Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ford Fiesta / Fiesta ST / Fiesta RS

Recommended Posts

Nova Ford Fiesta u prodaji sledeće godine

 

154536-ford%20f%201.jpg

 

U prvoj polovini sledeće godine bi trebalo da se u prodaji pojavi i naslednik aktuelne Fordove Fieste, i to najverovatnije opet sa maskom po uzoru na Aston Martin modele. Automobil će biti nešto duži i širi nego sadašnja Fiesta, uz prostraniji enterijer i značajno kvalitetnije materijale.

 

154537-ford%20f%2011.jpg

 

Pominje se da će nova Fiesta između ostalog dobiti i najnoviji SYNC 3 sistem, satelitsku navigaciju, sistem koji vozača upozorava na promenu trake i na vozilo u mrtvom uglu, kao i sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova

Automobil će biti napravljen na Fordovoj Global B platformi, a dobiće trocilindrične motore (uključujući i 1.0 litarski EcoBoost benzinac). U gami će se između ostalog naći i dizelaš 1.5 TDCi, kao i šestostepeni Powershift menjač sa dvostrukim kvačilom. Takođe, sportski nastrojenim kupcima će se opet nuditi sportska Fiesta ST sa nekih 200 konja. Bez obzira što su neki proizvođači iz svoje ponude izbacili trovratne verzije modela iz B segmenta (poput Renaulta sa Cliom), Fiesta će i u novoj, sedmoj generaciji biti dostupna u varijantama sa 3 i 5 vrata. Time što će povećati Fiestu, Ford će napraviti mesta za novi Ka+ koji će u gami zauzeti mesto ispod Fieste. Na kraju, izvori iz Forda ne isključuju mogućnost da i Fiesta dobije luksuznu top varijantu Vignale.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Fiesta ST dostupna sa pet vrata u Evropi

 

ford%20st%205%201.jpg

 

Gradski automobil sa sportskim duhom od sada se može naručiti i sa parom vrata više, što će sigurno pozitivno uticati na prodaju. Od uvođenja ove generacije modela Fieste ST, Evropa nije imala verziju sa pet vrata, ali USA npr. jeste. U EU je prodato 38.000 primeraka, a u Fordu ističu da im je određeni broj kupaca i potencijalnih kupaca tražio verziju sa pet vrata pa je uvođenje i ove verzije sasvim logično.

 

ford%20st%205%2011.jpg

 

Kompanija očekuje očekuje da će otprilike svaki četvrti kupac uzeti ovaj automobil, koji je lakši za svakodnevni život, pogotovo ako imate decu. Sve drugo ostalo je isto, Fiestu ST pokreće 1.6 litarski EcoBoost benzinac koji razvija 180 konja i 240 Nm obrtnog momenta što je automobilu dovoljno da iz mesta do stotke stigne za 6.9 sekundi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Ford Fiesta ST dobija 3-cilindarski motor

 

145506-ford%20st%205.jpg

 

Ford je otkrio nekoliko detalja oko Fieste ST sledeće generacije. Gradski sportista će ispod haube dobiti unapređeni 3-cilindarski 1.0L EcoBoost umesto dosadašnjeg 4-cilindarskog 1.6L. ''Mnogo toga možemo da napravimo sa 3-cilindarskim motorom pa se radujemo novoj Fiesti ST'' - rekao je Darren Palmer, direktor za male automobile u Fordu Europe. Najsnažnija verzija 3-cilindarskog 1.0L EcoBoost motora razvija 138KS, ali Fordovi inženjeri već neko vreme eksperimentišu s tim agregatom, koji može da razvija i više od 200KS. Koliko će nova Fiesta ST zaista i razvijati tek ćemo saznati.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mountune Ford Fiesta MR265

 

mountune%20265.jpg

 

Mountune, britanski specijalista za tjuniranje Fordovih modela, sada vlasnicima Ford Fieste ST nudi novi paket za pojačanje njenog 1,6 litarskog turbo motora. U najkraćem, Mountune MR265 kit podrazumeva pojačanje pomenutog agregata sa 182KS i 290 Nm na 265KS i 370 Nm obrtnog momenta (novi turbo, veći interkuler...). Ovaj kit neće biti dostupan na američkom tržištu, ali će Amerikanci dobiti snažniju verziju sa 280KS, što je potvrdio i Ken Anderson, šef američke filijale Mountune. 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Premijera nove Ford Fieste najavljena za 29. novembar

