Jump to content
FAS Goran
Saobracajna Kamera

Naši snimci iz saobraćaja

Recommended Posts

Saljem link samo od prvog snimka, trebalo bi ostali da nastave sami... Prva tri su jedan isti dan i nedostaju jos dva dogadjaja, jedan na auto putu kada sam preticao 2-3 kamiona koji su isli oko 80 na nekih mislim 1-1.5m mi se nabila neka buda sa nekim budjavim pikapom, nisam mogao da se skoncentrisem da snimam... I drugi je zenska koja se parkira pored puta i naglo otvara vrata, ne izgleda strasno ali je bio surov dan...

 

 

Na fotografiji je kolega kojeg je 5-6 sekundi kasnije dohvatio presretac. Koliko sam video u retrovizoru nije ga uopste zaustavljano nego je najverovatnije samo sve dokumentovao i produzio dalje... Snimak imam u Full HD formatu ali ne zelim da sharujem...

 

zza9930.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sinnerman A i ti svašta snimaš ;)

 

ja sam ušao na playlistu na tvom profilu i tako idu klipovi jedan za drugim. 

 

Ove koji prolaze na duboooko crveno neću ni da komentarišem, problem su ovi što su te isekli par puta i koji verovatno misle da su oni u pravu i da se kreću u skladu sa pravilima saobraćaja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sinnerman S obzirom da izgleda da smo komsije + imamo iste rute ka ST moracu da obratim paznju da ne zavrsim i ja na snimku :D

 

Inace, onaj koji sece "ostrvo" nije bas 100% kriv jer tu redovno ljudi izadju daleko ispred STOP znaka tako da je problem smotati.

Edited by igor0511

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem je smotati ako pokušavaš da uletis u krivinu sa preko 50km/h... Uglavnom izlaze do puta jer veoma nepregledna raskrsnica i niko više ne korisi migavac... Kada bi kacio prestrojavanja i skretanja bez migavaca imao bi bar 5-6 snimaka svaki dan...
Igore nemoj da se tripujes, već si ti na snimku... Samo čekam pravi trenutak da to upotrebim...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

treba uvesti obavezne kamere u vozilima i da to bude validan dokaz

imao sam situaciju da se uključujem iz sporedne u glavnu ulicu, ide auto ka meni i daje migavac da skrene u kod mene i ja naravno krećem da se uključujem kad on nastavi pravo i zamalo da se slupamo. još on meni trubi.

i aj ti dokaži posle da nisi kriv

 

samo je pitanje kada će stvarno da mi se desi tako nešto

Share this post


Link to post
Share on other sites
58 minutes ago, Sinnerman said:

Problem je smotati ako pokušavaš da uletis u krivinu sa preko 50km/h...

 

To mene i muci :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@igor0511 savladaces ti to, vremenom dolazi iskustvo... ;) za voznju je kao i za sve ostalo potrebno vreme da se nauči... Samo je bitno da svi prežive u tom procesu... Kada je vožnja u pitanju tu ti je bitnije ko će duže a ne ko će brže...

 

@dj90 u situaciji koju si opisao na zalaost ne pomaže kamera, meni se na sledecem snimku dogodilo isto, pogledao sam levo i jasno i glasno video auto kojem trepce desni migavac, sacekao sam da prodju sa desne strane i krenuo... Ne cuje se bas najbolje, keva je vrisnula sa zadnjeg sedista pa sam pritisnuo gas, on je usporio i mimoisli smo se... Sa ovakvim snimkom mogu samo da se slikam a ja znam 100% da je imao ukljucen migavac... Ili se predomislio, ili mu je ostao ukljucen od predhodne raskrsnice ili je slucajno kliknuo... Fali mi jos 5-6 kamera na autu....

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sinnerman To je, inace, bila sala posto ne zelim da na pomenutoj krivini skrecem pod uglom od 120 stepeni jer neko ima los pregled saobracaja.

Ali svakako hvala na oceni moje voznje ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaki dan se vozim sa kolegom koji migavac uključi i nikada ne isključi ako se isti sam ne vrati. Otprilike 10-15 puta dnevno mu skrenem pažnju na to sa "migavac". Tad ga isključi.

Ja to ne mogu da shvatim i užasno me nervira. Lično uvek držim ispružen prst kada skrećem na nekom blažem skretanju ili obilaženju i tako vratim  migavac u samom motanju volana. I brate da mi neko toliko puta spomene "migavac" mislim da bih dobio fobiju od istog i gledao i razmišljao o istom svaki put kad ga uključim....ali ne svi očigledno:rant: 

Rekao sam da ću stavuiti neku LED diodu na tablu i nacentrirati da bije kolegi u oko, tad će možda početi da isključuje isti:blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, Zhorz said:

 

ne gledajte datum...zeza kamera

Taj je klasican idiot, milion puta sam ga video u saobracaju vozi uvek ovako, e da je neke bandere...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo zasto ginu. Verovatno nije neiskusan, nije nepimecen jer sam ih video na vreme i cak se malo sklonio u stranu da bi lakse prosli, ali njima ni to nije dovoljno...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎4‎/‎7‎/‎2017 at 7:04 PM, electronizer said:

Taj je klasican idiot, milion puta sam ga video u saobracaju vozi uvek ovako, e da je neke bandere...

 

Cek, cek, cek... A sta je sa onim kombijem i autom koji su prvi pretekli autobus?

Pre neki dan su se panduri nacrtali iza stanice i siti se naplacali kazni!!!

