Jump to content
FAS Goran
Milutinac

Drama u Francuskoj: Šumaher teško povređen na skijanju!

Recommended Posts

Šumaher samostalno diše i otvara oči

 

f1%20schumacher%20penzija.jpg

 
Kako prenosi Tanjug, nemački list Bild objavio je da legendarni vozač Formule jedan Mihael Šumaher samostalno diše, otvara oči i povremeno odaje utisak kao da sve razume. List pod naslovom ''Prava istina'' iznosi detalje o zdravstvenom stanju legendarnog sedmostrukog šampiona sveta, koji se teško povredio posle pada na skijanju 29. decembra 2013. godine u francuskom Meribelu. Pre nekoliko dana list Bunte objavio je da je Šumaher prohodao, ali je ta informacija ekspresno demantovana.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luca di Montezemolo o stanju Schumachera

 

luca%20di%20montezemolo.jpg

 
Bivši predsednik Ferrarija, Luca di Montezemolo, kratko je novinarima otkrio loše vesti vezane za sedmostrukog svetskog šampiona Michaela Schumachera. Montezemolo je bliski prijatelj sa porodicom, pa uvek može proveriti kakvo je stanje s Nemcem koji se od decembra 2013. godine nalazi u teškom stanju posle nesreće na skijanju.
''Dobio sam nove vesti i nažalost nisu dobre. Život je čudan. Kao vozač Formule 1 doživeo je samo jednu nesreću i to 1999. godine'', rekao je kratko bivši šef Ferrarija i odbio da dalje išta komentariše. Prema informacijama pre ove, Schumacher je i dalje nepokretan, ali navodno prepoznaje članove porodice i pokretima očima komunicira s njima. Porodica njegovo stvarno stanje i dalje drži daleko od očiju javnosti u svom domu u Švajcarskoj, tako da svaku izjavu treba uzeti sa dozom rezerve...
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šumaheru trebaju podrška i strpljenje

 

90410-schumacher%202012.jpg

 
Kako prenosi Sport klub, menadžerka legendarnog vozača Mihaela Šumahera Zabine Kem oglasila se nakon navoda Luke Di Montecemola da ''vesti o Šumaheru nisu dobre''.
''Mihaelu su sada potrebni podrška i strpljenje. Svi znamo šta se desilo, niko ne može da vrati sat unazad. Samo treba da budemo strpljivi, da podržavamo njega i njegovu porodicu i da se nadamo da će jednog dana ponovo biti sa nama'', rekla je Kemova. 47-godišnji Šumaher je na kućnom lečenju u Švajcarskoj, ali porodica želi da održi privatnost i ne daje opširne informacije o njegovom stanju. I dok nas je Di Montecemolo na neki način pripremio za najgore, Žan Tod je rekao da se sedmostruki svetski šampion ''i dalje bori''.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogoršano zdravstveno stanje Mihaela Šumahera

 

sumaher%202.jpg

 

Zdravstveno stanje Mihaela Šumahera je pogoršano, navode pojedini mediji, koji se pozivaju na neimenovane, ali kako tvrde pouzdane izvore. Pojedini britanski i američki mediji pozivaju se na neimenovanog neurohirurga, koji leči Šumahera. Prema njihovim saznanjima, on tvrdi da je slavnom vozaču potrebno čudo da preživi, pošto se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo. Porodica legende F1 se još nije oglasila povodom ovih informacija. Porodica slavnog vozača na sve načine čuva informacije o njegovom lečenju, a retko se oglašava i to preko portparola Sabine Kem. Šumaher je zadobio tešku povredu glave, koju je zaradio na skijanju u Francuskoj 29. decembra 2013. godine. On je bio jedno vreme u indukovanoj komi u bolnici u Grenoblu, a sada je na rehabilitaciji u svom domu u Švajcarskoj.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kem: Šumaher i dalje teško, molim za privatnost

 

scumacher%2032.jpg

 

Legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher i dalje se nalazi u teškom stanju zbog nesreće na skijanju, izjavila je njegova portparolka Zabine Kem. Kako prenosi Tanjug, Kem je istakla da razume interes javnosti, ali je zamolila medije da poštuju privatnost porodice Šumaher. ''Mora da se prihvati činjenica da roditelji žele da zaštite Mihaelovu privatnost. On neće nestati, ali je situacija vrlo teška i neophodno je da svi imaju razumevanje. Ne smem ništa više da kažem'', rekla je Kem. Šumaher se oporavlja od povrede glave koju je zaradio u francuskom skijalištu Meribel krajem 2013. godine. On je bio jedno vreme u indukovanoj komi u bolnici u Grenoblu, a sada je na rehabilitaciji u svom domu u Švajcarskoj. Porodica sedmostrukog šampiona Formule1 na sve nacine čuva informacije o Šumaherovom lečenju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Montecemolo: Šumaher reaguje na lečenje

 

luca%20di%20montezemolo.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, nekadašnji prvi čovek Ferarija Luka di Montecemolo izjavio je da sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher reaguje na lečenje, više od dve i po godine posle nesreće koju je doživeo na skijanju. Poslednjih meseci nije bilo pouzdanih informacija o Šumaherovom stanju, a nedavno su se pojavile spekulacije da mu je stanje sve lošije. ''Drago mi je što znam da reaguje na lečenje. Znam koliko je jak. Siguran sam da je to zbog njegove odlučnosti, koja će biti ključna. Izvući će se iz veoma teške situacije'', naglasio je Montecemolo. 

