Jump to content
FAS Goran
Saobracajna Kamera

Naši snimci iz saobraćaja

Recommended Posts

@Zhorz

 

Prvo su napravljene petlje kod Arene, a onda par godina kasnije je tu ''ugurana'' ELP pumpa. Bukvalno ugurana jer u momentu kada se počela praviti nije imala nijedan papir. Počela je ona da se pravi ranije, ali je počela sa radom dosta nakon što su petlje puštene.

 

ELP je tada bio dobar sa DS-om, tj. direktor Evropen Grupe (vlasnik ELP pumpi) je bio član DS-a, a ovi bili gradska vlast (Nenad Bogdanović, danas pokojni). Čak je toliko bila sporna ta pumpa da je imala i svoju medijsku aferu. U kampanji za izbore između Đilasa i Vučića je pominjana kao nešto što će se prvo rušiti ako AV pobedi Đilasa. Nije pobedio, Đilas postao gradonačelnik i pumpa je počela sa radom. Naravno, nešto ne verujem da bi je rušili i da je onaj drugi pobedio.

ELP posle par godina ima finansijskih problema, pumpu daju u zakup Daki Petrolu iz Batajnice. Padaju posle u stečaj, došlo je do prodaje njihove imovine i NIS kupuje tu pumpu na tenderu. Nakon toga NIS rešava pitanje papira (legalizuje je), obnavlja, ponešto je i osavremenio...i eto danas te pumpe kao gotove stvari. 

 

---------------------------

 

@PremieRacing

 

Tu može da se vozi desnom trakom, ali samo do kamere. Sada i ti to znaš. :) Bilo je tu pre još gore, kada se spuštaš sa Gazele žuta traka je počinjala i pre skretanja za EuroSalon...e to je tek bilo loše. Onda su je pomerili malo dalje.

Ista je stvar bila i na isključenju sa Brankovog mosta desno u Bulevar Nikole Tesle (odmah prvi semafor, pre Ušća), i tu se prvo žuta traka završavala prekasno tako da je premalo mesta ostavljeno za desno skretanje, pa su i to menjali.

Al', prvo su ko zna koliko kazni naplatili... :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Ivan said:

Drugar je guslao jos od tobogana Gazele pokusavajuci u guzvi da se ukljuci a da ne isece nekoga, tu se brzo vozi, nije obratio paznju na kameru i stigla mu cestitka.

A od pomenutog ukljucenja kod Eurosalona je 20-ak metara do kamere. Iscrtaju kao liniju vodjicu i strelice, ali se to vremenom izbrise, za nekoga ko ne prolazi cesto tuda kazna i da nije svestan:

s.thumb.jpg.fd116da4854e6b2f5384fd3fad65c1b2.jpg

Situacija me malo podseca na "uglavljenu" pumpu posle Sava centra, ukljucujes se sa nje na autoput i seces putanju onima koji se iskljucuju na petlje kod Arene. Doduse tu nema nikakvih kamera ni ogranicenja.

Čisto da napomenem za one koje ne znaju, ali odmah 100 metara napred stoji radar sakriven kod bilborda, pošto je tu ograničenje 50 a juri se poprilično. Mene su zaustavili skoro

Edited by Pluto

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, neshaoct said:

Prvo su napravljene petlje kod Arene, a onda par godina kasnije je tu ''ugurana'' ELP pumpa.

Upravo tako, cak sam pre nekih 9 godina jedno vreme tu sipao i gorivo jer su imali dobar ED. Pa kad vise nije bilo to to, prebacio se na MOL.

A za lokaciju pumpe stvarno treba skinuti kapu, bilo je tu kojekavih izmena, mislim da je trenutno isprekidana traka skroz od ukljucenja kod SC do iskljucenja za Arenu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@PremieRacing Borko evo saveta za ubuduće, a i ostalim kolegama.

Pošto su to što jesu i sve što si napisao stoji, logike nema. Skontao sam odavno da se ne isplati pokušavati uključiti se tu kod sajma. Em žuta traka, kamera, gužva, em jurcaju svi. Moje rešenje je da se odmah posle rampe popnem na parking, prođem ceo parking prvom brzinom, pored blagajne i uključim se na put tamo skoro kod semafora, kod Ruske ulice. Tu kamera ne hvata, seče se žuta traka lakše i manje jure nego na silasku sa Gazele i od Mostara. Mada mislim da tu ima i deo koji nije žuta traka.

Rešenje je glupo, da ne kažem debilno, ali nema prekršaja, vozio po parkingu koji je u stvari trotoar sa parking mestima B)

Prenose godina bila žena u novinama, napravila reda 180000 din kazne na toj kameri. Nije znala da ima kamera, ona svakog dana ostavljala koleginicu tu na autobuskoj stanici i dok je stiglo sve, ukupno oko 180000 kazne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aj, sve OK, razumeli smo se, tako je obeleženo i to je prekršaj. Ali...:

8 hours ago, andreja.micovic said:

..i dok je stiglo sve, ukupno oko 180000 kazne.

