Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Toyota Supra

Recommended Posts

caradvice.jpg CarAdvice video: Test 2020. Toyota Supra

 

Nova Supra nije samo BMW u japanskoj varijanti:

 

 

 

carsguide.jpg CarsGuide video:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsalescom.jpg CarSales video: Toyota Supra vs Ford Mustang

 

Oba automobila bi trebala da budu sportski auto za običan narod...pa, evo kako stoje stvari kada se međusobno uporede. Na prvi pogled se vidi koliko je Mustang duži (30cm) i znatno teži...ali ima i 2 cilindra više:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyota Supra Widebody za SEMA sajam

 

evasive supra 001.jpg

 

Evasive Motorsports i EVS Tuning najavljuju da će na ovogodišnjem SEMA sajmu tjunera u Las Vegasu prikazati modifikovanu verziju nove Toyote Supre, a koja se pre svega ističe Widebody paketom. Njihova Supra dakle dolazi sa proširenjima blatobrana, prednjim spojlerom, upadljivijim pragovima, zadnjim spojlerom i zadnjim difuzorom.

 

evasive supra 002.jpg

 

Osim toga, tu su i modifikovano oslanjanje, novi točkovi, lakši Magnaflow izduvni sistem, kao i lagana karbon-kevlar Recaro trkačka sedišta. Više detalja nas očekuje na SEMA sajmu koji počinje 5. novembra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cene za novu Toyotu Supru u Srbiji

 

toyota supra srb.jpg

 

Uvoznik Toyote za Srbiju našim kupcima nudi i novu Supru koja kod nas startuje po ceni od 71.900 evra. mU ponudi su dva paketa opreme (Sport i Sport Premium), dok se za pogon brine 3.0 litarski Twin-Turbo motor sa 340KS. Cene izgledaju ovako:

- 3.0 Twin-Turbo (340 KS), 8 brzina automatik, oprema Sport - 71.900 €

- 3.0 Twin-Turbo (340 KS), 8 brzina automatik, oprema Sport Premium - 74.900 €

Share this post


Link to post
Share on other sites

Artisan Spirits Toyota Supra

 

artisan supra 002.jpg

 

Japanski Artisan Spirits će na ovogodišnjem SEMA sajmu tjunera u Las Vegasu izložiti i doteranu verziju nove Toyote Supre. Njihova Supra se odlikuje proširenjima blatobrana, novim prednjim spojlerom, zadnjim spojlerom i novim zadnjim difuzorom.

 

artisan supra 001.jpg

 

Osim toga, tu su i modifikovano oslanjanje i komplet novih točkova, dok više detalja tek sledi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

5d97b91c24c6a_unnamed(8).jpg.5c391a5d247865a58b37cc753a12bddc.jpg CAR magazine SA video: Toyota GR Supra vs BMW M2 Competition

 

Sada kada je Toyota GR Supra dobila Ford Mustang GT i BMW Z4 vreme je da vidimo da li može pobediti kralja sportskog kompaktnog segmenta - BMW M2 Competition.
 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoMarket.hr video: Pogodi ko sam - Toyota Supra

 

Nije test, nego pitalica :D 

Juraj Šebalj prekrio je sve znakove na novoj Toyoti Supri i odlučio ispitati sugrađane o kojem automobilu se radi. Pogledajte kako je prošlo:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr video: Test Toyota Supra

 

Juraj Šebalj testirao je novu generaciju legendarne Toyote Supre! 340 konja, zadnji pogon i manji radijus okretanja od Smarta! Pogledaj:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes video: Test 2020. Toyota Supra GR

 

K'o BMW Z4, samo je za dlaku brža jer je malo lakša :D 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljena Toyota Supra 3000GT Concept

 

Toyota za ovogodišnji SEMA sajam tjunera u Las Vegasu priprema novi koncept na bazi najnovije Supre A90. U pitanju je Supra 3000GT Concept za koji je zaslužan TRD (Toyota Racing Development), dok je kao inspiracija poslužila Supra TRD 3000GT iz četvrte generacije A80. Više detaja sledi 5. novembra na premijeri u Las Vegasu...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl video: Test Toyota Supra

 

Saznajte zajedno sa Thomasom koliko ima BMW-a Z4 u novoj Supri, odnosno da li je u pitanju samo ''zaobljeni'' BMW:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyota GR Supra GT4 košta 175.000 evra

 

Toyota-Supra_GT4 01.jpg

 

Toyota Gazoo Racing je potvrdio da će trkački model GR Supra GT4 od marta sledeće godine biti dostupan evropskim kupcima, i to po ceni od 175.000 evra.

 

toyota-gr-supra-gt4 001.jpg

 

Ovaj 1350 kg teški sportista je dobio i novi prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor, veliki zadnji spojler, 18-inčne točkove, Pirelli gume, Akrapovič izduvni sistem, jače kočnice, modifikovano oslanjanje, mehanički LSD diferencijal, zaštitni kavez, trkačka sedišta, novi volan...

 

toyota-gr-supra-gt4 003.jpg

 

Motor je 3.0 turbo šestocilindraš sa 320 kW/430KS i 650 Nm obrtnog momenta, u paru sa 7-stepenom automatskom transmisijom dok je pogon na zadnje točkove.

