Jump to content
FAS Goran
Dante Bg

Toyota Prius prešla milion kilometara bez kvara / Automobili ''milioneri''

Recommended Posts

Toyota Prius prešla milion kilometara bez kvara

 

Prius, koji je u vlasništvu taksi kompanije "Eco Taxi" iz Beča, prešao je milion kilometara bez ikakvih kvarova, kažu u tom preduzeću. Ovaj rezultat pokazuje da osim što su ekonomični, automobili na hibridni pogon mogu da budu i veoma pouzdani i izdržljivi. Primerak sa sedmocifrenom kilometražom pripada drugoj generaciji Toyotinog hibridnog modela, a u voznom parku bečke taksi službe nalazi se od 2007. godine. U kompaniji "Eco Taxi" tvrde da osim redovnog održavanja, automobil za šest godina nije pretrpeo nikakva oštećenja ili kvarove.
"Kao što i samo ime govori, naša kompanija posvećena je održivom razvoju i brizi za životnu sredinu. Zbog toga, ali i zbog izuzetne izdržljivosti Toyota automobila, odlučili smo se da u našu flotu uvrstimo model Prius", objašnjava menadžer kompanije, Milan Milić. "Eco Taxi" za pružanje taksi usluga u austrijskoj prestonici koristi više od 200 Priusa.

 

izvor - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

ihh kakav je ovaj beclija taksista :laughing: pa taj auto se nije gasio,pa kako sam izracunao,dnevno je prelazio oko 450 km,al svaki dan bez prestanka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nekako mi njihove face bas ulivaju poverenje,tako da prosto nema sumnje u ono sto govore....  :whistle: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

uz adekvatno odrzavanje i yugo moze da predje milion klometra a stvar koja nas sve |ebe u zemlji srbiji su finansije koliko vas je zakasnilo sa promenom ulja zato sto nije imalo sredstava za isto.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slažem se sa gusarom, svaki auto može dosta da izdrži pogotovo ako se koristi svaki dan, tako bi i naši da imamo novca da redovno sve održavamo isti takvi bili, a ne odeš kod majstora nešto je pri kraju a on ti kaže ( zato što zna da nemaš pare sad za drugi deo i to opet polovan deo, koji u tvojim očima košta 1000000000000 evra ) može to do proleća da izdrži :) hahahah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Subaru Forester koji je prešao više od milion kilometara

 

subaru milion.jpg

 

''Kilometar sat se zaustavio na brojci 999.999. Nije krenuo ponovo od nule.''

 

Slovenački muzičar Jerner Jung prešao je milion kilometara u Subaru Foresteru prve generacije. Iako ima dvadeset godina, ovaj prvi pravi krosover model nikada nije izdao Jernera, iako ga nije štedeo vozeći ga po svakakvim putevima i vremenskim uslovima. ''Uvek sam vodio računa da redovne servise obavljam na vreme i da uvek kupujem originalne rezervne delove'', rekao je Jerner, poznatiji pod nadimkom Džeri. Jerner je ispričao da je jednom vraćajući se iz Švajcarske, u Alpima zatekao zatvoren put zbog snega. Međutim, on se nije obazirao na zabranu i bez problema je Foresterom sa letnjim gumama i bez lanaca prošao zavejan drum.

Pored ''milionera'', Džeri ima još jedan Forester treće generacije, kojim je već prešao 150.000 kilometara. ''Subaru Forester prve generacije se proizvodio od 1997. do 2002. godine. Ima čuveni dvolitarski bokser motor koji razvija 123 konjske snage. Snaga se prenosi na, naravno, sve točkove preko petostepenog ručnog menjača. Inače, prema istraživanju kompanije ''IHS'', čak 97 odsto modela ove japanske kompanije kupljenih u Evropi u poslednjih deset godina je i dalje na putevima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...