Montecemolo je bio na čelu Ferarija tokom Šumaherovih najboljih dana, kada je od 2000. do 2004. godine osvojio pet uzastopnih titula. Prethodne dve osvojio je kao vozač Benetona 1994. i 1995. godine. Legendarni Nemac je teške povrede zadobio u padu tokom skijanja u francuskim Alpima krajem decembra 2013. godine. Dva puta je operisan i proveo je šest meseci u komi, iz koje je probuđen u junu 2014. godine i tada je prebačen u Švajcarsku, gde je nastavio kućno lečenje. Od tada se njegova porodica trudila da štiti njegovu privatnost, pa pouzdanih vesti o njegovom stanju nije bilo, osim izjava njegove menadžerke Zabine Kem da je pred njim dug i težak put.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mihael Šumaher stao na noge

 

sumaher%202.jpg

 

Konačno, posle toliko peripetija i skoro tri godine lečenja, Mihael Šumaher je počeo da pravi korake, što su svakako znaci ohrabrenja. Posle velikih strahova i izuzetno lošeg stanja u kom je bio, Šumaher se polako izvlači, a sada iz Švajcarske, gde ga redovno pazi medicinski tim, stižu dobre vesti. Naime, iako još uvek nema zvanične potvrde od strane njegove porodice, Šumaher je prema poslednjim informacijama uspeo konačno da stane na noge uz pomoć fizioterapeuta, prenose svetski mediji. Mihael Šumaher je krajem 2013. godine, tačnije 29. decembra, doživeo nesreću na skijanju u Francuskoj kada je udario glavom u stenu i ostao u komi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šumaher ne može da hoda

 

111423-sumaher.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, porodica Mihaela Šumahera tužila je časopis ''Bunte'', koji je u decembru objavio da se sedmostruki šampion sveta u Formuli 1 čudesno oporavlja od posledica teške povrede kičme. ''Bunte'' je tvrdio, pozivajući se na izjavu Šumaherovih prijatelja, da Nemac čak može da napravi nekoliko koraka uz pomoć terapeuta. Advokati porodice Šumaher su tužili pokenuti nemački magazin, a Feliks Dam je na sudu otkrio detalje koji sigurno neće obradovati brojne fanove 47-godišnjeg legendarnog asa Formule 1. Dam je na sudu detaljno pričao o stanju Šumahera i između ostalog rekao da ''ne može da hoda'', pa čak ni uz pomoć terapeuta. Mihaelov menadžer Sabina Kem negirala je tada navode magazina ''Bunte'' i njihovu priču okarakterisala kao neodgovornu i akat na privatnost teško povređenog asa i njegove porodice. ''Takva spekulacija je neodgovorna, s obzirom na ozbiljnost povrede'', dodala je Kem. Nemac se teško povredio 29. decembra 2013. na skijanju u Francuskoj, posle čega je bio u veštački izazvanoj komi. Šumaher je od septembra 2014. na kućnom lečenju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bron o Šumaheru: Postoje pozitivni znaci

 

bron.jpg

 

Ros Bron, čovek koji je kao tehnički direktor vodio Mihaela Šumahera do sedam titula u Formuli jedan, kaže da postoje pozitivni znaci u oporavku slavnog Nemca. Šumaher je doživeo tešku nesreću na skijanju pre tri godine, a o njegovom stanju uglavnom se spekuliše, mada je jasno da će teško biti onaj stari. ''Postoje ohrabrujući znaci i mi se molimo svakog dana da ih bude više. Mnogo je spekulacija o Mihaelovom stanju, većinom su pogrešne, a ja se samo nadam da ćemo videti napredak'', rekao je Bron.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inicijativa ''Nastavi da se boriš'' porodice Šumaher

 

schumacher%20kf.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, porodica sedmostrukog svetskog šampiona Mihaela Šumahera pokrenula neprofitnu inicijativu uz poruku: ''Nastavi da se boriš''.