 

154536-ford%20f%201.jpg

 

Ford je najavio da će 29. novembra na posebnom događaju u Kelnu u Nemačkoj predstaviti novu generaciju Fieste, čime će obeležiti i 40-godišnjicu ovog modela. Automobil će po ranijim informacijama biti nešto duži i širi nego sadašnja Fiesta, uz prostraniji enterijer i značajno kvalitetnije materijale. Pominje se da će nova Fiesta između ostalog dobiti i najnoviji SYNC 3 sistem, satelitsku navigaciju, sistem koji vozača upozorava na promenu trake i na vozilo u mrtvom uglu, kao i sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova.

 

154537-ford%20f%2011.jpg

 

Automobil će biti napravljen na Fordovoj Global B platformi, a dobiće i trocilindrične motore (uključujući i 1.0 litarski EcoBoost benzinac). U gami će se između ostalog naći i dizelaš 1.5 TDCi, kao i šestostepeni Powershift menjač sa dvostrukim kvačilom. Takođe, sportski nastrojenim kupcima će se opet nuditi sportska Fiesta ST, ali ostaje pitanje da li će zadržati 1.6 litarski motor ili će se možda nuditi sa 1.0 litarskim trocilindričnim agregatom kako su nagoveštavale neke glasine. Bez obzira što su neki proizvođači iz svoje ponude izbacili trovratne verzije modela iz B segmenta (poput Renaulta sa Cliom), Fiesta će i u novoj, sedmoj generaciji biti dostupna u varijantama sa 3 i 5 vrata. Time što je povećao Fiestu, Ford je napravio mesta za novi Ka+ koji je u gami zauzeo mesto ispod Fieste. Takođe, izvori iz Forda ne isključuju mogućnost da i Fiesta dobije luksuznu top varijantu Vignale.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Ford Fiesta ST

 

ford%20st%2011111.jpg

 

Kao što je i najavio pre nekoliko dana sa jednim kratkim teaser videom, Ford je danas i zvanično promovisao novu generaciju sportske Fieste ST, koju će šira javnost moći da upozna početkom marta na sajmu u Ženevi.

 

162136-ford%20st%201111.jpg

 

Prvo ono najvažnije - motor. Pod haubom nove Fieste ST je naime 1.5 litarski trocilindrični EcoBoost turbo benzinac sa 200KS i 290 Nm obrtnog momenta, pri čemu su vozaču na raspolaganju tri moda vožnje (Normal, Sport i Track). Ovde i podatak da ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 6.7 sekundi.

 

ford%20st%20111111.jpg 162135-ford%20st%20111.jpg

 

ST paket podrazumeva i aero body kit (izmenjeni branici, set pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler...), saćastu prednju masku, crvene ST oznake, alu točkove od 18 inča, modifikovano oslanjanje, sportski izduvni sistem sa dve izduvne cevi, jače kočnice i sportsku unutrašnjost sa Recaro sedištima, sportskim pedalama i kožnim volanom sa zaravnjenim donjim delom.

 

162133-ford%20st%201.jpg 162134-ford%20st%2011.jpg

 

Takođe, tu su između ostalog i 8.0-inčni ekran osetljiv na dodir, glasovne komande, Apple CarPlay i AndroidAuto, kao i opcioni audio sistem B&O PLAY. Na kraju, jedna od boja u ponudi je i plava ''Liquid Blue'', u kojoj je i automobil na ovim fabričkim fotografijama.

 

ford%20st%201111111.jpg ford%20st%2011111111.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Fiesta RS do kraja godine

 

163104-ford%20fiesta%20rs.jpg

 

Ford je prošle nedelje predstavio novu generaciju Fieste ST, ali u pripremi je i jača RS varijanta. Podsećanja radi, pod haubom nove Fieste ST je 1.5 litarski trocilindrični EcoBoost turbo benzinac sa 200KS i 290 Nm obrtnog momenta, dok bi Fiesta RS trebalo da dobije 1.6 litarski turbo četvorocilindraš sa do 250KS. Fiesta RS bi po pisanju nemačkog Auto Bilda mogla da se pojavi još tokom 2017., a na ovom nezvaničnom renderu je prikazana u tradicionalnoj RS plavoj boji, sa aero body paketom, crnom saćastom maskom i RS logom, crnim točkovima...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2017. Ford Fiesta

