Jump to content
FAS Goran
VladaRS4

R.I.P. Paul Walker :(

Recommended Posts

Idol vecine Tjunera je poginuo u strasnoj saobracajnoj nesrecni kao suvozac u Porsche-u GT....legenda filma "Fast and Furious" Poslednji pozdrav za legendu.... :(((

1453538_626273424110900_833779067_n.jpg

Izvor: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2516303/Fast--Furious-star-Paul-Walker-dead-fiery-car-wreck-Actor-killed-Porsche-GT-driven-friend-crashed-pole.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je bilo pisano pre ove sezone zato sto je dao ukupno 5 golova, ove je vec dao 15, do sad bi bio serijski ubica..:)

Za Vokera tuga, mlad covek, uspesan, delovao je kao skroz dobar lik..:(

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 992D using Tapatalk 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos tuznije je sto nije on vozio nego neki debil !

 

Strasno je sedeti sa bilo kim za volanom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ljubazan je bio.

 

A najveci apsurd je sto se toliko klinaca lozi na njega zbog vozackih sposobnosti prikazanih na filmu, a ni on ni ovaj celavi pozer ne znaju da parkiraju auto u rikverc u stvarnom zivotu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Otkrivena kolekcija Paula Walkera i Rogera Rodasa

 

 

 

Porsche Carrera GT u kome je nedavno poginuo Paul Walker je bio deo fantastične kolekcije kompanije ''Always Evolving'' u vlasništvu poznatog glumca i njegovog prijatelja Rogera Rodasa, čoveka koji je bio za upravljačem tog nesrećnog dana. Ovih dana pojavio se video koji pokazuje unutrašnjost impresivne garaže prepune pravih automobilskih dragulja. Film je snimljen pre otprilike godinu dana, a tada su Walker i Rodas zamolili snimateljsku ekipu da ne otkrije identitet vlasnika kolekcije. 'Iako smo prvobitno poštovali njihovu privatnost, sada nema smisla da se krije da su automobili bili u vlasništvu upravo Paula Walkera i Rogera Rodasa' stoji u opisu video klipa. Među brojnim modernim i retro automobilima, od onih američkih, preko evropskih pa sve do japanskih sportista, ističu se Saleen Mustanzi i Porscheove 911-ice koji su očigledno uživali poseban status u kolekciji.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Istraga pokazala da je Voker poginuo zbog velike brzine

 

walker%2021.jpg

 

Glumac Pol Voker i njegov prijatelje Rodžer Rodas nastradali su zbog toga što se automobil kojim su se vozili pre nesreće kretao prebrzo, ustanovljeno je istragom. Nakon što je krajem novembra u teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo američki glumac koji se proslavio ulogom u serijalu akcionih filmova Fast & Furious, sumnjalo se da je glavni uzrok udesa bila upravo prebrza vožnja.

 



 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche na sudu zbog udesa u kome je poginuo Pol Voker

 

Udovica Rodžera Rodasa, koji je vozio Porsche Carreru GT kada je u tom automobilu kao suvozač poginuo i glumac Pol Voker, tužila je nemačkog proizvođača sudu, tvrdeći da je za udes kriv defekt na pomenutom vozilu.

 

159511546453732b413b128381803805_orig.jp

 

U tužbi koju je advokat Kristine Rodas podneo u pondeljak sudu u Los Anđelesu navodi se da do nesreće došlo usled kvara na sistemu oslanjanja, zbog čega se zadnji levi točak zaokrenuo u levu stranu.
Advokat u tužbi tvrdi i da je Carrera GT trebalo da ima bolje sisteme bezbednosti, kao što je zaštitni rol-bar kavez i sigurnosni mehanizam koji bi sprečio da se se rezervoar sa benzinom zapali. Na taj način, i pored udesa, životi putnika mogli bi da budu sačuvani, piše u tužbi. Takođe navodi se i da je u trenutku udesa Rodas vozio automobil brzinom od 88 km/h iako je zvanična policijska istraga utvrdila da je brzina iznosila između 128 i 150 km/h. Inače, brzina je na delu puta na kome se dogodila nesreća ograničena na 72 km/h.
Podsećamo, u zvaničnom izveštaju koji je objavljen nakon okončanja istrage, navedeno je da je prevelika brzina jedini uzrok nesreće i odbačene su spekulacije da je do udesa došlo usled mehaničkog kvara na vozilu.