''Nastavi da se boriš želi da kanališe pozitivnu energiju koju su dobili sedmostruki šampion Formule 1 i njegova porodica koja predstavlja silu dobra u svetu. Želimo da slavimo stav nastavka borbe i ne odustajanja koju je inspirisao baš Mihael Šumaher. Inicijativa ima brojne projekte u planu, koje su inspirisali brojni ljudi porukom ''nastavi da se boriš'', stoji u saopštenju. Šumaher je 29. decembra 2013. godine doživeo tešku nesreću tokom skijanja posle koje je šest meseci proveo u komi. Otkako je prebačen na kućno lečenje u Švajcarsku malo se zna o njegovom stanju, a iz njegove porodice sporadično stižu ohrabrenja da legendarni Nemac napreduje, ali da treba imati na umu ozbiljnost povreda koje je doživeo. ''Ovo je prvi korak pokreta za koji se nadamo da će uraditi nešto dobro u budućnosti'', rekla je Zabine Kem, Šumaherova menadžerka. ''Naša namera je da proširimo veru da odustajanje nije opcija, a to je poruka koja se ne odnosi samo na auto-moto sport. Na ovaj način nadamo se da ćemo pretvoriti strašan događaj, koji je uticao na kompletnu porodicu Šumaher, u nešto pozitivno. Inicijativa se svodi na hrabrost, nadu u veru u samog sebe''.

 

Kemova je takođe jasno naglasila da novih informacija o Šumaherovom stanju neće biti uskoro. ''Mihaelovo zdravlje nije javna tema i zbog toga i dalje nećemo davati komentare o tome. Razlog za to je što želimo da zaštitimo njegovu intimu. Pravno i dugoročno, svako saopštenje o njegovom zdravlju će ugroziti to. Svesni smo da će neki ljudi teško to razumeti, ali postupamo onako kako Mihael želi i jedino možemo da se zahvalimo onima koji razumeju. Mihael je oduvek štitio svoju privatnost, čak i tokom najuspešnijeg dela svoje karijere. Uvek je stavljao jasnu crtu između svog privatnog i javnog života'', naglasila je Kemova. Više o inicijativi porodice Šumaher možete da pronađete na ovom linku.

 

Posledica kapitalizma: Tražio milion evra za sliku Šumahera u bolnici

Nemačko tužilaštvo pokrenulo je postupak protiv nepoznate osobe koja je nudila medijskim kućama tajno snimljenog Mihaela Šumahera u bolničkom krevetu i za to tražila basnoslovnu sumu novca, prenosi ''Bild''. Fotografija je, navodno, trebalo da pokaže teško povređenog bivšeg šampiona Formule 1 iz neposredne blizine, a autoru bi donela milion evra. Šumaherov menadžer Sabine Kem je potvrdila da je prijava podneta, ali nije želela ništa da komentariše. ''Mihaelovo zdravstveno stanje nije javno pitanje i zato ćemo nastaviti da se ne oglašavamo. Moramo da zaštitimo njegovu privatnost koliko je to moguće, rekla je Kemova''. Sedmostruki šampion Formule 1, Mihael Šumaher (47) je teško povredio glavu na skijanju 29. decembra 2013. godine u Francuskoj. Nekoliko dana je bio između života i smrti, a onda u indukovanoj komi u bolnici u Grenoblu. Sada se oporavlja u svojoj kući u Glandu, u Švajcarskoj.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skandal trese Nemačku: Počela istraga zbog fotografija na kojima je Šumaher

 

scumacher%2032.jpg

 

Tužilaštvo u Nemačkoj pokrenulo je istragu nakon što je medijima navodno ponuđena najnovija fotografija sedmostrukog svetskog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera. Kako je naveo RTL, fotografiju je ponudio nepoznati prodavac za milion evra. Tužilaštvo u Ofenburgu istražuje incident kao navodno narušavanje Šumaherove privatnosti, pošto je fotografija navodno snimljena i prokrijumčarena iz njegove kuće u Švajcarskoj gde se oporavlja od teških povreda glave zadobijenih na skijanju krajem decembra 2013. godine. Šumaherova porodica nije komentarisala navode.

Legendarni vozač Formule 1 je šest meseci bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu 2014. godine, a u septembru iste godine pušten je na kućno lečenje. Zvanične informacije o njegovom zdravstvenom stanju su retke, a porodica je za vikend saopštila da je odlučna da oporavak ostane privatna stvar i pokrenula je inicijativu ''Nastavi da se boriš''. Šumaher (47) je najuspešniji vozač u istoriji Formule 1 sa 91 pobedom i sedam šampionskih titula.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tri godine od Šumaherove nesreće

 

111423-sumaher.jpg

 