 

Dal' neko zna zašto toliko dugo čekaju da pošalju kaznu?! Više od pola godine... Ima li neko proverenu info iz prve ruke ili samo predpostavljamo da 'imaju puno posla pa ne stižu'...

edit: Ima li neka pravna začkoljica, ili osnov da se odbraniš od kazne ako stigne tako kasno (i koliko kasno) ?

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isto je i meni stiglo, i naravno platio sam. Pre 3 godine. To uključenje kod sajma je mesto gde se uzimaju pare. O tome je i Alvirović pričao pre par godina u emisiji...

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pretrčava ulicu i uopšte ne pogleda da li mu neko ide. Auto koji ga je udario je išao normalnom brzinom. Po ponašanju kada je ustao izgleda kao da psuje vozača koji ga je udario. Nadam se da je gospodin dobro, ali će posle ovoga da čeka lepo na semaforu kao svi normalni ljudi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je slično tako istrčao pešak u Ruzveltovoj bas kod Vuka, samo je istrčao iz kolone, ja nabo kočnicu i stao sam tako da mi je bio bas pored prozora, lice u lice, mislim da ga je čak retrovizor malo zakačio po rukavu jakne, dok sam se osvestio on već pobegao na voz! 

Jedva sam krenuo koliko mi se noge odsekle

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

mene bi iskreno bolelo uvo i da udarim tako nekog penzosa (ovi mlađi gledaju kad pretrčavaju i nikome ne smetaju)

kad vidim da neki penzosi tako izleću ja nastavljam da vozim svojim zacrtanim tempom pa šta bude, jednom sam prošao na metar od nekog penzosa

 

uostalom kad ker može da stane na pešački i uredno pređe (par puta sam imao takvu situaciju i stao da ga propustim) može i penzos

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno da ne bi udario čoveka, ali u momentu ne znaš šta da radiš od šoka.

Već davne 1997-1998 recimo, čekam tramvaj u prelepom gradu Sankt Peterburgu, na Petrogradskom ostrvu. Tramvajska stanica je na sredini ulice, kao recimo kod nas u Bulevaru kod pravnog fakulteta. I tu se nađe neki matorac da pretrčava ulicu, žuri čovek, izašao iz tramvaja, i bam na trotoar, al ne na pešačkom, nego sa druge strane, i zamalo da ga pokupi tip u lada riva 2107. Tip u Rivi je ukočio, vratio se u rivkerc, i tog matorca što mnogo žuri je odvalio od batina. Ljudi moji, kao na filmu, par naboda u glavu, pa u stomak, taman je posrnuo i krenuo da pada, pa ga je uhvatio za kosu i jedno 10 puta olupao mu glavu o gepek, pa kada je pao dotukao ga je nogama. Sve je trajalo možda 2 minuta. Mislim da mu više nije palo na pamet da istrčava ko muva bez glave.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pesaci su bahati,jer ih stiti zakon.Svaki udarac pesaka na pesackom vozac je 99%kriv.Mnogo pesaka ne pogleda levo pa desno,vec samo predje.Jedan problem je sto recimo u Cacku maricu patkiraju ispred pesackog.I kako neko da vidi pesaka iza nje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne vidis pesaka, smanjis na 20 dok ne prodjes, jeste kretenski, ali moras se prilagoditi uslovima na putu (koji jelte mogu biti kretenski).

Ako je neko vec latentni samoubica ne mora skoncati kod mene nedaj boze.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovaj nije ni primetio da sam prošao pored njega, ni cimnuo se nije. Niti je stao i pustio me da prođem, već nastavio da hoda ka meni

ič ne bih bio kriv, bilo je i svedoka tako da me apsolutno bolelo uvo

 

zombirana masa koja ide na glasanje

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da udarim kantu, a ne pseto I da mi neko drugi placa popravku smorio bih se jer auto vise nece biti u prvoj farbi I od cekanja prvo papirologije, a posle majstora da upasuje sve.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Retko kome je branik i haubi u prvoj boji.A u danasnje vreme je lako naci ko ce upasovati boju.Ali naravno treba i platiti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ništa ne bude pri maloj brzini ako potkačiš nekog

opet drugo je kad vidis da životinja prelazi koja ne poznaje pravila (a neke i poznaju) ili neki klinac od 7-10 god a drugo čoveka od sto godina

prelazim i ja ulicu van prelaza sto puta ali ne ugrožavam saobraćaj za razliku od penzosa, uvek penzosi to rade, misle da su bogom dani za sve.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, beli_Punto said:

Samo u slucaju ako si bahatiji od njega 

 

@Woodoo, jel stao vozac?

Stao je. Matori je otišao do vozača i nešto su pričali, sve se brzo završilo. Policija produžila malo posle kraja snimka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...