Jump to content
FAS Goran
chikavili

Ford Mustang

Recommended Posts

Roush 729 Mustang

 

roush%205.jpg

 

Američka kompanija Roush, čije kreacije su zasnovane na Fordovim automobilima, pripremila je automobil kojim želi da pokaže kako bi danas izgledao čuveni Mustang Boss 429 koji se proizvodio krajem šezdesetih godina dvadesetog veka.

Iza naziva Roush 729 krije se aktuelni Ford Mustang čija karoserija je ofarbana zelenom bojom koja je svojevremeno bila zaštitni znak Mustanga Boss 429, ispod čijeg dugog poklopca motora je tutnjao Fordov 7.0 litarski V8 motor.

 

roush%2055.jpg

 

Podsetnik na jedan od najcenjenijih američkih ''muscle'' automobila opremljen je sa nekoliko karbonskih karoserijskih komponenti, proširenom karoserijom i unikatnim kompletom Vossen RVS točkova na kojima su gume Continental ExtremeContact.

 

roush%205555.jpg

 

Kočnice su za ovu priliku ''pozajmljene'' iz kompanije Brembo, a ispod prednjeg poklopca u ovom slučaju krije se 5.0 litarski V8 motor (Coyote) koji u kombinaciji sa mehaničkim kompresorom na zadnju osovinu isporučuje 700KS.

 

roush%20555.jpg

 

Unutrašnjost jednog od definitivno najlepših Mustanga koji su izloženi na SEMA sajmu u Las Vegasu opremljena je kožom obloženim Recaro sedištima, trkačkim sigurnosnim pojasevima i Watson sigurnosnim kavezom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shelby 1000 je Mustang samo za stazu

 

172492-shelby%201000%201.jpg

 

Iza naziva Shelby 1000 krije se Ford Mustang čiji 5.2 litarski V8 motor razvija 1.000 konjskih snaga, a Shelby će godišnje proizvoditi 50 primeraka. Besomučna trka za konjskim snagama očigledno ne jenjava, a među poslednjim primerima enormno snažnih automobila je Shelby 1000 koji je legendarna američka kompanija premijerno predstavila na Sajmu automobila u Las Vegasu.

 

172493-shelby%201000%2011.jpg

 

Četvorocifreni broj u nazivu automobila označava broj konjskih snaga koje su inžinjeri Shelbyja ''ugurali'' u 5.2 litarski V8 motor ''pozajmljen'' iz modela Shelby GT350. Za konačan rezultat motor je potpomognut asistencijom Whipple mehaničkog kompresora, novog sistema ubrizgavanja goriva i kapacitetnijeg međuhladnjaka. Rekalibrisana je i centralna upravljačka jedinica, a unapređen je i ručni menjač.

 

172494-shelby%201000%20111.jpg

 

Značajno povećanje snage naglašeno je novim aerodinamičkim karoserijskim komponentama koje su optimizovane za korišćenje na stazi, a u prilog tome ide višestruko podesivo oslanjanje i komplet namenskih Brembo kočnica. Proširen je i trag točkova na obe osovine, a na širim ojačanim 20-inčnim felnama kupcima će se nuditi gume za stazu. ''Zamenili smo svaku značajniju komponentu u nastojanju da kreiramo automobil koji će na stazi s lakoćom pokazati svoj potencijal'', rekao je na premijeri prvi čovek odeljenja za razvoj Vince Laviolette. I dok je prethodna generacija modela Shelby 1000 mogla da se kupi i u konfiguraciji za korišćenje na javnim putevima, u Shelbyju će najsnažniju opciju ovoga puta ponuditi samo u ''track'' opciji po ceni od 203.190 dolara. Prvi primerci će do svojih vlasnika stići u prvom kvartalu naredne godine, a za kupce koji svoj Mustang žele da voze i van staze tu je i dalje Shelby GT350.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledajte ovaj ekstremni Ford Mustang

 

ford mustang

 

Ekstremno široki blatobrani, automobil spušten ''do patosa'', V8 motor poreklom iz najljućeg rivala... Da li se ovo još uvek može nazvati Ford Mustangom!?

