Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ford Fiesta / Fiesta ST / Fiesta RS

Recommended Posts

Ford Fiesta RS sredinom sledeće godine?

 

163104-ford fiesta rs.jpg

 

Ford i u novoj generaciji Fieste nudi sportsku ST verziju, ali poslednje vesti kažu da bi sredinom sledeće godine na tržištu trebalo da se pojavi još jača RS varijanta. Podsećanja radi, pod haubom nove Fieste ST je 1.5 litarski trocilindrični EcoBoost turbo benzinac sa 200KS i 290 Nm obrtnog momenta, dok bi Fiesta RS trebalo da dobije turbo četvorocilindraš sa oko 250KS. Treba napomenuti da Ford za novu Fiestu priprema i novi menjač sa dvostrukim kvačilom. Na ovom nezvaničnom renderu eventualna Fiesta RS je prikazana u tradicionalnoj RS plavoj boji, sa aero body paketom, crnom saćastom maskom i RS logom, crnim točkovima...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

AJLlDp3gSxuDNiOclkBnJb--pmRLOlA9GMEvKzTNvg=s88-mo-c-c0xffffffff-rj-k-no Carfection video: Test Ford Fiesta ST

 

 

AJLlDp2rccwVF8FufR6jl3Bxv3IrHjABcpdr5lyu-g=s88-mo-c-c0xffffffff-rj-k-no CarsGuide video: Ford Fiesta ST 2019

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ipak ništa od Ford Fieste RS

 

163104-ford fiesta rs.jpg

 

Pre nekoliko nedelja šef Fordovog odeljenja Perfromance Europe Leo Roeks je nagovestio da postoji mogućnost razvoja i proizvodnje RS verzije modela Fiesta, ali sada izgleda da će i dalje vrh ponude ovog modela činiti njegova ST verzija. Konkretnije, u Fordu veruju da nema potrebe za snažnijim modelom s obzirom da Fiesta ST svojim vozačima nudi sasvim dovoljno agilnosti i zabave za upravljačem i da nema potrebe za vozilom još boljih performansi. Tako bar tvrdi šef Fordovog evropskog dizajna Amko Leenarts koji je izjavio i da nikakva RS verzija Fieste nije u planu. Podsetimo, raniji izveštaji su govorili o mogućnosti lansiranja tog modela krajem ove decenije, a do tada nam ostaje nada da će u Fordu možda promeniti mišljenje. Na kraju još recimo da je iz VW-a početkom godine stigao izveštaj da postoji prostor za ''rast Pola GTI''. Drugim rečima, da u VW-u razmatraju mogućnost razvoja Performance ili čak R verzije po uzoru na Golf GTI Performance i Golf R. Za sada još uvek nema zvaničnih potvrda dolaska tih modela.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opel ne bi mogao da snimi ovakvu reklamu... :D:D 

 

Nova Ford Fiesta ST je dovoljno ekstremna i za avanturu u rudniku soli

 

181930-ford fiesta st.jpg

 

Čak 400 metara ispod zemlje, vrući gradski model od 200KS je naterao producente na prizore kakve do sada nisu snimili. Najavni video u rudniku soli, to odmah zvuči zastrašujuće i sve prepuno tame. Ipak, to nije slučaj kada je Ford Fiesta ST u prvom planu. Najavne scene prezentacije snimljene su 400 metara ispod zemlje u jednom od najvećih evropskih rudnika soli. Ovakav izazov je zahtevao i profesionalnog vozača, a u Fordu su se odlučili za vozača relija WRC - Elfyn Evans.

Fiesta ST u rukama Evansa i ekstremnim uslovima najviše fascinira zvukom iz 1.5 litarskog EcoBoost motora, koji posebno dobro zvuči u rudniku… ''Vožnja na soli je u stvari poput šljunka, prilično klizava'' rekao je Evans. Ne treba uopšte dovoditi u pitanje bezbednosni aspekt. Ford je do sada birao prelepe pejzaže kada je predstavljao modele poput Focusa, GT 40, Mondea, a sa Fiestom je prvi put završio pod zemljom, ali bukvalno. Fiesta ST se na tržištu očekuje tokom jeseni.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trkačka Ford Fiesta R2

 

Ford Fiesta R2 1.jpg Ford Fiesta R2 11.jpg

 

M-Sport predstavlja reli automobil Ford Fiesta R2. Pokreće ga 1.0 litarski Ecoboost trocilindrični motor, ovde pojačan na 200KS. U paketu su između ostalog i Sadev sekvencijalni menjač, podešavajući Reiger amortizeri, Alcon kočnice, Eibach opruge, zaštitni kavez...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AAuE7mAqIv053GU0N0d5r0auM_4fhVwVlTPfF4oU Automotovision.hr video: Test Ford Fiesta 1.0 EcoBoost

 

Ford je pre više od 40 godina, tačnije 1976. godine tržištu predstavio Fiestu. Neverovatan mali automobil koji se odmah pokazao kao vrlo ekonomičan i pouzdan, a istu poziciju drži i danas.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AAuE7mASbuoV0tNBi7jyL7R-3PECIjseujN11LIV AutoMarket.hr video: Test Ford Fiesta ST

 

Ford Fiestu ST sa ravno 200 konjskih snaga, Jadranskom magistralom provozao je Branimir Tomurad i proverio da li je Fiesta ST najvatreniji mali ''HotHatch''?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Fiesta ST sa Mountune M225 paketom

 

Ford Fiesta ST Mountune.jpg

 

Mountune je poznati britanski specijalista za tjuniranje Fordovih modela i sada vlasnicima Ford Fieste ST nudi novi paket za pojačanje njenog 1.5 litarskog turbo motora. U najkraćem, Mountune M225 kit podrazumeva pojačanje pomenutog agregata sa 200KS i 290 Nm na 225KS i 340 Nm obrtnog momenta, dok je ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) spušteno na 6.0 sekundi. Mountune M225 kit za Fiestu ST na britanskom tržištu košta 795 funti (933 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Fiesta ST Performance

 

ford st p 1.jpg

 

Ford će u junu na britanskom tržištu početi sa prodajom nove edicije sportske Fieste ST, uz najavu da će ta Fiesta ST Performance biti ponuđena u ograničenoj seriji od samo 600 primeraka. U pitanju je trovratni model sa Deep Orange bojom, 18-inčnim alu točkovima u Magnetite boji (točkovi su inače 7 kg lakši od standardnog kompleta), kao i sa Ford Performance oslanjanjem (auto je napred niži za 15 mm a pozadi za 10 mm).

 

ford st p 1111.jpg

 

Deo opreme između ostalog čine i LED prednja svetla, B&O audio sistem, Quaife LSD diferencijal i launch control.

 

ford st p 11.jpg

 

Pod haubom je 1.5 litarski trocilindrični turbo benzinac sa 200KS i 290 Nm obrtnog momenta, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 6.5 sekundi dok najveća brzina iznosi 232 km/h. Fiesta ST Performance Edition će koštati oko 3.000 funti više od standardnog modela, a isporuke se najavljuju za početak septembra ove godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carkeysuk.jpg CarKeysUK video: Test 2019. Ford Fiesta ST

 

Treća generacija za koju Ford kaže da je najbolja do sada. Svakako ima najviše snage...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...