 

toyota-gr-supra-gt4 004.jpg toyota-gr-supra-gt4 002.jpg

 

Treba reći da će ova Supra moći da se takmiči u brojnim šampionatima širom sveta, poput Super Taikyu Series u Japanu, GT4 European Series i VLN Endurance Championship Nürburgring u Evropi, kao i Michelin Pilot Challenge Series u SAD-u.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autobytel.jpg Autobytel video: Test 2020. Toyota Supra

 

Posle pune 21 godine izašla je nova (peta) generacija Supre. Ova je različita od svih ostalih i po tome što je napravljena u saradnji sa BMW-om:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autocar.jpg Autocar video: Toyota Supra, Mazda MX-5 i Honda NSX

 

Kada se pomisli na velike japanske sportske automobile, verovatno dosta ljudi pomisli na Hondu NSX, malo manji broj njih na Mazdu MX-5...i na Supru naravno.

Ali, danas Toyota Supra nije baš 100% japanska (blago rečeno), pa da vidimo gde je ona sada u poređenju sa čistokrvnim automobilima iz Japana:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa novom Suprom nema šale - gas do daske, pa se zakucao u drvo

 

Toyota Supra

 

Još jedan podsetnik da ulica nije trkačka staza i da sa snažnim sportskim automobilima sa zadnjim pogonom treba biti veoma oprezan. Pogotovo ako ste neiskusan vozač. Kako prenosi B92, na snimku koji stiže iz Amerike zabeležen je trenutak kada je došlo do udesa, kao i posledice po automobil nakon nezgode. Na sreću, vazdušni jastuci u automobilu su se aktivirali, pa su i vozač i suvozač sačuvali žive glave, dok je suvozač prošao sa nešto ozbiljnijim povredama ali ne i opasnim po život. To se ne može reći za Toyotu Supru koja je po svemu sudeći pretrpela totalnu štetu:

 

 

Iako nisu poznati svi detalji o udesu, na osnovu snimka iz vozila jasno je da je vozač izgubio kontrolu nad Suprom nakon što je naglo dodao gas. Pretpostavlja se da su elektronska pomagala koja bi možda mogla da isprave vozačke greške u jednom ovakvom sportskom automobilu bila isključena u trenutku sudara - što je naročito opasno kada je u pitanju vozilo sa zadnjim pogonom i 340 konja ispod haube, koje do stotke stiže za samo 4.3 sekunde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

savagegeese.jpg Savagegeese video: Test 2020. Toyota Supra

 

Toyota kaže da je saradnja sa BMW-om bila jedini način da se pojavi nova Supra, jer u protivnom (sama Toyota razvija i pravi sve) to ne bi bilo isplativo. Međutim, nećemo pronaći samo gomilu istih stvari kao na BMW Z4, nego i od drugih BMW modela (jer BMW deli komponente između svojih auta). Npr. prednje oslanjanje je kompletno sa BMW M2, amortizeri ''na struju'' su isti kao na BMW modelima, istih specifikacija i podešavanja. Ima i strukturnih razlika jer je Z4 kabriolet, pa je morao biti ojačan odozdo, dok kod Supre tih ojačanja nema jer ona ima krov.

Pogledajte i sve ostale detalje:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

fifthgearyoutube.jpg Fifth Gear video: Test Toyota Supra

 

Toyota kao da je bila malo lenja kad je pravila novu Supru. Ok, ne misli se na to što je u ptanju zajednički projekat sa BMW-om, već na to što se izgleda nisu nimalo potrudili da barem nešto promene u kabini da ne izgleda samo kao ribrendirani BMW...pa, čak ni oznake BMW nisu poskidali koje su lako vidljive čim se malo podignu tapaciri u gepeku npr.: 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

topgear.jpg Top Gear video: Toyota Supra

 

Najveći tržišni problem nove Supre je isti takav auto - BMW Z4.

Ali, vadi je to što se Z4 pravi samo kao kabriolet, a Supra samo kao Coupe:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyota GR Supra na Nirburgringu

 

toyota supra nir.jpg

 

Za volanom je vozač magazina Sport auto Christian Gebhardt, a vreme na stazi iznosi 7.52,17 min:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I 2.0 Turbo je uzet od BMW-a:

 

Toyota GR Supra 2.0L Turbo

 

toyota supra 2.0 03.jpg

 

Nakon prve verzije nove Supre sa 3.0 šestocilindričnim motorom koji ima 340KS i 500 Nm, Toyota će kasnije ove godine u Evropi ponuditi i Supru sa slabijim, i to 2.0 turbo četvorocilindričnim agregatom. Iako će biti slabija (i jeftinija), to ne znači da ova nova verzija neće biti zabavna za vožnju, navode iz Toyote.

 

toyota supra 2.0 02.jpg

 

Toyota GR Supra 2.0L Turbo će raspolagati sa 258KS i 400 Nm obrtnog momenta, u paru sa ZF osmostepenim automatskim menjačem. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 5.2 sekunde, dok je najveća brzina el. ograničena na 250 km/h. Osim toga, GR Supra 2.0L Turbo je i 100 kg lakša od snažnije verzije, a ima i raspored težine 50:50.

 

toyota ssupra 2.0 01.jpg

 

Deo opreme će činiti i 18-inčni alu točkovi, audio sistem sa četiri zvučnika, 8.8-inčni displej, sportska sedišta sa crnom alkantarom, sistem za prepoznavanje pešaka i biciklista, održavanje vozila u kolovoznoj traci, sietem prepoznavanja saobraćajnih znakova. Nudiće se i tri opciona paketa (Connect, Sport i Premium), a tu će biti i specijalno izdanje Fuji Speedway edition (metalik boja, mat crni točkovi od 19 inča, crveni retrovizori, detalji od ugljeničnih vlakana i crveno/crna alkantara u unutrašnjosti). Cena za GR Supru 2.0L Turbo će biti saopštena naknadno, pred početak prodaje koji bi trebalo da bude u martu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...