Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

motorweek.jpg MotorWeek retro video: 1982. Maserati Merak SS

 

Egzotični automobili su ono od čega su satkani auto-snovi, a Maserati svakako zauzima dobar deo tog prostora:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

harry.jpg Harry'sGarage: Maserati Merak SS

 

Nastao je u vreme kad je Maserati bio pod Citroenom - sa ovim autom su ciljali na Porsche 911:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neko za ovu hrpu rđe u obliku Maseratija Merak traži 15.000 evra

 

231341-maserati merak 03.jpg

 

Videli smo dosta klasičnih automobila koji su spašeni iz vrlo jadnog stanja, ali ovaj Maserati Merak SS iz 1979. koji se prodaje na eBayu verovatno neće biti jedan od njih. Nekada sportski automobil sa centralno smeštenim motorom u oglasu je definisan kao ''uglavnom kompletan'' kojem je potrebna ''potpuna restauracija'', ali sudeći po njegovom izgledu, malo se može učiniti da se vrati u život. Nekada sjajni Maserati izgleda poput brodoloma, jer je okvir prepolovljen s drvenim delovima koji ga navodno drže zajedno, a celu karoseriju je preuzela rđa. Mora da je učestvovao u nesreći jer samo vreme ne može biti tako okrutno prema automobilu, čak i ako je ostavljen da trune bez ikakve zaštite. Vetrobran je nestao, a kabina se odvojila od nosa ostavljajući unutrašnjost otkrivenom.

 

231342-maserati merak 02.jpg

 

Maserati je proizveo ukupno 1.830 primeraka Meraka između 1972. i 1983. Sportski automobil sa V6 pogonom i rasporedom 2+2 je bio jeftinija i praktičnija alternativa Maserati Bore sa V8 pogonom iz istog doba.

 

231343-maserati merak 01.jpg

 

Kada je napustio fabriku pre 44 godine, 3.0 V6 je proizvodio 220KS. Taj motor se nalazi van motornog prostora, a brojni delovi oslanjanja i unutrašnjosti stoje pored vozila i čekaju da ih neko ponovo sastavi. Prodavac predlaže da vozilo zadrži originalne aluminijumske naplatke Campagnolo i instrument ploču specifičnu za SS. Takođe je opremljen električnim podizačima stakala. Iznenađujuće, Merak dolazi sa svojim originalnim američkim dokumentima i legalno je uvezen nazad u Evropu jer je platio sve carinske troškove. Prema oglasu, trenutno se nalazi u Krakovu, u Poljskoj. Zainteresovani mogu da ga lično pregledaju, a prodavac sugeriše pomoć oko prevoza. Ipak, ne znamo da li će iko biti dovoljno lud da se upusti u takvu restauraciju, pogotovo kada čuje za cenu od 15.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...