Jump to content
FAS Goran
chikavili

Ford Mustang

Recommended Posts

U planu off-road Ford Mustang Raptor?

 

ford m raptor.jpg

 

Američki mediji pišu da u Fordu za 2026. godinu planiraju i off-road verziju aktuelne generacije Mustanga. Tačnije, Ford navodno razvija Mustang Raptor, u off-road stilu, nešto slično Porscheu 911 Dakar.

Takav Mustang Raptor bi po nezvaničnim informacijama dobio 5.0 V8 motor sa oko 500KS, 10-stepeni automatski menjač i naravno pogon na sva četiri točka. Osim toga, u paketu bi se našli i modifikovano oslanjanje, viši klirens, zaštitni elementi, kao i novi točkovi sa gumama za sve terene. Na kraju, nakon Mustanga Raptor će navodno uslediti još radikalniji Mustang Raptor R.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2024 Ford Mustang RTR

 

rtr 03.jpg

 

RTR Vehicles, saradnja između Forda i profesionalnog driftera Vona Gitina mlađeg, najavljuje modifikovani Ford Mustang modelske godine 2024. RTR je specijalizovan za unapređenje performansi i stila za niz Ford vozila, a neki od njegovih prethodnih paketa imaju nivoe snage do 750 KS. Ponuda kompanije za 2024 Mustang počinje sa paketom Spec 2 koji se sastoji od aerodinamičkih izmena, doteranog vešanja, novih točkova i delova za unutrašnjost.

 

rtr 02.jpg

 

Paket Spec 2 je dizajniran za kompletnu liniju 2024 Mustanga, uključujući Dark Horse, a uključuje elemente kao što su ventilacioni otvor na haubi, prednji razdelnik, bočni pragovi, izmenjeni zadnji difuzor i spojler na poklopcu prtljažnika. Takođe se dobija umetak maske sa RTR osvetljenim otvorima, koji za 2024 Mustang usvajaju novi 3D efekat zahvaljujući osvetljenju sa više elemenata. Paket uključuje i grafiku za karoseriju i posebne oznake. Uz nove amortizere, treba pomenuti i set RTR točkova od 20 inča, kao i Nitto NT555 G2 gume 275/35.

 

rtr 01.jpg

 

Što se unutrašnjosti tiče, RTR nudi ručicu menjača, patosnice i pločicu sa serijskim brojem vozila. Za sada nema unapređenja pogonskog sklopa, pri čemu standardni 2024 Mustang ima EcoBoost motor sa 315 KS, GT verzija nudi 5.0 V8 sa 480 KS, dok Dark Horse pokreće V8 agregat sa 500 KS. Kupci mogu da biraju između 6-stepenog manuelnog ili 10-stepenog automatskog menjača. Spec 2 elementi su dostupni pojedinačno ili u paketu, počev od 12.495 dolara (11.660 evra). Biće dostupni kada 2024 Mustang stigne u prodajne salone ovog leta.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hennessey H850 Mustang
 

hennessey h850 02.jpg

 

Hennessey Performance predstavlja Hennessey H850, još jaču verziju Mustanga Dark Horse modelske godine 2024.

Broj u imenu otkriva da automobil sada raspolaže sa 850KS, koliko ima njegov 5.0 V8 motor sa kompresorom. Na raspolaganju su Tremec šestostepeni manuelni menjač ili Fordov 10-stepeni automatski menjač. 

 

hennessey h850 01.jpg

 

''Bez sumnje, naš Dark Horse model od 850 konjskih snaga biće jedan od najuzbudljivijih i najsnažnijih automobila na putu - sigurno će privlačiti svojim karakterističnim urlanjem kompresora i izduvnom notom'', kaže osnivač i izvršni direktor John Hennessey. Osim više snage, automobil je takođe dobio i niz promena eksterijera. To uključuje aluminijumske felne, Hennessey oznake, zadnji spojler od ugljeničnih vlakana, bočne pragove od ugljeničnih vlakana i prednji razdelnik od ugljeničnih vlakana. Hennessey za sada nije objavio cene, ali je potvrdio da će njegova standardna politika garancije ostati deo paketa. To uključuje tri godine ili 36.000 milja (skoro 58.000 km) garancije. Proizvodnja počinje u četvrtom kvartalu 2023. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Mustang Dark Horse R

