Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ford Fiesta / Fiesta ST / Fiesta RS

Recommended Posts

cargurus.jpg CarGurus: 2022. Ford Fiesta ST Line

 

Fiesta je upravo prošla kroz restajling kako bi postala atraktivniji izbor za kupovinu... ali joj u tome najviše smeta njena SUV varijanta - Ford Puma:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ukida se Ford Fiesta?

 

Ford Fiesta 023.jpg

 

Kako pišu britanski mediji, glasine kažu da će Fiesta sredinom 2023. godine biti izbačena iz Fordove ponude, dok se zvanične informacije o planovima brenda za ovaj manji hečbek očekuju uskoro.

Auto Express navodi da bi zvanična informacija sa vestima o ukidanju Fieste (kao i planovima koji ukazuju na to kada bi trebao da prestane njena prodaja) mogla da dođe već za nekoliko dana. U Fordu za sada zvanično navode ovo: ''Ubrzavamo naše napore da uložimo sve u elektrifikaciju i zato revidiramo naš portfolio vozila u skladu sa našom poslovnom strategijom. Ne komentarišemo spekulacije i podelićemo više informacija u narednim mesecima.''

 

Ford prolazi kroz veliku tranziciju ka potpuno električnoj liniji i potvrdio je u martu ove godine da će Fiestin veći brat, kompaktni SUV Puma, biti dostupan kao potpuno električni automobil do 2024. Auto Express takođe piše da Ford nema planove za Fiestu EV. Smatra se da je deo razloga za odbacivanje Fieste u prvom mestu zbog sve veće cene malih automobila i klizanja prodaje u ovom sektoru u poređenju sa popularnijim malim SUV-ovima. Fordov prelazak na električnu mobilnost će dovesti do toga da će se fabrika u Kelnu - gde se trenutno proizvodi Fiesta - pretvoriti u proizvodni centar EV koji će proizvoditi Ford modele bazirane na platformi Volkswagen Grupe MEB za električne automobile. Prvi Fordov model koji koristi ovu tehnologiju treba da krene u proizvodnju sledeće godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čitam jutros da se iduće godine ne gasi samo Fiesta, već da u Evropi na onaj svet u toku 2023. idu i Focus, Mondeo, S-max i Galaxy.

Zla vremena ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV: 2022. Ford Fiesta

 

Evo nas na kraju jedne ere. To prilično često možete da čujete jer sve više poznatih modela ustupaju mesto potpuno električnim. Tako ni Ford Fieste uskoro više neće biti jer bi njena proizvodnja trebalo da se završi na leto 2023. godine.

Pre nego što ode sa scene, Ford je stavio u nju sve što može kako bi otišla u velikom stilu...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Fiesta Rally3 Evo

 

ford fiesta rally3 evo 01.jpg

 

Ford je prošle godine najavio da Fiesta supermini modeli prestaju sa proizvodnjom od sledećeg juna i da ova slavna linija naće imati direktnog naslednika, ali je M-Sport utešio dosta ljudi nastavljajući proizvodnju reli automobila baziranih na Fiesta jedinicama.

Potpuno predan ovim obećanjima, brend motosport inžinjeringa sada predstavlja svoj prvi Ford Fiesta Rally3 Evo model, koji poseduje brojna poboljšanja kako bi se takmičio sa nedavno predsatavljenim Renault Clio Rally3 automobilom. Ovaj reli model dizajniran je za FIA Group Rally3 kategoriju i popravlja recept svog prethodnika koji je originalno predstavljen 2020. godine.

 

ford fiesta orn02.jpg

 

Kao što je moguće videti putem zvaničnih fotografija objavljenih na društvenim mrežama putem M-Sport Poland kompanije, ovaj model poseduje redizajnirani eksterijer sa novim aerodinamičkim panelima.

 

ford fiesta orn01.jpg

 

Fiesta Rally3 Evo poseduje novu opremu za karoseriju dizajniranu prema poslednjem izdanju supermini modela. Prednji deo sada dolazi sa većom maskom hladnjaka oslobođenom ovalnog znaka kompanije Ford i usisnicima vazduha na braniku u ST stilu. Pored svetle narandžaste liverije sa crnim grafikama, reli automobil je lako prepoznatljiv po otvorima na krilima, krovnom usisniku vazduha, jednoj izduvnoj grani i novom reli krilu. M-Sport nije išao u detalje vezano za specifikacije svog reli automobila, ali je naglasio da poseduje kraći prenos brzina, nove prednje kočione kanale i redizajniranu postavku amortizera za šljunak i asfalt.

Novi Rally3 specifikovani Fiesta model pokreće tjunirana verzija 1.5 trocilindričnog EcoBoost agregata, koji svoju snagu šalje na sva četiri točka putem petostepenog sekvencijalnog menjača kompanije Sadev. Pored Rally3 automobila, kompanija M-Sport će nastaviti da kreira Rally2 i Rally4 varijante ove linije. Međutim, u hibridnoj Rally1 kategoriji, koja je glavna klasa WRC šampionata, ovaj supermini je zamenjen Ford Puma automobilima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...