Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Uspešna godina za komercijalna vozila marke FIAT se nastavlja

Recommended Posts

207.jpg

 

Kompanija FIAT Automobili Srbija još jednom je potvrdila svoje uspešno poslovanje ostvarivši tržišni udeo u prodaji komercijalnih vozila od 44% što praktično znači da je svako drugo, novo prodato vozilo u 2013. godini na srpskom tržištu marke FIAT.

Trend sa kraja 2012. godine se nastavio i u ovoj godini i kompanija FIAT je apsolutni lider u prodajih komercijalnih vozila u Srbiji i u 2013.godini. U grupi komercijalnih vozila, Fiatovi modeli Doblo i Fiorino čine 50% prodaje u segmentu malih teretnih vozila, a sa modelom Ducato imaju udeo od preko 50 % prodaje u segmentu velikih teretnih vozila na tržištu. Ovim podacima se potvrđuje da iza svega stoji dugogodišnje poverenje kupaca koji za svoje potrebe, bilo da su to mala, srednja ili velika preduzeća, uvek pronađu ono što im treba iz velike ponude komercijalnih vozila kompanije FIAT i ostaju verni kupci vozila marke FIAT PROFESSIONAL.

 

Fiat Panda Van

Fiat Panda Van je pouzdano trendi prevozno sredstvo koje podjednako dobro služi za duga putovanja, kao i  za gradsku vožnju, uz više nego ekonomičnu potrošnju. Atraktivan mali gradski auto sa dugom tradicijom, prodat u preko 6.500.000 primeraka, proizvodi se preko 30 godina i predstavlja ponos grupacije Fiat. Od ove, 2013. godine, na našem tržištu dostupan je i u Van verziji. Idealan je za komercijalno poslovanje, jer pripada N1 kategoriji vozila (kod kojih pravna lica imaju PDV kao odbitnu stavku). 

 

Fiat Fiorino 

Kompaktan spolja, prostran iznutra. Lagan za vožnju, lak za parkiranje, utovar i istovar. Fiorino je dizajniran za vožnju u malim i velikim gradskim naseljima, uspešno se probija kroz gradske gužve i sa lakoćom prolazi gde ostala teretna vozila ne mogu.  Slogan koji ga prati je ''Vi samo predložite gde, on će vas pratiti'' (You propose, he will follow you everywhere).

 

Fiat Doblo

Doblo ima nosivost do 1.000kg sa tovarnim prostorom do 5m3. Osim standardne ponude Doblo Cargo-a na našem tržištu u ponudi je i Doblo Combi, idealan za prevoz putnika i robe. Osim što Cargo ima najveću nosivost u svojoj klasi, Combi se odlikuje funkcionalnošću u vidu mogućnosti preklapanja zadnjih sedišta, čime se dobija dodatni tovarni prostor. Pored standardne dužine, Doblo postoji u Maxi verziji  koja ima produženo međuosovinsko odstojanje i samim tim obezbeđuje rekordnu prostranost i zapreminu.

 

Fiat Ducato

U 2013. godini upravo model Ducato se pokazao kao najtraženiji i samim tim je i najprodavaniji model na celom tržištu komercijalnih vozila. Njegov odnos kvaliteta, tehničkih mogućnosti i performansi, kao i mogućnost adaptacije samih dimenzija vozila, krajnjim korisnicima nudi bogatiju ponudu i  odgovara potrebama čak i najzahtevnih potrošača. Ono što ga dodatno čini atraktivnim je i njegova moć transformacije. Osim što ima mogućnost adaptiranja tovarnog prostora i dimenzija (opcije u 4 dužine, 3 nivoa visine) postoji i mogućnost naručivanja Ducato šasija i  Ducato šasija sa duplom kabinom (pogodnom za prepravke i nadogradnju).

 

Svim vlasnicima FIAT PROFESSIONAL vozila, na raspolaganju je mreža koju čine 18 ovlašćenih servisa koji pružaju usluge redovnog održavanja i servisiranja vozila. U cilju unapređenja kvaliteta usluga, svojim kupcima Fiat Automobili Srbija nudi i dodatnu uslugu CIAO Fiat Assistance. Usluge ovog servisa čine Pomoć na putu kao i usluge Korisničkog centra. Ciao Fiat Assistance je na raspolaganju korisnicima svakog radnog dana od ponedeljka do subote u periodu od 10h do 18h. Poziv je besplatan a broj telefona je (0800) 342 800. Kompanija Fiat Automobili Srbija će nastojati da i ubuduće nastavi uspešan trend prodaje programa FIAT PROFESSIONAL, kako bi u potpunosti opravdali svoju višegodišnju lidersku poziciju na tržištu. 

 

Od FAS-a za FLCS

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stellantis slavi 7 miliona proizvedenih vozila u najvećoj evropskoj fabrici lakih komercijalnih vozila

 

stellantis 7m.jpg

 

Stellantis N.V., nakon 40 godina aktivnosti, danas slavi 7 miliona vozila proizvedenih u fabrici Sevel u opštini Atesa, u Italiji, najvećoj fabrici lakih komercijalnih vozila (LCV) u Evropi. Sevel je dom Fiat Professional Ducato, Citroën Jumper, Peugeot Boxer i Opel/Vauxhall Movano kombija i šasija.

 

''Tim u fabrici Sevel svakodnevno nam pomaže da postignemo naš cilj da budemo neprikosnoveni lider na tržištu komercijalnih vozila'', rekao je Uve Hohgešurc (Uwe Hochgeschurtz), glavni operativni direktor (COO) za tržište proširene Evrope (Enlarged Europe) u kompaniji Stellantis. ''Fabrika ima dugu istoriju pravljenja proizvoda koji su želja i potreba naših profesionalnih kupaca i nastaviće da igra bitnu ulogu u postizanju učešća BEV vozila(1) u prodaji od 40% za komercijalna vozila do 2030. Čestitam celom timu na današnjem postignuću''. Kao deo strateškog plana ''Dare Forward 2030'', Stellantis namerava da duplira svoje prihode od komercijalnih vozila do 2030. u poređenju sa 2021. godinom, zahvaljujući 26 novih modela, uključujući električnu ponudu u svim segmentima. U prvoj polovini 2022. godine, Stellantis je bio lider na tržištu komercijalnih vozila u regionu EU30(2) i Južnoj Americi, sa udelima od 33.2% i 30.7%. Kompanija je takođe bila lider na EU30 tržištu BEV vozila, sa skoro 50% tržišnog udela u prvoj polovini 2022.

 

Stellantis i Toyota Motor Europe (TME) su nedavno objavili da će Stellantis snabdevati TME sa novim velikim komercijalnim kombijem, uključujući i BEV verziju, radi prodaje u Evropi pod brendom Toyota, koji će se proizvoditi Stellantis fabrikama u Gljivicama (Poljska) i Atesi (Italija). Fabrika Sevel (European Light Vehicle Company) je osnovana kao zajednički poduhvat između kompanija FCA i PSA-Peugeot Citroën 1978. godine. Otvorena je 1981. godine, Sevel ima površinu od preko 1.2 miliona metara kvadratnih i može da proizvede do 1.200 vozila dnevno. Ona je najveća i najfleksibilnija fabrika lakih komercijalnih vozila u Evropi, koja može da proizvodi vozila u širokom opsegu konfiguracija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...