta (osim italijanskog), a njen povratak možemo očekivati tek nakon potpunog povratka Alfa Romea.

 


 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...