 

118851348553732b430c0be922990814_640x480

 

Porsche, koji je pomagao istražnim organima, dodao je da je Vokerova Carrera GT bila "modifikovana u odnosu na fabričku verziju" i da "nije propisno održavana", kao i da je imala stare gume. Kompanija je povodom tužbe izdala saopštenje u kome porodicama izražava željenje zbog smrti Vokera i Rodasa, ali i odbacuje navode tužbe da je Porsche kriv za nesreću. "Istraga je utvrdila pravi uzrok čime se opovrgavaju navodi iz tužbe", kažu u Porscheu.
S obzirom da tužba nije utemeljena na zvaničnim dokazima, Los Anđeles tajms navodi da je moguće da će se advokati Rodasove udovice pozvati na presedan iz 2006. Tada su na jednom autoputu u Kaliforniji poginuli vozač i suvozač, takođe vozeći Porsche Carreru GT. Nakon što su porodice nastradalih tužile nemačkog proizvođača, Porsche je pristao na vansudsko poravnjanje iako nije dokazana krivica kompanije za udes.

 

izvor - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites
Otac Pola Vokera tuži Rodasove za vrednost automobila od 1.8 miliona dolara

 

paul%20walker%20k.jpg

 

Porodica tragično preminulog Pola Vokera je tužila porodicu njegovog prijatelja i saradnika, Rodžera Rodasa, koji je poginuo zajedno s njim u Porsche Carreri GT (Rodas je vozio). Tužba nije vezana za prebacivanje krivice ili odštete zbog smrtnog slučaja, ona je vezana za automobile koje su dvojica prijatelja zajedno sakupila.

Voker i Rodas su bili suvlasnici Always Evolving automobilske radionice u Valensiji, u Kaliforniji, gde su sakupili više od 30 automobila. Ta vozila, po Polu Vokeru III, pripadala su gotovo u potpunosti njegovom sinu, preminulom Polu Vilijamu Vokeru IV. Kolekcija je vredna 1.8 miliona dolara, a stariji Voker potražuje od porodice Rodžera Rodasa da ili preda automobile ili da ekvivalentnu vrednost vozila. S obzirom da su Rodasovi to odbili, sud će da donese odluku kome šta pripada. Neka vozila o kojima se radi su već prodata.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche: Za saobraćajnu nesreću kriv je Rodas

 

Odgovornost za udes Carrere GT, u kome je 30. novembra 2013. poginuo glumac Pol Voker, snosi Rodžer Rodas koji je kobnog dana upravljao automobilom i tom prilikom i sam smrtno stradao, saopštio je Porsche.

 

1574669518551e41326ce25785854514_640x274

 

dvokati nemačkog proizvođača izjavili su da je do nesreće u kojoj su stradali poznati glumac i njegov prijatelj, Rodžer Rodas, došlo isključivo zbog greške koju je u vožnji načinio sam Rodas.
"On (Rodas) je vozio tako da je svojim ponašanjem izložio riziku i opasnosti sebe i druge", piše u saopštenju advokatskog tima koji zastupa Porsche u parnici koju je protiv te kompanije u maju 2014. pokrenula supruga pokojnog Rodžera Rodasa, Kristina. Kristina Rodas tvrdila je u tužbi da je Carrera GT imala neispravan sistem oslanjanja i da je to uzrok tragične nesreće u kojoj su poginuli njen surpug i Pol Voker. Ona je u tužbi pokušala da opovrgne nalaz iz zvanične istrage po kome se automobil u trenutku udesa kretao oko 150 km/h, navodeći da je brzina vozila u stvari iznosila manje od 90 km/h.

 

1312600703551e413280be7146646636_640x383

 

U zvaničnom izveštaju koji je objavljen nakon okončanja istrage, navedeno je da je prevelika brzina jedini uzrok nesreće i odbačene su spekulacije da je do udesa došlo usled mehaničkog kvara na vozilu. Porsche je uveren da je pomenuta Carrera GT iz 2005. bila naknadno modifikovana u odnosu na fabričku verziju i to "na neodgovarajući način". Podsećamo i da je posle istrage, u kojoj su učestvovali i inženjeri nemačke kompanije, Porsche saopštio da je automobil bio opremljen istrošenim gumama koje su u trenutku nesreće bile stare devet godina.

