Jump to content
FAS Goran
neshaoct

V12 aparat za kafu koji košta 10.800 evra

Recommended Posts

coffee-2.jpg

 

Ako ste spremni da platite 10.800 evra, Espresso Veloce Serie Titanio V12 aparat za kafu mogao bi lako postati najinteresantniji predmet u vašoj kuhinji.

 

coffee-3.jpg

 

Iako je cena veoma ''masna'', ovaj aparat se čini kao bagatela pored one Bugattijeve kopče za kaiš koja košta 60.000 evra.

 

coffee-1.jpg

 

Espresso Veloce Serie Titanio V12 se sastoji od 90 komponenti koje su napravljene od titanijuma, nerđajučeg čelika i aluminijuma. Dizajn je inspirisan motorima iz Formule 1 i pri tome se mislilo na svaki detalj. Tako "izduvne cevi" moraju ostati 18 sati u cirkonijumu kako bi dobile poseban sjaj, nakon čega se njihovi vrhovi zagrevaju da bi verno imitirali diskoloraciju koja se može videti na trkačkim auspusima.

 

coffee-8.jpg

 

Biće napravljeno samo 500 komada, a osim u V12, nudi se i u V8 i V10 verziji.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche espreso aparat od 11.000 dolara

 

porsche-espreso 03.jpg

 

Mašina za kafu koja izgleda kao V6 motor koji se nalazi u generaciji 993 Porschea 911. Ovaj espreso aparat je delo južnoafričke kompanije Super Veloce, koja je ranije napravila slične mašine za kafu dizajnirane nalik na motore egzotičnih automobila. Espresso Veloce RS Black Edition košta 11.000 dolara, a biće napravljeno samo 993 primera aparata za kafu. Jasno vam je zbog čega je baš ova brojka izabrana.

 

porsche-espreso 02.jpg

 

Aparat je izrađen od aero-svemirske legure aluminijuma 6082 T6 i 7075, nerđajućeg čelika i titanijuma, što ga čini jako izdržljvim i bukvalno neuništivim. Dizajniran da izgleda kao klasični 3.6 motor sa vazdušnim hlađenjem, aparat za kafu privlači pažhju svih onih koji ga ugledaju, a takođe ima delove poput poklopca motora od karbonskih vlakana. Blok motora dolazi sa anodiziranim satenskim crnim slojem, dok su glave cilindra jarko crne boje.

 

porsche-espreso 01.jpg

 

U slučaju da želite jedan za sebe aparat za kafu će se isporučivati širom sveta, a možete da ga naručite preko sajta pomenute kompanije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...