Kultni ''muscle car'' model, kao što je Ford Mustang, sve je popularniji u svetu ekstremnog tjuninga, pa smo nakon Ken Blockovog ''monstruma'', u prilici da vidimo i ovaj, nazovimo ga Ford Mustang, budući da potiče od pomenutog modela, ali je vizuelno značajno izmenjen, a ništa manje daleko od originala nije ni pogonska jedinica.

 

ford mustang

 

Kao što vidite sa fotografija, osnova vozila je temeljno modifikovana, te su blatobrani u potpunosti izmenjeni i prošireni kako bi ''prihvatili'' velike točkove, a sam automobil je to prilikom gotovo patosiran što se tiče klirensa.

 

ford mustang

 

Ispod haube se nalazi, na šta će ljubitelji Forda najviše biti ljuti, Chevroletov LS V8 agregat, koji se ugrađivao u ljutog rivala Corvette, što možda i ne čudi toliko, budući da se pomenuti agregati trenutno mogu u Americi naći po prilično povoljnim cenama. Ništa manje ekstreman nije ni enterijer vozila, krajnje spartanski, sa metalnim sedištima, nalik onim u borbenim mašinama. Nažalost, za sada nemamo detaljnijih tehničkih podataka o ovoj ''kreaciji'', koja je, sudeći po izgledu, još uvek u fazi finiširanja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slike koje potvrđuju Ford Mustang Bullitt

 

Ford Mustang Bullitt

 

Nekoliko dana nakon prvog pojavljivanja jedine fotografije 2018 Ford Mustang Bullitt modela, stižu nam brojne druge koje su uhvatile automobil tokom komercijalnog snimanja u Čikagu. Za nove fotografije zaduženi su članovi Mustang6G foruma, koji su nam omogućili da vidimo model gotovo identičnog izgleda kao i prvi koji se pojavio u skečevima na početku ove godine, a takođe, sada je potpuno jasno da novi Mustang Bullitt poseduje mnogobrojne besprekorne karakteristike, preuzete sa modela Mustang GT, na kome je i baziran.

 

Ford Mustang Bullitt

 

Verovatno najznačajnije jeste to, da će ovaj poni biti prodavan u Dark Highland Green boji i uključuje petokrake crne i hromirane točkove. Dodatno, autombil dolazi opremlljen crnim izduvnim granama, crvenim kočionim kleštima kompanije Brembo i kompletom Recaro sedišta. Lažni poklopac rezervoara ukrštenog metalnog dizajna može biti viđen na zadnjem delu, gde je GT oznaka nekada tradicionalno bila smeštena.

 

Ford Mustang Bullitt

 

Različiti izvori sugerišu da je novi Mustang Bullitt napajan uglavnom nepromenjenim petolitarskim Coyote V8 motorom iz modela GT. Dok Bullitt možda neće biti značajno bržu na pravoj liniji, trebalo bi da postane daleko sposobniji u krivinama zahvaljujući mnogobrojnim novim i poboljšanim komponentama vešanja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Ford Mustang Shelby GT500 će moći da postigne više od 320 km/h

 

ford-mustang-shelby-gt500.jpg

 

Samo nekoliko dana nakon što su se na internetu pojavile šematske skice agregata koji će se naći u novom Ford Mustang Shelby GT500, magazin ''Truth About Cars'' je otkrio da će ovaj model moći da postigne brzinu od 320 km/h, što nije pošlo za rukom nijednom fabričkom Mustangu do sada. Naime, pojavile su se informacije po kojima je na testiranju brzinomera u ovom automobilu, brojka otišla čak do 344 km/h. Pored nove maksimalne brzine koju će moći da postigne, novi GT500 će posedovati i nekoliko različitih modova vožnje, kako bi se iskoristio maksimum od njegovih performansi. Međutim, modovi vožnje kao što su Track i Snow/Wet, koji su do sada bili regularni u Mustangu, se u ovom novom modelu neće pojaviti, što sugeriše da se proizvođač ovog puta fokusirao na performanse, a ne na upravljanje automobilom. Kada je reč o agregatu koji će se u njemu naći, Ford je otkrio da se radi o novom V8 motoru zapremine 5.2 litara sa super punjačem. Pored ovog kupci će moći da izaberu još i četvorocilindarski EcoBoost agregat zapremine 2.3 litara i V8 agregat zapremine pet litara kakav se nalazi u modelu GT. Još uvek nema informacija o snazi i obrtnom momentu agregata, ali se očekuje da taj broj bude veći od 750 konjskih snaga.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2018. Steeda Mustang GT

 

Steeda Mustang GT

 

Tjuner Steeda nastavlja da izbacuje pakete za pojačanje Fordovog Mustanga, pa je tako njihova ponuda modelske godine 2018 dostupna i na evropskom tržištu. 

