Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ford Fiesta / Fiesta ST / Fiesta RS

Recommended Posts

GGR Ford Fiesta ST sa 240KS

 

ggr%20st.jpg

 

Britanski tjuner Graham Goode Racing (GGR) se pobrinuo za pojačanje 1.6 litarskog EcoBoost motora u Ford Fiesti ST koji u fabričkom izdanju inače raspolaže sa 180KS i 290 Nm. Posle GGTR pojačanja, ovaj agregat razvija 240KS i 343 Nm obrtnog momenta, a to će vlasnika pomenute Fieste ST koštati 729 funti (925 evra). GGR međutim nije objavio podatke o ubrzanju i najvećoj brzini ali su te brojke u svakom slučaju bolje nego kod serijske Fieste ST sa 180KS koja do stotke stiže za 6.9 sekundi i koji može do majsimalnih 224 km/h. 

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
U planu i Ford Fiesta RS

 

ford%20rs%20fiesta.jpg

 

Iz Forda je stigla vest da je u planu još sportskija, RS verzija Fieste koja će u gami zauzeti mesto iznad trenutno najsnažnije Fieste ST sa 182KS.

Novoformirana Ford Performance divizija će do kraja ove decenije predstaviti 12 sportskih modela; za sada je poznato da stižu Focus RS, GT, F-150 Raptor i Mustang GT350, dok o ostalih osam modela još nema detalja. Ipak, menadžer Ford Performancea Tyrone Johnson je otkrio planove po kojima je u pripremi još snažnija Fiesta koja će zauzeti mesto iznad Fieste ST. Johnson je najavio da će se automobil bazirati na aktuelnoj šasiji, kao i da bi trebalo da se pojavi 2017. godine. Fordu je odluka o još jačoj Fiesti olakšana i uspešnom prodajom Fieste ST (u prodaji od 2013. godine). Johnson je takođe potvrdio da će Focus ST sa dizel motorom dobiti i Powershift menjač sa dvostrukim kvačilom, i to pre kraja ove godine.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Fiesta M-Sport edition

 

m%20sport%20f%2011.jpg

 
Motor je 1.6 litarski EcoBoost sa 215KS i 320 Nm, a u paketu su i grafika inspirisana M-Sport World Rally timom, gloss black zadnji spojler, OZ Superturismo LM 7x17-inčni ET42 točkovi, Quaife ATB LSD diferencijal, Eibach Pro opruge, Alcon kočiona klešta, diskovi od 332 mm, modifikovani izduvni sistem, volan sa kožom i alkantarom, kao i M-Sport oznake (na sedištima, patosnicama, obrtomeru, oko volana). Fiesta M-Sport edition na britanskom tržištu košta 21.600 funti.
 

m%20sport%20f%201.jpg

 

m%20sport%20f%20111.jpg

 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Fiesta RS sa 246KS?

 

142343-ford%20fiesta%20rs.jpg

 
Još ranije se pojavila vest da je u planu još sportskija verzija Fieste koja će u gami zauzeti mesto iznad trenutno najsnažnije Fieste ST sa 182KS. To bi trebalo da bude Fiesta RS koja će raspolagati sa više od 200 konja. Ford Performance divizija će po ranijim najavama do kraja ove decenije predstaviti 12 sportskih modela; među njima su i već predstavljeni Focus RS, pa novi GT, F-150 Raptor i Mustang GT350. Ipak, menadžer Ford Performancea Tyrone Johnson je još ranije otkrio planove po kojima je u pripremi još snažnija Fiesta koja će zauzeti mesto iznad Fieste ST. Johnson je najavio da će se automobil bazirati na aktuelnoj šasiji, kao i da bi trebalo da se pojavi 2017. godine. Fiesta RS bi mogla da koristi pojačani 1.6 litarski EcoBoost turbo motor sa 246KS, a treba pomenuti i agresivniji body kit, veće alu točkove, jače kočnice, sportski izduvni sistem, kao i doterani sportski enterijer.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ipak ništa od Ford Fieste RS?


142343-ford%20fiesta%20rs.jpg

 
Još ranije se pojavila vest da je u planu još sportskija verzija Fieste koja bi u gami zauzela mesto iznad trenutno najsnažnije Fieste ST sa 182KS. To je trebalo da bude Fiesta RS sa više od 200 konja, ali neke poslednje vesti kažu da od toga ipak neće biti ništa. Naime, glavni inženjer u Ford Performance Tyrone Johnson je novinarima izjavio da je od nekih viših rukovodilaca u Fordu čuo komentare o tome ''da Fiesta RS definitivno nije u planu''.
Ford Performance divizija će inače po ranijim najavama do kraja ove decenije ponuditi 12 sportskih modela; među njima su i već predstavljeni Focus RS, pa novi GT, F-150 Raptor i Mustang GT350. Po nekim ranijim glasinama Fiesta RS je trebalo da se pojavi 2017. godine, i to sa pojačanim 1.6 litarskim EcoBoost turbo motorom sa 246KS, agresivnijim body paketom, većim alu točkovima, jačim kočnicama, sportskim izduvnim sistemom, kao i doteranim sportskim enterijerom. Kako stvari sada stoje, to se ipak neće desiti.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U planu Ford Fiesta ST Plus?

 

Ford%20Fiesta%20433.jpg

 
Mada od Fieste RS neće biti ništa (glavni inženjer u Ford Performance Tyrone Johnson je naime nedavno novinarima izjavio da takva Fiesta RS definitivno nije u planu), u Fordu navodno planiraju jaču verziju sadašnje Fieste ST. Fiesta ST Plus bi po nekim izvorima premijeru mogla da da ima već početkom marta, na sajmu automobila u Ženevi, ali zvanične infoemacije još nema. U svakom slučaju, očekuje se da će Fiesta ST Plus imati 1.6 litarski turbo motor sa više od 182KS (koliko ima obična Fiesta ST), a imaće i poboljšano ubrzanje do 100 km/h i veću maksimalnu brzinu. U paketu bi trebalo da bude i modifikovano oslanjanje i još agresivniji aero body kit, pa sada preostaje da sačekamo još manje od mesec dana.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Fiesta ST 200

 

145506-ford%20st%205.jpg

 

Mada od Fieste RS neće biti ništa (glavni inženjer u Ford Performance Tyrone Johnson je nedavno novinarima izjavio da takva Fiesta definitivno nije u planu), u Fordu su zato pripremili još snažniju verziju sadašnje Fieste ST (koja je do sada samo u Evropi prodata u 30.000 komada). To je Fiesta ST200 koja zvaničnu premijeru ima ovih dana na sajmu automobila u Ženevi.

 

145507-ford%20st%2055.jpg

 

U svakom slučaju, Fiesta ST200 pod haubom ima 1.6 litarski turbo motor sa 200KS i 290 Nm, što je 10% više snage i 20% obrtnog momenta u odnosu na regularnu Fiestu ST.

 

ford%20st%2055555.jpg

 

Kako se kaže u vesti, Fiesta ST200 od 0 do 100 km/h ubrzava za 6.7 sekundi i postiže maksimalnih 230 km/h.

 

ford%20st%20555.jpg

 

U paketu su i Storm Grey boja, crni alu točkovi od 17 inča, crvena kočiona klešta, Charcoal Recaro prednja sedišta delom u koži, kontrastni srebrni šavovi, modifikovano oslanjanje i prenosni odnosi menjača, unapređeni Torque Vectoring Control, kao i Electronic Stability Control sa 3 moda.

 

ford%20st%205555.jpg

 

Proizvodnja Fieste ST200 će početi u junu, a isporuke prvim kupcima se očekuju ubrzo posle toga.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...