Kako podseća Sport klub, pre tačno tri godine, sedmostruki šampion Formule 1 Mihael Šumaher doživeo je tešku nesreću tokom skijanja u Francuskoj i o njegovom stanju se malo zna. Šumaher je u padu u Maribelu doživeo teške povrede glave, hitno je prebačen u bolnicu u Grenoblu, gde je proveo šest meseci u komi. Posle buđenja iz kome, legendarni Nemac je prebačen u Švajcarsku, a nedugo zatim na kućno lečenje. U poslednje dve i po godine njegova porodica je na sve načine pokušala da zaštiti njegovu privatnost, pa informacije o njegovom stanju nije delila javno. Mnogi su u poslednje tri godine imali različite tvrdnje, ali je njegova menadžerka Zabine Kem uvek sve demantovala. Više puta je naglasila da je Šumaher bolje, ali da u obzir mora da se uzme ozbiljnost njegovih povreda, što ne daje pravu sliku kako je zapravo on. Šumaherova porodica je nedavno pokrenula fondaciju ''Nastavi da se boriš'', zbog podrške koju je sedmostruki svetski šampion dobio od svojih navijača u poslednje tri godine. Njegov sin Mik je krenuo očevim putem i naredne sezone će voziti u Formuli 

 

120140-sumaher.jpg

 

Legendarni Nemac je najtrofejniji vozač u istoriji Formule 1. Osvojio je sedam titula - dve sa Benetonom, 1994. i 1995. godine, i pet sa Ferarijem, od 2000. do 2004. godine. Upisao je 91 pobedu, ukupno 155 podijuma, 68 pol pozicija i 77 najbrža kruga. Tokom bogate karijere, vozio je za Džordan, Beneton, Ferari i Mercedes, čije je boje branio pošto se vratio u Formulu 1 posle povlačenja 2009. godine, ali nije uspeo da se vrati na nivo na kojem je tokom svojih najboljih dana.

 

Bron: Još se oseća Šumaherova zaostavština

Legendarni Ros Bron rekao je da se u Mercedesu i Formuli 1 i dalje oseća uticaj Mihaela Šumahera. ''Mihael je sigurno imao veliki doprinos u organizaciji i strukturi Mercedesa, da nije bilo njega, ne bi bilo ni ovog uspeha Mercedesa''. Na godišnjicu nesreće, on je pohvalio i porodicu koja se stojički ponaša u ovim izuzetno teškim trenucima. ''U suštini, njegova porodica je propatila bar koliko i on zbog ove nesreće. Drago mi je zbog Mika i njegovih uspeha i to je samo pokazatelj koliko svi imaju jak karakter'', zaključio je Bron.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šumaherov sin debitovao u F3: Prvo dokazivanje, pa F1

 

164427-mik.jpg

 

Sin slavnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera Mik napravio je korak dalje u svojoj karijeri. 18-godišnji ''Brzi Mik'', kako ga mnogi zovu, proslavio je svoj debi u Formuli 3 za italijanski Prema Pauertim, pošto se nekoliko godina takmičio u kartingu i Formuli 4. Mladi Šumaher do sada nije zabeležio značajnije rezultate. Osvojio je drugo mesto na Evropskom prvenstvu i Svetskom prvenstvu u kartingu 2014, a bio je drugi u ukupnom plasmanu u Formuli 4 u italijanskom i nemačkom šampionatu. Ipak, mnogi timovi  posmatraju njegov razvojni put. Dugogodišnji šef Formule 1 Berni Eklston rekao je da bi voleo da ga ima u svom timu jednog dana, Ferari bi ga želeo na svojoj akademiji, dok je u Mercedesu angažovan kao promoter marke. Na pitanje da li mu laska interesovanje ''velikih igrača'' mladi Mik kaže: ''Da jer to znači da radim nešto kako treba. Zbog toga uvek pokušavam da dam sve od sebe. Želim da se takmičim sa najboljima, a oni su u Formuli 1''. Mik je u petak, pre trke u Silverstonu, rekao da mu formula znači sve. ''Bavim se time od kada sam bio dete. Ne bih mogao da zamislim svoj život bez trka'', naglasio je Mik. Ipak, on se ne drži nikakvog posebnog plana i ne ugleda se ni na 19-godišnjeg Maksa Ferstapena, ni prošlogodišnjeg pobednika Formule 4 Lensa Strola. ''Oni su odabrali da tako rano odu u Formulu 1 dok ja još nisam spreman za to. Prvo moram da se dokažem kao vozač i da se dodatno poboljšam'', istakao je Šumaher.

 

Onaj ko mu nedostaje je njegov otac. Od kada je u decembru 2013. doživeo tešku nesreću na skijanju u francuskom Meribelu, Mihel Šumaher je potpuno nestao iz javnosti. Ono što je poznato je to da je sedmostruki svetski šampion zadobio tešku kontuziju mozga, pola godine je proveo u komi, ali se njegov sin, kao ni ostatak porodice, nije izjasnio o stanju u kome se on nalazi. ''Moj idol je moj otac, jednostavno zbog toga što je najbolji'', zaključuje Mik.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Magazin ''Bunte'' plaća 50.000 evra Šumaherovoj porodici

 

111423-sumaher.jpg

 

