Jump to content
FAS Goran
Karlo2105

Lancia Lybra 2.4 JTD - problem sa paljenjem

Recommended Posts

@fkuna

 

Ako već sumnjate na taj senzor možda bi bilo najbolje naći drugi za probu pa videti šta se dogadja. To bi bila neka jeftinija varijanta. Lično sam imao sličan problem sa paljenjem na motoru 2.4 doduše TDS ovo je pa ono je pa uzupčen je kako treba pa nije uzupčen pa ima gorivo pa nema gorivo itd itd. Problem smo otkrili kad su klipovi stigli ventile na 140km/h onda su majstori našli kvar da je na remenici radilice otkinuta kajla, motor izgubio red paljenja i ...  :whistle::whistle::whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo da kažem da sam otkrio problem, koji je opet bio u novom neorginalnom senzoru radilice. Naručio sam novi original Bosch pa da sam siguran.

 Problem sam otkrio tako da sam jutros uzeo crijevo  i provuko ga dolje ispod alansera gdje je senzor zašarafljen, te sam u to crijevo sipao toplu vodu, cca 60-70 C te sam ga zalijevao da ga ugrijem. Sjedem u auto, okrenem ključ, zavergla i na prvi zub upali, a  vani je bilo 9 C, inače kad je ispod 20 C treba mu dosta vremena da upali, a ako je ispod 10 C zaboravi na auto. 

 

Edited by fkuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...