 

Steeda Mustang GT

 

U najkraćem, njihov 2018 Mustang GT (nazvan Steeda Q500) odlikuju revidirani 5.0 litarski V8 motor sa 480KS i 752 Nm obrtnog momenta, modifikovano oslanjanje, unapređeno upravljanje, sportski izduvni sistem, aero body kit (prednji spojler, spojler na prtljažniku), komplet 20-inčnih alu točkova, gume Michelin Pilot Sport 4S, kao i detalji za doterivanje unutrašnjosti.

 

Steeda Mustang GT

 

Ceo paket u Velikoj Britaniji ima cenu od 8.998 funti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Ford Mustang Bullitt

 

175119-ford b 1.jpg

 

Sem novog Rangera pick-up i restilizovanog crossovera Edge (uključujući i njegovu ST varijantu), Ford je za ovogodišnji sajam automobila u Detroitu pripremio i promociju novog Mustanga Bullitt.

 

175120-ford b 11.jpg

 

Takođe, ovime Ford obeležava i 50-godišnjicu legendarnog filma Bullit, sa glumcem Stivom MekKvinom.

 

175121-ford b 111.jpg

 

Kako bilo, novi Mustang Bullitt pokreće pojačani 5,0 litarski V8 motor sa 475KS i 570 Nm (15KS više od Mustanga GT), dok je najveća brzina 263 km/h (13 km/h više od Mustanga GT).

 

ford b 111111.jpg

 

Menjač je inače manuelni (pri čemu je vrh ručice menjača u beloj boji), a tu su između ostalog i kožni volan, zeleni šavovi, 12-inčna LCD instrument tabla, pragovi sa natpisom "Bullitt", sportska Recaro sedišta, Electronics Package (satelitska navigacija, sedišta sa memorijom, unapređeni sound sistem, sistem za upozorenje o vozilu u mrtvom uglu...), kao i sportski izduvni sistem sa Black NitroPlate izduvnim cevima, suptilni hromirani detalji, 19-inčni alu točkovi, Brembo kočnice, MagneRide polu-aktivni sistem oslanjanja i posebni prednji gril.

 

175123-ford b 11111.jpg 175122-ford b 1111.jpg

 

Kupci će inače moći da biraju između boja Shadow Black ili Dark Highland Green (kao u pomenutom filmu).

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

photo.jpg AutoNews Creative video: 2019. Ford Mustang Bullitt vs 1968 Mustang Bullitt

 

 

 

 

----------------------------------------------

 

Originalni Ford Mustang Bullitt

 

 

 

Edited by Irena HGT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi 2019. Ford Mustang Bullitt prodat za aukciji za 300.000 dolara

 

Ford Mustang Bullitt

 

Sem novog Rangera pick-up i restilizovanog crossovera Edge (uključujući i njegovu ST varijantu), Ford je na ovogodišnjem sajmu automobila u Detroitu predstavio i novi Mustang Bullitt, čime je obeležio i 50-godišnjicu legendarnog filma Bullit (sa glumcem Stivom Mekvinom). Nedugo nakon promocije u Detroitu, objavljeno je da je na Barrett-Jackson aukciji u SAD-u prvi 2019. Mustang Bullitt prodat za svih 300.000 dolara (sav prihod će dobiti Mekvinova škola Boys Republic).