Kako prenosi Tanjug, nemačkom magazinu ''Bunte'' sud je naredio da isplati 50.000 evra plus pravne troškove Mihaelu Šumaheru, zbog tvrdnji da bivši šampion Formule jedan može ponovo da hoda. Decembra 2015. dve godine nakon što je Šumaher pretrpeo ozbiljne povrede glave na skijanju, magazin ''Bunte'' je izdao naslov ''više od božićnog čuda - Mihael Šumaher ponovo može da hoda''. Medijska komora Okružnog suda u Hamburgu došla je do nalaza da objavljeni tekst narušava Šumaherovu privatnost i naredio magazinu da plati kompenzaciju i 65 odsto pravnih troškova. Sudija Simona Kefer rekla je da komora smatra da iznesene činjenice u tekstu nisu istinite, navodi AFP. Presuda se zasniva na tome da Šumaher trenutno ne može da hoda, stoga nije ni mogao u vreme kada je izdat tekst. Šumaherova porodica tražila je odštetu u visini od 100.000 evra.

Šumaher se nije pojavio u javnosti od nesreće na skijanju decembra 2013. godine, nakon koje je pao u komu i iz nje se probudio. Međutim, veoma malo detalja je saopšteno u vezi njegovog trenutnog stanja, a leči se u svom domu u blizini Ženeve.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prošlo je četiri godine od Šumijeve stravične nesreće, ali se o njegovom stanju i dalje gotovo ništa ne zna

 

f1 schumacher.jpg

 

Taj 29. decembar 2013. godine zauvek će svim ljubiteljima sporta biti ispisan crnim slovima. Baš tada je stravičnu nesreću na skijanju doživeo legendarni Mihael Šumaher, od koje se još nije oporavio. Bio je u šestomesečnoj komi, kasnije je pušten na kučno lečenje, ali se o njegovom stanju gotovo ništa ne zna. Čuveni Nemac, inače sedmostruki šampion Formule 1, nesreću je doživeo u francuskom Meribelu, kada je na skijanju glavom udario u stenu, a život mu je samo spasila kaciga, koju je tada nosio. Hitno je operisan u bolnici u Grenoblu, posle čega je završio u šestomesečnoj komi. Oporavak je nastavljen u Lozani, nakon čega je prebačen an kućno lečenje u švajcarski Gland.

 

Iako je prošlo pune četiri godine, o zdravlstvenom stanju Mihaela Šumahera i dalje se malo zna. Jedine informacije otkriva portparolka porodice Sabine Kem. Pojedini mediji su pokušavali da dođu do ekskluziva, ali je svaki njihov pokušaj bio neuspešan. Poslednja informacija pojavila se pre godinu dana, kada je Šumijev advokat na suđenju protiv nemačkog časopisa "Bunte" istakao da slavni sportista ne može da hoda ni da stoji. Kako vesti o njegovom stanju nije bilo, mnogi mediji su se bavili spekulacijama, pa se tako pojavila informacija da njegova supruga Korina i deca Dina-Mari i Mik priželjkuju medicinsko čudo. Porodica i njegov PR tim odbija da se oglasi, smatrajući kako njegovo zdravlje nije stvar od javnog značaja, dok mediji kao razlog za raspitivanje navode empatiju, ne želju za senzacionalizmom. Bilo kako bilo, svi sa nestrpljenjem iščekuju da se Mihael izbori sa teškom nesrećom koju je doživeo, a to se poklapa sa njegovim životnim motom ''uvek sam verovao da nikad, ali baš nikad, ne smete odustati i da se treba boriti dokle god postoji šansa''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Korina Šumaher: Svi znamo da je Mihael borac

 

schumacher.jpg

 

Supruga Mihaela Šumahera Korina, je napisala pismo nemačkom muzičaru koji je napisao pesmu za sedmostrukog šampiona Formule 1. Pismo je stiglo do javnosti i jedno je od retkih obraćanja Šumijeve porodice. Muzičar iz Hamburga Saša Herhenbah je napisao pesmu ''Rođen za borbu'', koju je posvetio Mihaelu Šumaheru. On je objavio sadržaj pisma u kome se Mihaelova supruga Korina zahvaljuje zbog te pesme.

''Htela bih iskreno da se zahvalim na vašoj poruci i lepom poklonu koji će nam pomoći u ovim teškim trenucima. Dobar je osećaj je dobiti toliko lepih želja i dobronamernih reči. To je velika podrška za našu porodicu. Svi znamo da je Mihael borac i da neće odustati'', napisala je Korina Šumaher. Herhenbah je rekao da nije očekivao odgovor od Korine kao i da je pismo napisano rukom. Inače o zdravstvenom stanju Mihaela Šumahera se zna veoma malo. On je 2013. imao tešku povredu glave koju je zadobio tokom skijanja. Mediji ovo pismo vide kao jedno od veoma retkih obraćanja Šumaherove porodice.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fetel o Šumaheru: Uvek je bio tu za mene, nedostaje mi

 

vettel schumacher02.jpg

 

Sebastijan Fetel je drugi najuspešniji nemački vozač u istoriji Formule 1, iza legendarnog Miahela Šumahera. Fetel je govorio o svom idolu i rekao da mu nedostaje njegovo prisustvo i saveti. Vesti o stanju Mihaela Šumahera od nesreće koju je doživeo na skijanju 2013. godine veoma su retke i šture i zapravo se o njegovom stanju malo toga zna. Sebastijan Fetel kaže da je Šumaher bio daleko najbolji vozač koga je Formula 1 ikada imala.