 

Jel onaj BMW sa LE tablama? Ako jeste juce ga je savatala FAMA na Pancevackom putu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kombi je obisao autobuse dok su stajali na stanici, taj majmun je pun gas obilazio em kolonu em autobus koji se krece, a pritom imao je kola u suprotnom smeru, lepo se vidi na snimku da je bila opasna situacija.  

To obilazenje autobusa dok je na stanici, a nema nikog u suprotnom smeru i ja praktikujem, doduse jako retko, ali ako se vucem iza busa koji vozi 30, naravno da cu ugrabiti prvu priliku.

Ma da, mislim da je taj bmw, verujem da ga to nece spreciti da I dalje divlja. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa moje tačke gledišta svi su u istom ćupu. I ova prva dvojica obilaze dva autobusa na punoj liniji, ispred slabo pregledne krivine, plus što je sa desne strane ulica iz koje znaju da izađu auti kad vide da bus stoji i prima putnike! Klinac, inače moj koleza, pretiče kolonu, a onaj kombi kreće uz guz autu ispred u preticanje, šta da je ovaj ukočio??
Ne opravdavam, naprotiv, samo mislim da svi više volimo da okrivimo likove sa boljim autima, pre nego sa krševima!
Inače malog ne znam lično, mnogo je mlađi od mene, sreće we ga ujutru kad idemo na posao. Spoj mladosti, odsustva odgovornosti kod mlađih generacija, činjenice da mu je ovo prvi auto, a već bmw i *určevitosti zbog toga što radi gde radi dovode do toga da na Pančevačkom putu pokušava da divlja! Smiriće ga ili bandera ili neko još *určevitiji!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malo pre nekog takvog je smirio bilbord u Vladimira Popovića, u smeru ka Jurija Gagarina, kod Sava centra. Ne znam kako, al ga je opalio po centru. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema tema "naše kazne" pa reko' da napišem ovde pošto sam dobio sliku  :X

 

Malo sam se čudio, malo sam analizirao, malo sam pričao sa više prijatelja iz BG, i na kraju platio. Jasno mi je da nema šanse da se odbranim i da sam "počinio prekršaj" pošto je tako namešteno.

 

Radi se o žutoj traci kod beogradskog sajma. Vrvtn mnogi od vas iz Beograda znaju za caku ali hajde za nas ostale da napišem. Možda nekom spasim 2.500,-rsd.

 

Bio u martu mesecu na sajmu, sve po PS-u, obišao, video i vratio se doma. Danas, 4.oktobar, zove me najljubazniji i najkorektniji policajac kojeg sam sreo u životu i kaže mi da ima plavu kovertu iz BG za mene. Nisam kući pa me pita gde može da me nađe. Na poslu, izvolite. Došao, uručio i otišao dalje. 

Ja otvorio i ono stvarno, tri slike u sekvencama i četvrta uveličana tablica. Taj sam. Stvarno kao da je žuta traka. Ja se setim lokacije - sam izlaz sa sajma kod blagajni (kod Eurosalona). Znam da nisam al' vidim na slikama da jesam. Znam da sam se propisno uključio u saobraćaj čim sam skrenuo desno, al' vidim da sam u "žutoj" traci. Slabije se vide boje ali na jednoj slici se lepo vidi levi migavac na mom autu.

Nisam znao kako drugačije da proverim pa odem na google street view i imam šta da vidim! Tu su pederi nacrtali linije tako da ne postoji prostor (ni 3m, ni 5m, ni 10-15m koliko bi bilo normalno za uključenje na bulevar) da se uključiš u saobraćaj, što ja po automatizmu radim. Tako su me naučili i tako su mi rekli da Zakon nalaže. Skreneš uz desnu ivicu, pogledaš u levi retrovizor i kad je moguće uključiš se u srednju traku. Ne. Ovde si linijama primoran da izletiš odmah u srednju traku užasno prometnog bulevara. Govna. Da ne kažem pederi. Biću fin - najobičnija đubrad. Kamera odmah iznad i ja sam uslikan bukvalno u dužini od 1.5 auta kako se "krećem" žutom trakom sa upaljenim levim pokazivačem pravca. Već na trećoj slici čepam prednjim levim točkom žutu liniju i ulazim u srednju traku.

 

Kazna je 5000,-dinara, platio sam 2.500,- (ono u roku od 8 dana) i na taj način "priznao krivicu". Mada, kako je obeleženo, i jesam kriv  B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da to je tako. Da bi izbegao kaznu tu moraš da presečeš žutu traku samo, i "uskočiš" levo. Znači, legneš na gas, i isečeš nekog ili ti stiže čestitka. Drugar moj mi je to davno rekao, a saznao je za to isto kao ti. Dripački, ali nema druge do platiti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugar je guslao jos od tobogana Gazele pokusavajuci u guzvi da se ukljuci a da ne isece nekoga, tu se brzo vozi, nije obratio paznju na kameru i stigla mu cestitka.

A od pomenutog ukljucenja kod Eurosalona je 20-ak metara do kamere. Iscrtaju kao liniju vodjicu i strelice, ali se to vremenom izbrise, za nekoga ko ne prolazi cesto tuda kazna i da nije svestan:

s.thumb.jpg.fd116da4854e6b2f5384fd3fad65c1b2.jpg

Situacija me malo podseca na "uglavljenu" pumpu posle Sava centra, ukljucujes se sa nje na autoput i seces putanju onima koji se iskljucuju na petlje kod Arene. Doduse tu nema nikakvih kamera ni ogranicenja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...