 

236253-Ford Mustang 04.jpg

 

Ford Performance je pripremio Mustang Dark Horse R, koji najzahtevnijim entuzijastima na stazi nudi trkački automobil po principu ključ u ruke, spreman da se takmiči u potpuno novoj trkačkoj seriji Mustang Challenge, odobrenoj od strane međunarodne zajednice Udruženje za automobilske sportove (IMSA). Ford Mustang Dark Horse R, koga pokreće četvrta generacija 5.0 Coyote V8 motora, jeste trkački derivat zasnovan na Dark Horse-u, pridružujući se Mustangu GT3 i Mustangu GT4.

 

236252-Ford Mustang 03.jpg

 

''Mustang Dark Horse R premošćuje jaz između modela Dark Horse i Mustanga GT3 i GT4'', izjavio je Mark Rašbruk, globalni direktor Ford Performance Motorsports. ''Mustang vozila bazirana na serijskim modelima se trkaju se od samog početka. Dark Horse R nudi našim strastvenim kupcima ne samo dostižan, fabrički napravljen trkački automobil, već i trkačku seriju da se takmiči sa drugim Mustang entuzijastima.''

 

236254-Ford Mustang 02.jpg

 

Sa Ford Mustangom Dark Horse koji se pridružuje krdu, Dark Horse R je prirodni nastavak mogućnosti koje se nalaze u svakom Dark Horse-u.

 

236255-Ford Mustang 01.jpg

 

''Mustang Dark Horse R je razvijen sa najviše pažnje za Mustang trkačje entuzijasta'', rekao je Džim Ovens, menadžer marketinga Ford Mustanga. ''Ford Performance se oslanjao na bezbroj oblasti stručnosti razvijenih tokom godina trkanja Mustanga i usavršavao se u agresivnom, ali pristupačnom paketu za kupce da ga pokupe i poigraju se njime.''

Dark Horse R je dizajniran samo za upotrebu na stazi, ali takođe deli nekoliko komponenti sa drumskom verzijom. Ovo uključuje karoseriju koju je obezbedio Flat Rock Assembly Plant, 5.0 V8 motor od 500+ konjskih snaga, manuelni menjač Tremec 3160, diferencijal sa ograničenim proklizavanjem Torsen i Brembo zadnje kočione čeljusti/rotore. Takođe je nadograđen širokim spektrom opreme usmerene na stazu.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Mustang GTD

 

ford mustang gtd 04.jpg

 

Ford Mustang GTD modelske godine 2025 je ograničena verzija GT3 trkačkog automobila. Ime ovog Mustanga potiče od trkačke klase IMSA GTD, gde se GT3 verzija takmiči u Sjedinjenim Državama.

 

 

Mustang GTD pokreće 5.2 V8 motor sa kompresorom (sa više od 800 konjskih snaga), u paru sa osmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Podešavanje ''Track Mode'' spušta vozilo za 40 milimetara.

 

 

Standardni točkovi su od kovanog aluminijuma od 20 inča, a komplet kovanih magnezijumskih točkova je opcija. Brembo karbonsko-keramičke kočnice su standardne.

 

ford mustang gtd 03.jpg

 

Karbonska vlakna su upotrebljena za prednji razdelnik, haubu, blatobrane, pragove vrata, krov, poklopac prtljažnika i zadnji difuzor.

 

ford mustang gtd 02.jpg

 

U kabini GTD-a su koža i karbonska vlaka, Recaro sedišta, a zadnje klupe nema.

 

ford mustang gtd 01.jpg

 

U prodaju će krenuti krajem 2024. ili početkom 2025. po početnoj ceni od oko 300.000 dolara.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

topgear.jpg TopGear: Novi Ford Mustang

 

Mustang se oslanja na istu formulu: veliki motor napred, pogon na zadnje točkove, dvoja vrata i kupe/kabriolet karoserija. Dobra performantna mašina koja je sa svakom novom generacijom sve manje auto samo za pravac, a više pravi sportski automobil. Sada u svojoj sedmoj generaciji - šta je poboljšano?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Mustang GT California Special

 

Ford Mustang clf06.jpg

 

Isticanje na putu je obeležje Ford Mustang iskustva već 59 godina. I sada, dok se Mustang priprema da proslavi svoju 60. godišnjicu, Ford uvodi moderan, živahan obrt za popularni California Special.