''On je bio moj heroj. Imao sam njegove postere na zidovima. Imao sam sedam godina kada sam ga prvi put sreo. Kasnije sam imao tu privilegiju da ga dobro upoznam, da shvatim kakva je osoba. Uvek je bio tu za mene da mi da savet i pomogne'', ispričao je Fetel za ''F1 rejsing magazin''. ''Za mene je on najbolji vozač svih vremena kada govorimo o talentu, umeću, strasti i snazi volje i mislim da će ostati upamćen kao najbolji u istoriji. Mislim da mu nema ravnog kada je u pitanju talenat, stav, posvećenost, želja i rad. Uvek je bio ispred svih'', dodao je Fetel. ''Želim mu uvek sve najbolje i nadam se da će nastaviti da bije ovu bitku i da će nam se u jednom trenutku vratiti. Mnogo mi nedostaju njegovi saveti, njegovo mišljenje...'', zaključio je Nemac.

 

Fizikela: Jedan Šumaherov gest neću zaboraviti nikada

 

fisichella and schumacher.jpg

 

Nekadašnji vozač Formule 1 Đankarlo Fizikela istakao je da bi voleo da porazgovara sa svojim prijateljem i kolegom Mihaelom Šumaherom i zagrli ga. Italijan se prisetio događaja sa početka karijere i lepog gesta čuvenog Nemca. Prošlo je skoro pet godina od nesreće koja se čuvenom Šumaheru dogodila na skijanju i promenila mu život iz korena.

''Da se jedan čovek, koji je kao vozač toliko često reskirao svoj život, povredi na skijanju je neverovatna sudbina'', istakao je Fizikela i dodao: ''Rado bih ga zagrlio i razgovarao sa njim. Rado bih mu ispričao da njegov sin Mik fantastično napreduje, da dobija trke i da jednog dana može da postane svetski šampion, kao i njegov otac''. Fizikela će zauvek pamtiti jedan događaj iz svoje prve sezone u Formuli 1. Na Velikoj Nagradi Nemačke 1997, dok je bio u vođstvu, pukla mu je guma, posle čega je Šumaher trijumfovao. Ono što je usledilo lep je gest čuvenog Nemca. ''Stajao sam na stazi i video Šumahera, stao je i ponudio da me poveze. To neću nikada zaboraviti. Bilo je to divno sa njegove strane, nikada ga neću zaboraviti. To je za mene, kao početnika, bilo veoma značajno i emotivno. Šumaher je na pisti bio neverovatan protivnik, zaista je ispisao istoriju'', prisetio je 45-godišnjak i podvukao da se nada da će se njegov kolega i prijatelj, sa kojim je često igrao fudbal, oporaviti. ''Iz dubine duše se nadam da će ponovo moći da vodi normalan život'', zaključio je Fizikela.

 

Nekadašnji vozač Džordana, Benetona, Ferarija i Mercedesa zadobio je tešku povredu glave na skijanju u francuskom Meribelu. Proveo je šest meseci u komi, da bi potom bio prebačen na kućno lečenje u Švajcarsku.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šumaher mnogo bolje

 

schumacher ferrari.jpg

 

Prema pisanju ''Dejli Mejla'', sedmostruki šampion sveta u Formuli 1, Nemac Mihael Šumaher se oseća mnogo bolje, pa bi predstojeći, 50. rođendan, mogao da proslavi u krugu svoje porodice. Šumaher, po rečima Žana Toda, dugogodišnjeg šefa Ferarija, više nije ''vezan'' za krevet, ne hrani se uz pomoć cevčica i nije konstantno priključen na aparate, tačno pet godina posle tragičnog pada u francuskim Alpima. Težak period i konstantna borba za sopstveni život naučili su Šumahera da ne daje previše informacija u javnost, što je potvrdila i njegov portparol, Sabine Kim. Mihael će 3. januara u svojoj kući, nedaleko od Ženeve, proslaviti 50. rođendan. Kako kaže Kim, najbolji poklon biće mu druženje sa članovima porodice i najbližim prijateljima, te sećanja na sve trofeje i nagrade, osvojene u Formuli 1.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iza zida tajni - Šumaher pred 50. rođendan

 

50 jahre.jpg

 

Sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher uskoro će napuniti 50. godina, a u nedelju će se navršiti pet godina otkako je doživeo tešku nesreću u kojoj je zadobio povrede mozga i o njegovom stanju se zna izuzetno malo. Šumaher će pola veka napuniti 3. januara, a tim povodom njegovi bivši timovi planiraju posebna dešavanja, iako je izvesno da im legendarni Nemac neće prisustvovati.

