Jump to content
FAS Goran
dellas

Renault Megane dCi

Recommended Posts

Pa vuče onoliko koliko može dizel da se vrti. Čipuj to pa će veselije ići do blokade. Video si da i običan bravo matori JTD može da stane na crtu xsari VTS.

PS

Pre čipa nisam mogao trećom da idem 120 (po navigaciji). Sada ide bez problema, jer nema blokadu :D

Edited by marko.jovanovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chip je odlicna stvar naravno, samo ne verujem da cu ici na neku tako "hard" varijantu od 50ak ks, 30ak ce biti dovoljno ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

E jedino ne znam za taj problem menjaca, ovaj ima 6 brzina, kako se manifestuje?

Problem sa 6-brzinskim menjačem se javljao kod Lagune 2 i to nakon većih kilometraža. Megane 2 1.9 dCi ima drugi tip šestobrzinskog menjača, što se i da videti po šemi brzina (rikverc nije na istom mestu). Tako da nema potrebe da brineš. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala, i ja sam tako cuo ;) Sta vredi kad kazem megane i svi mi pricaju proveri pumpu dizne, menjac, a to nema veze sa 1.9 motorom, a menjac nema veze sa meganom ali ajde nek bude tako :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolega pa kako hoćeš, ja vozim fiata i povremeno megana od brata i astru g od drugog brata. Megan je isti kao tvoj samo se boja razlikuje. U mojoj porodici je već dve godine. Što je kupljen urađen veliki servis i posle mesec dana po savetu majstora preventivno remontovana turbina. Gazi već više od 100 hk i nema problema sa tim autom. Mi smo prezadovoljni nadam se da ćeš i sam biti zadovoljan mnogo je dobar auto. Kažem imamo i astru g nemože astra nigde da priđe ovom autu i pored toga što je 2004 god sa 2.0 DTI motorom. Reno je i startniji i udobniji i manji potrošnja.

 

Nek te zdravo i veselo služi i da napraviš mnogo km bez ijednog stresa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha, nisi, bio sam noćas dva auta od tebe parkiran, a video sam ga i preko dana tamo kod Idea-je.. Ima jedan ili dva bela koja se tu standardno motaju, ali su na čeličnim, pa ovog na 17" lako prepoznam.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam dugo nista pisao, renault je presao preko 10 000km do sad i jako sam zadovoljan. Potrosnja je skroz ok, odrzavanje takodje u voznji je jako dobar. Nakon sto je prosao te prve testove, resio sam da ga ne menjam i da malo ulazem u njega. Prvo su sredjene neke sitnice(ima ih jos za sredjivanje), zatim je registrovan i cipovan. Za sada ne previse hard varijanta na oko 150ks po proceni (provericu na valjcima uskoro), za kasnije cemo videti. Nakon cipa pocelo je da mi smeta sto auto ima vesanje od standardnog modela i dosta se ljulja u krivinama, plus je bio nizi nazad nego napred, pa su legle i nove sportske opruge.

 

2014_03_18_13_49_19.jpg

 

Udobnost je sada na nivou nekog nemca sa fabrickim oprugama, bas sam prezadovoljan, plus je bio jako visok pa je lepse estetski.

 

IMG_20140427_WA0007.jpg  IMG_20140427_WA0006.jpg

Pao je dobro napred, nazad malo manje jer je on vec bio nizi nazad nego napred, sad je za nijansu nizi napred sto mi je ok. Lezanje je sada fenomenalno, pegla krivine bez problema.

IMG_20140427_WA0011.jpg

 

2014_04_27_19_16_46.jpg

 

Uskoro se mozda resim i da promenim felne, ali za sada sigurno ostaje fabrika.

 

2014_04_26_14_08_56.jpg  2014_04_26_14_09_02.jpg
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogu li na njega neki distanceri, sa slika kao da bi valjalo maaaaalo da izađu točkovi napolje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato sam i razmisljao o ovim sparco felnama, za jot su sire, plus je manji ET to bi izaslo bas kako treba, ali sa druge strane mi se svidja fabrika osim te uvucenosti i sirine. Verovatno ce ici distanceri nazad, bar 15-20mm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...