 

izvor - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche odbacuje odgovornost za smrt Pola Vokera

 

paul%20walker%201.jpg

 
Kako prenosi RTS, Porsche je reagovao na tužbu ćerke glumca Pola Vokera (Paul Walker), odbacujući odgovornost za smrt poznatog glumca, koji je poginuo 2013. godinu u saobraćajnoj nesreći. Medou Voker tužila je nemačku kompaniju da je Carrera GT, u kojoj je glumac poginuo, imala greške u dizajnu koje su doprinele prevremenoj smrti njenog oca. U tužbi se navodi da uzrok smrti nije bio udar u drvo, do kog je došlo zbog neprilagođene brzine, već to što je Voker izgoreo u požaru koji je nakon udara zahvatio vozilo. Porsche kategorično odbacuje ove tvrdnje i navode da je do nesreće, kako je i u policijskom izveštaju utvrđeno, došlo zbog neprilagođene brzine.
''Kao što smo i ranije istakli, veoma smo tužni kad god dođe do nesreće u našim modelima, ali verujemo u policijske izveštaje, u kojima se jasno navodi da je do tragične nesreće došlo usled nesavesne vožnje i neprilagođene brzine'', kažu iz Poršea. Nemački proizvođač takođe je dodao da razume bol pokojnikove porodice, ali da su ubeđeni da će tužba biti odbačena. Pol Voker je poginuo u saobraćajnoj nesreći 30. novembra 2013. godine u Kaliforniji.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche: Pol Voker je kriv za sopstvenu smrt

 

walker%2021.jpg

 
Kako piše Mojauto, nemačka firma Porše je u zvaničnom saopštenju izjavila da je uzrok smrti glumca Pol Vokera koji je u saobraćajnoj nesreći 2013. godine izgubio život zajedno sa prijateljem Rodžerom Rodasom, isključivo njegova krivica. Ćerka Pol Vokera Medou je u septembru ove godine tužila proizvođača sportskih automobila iz Nemačke navodeći da Carrera GT u kome se vozio njen otac u trenutku nesreće ''nije imao ispravne sigurnosne komponente.''
Međutim, advokat proizvođača automobila je saopštio da vozilo nije odgovorno za dva smrtna slučaja. ''Smrt gospodina Vokera, kao i sve ostale povrede i šteta koja je nanesena su rezultat njegove pogrešne odluke''. U odgovoru na tužbu, navodi se da je Voker bio ''potpuno svestan svih rizika i opasnosti'' kada je ušao u Carreru GT svog prijatelja Rodasa u novembru 2013. Policija Los Anđelesa je takođe zaključila da je prevelika brzina, a ne mehanički problem izazvala tragične posledice nesreće. Zaključeno je da je Rodas u trenutku kada je automobil naleteo na banderu vozio brzinom od 150 km/h. Sa druge strane, Medou Voker je u svojoj tužbi navela da se automobil neposredno pre nesreće kretao brzinom između 72 i 88 km/h uz dodatak da je Rodas bio profesionalni vozač koji je ovom rutom svakodnevno prolazio i da su za njegovu i smrt njenog oca krivi neispravni sigurnosni pojasevi.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sud odlučio: Porsche nije kriv za smrt Vokera i Rodasa

 

paul%20walker%201.jpg

 

Kako prenosi B92, federalni sudija izjavio je da nemački proizvođač ne snosi odgovornost za saobraćajnu nesreću iz 2013. u kojoj su poginuli popularni američki glumac Pol Voker i njegov prijatelj Rodžer Rodas. Sud je ovu odluku doneo nakon što je Rodasova udovica, Kristina, podnela tužbu u kojoj je izneta tvrdnja da je do udesa došlo zbog tehničkih nedostataka na Vokerovom Porscheu Carrera GT, kojim je u trenutku nesreće upravljao Rodas. Sudija Filip S. Gutjerez rekao je u presudi ''da ne postoje dokazi da je sistem oslanjanja otkazao neporedno pre udesa'', kako je navedeno u tužbi. ''Tužiteljka nije pružila nijedan kompetentan dokaz da je smrt Rodžera Rodasa nastupila kao rezultat bilo kakve greške tuženika (Porschea)'', saopštio je sudija Gutjerez. Odluka suda ne odnosi se na druge dve tužbe koje su protiv kompanije Porsche podneli Vokerova ćerka i otac, a advokat Kristine Rodas najavio je da će se žaliti na presudu.