 

Tokom karijere, Šumaher je osvojio sedam titula i upisao 91 pobedu, po čemu je najuspešniji vozač u istoriji Formule 1. Najveće uspehe ostvario je sa Ferarijem, čiji muzej u Maranelu planira specijalnu izložbu koja će biti otvorena za njegov rođendan, a ta postavka će biti izložena nekoliko meseci. Izložba je osmišljena kao slavlje, ali i izražavanje zahvalnosti najboljem vozaču italijanskog tima svih vremena. Sa druge strane, Mercedes, poslednji tim za koji je Šumaher vozio pre drugog povlačenja 2012. godine, izložiće nekoliko njegovih bolida u svom muzeju u Štutgartu. Takođe, čelnici Formule 1 su odlučili da mu odaju poštovanje na svojim društvenim mrežama, a tom prilikom će biti objavljeni i intervjui sa ljudima koji su bio deo Šumaherove karijere u Formuli 1.

 

Iako nije viđen u javnosti od pomenute nesreće, Šumaher se i te kako pominje poslednjih meseci, posebno jer se Luis Hamilton postepeno približava njegovim rekordima. Britanski automobilista trenutno ima pet titula i 73 pobede, a planira da vozi još nekoliko sezona. Međutim, uvek sledi i podsećanje na nesreću u francuskim Alpima, posle koje je Šumaher pola godine proveo u komi. ''Mnogo mislimo na Šumahera. Bio je neverovatan sportista i svima nedostaje. Kao sedmostruki svetski šampion nedostaje svima u padoku, nama kao konsultant i neko u koga smo se ugledali. Nadamo se da će njegov oporavak nastaviti da bude pozitivan, to je najvažnije'', naglasio je šef ekipe Mercedesa Toto Volf.

 

O stanju legendarnog Nemca se zna vrlo malo, pošto je njegova porodica odlučna u nameri da sačuva njegovu privatnost. Zabine Kem, Šumaherova asistentkinja, više puta je naglasila da je želja porodice da ga svi pamte kao šampiona kakav je bio, a ne kao borca kakav je postao sticajem tužnih okolnosti. Brojni mediji su sami zaključili da dođe do Šumaherovog neverovatnog oporavka, ta vest bi se proširila svetom u roku od sekunde. Činjenica da se to ne dešava govori sama za sebe, a uprkos brojnim pokušajima da se sazna više, novinari su samo nailazili na zid vile u kojoj Šumaher živi. Jedna od retkih osoba koje imaju priliku da posete Nemca je prvi čovek Svetske automobilske federacije Žan Tod, koji je prošlog meseca otkrio da je gledao Veliku nagradu Brazila sa Šumaherom. ''Imam njegove slike u kancelarijama i stanovima. Vreme koje sam proveo sa Mihaelom ću zauvek pamtiti kao najlepše u životu'', naglasio je Tod.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Retko obraćanje porodice povodom Šumijevog rođendana

 

Michael-Schumacher-Corrina.jpg

 

Porodica Mihalea Šumahera izdala je saopštenje za javnost povodom 50. rođendana legendarnog vozača Formule 1 koji je 3. janaura. U saopštenju se pominje i osnivanje virtuelne aplikacije koja je deo fondacije ''Nastavi borbu''.

''Veoma smo srećni da proslavimo 50. Mihaelov rođendan sa vama i zahaljujemo vam se iz dubina naših srca što smo u ovome zajedno. Kao poklon njemu, vama i nama fondacija ''Nastavi borbu'' je napravila vitualni muzej. Zvanična aplikacija Mihael Šumaher će raditi od srede i na njoj ćete videti sve Mihaelove uspehe. Aplikacija je još jedan stepenik u našim naporima da napravimo pravdu za njega i vas, njegove navijače, i to tako što ćemo slaviti njegove uspehe'', stoji u saopštenju porodice Šumaher koja je još jednom dala i nekoliko informacija o njegovom zdravlju. ''Možete biti sigurni da je u najboljim rukama i da radimo sve što je u našoj moći da mu pomognemo. Molimo vas da razumete to što poštujemo Mihaelove želje i što tako osetljivu temu kao što je zdravlje držimo u privatnosti. U isto vreme zahvalni smo vam za vaše prijateljstvo i želimo vam zdravu i srećnu 2019. godinu''.

 

Mihael Šumaher je pre pet godina imao ozbiljnu povredu glave na skijanju u Francuskoj, a od tada ima veoma malo podataka o zdravstvenom stanju sedmostrukog svetskog šampiona.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šumaher: Stiže dokumentarac o sedmostrukom šampionu F1

 

Dokumentarac o životu i karijeri Mihaela Šumahera biće objavljen ove godine. Kako se navodi, porodica sedmostrukog šampiona Formule 1 je učestvovala u stvaranju filma.