 

ford%20fiesta%203v.jpg

 

Ford Fiesta Titanium

 

 

 

Ford Fiesta Vignale

 

 

 

Ford Fiesta ST-Line

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ništa od Ford Fieste RS

 

163104-ford%20fiesta%20rs.jpg

 

Mada su najave bile sve glasnije, uprava Forda objavila je da definitivno odustaje od razvoja Fieste RS, koja bi se postavila iznad varijante ST. Fanovi su razočarani takvom odlukom, jer bi se time Fiesta izdigla iznad direktnih konkurenata poput Renault Clia R.S., Peugeota 208 GTi, Volkswagen Pola GTI… Prvobitno se najavljivalo da će Ford Fiesta RS koristiti 3-cilindrični 1.5, isti koji se nalazi po haubom Ford Fieste ST, a koristiće ga i Focus ST, ali se kasnije od toga odustalo i krenulo sa 4-cilindrašem 1.6 sa 250KS. Do stotke je trebalo da stiže za 6.1 s, uz najveću brzinu od 230 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW M3 E46 sa 8.3 litarskim V10 motorom iz Vipera

 

bmw%20m3%20e46.jpg

 

Vlasnik ovog BMW-a M3 E46 iz Gruzije je odlučio da se potrudi i svoj automobil pretvori u pravi projekat o kojem će mnogi pričati. Tako je za početak proširio karoseriju, a najveća modifikacija odnosi se na novi motor. Naime, serijski 3.2 litarski motor zamenio je 8.3 litarskim V10 motorom iz Vipera treće generacije koji serijski ima 510KS. I dok je to i više nego dovoljno, vlasnik tu nije stao. Na pomenuti motor ugrađena su dva turbo punjača, pa se pretpostavlja da automobil sada ima blizu 1.000KS. Zvuk je monstruozan, a na poklopcu motora napravljena je rupa kako bi Viperov motor da stane.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi detalji o novoj Ford Fiesti ST

 

Ford Fiesta ST

 

Nova Fiesta ST u prodajne salone stiže ove godine, a uz najnovije i najsnažnije izdanje Fordovog automobila B segmenta stiže nekoliko zgodnih namenskih komponenti.

 

Ford Fiesta ST

 

U Fordovom odeljenju u kome su zaduženi za sportska izdanja modela kao što su Fiesta ili Focus, za kupce nove Fieste s kojom stiže poznata oznaka ST, pripremili su nekoliko zgodnih namenskih detalja s kojima Fiesta definitivno ostaje među najpoželjnijim sportskim automobilima B segmenta.

 

Ford Fiesta ST

 

I dok će se Fiesta ST standardno isporučivati s odličnim Recaro sedištima, ručnim 6-stepenim menjačem i posebnim novorazvijenim progresivnim oprugama, Ford će zainteresovanim kupcima opciono ponuditi sistem "Launch Control", ali i Quaife mehaničku ograničenu blokadu diferencijala. Sve nabrojano, zaključno s adekvatnim gumama, pomoći će Fiesti ST da ostane na vrhu najupravljivijih (i najzabavnijih) automobila u svom segmentu.

 

Ford Fiesta ST Ford Fiesta ST

 

U odnosu na prethodnu ST generaciju koju je pokretao 1,6 litarski četvorocilindarski turbo motor, novu Fiestu ST pokreće 1.5 litarski trocilindarski turbo benzinac (EcoBoost) koji raspolaže sa 200 konjskih snaga i 290 Nm najvećeg obrtnog momenta, a u uslovima koji ne traže njegov puni angažman tu je i automatska deaktivacija rada jednog klipa.

 

Ford Fiesta ST

 

Za adekvatan zvuk zadužen je novorazvijeni aktivni izduvni sistem, a s novom Fiestom ST prvi put stižu i tri radna programa (Normal, Sport i Track) za regulaciju odziva motora i upravljačkog sistema, a suvišno je i pominjati da će vozač imati mogućnost potpunog isključivanja ESP-a.

 

Ford Fiesta ST

 

Cena automobila koji od 0 do 100 km/h stiže nakon 6,5 sekundi i razvija 232 km/h još uvek nije objavljena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...