 

Ford Mustang Bullitt

 

Podsećanja radi, novi Mustang Bullitt pokreće pojačani 5.0 litarski V8 motor sa 475KS i 570 Nm (15KS više od Mustanga GT), dok je najveća brzina 263 km/h (13 km/h više od Mustanga GT). Menjač je inače manuelni (pri čemu je vrh ručice menjača u beloj boji), a tu su između ostalog i kožni volan, zeleni šavovi, 12-inčna LCD instrument tabla, pragovi sa natpisom "Bullitt", sportska Recaro sedišta, Electronics Package (satelitska navigacija, sedišta sa memorijom, unapređeni sound sistem, sistem za upozorenje o vozilu u mrtvom uglu...), kao i sportski izduvni sistem sa Black NitroPlate izduvnim cevima, suptilni hromirani detalji, 19-inčni alu točkovi, Brembo kočnice, MagneRide polu-aktivni sistem oslanjanja i posebni prednji gril. Kupci će inače moći da biraju između boja Shadow Black ili Dark Highland Green (kao u pomenutom filmu).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tickford Ford Mustang GT sa 483KS

 

tickford 1.jpg

 

Bazni Ford Mustang pokretan 4-cilindarskim turbo benzincem 2.3 sa 317KS su tjuning stručnjaci iz kompanije Tickford pojačali na 362KS. Najveći obrtni moment je povećan sa 432 na 540 Nm, ubrzanje do stotke je skraćeno sa 5.8 na 5.4 sekunde, a najveća brzina sada iznosi 255 km/h (serijski 234 km/h).

 

tickfod 111.jpg

 

Sa druge strane, 5.0 litarski atmosferski V8 nema toliku rezervu snage kao osnovni turbo benzinac, ali je otvorenijim usisnim i izduvnim sistemom kao i reprogramiranjem ECU-a ipak dobio dodatnu injekciju snage. Sada razvija 483KS i 585 Nm, što je opipljivo bolje od fabričkih 421KS i 530 Nm.

 

tickford 11.jpg

 

Ford Mustang GT nakon tretmana u Ticfordu do stotke stiže za 4,6 umesto 4,8 sekunde, dok je najveća brzina porasla sa 250 na 268 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Mustang Bullitt stiže i u Evropu

 

177136-ford m 1.jpg

 

Ford je na sajmu automobila u Ženevi održao i evropsku promociju novog Mustanga Bullitt, uz najavu da će ovaj model od maja moći da naruče i kupci na Starom kontinentu. Takođe, ovime Ford obeležava i 50-godišnjicu legendarnog filma Bullit, sa glumcem Stivom MekKvinom.

 

177137-ford m 11.jpg

 

Novi Mustang Bullitt pokreće pojačani 5,0 litarski V8 motor sa 464KS i 526 Nm, a menjač je manuelni (pri čemu je vrh ručice menjača u beloj boji).

 

177138-ford m 111.jpg

 

Tu su između ostalog i kožni volan, zeleni šavovi, 12-inčna LCD instrument tabla, pragovi sa natpisom ''Bullitt'', sportska Recaro sedišta, sportski izduvni sistem, suptilni hromirani detalji, 19-inčni alu točkovi, Brembo kočnice, MagneRide polu-aktivni sistem oslanjanja i posebni prednji gril.

 

177139-ford m 1111.jpg

 

Kupci će moći da izaberu i Dark Highland Green boju za eksterijer, poput automobila u pomenutom filmu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Mustang California Special

 

ford-mustang 1.jpg

 

Dva meseca nakon promocije Mustanga Bullitt, Ford sada predstavlja i novi Mustang California Special (kao baza je poslužio Mustang GT).

 

ford-mustang 111.jpg

 

Ovo ime se inače prvi put pojavilo 1968. godine kada je Ford za originalni Mustang ponudio estetski paket inspirisan 1967 Shelby GT prototipom.

 

ford-mustang 11.jpg

 

Pola veka kasnije i pred nama je novi Ford Mustang California Special, sa 5.0 litarskim V8 motorom, šestostepenim manuelnim menjačem, novim prednjim spojlerom, jedinstvenim petokrakim točkovima, crnim prednjim grilom sa posebnim logom, bočnom trakom i crnim sedištima sa crvenim kontrastnim šavovima.

 

ford-mustang 11111.jpg ford-mustang 111111.jpg

 

Osim toga, Ford je za Mustang modelske godine 2019 predvideo i novi Bang & Olufsen audio sistem, novi izduvni sistem i širu paletu boja za eksterijer.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...