 

''Originalni California Special paket je bio usmeren ka kalifornijskoj optimističnoj i bezbrižnoj kulturi vožnje. Preusmeravamo se na te elemente za 2024 Mustang GT California Special, koji donosi živahan stil koji izgleda kao kod kuće na Bulevaru Kolorado kao i na obali Pacifilkog autoputa'', rekao je menadžer brenda Mustang Džo Belino. ''Rave Blue je tako izrazita i uzbudljiva boja da zaista čini da se California Special izdvaja ne samo od drugih Mustang modela, već i od prethodnih modela California Special.''

 

Ford Mustang clf05.jpg

 

California Special paket sadrži upadljive detalje Rave Blue. Boja se pojavljuje na prednjem delu, na maski, kao i na bočnim trakama i točkovima.

 

Ford Mustang clf03.jpg

 

Prednja svetla su okružena crnim okvirima, dok se posebna grafika za Ford Mustang GT California Special u srednje svetloj Rave plavoj i crnoj boji visokog i niskog sjaja pojavljuje na donjoj strani karoserije.

 

Ford Mustang clf02.jpg

 

California Special paket je dostupan sa dve opcije točkova od 19 inča. Standardni Carbonized Gray točkovi imaju GT/CS logo u Rave Blue boji, dok opcioni točkovi Performance Pack kombinuju mašinski obrađeno lice sa Rave Blue džepovima. Značka motora 5.0 na prednjim blatobranima i oznaka GT pozadi dodaju Rave Blue obrise crnim sredinama - kao što je GT Performance Package, postoji značka specifična za Performance Pack. GT/CS značka na maski je takođe u Rave Blue finišu.

 

Ford Mustang clf01.jpg

 

Plavi akcenti su istaknuti u unutrašnjosti California Special paketa, gde perforirani Navy Pier materijal i Ebony Black koža prekrivaju sedišta. Dodatno podižući stil, tu su i dvobojni kontrastni šavovi sa Raptor plavim i metal sivim nitima koji se protežu do instrument table i vrata. Isti šavovi su dostupni i za volan i centralnu konzolu. California Special IP oznaka i GT/CS patosnice zaokružuju promene u unutrašnjosti. ''Mustang ima bogatu ponudu specijalnih modela, a mi ćemo nastaviti da ih iznova izmišljamo za novu publiku'', rekao je Belino. ''Od Dark Horsea spremnog za stazu do Mustanga GTD, Ford podiže Mustang za svu publiku. Novi, moderni Mustang GT California Special je savršen primer naše težnje da napravimo Mustang za svakog kupca.'' California Special paket dodaje 1.995 dolara na cenu Ford Mustanga GT Premium i dostupan je u karoseriji kupea i kabrioleta sa šestostepenim manuelnim menjačem ili opcionim 10-stepenim automatskim menjačem.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Ford Mustang GT za evropsko tržište

 

U ponudi su Coupe, Cabrio i Dark Horse verzije. 5.0 litarski V8 motor raspolaže sa 446 KS i 540 Nm (Mustang Dark Horse ima 453 KS), uz 10-stepeni automatski ili 6-stepeni manuelni menjač.

Cene za Mustang GT u Nemačkoj startuju od 59.900 evra (sa automatikom od 62.900 evra).

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

topgearyoutubenewlogo.jpg TopGear: Ford Mustang na Havajima

 

2014. godine, u znak obeležavanja 50 godina od prvog Mustanga, Top Gear ekipa je rešila da sa jednim autom prođe kroz svih 50 država koje čine Sjedinjene Američke Države.

Imali su 4 ekipe koje su se smenjivale u vožnji, prešli su 17.985 kilometara u 15 dana, potrošili 32 rezervoara goriva... ali vožnje nisu odradili do kraja. Ostala im je jedna država. U tu jednu su otišli sada:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...