 

f1 schumacher.jpg

 

Film pod naslovom ''Šumaher'' sadrži intervjue sa Mihaelovim ocem Rolfom, suprugom Korinom i decom Mikom i Đinom, ljudima koji su obeležili njegovu karijeru i do sada neviđenim snimcima. Dokumentarac je trenutno u post-produkciji, a delo je Hansa Bruna Hamertonsa i Mihaela Veha. Producenti su Benjamin Sikel i Vanesa Noker. ''Rocket Sicence'' je zadužen za izvršnu produkciju. ''Film istražuje brojne aspekte života ove kompleksne ličnosti - nemilosrdnog vozača Formule 1, ambicioznog momka sa snom, skromnog mehaničara, timskog igrača i posvećenog oca i prijatelja'', navodi se u saopštenju. ''Ovo je važna godina za Mihaela Šumahera, koji je napunio 50 godina u januaru, a obeležiće i 25 godina od prve pobede u novembru''. Film će biti premijerno predstavljen na Kanskom festivalu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Žan Tod: Šumaher ne odustaje, u najboljim je rukama

 

jean todt-fia.jpg

 

Žan Tod, nekadašnji šef Mihaela Šumahera u Ferariju, kaže da slavni Nemac dobro napreduje u oporavku u svojoj kući u Švajcarskoj.

''Uvek sam pažljiv kada treba dati takve ocene, ali istina je, gledao sam trku sa Mihaelom Šumaherom u njegovoj kući u Švajcarskoj. Mihael je u najboljim mogućim rukama i dobro se brinu o njemu. Ne odustaje, nastavlja da se bori'', rekao je Tod za Radio Monte Karlo. Toda, koji je trenutno predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA), rastužila je činjenica da je teško komunicirao sa svojim prijateljem. ''Njegova porodica se bori isto koliko i on, a naravno da prijateljstvo ne može da bude isto kao što je nekada bilo, samo zato što nema iste komunikacije kao ranije''. Za kraj, Tod je poručio da samo pozitivne misli pomažu Šumaheru.

Sedmostruki šampion F1 pre pet i po godina imao ozbiljnu povredu glave na skijanju u Francuskoj.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šumaher tajno premešten u parisku bolnicu

 

Michael-Schumacher-Corrina.jpg

 

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 Mihael Šumaher nalazi se već pet godina na lečenju od višestrukih povreda glave na skijanju u Francuskoj. Bilo je raznih informacija oko njegovog lečenja, a poslednja među njima otkriva da je premešten u Pariz zbog ''tajnog tretmana.'' Do sada je Šumaher bio na kućnom lečenju, ali ugledni list ''Le Parisien'' prenosi vest da je Nemac premešten u glavni grad Francuske na tajni tretman. Bilo je mnogo spekulacija oko toga kako je tekao oporavak, a najkonkretnije informacije javnost je dobijala od Žana Toda, koji je u par navrata izjavio da uspeva da ostvari kontakt očima.

Nemac je pošto je doživeo nesreću na skijanju u Francuskoj sedam meseci bio u komi. Godinu dana pre toga je završio karijeru u Formuli 1 u bolidu Mercedesa, ali je najbolje godine proveo u Ferariju u periodu 1996 - 2006. kada je osvojio pet titula. Još dve je osvojio vozeći za Beneton Reno 1994. i 1995. i sa sedam je i dalje najtrofejniji vozač Formule 1, a i rekorder je po broju pobeda sa ukupno 91.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šumaher svestan posle tretmana u Parizu

 

f1 schumacher.jpg

 

Sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher navodno je podvrgnut tretmanu matičnim ćelijama u jednoj pariskoj bolnici i svestan je, prenosi francuski list ''Parizijen''. Legendarni Nemac je u ponedeljak u tajnosti prebačen u bolnicu ''Žorž Pompidu'' u prestonici Francuske. Šumaher, koji je u januaru napunio 50 godina, podvgnut je lečenju matičnim ćelijama koje je obavio vodeći svetski stručnjak u tom polju Filip Menaš. O takvoj proceduri, inače, nema mnogo javnosti dostupnih podataka. Prema izvorima ''Parizijena'', Šumaher je svestan, a iako su se u bolnici potrudili da se poštuje njegova privatnost pojedini zaposleni su ipak otkrili pojedine detalje medijima.

Šumaher je u decembru 2013. godine pretrpeo teške povrede glave u padu tokom skijanja, posle čega je pola godine bio u indukovanoj komi. O njegovom stanju se vrlo malo zna od tada, osim da je prebačen na kućno lečenje u Švajcarskoj gde je bio do ponedeljka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...