 

walker%2021.jpg

 

Tog tragičnog 30. novembra 2013. Pol Voker sedeo je na mestu suvozača u svojoj crvenoj Carreri GT, kada je Rodas izgubio kontrolu nad vozilom. Automobil je zatim udario u tri drveta pre nego što se zapalio. Podsećamo, istražni organi tada su utvrdili su da automobil nije pretrpeo nikakav mehanički kvar pre nesreće, o čemu se takođe spekulisalo u medijima. Istražitelji su odbacili mogućnost da je do udesa došlo zbog neravnine na kolovozu, što se takođe ranije navodilo kao jedan od mogućih uzroka udesa. U tužbi koju je advokat Kristine Rodas podneo u maju 2014. navodi se da do nesreće došlo usled kvara na sistemu oslanjanja, zbog čega se zadnji levi točak zaokrenuo u levu stranu. Advokat u tužbi tvrdi i da je Carrera GT trebalo da ima bolje sisteme bezbednosti, kao što je zaštitni rol-bar kavez i sigurnosni mehanizam koji bi sprečio da se se rezervoar sa benzinom zapali. Na taj način, i pored udesa, životi putnika mogli bi da budu sačuvani, piše u tužbi. Takođe navodi se i da je u trenutku udesa Rodas vozio automobil brzinom od 88 km/h iako je zvanična policijska istraga utvrdila da je brzina iznosila između 128 i 150 km/h. Inače, brzina je na delu puta na kome se dogodila nesreća ograničena na 72 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ćerka poginulog Pola Vokera dobila odšetu od 10 miliona dolara

 

130638-toyota%20s%2011.jpg

 

Midou Voker (17), ćerka američkog glumca Pola Vokera koji je poginuo 2013. u saobraćajnoj nesreći, dobila je 10 miliona dolara odštete u parnici koju je pokrenula protiv Rodžera Rodasa, čoveka koji je vozio ''porše smrti'', i koji je takođe nastradao u kobnom sudaru u Los Anđelesu. Inače, ova suma je Vokerovoj ćerki dodeljena još 2014. sudskom nagodbom, a sada je potvrđena. Ono što unosi konfuziju u čitavu priču je činjenica da se još ne zna pouzdano da li će ova suma Midou biti isplaćena iz Rodasove zaostavštine ili će je namiriti osiguranje. Međutim, ovo je tek početak niza sudskih procesa budući da porodice obojice poginulih smatraju da je neispravno vozilo krivo za nesreću, zbog čega je podneta tužba protiv nemačkog proizvođača automobila. Sud je već odbacio tužbu koju je Kristina Rodas, udovica Rodžera Rodasa podnela protiv Poršea, ali tek treba da se razmatra tužba Midou Voker i njene porodice koji krive kvarove na Poršeu za smrt Pola Vokera…

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nagodili se: Porsche će morati da platiti ćerki Paula Walkera odštetu

 

paul%20walker%201.jpg

 

ABC News navodi da je Porsche odlučio da se nagodi sa Meadow Walker, ćerkom Paula Walkera koji je poginuo u tragičnoj nesreći 2013. godine. Podsetimo, on je bio na suvozačkom sedištu Carrere GT čiji vozač je, inače njegov dobar prijatelj Rodger Rodas, izgubio kontrolu nad automobilom i udario u stub za rasvetu i stablo pre nego što se zapalio. Meadow Walker je nakon tragične nesreće njenog oca Paula odlučila da tuži Porsche tvrdeći da je zbog loše napravljenih sigurnosnih pojaseva on ostao zarobljen u zapaljenom automobilu. To je potkrepila i činjenicom da je njen otac bio živ više od minut nakon samog udara, a zbog nemogućnosti izlaska nije imao šanse kada je automobil planuo. Iako je Porsche odbacivao te optužbe, izgleda da su odlučili da im je dosta natezanja po sudovima, pa su odlučili da se nagode sa Meadow Walker. Iznos odštete su odlučili da zadrže tajnom...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...