Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Najveća i najskuplja kolekcija automobila na svetu

Recommended Posts

Jeremy Clarkson je od ćerke na poklon dobio zanimljiv automobil

 

mini jeremy.jpg

 

U garaži slavnog Jeremy Clarksona se pojavio novi automobil. I to veoma zanimljiv automobil, koji vuče korene iz 50-ih godina prošlog veka.

To je Mini, čija visina iznosi 1.35m, dok je Jeremy Clarkson visok 1.96m! Jeremy nije kupio ovaj automobil već ga je dobio na poklon. Njegova ćerka Emily poklonila ga je ocu za Božić. Zvezda serijala Top Gear i The Grand Tour, koji je u isto vreme uspešan farmer, pohvalio se novim automobilom na Instagramu. ''Pogledajte šta mi je moja luda, briljantna i glupo velikodušna ćerka poklonila za Božić'', objavio je Clarkson uz fotografiju na Instagramu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jay Leno otkrio zašto nema nijedan Ferrari

 

leno.jpg

 

Jay Leno je poznat po svojoj izuzetnoj kolekciji automobila. U njegovom vlasništvu se nalaze brojna istorijska vozila, ali i neki od najzanimljivijih supersportskih automobila današnjice. Leno tako u svojoj ergeli ima i primera radi McLaren F1, kao i Porsche Carrera GT, ali nema nijedan Ferrari. A kako stvari stoje, neće ni imati. Upitan zašto nema ni jedan Ferrari, Jay leno je odgovorio na svoj prepoznatljiv način, bez dlake na jeziku.

 

Dao je jasno do znanja da Ferrari radi odlične automobile, ali i da mu se nimalo ne sviđa njihov odnos prema klijentima. Jednostavno, ne želi da udovoljava brojnim prohtevima Ferrarijevih dilera, pa i dodatnim plaćanjima kako bi došao do automobila. I onda otkriva kakav odnos ima McLaren prema njemu. Otkrio je da su mu se pri kupovini modela MP4-12C javili da bi ga obavestili da se snaga motora može podići na preko 600 konja, i da će, ako je zainteresovan, to uraditi potpuno besplatno. Takođe, savetovali su mu da mu je bolje da uzme obične, a ne karbonske kočnice jer će auto voziti javnim saobraćajnicama. Time je uštedeo oko 20.000 evra. Porsche je sa svojim automobilom poslao niz poklona, poput jakne, knjige i drugih sitnica, a sa automobilom su stigla i dva mehaničara koja su ga savetovala o tehnikalijama vezanim za automobil.

 

Sa druge strane, da bi došao do Ferrarija trebalo bi prodavcu verovatno dati kovertu, a potom i kupiti prvo dva modela koja ga ne zanimaju samo da uđe u svojevrsni klub vernih vlasnika. Takav odnos ga nimalo ne zanima. ''To je kao kad bogataš ode kod domine. Oh, prebila me celog, bilo je fantastično! Super, neki momci to vole. Ja ne'', bio je jasan Jay Leno. Kao što kaže Leno, ''kad trošiš tako veliki novac, verovatno bi trebalo da se osećaš kao klijent''.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A, sad nam je otkrio i zašto neće imati nijedan DeLorean - ukratko, zbog razočaranosti u John Zachary DeLorean (čoveka koji ga je napravio).

 

Zašto Jay Leno nikada neće imati DeLorean?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ronaldo za 37. rođendan dobio Cadillac koji se ne prodaje u Evropi

 

222394-ronaldo 12.jpg

 

Portugalska fudbalska ikona Cristiano Ronaldo u garaži ima švedski sto superautomobila. Trenutno je vlasnik tri Ferrarija (599 GTO, Fiorano, F430), Lamborghinija Aventador LP 700-4, McLarena Senna, Bentleya Continental GTC, Aston Martina DB9, Rolls-Roycea Phantom, Porschea 911 i Cayenne Turbo, BMW-a M6, a sada je u garažu stigla nova zver.

Radi se o Cadillacu Escalade kojeg mu je devojka Georgina poklonila za njegov 37. rođendan. Ogromni sedmosed pokreće 6.2 V8 motor sa 420KS, a snagu na sve točkove prenosi 10-stepeni automatski menjač. Escalade se ne prodaje u Evropi, a u Americi je dostupan za oko 100.000 evra. CR je nedavno uvršten među deset sportista sa najbogatijim kolekcijama automobila na svetu.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kim Kardašijan otkriva svoj najomiljeniji automobil

 

U prvom planu je Mercedes Maybach S580, koji je u potpunosti modifikovan i prefarban. Pored nega, videćete i ostale automobile u njenoj kolekciji:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolekcija legendarnih Renaultovih automobila

 

renault kolekcija.jpg

 

Impresivna kolekcija klasičnih Renaulta se trenutno prodaje u Velikoj Britaniji, a ako ste ljubitelj francuske marke, definitivno će vam se svideti. Sveukupno, kolekcija se sastoji od 12 automobila koji su svi prethodno bili deo Renaultove UK baštine, a kako bi proslavio aukcije koje se održavaju uživo, Chris Harris je imao priliku da ih lično pogleda.

 

Vrhunac Collecting Cars-ove aukcije je verovatno Clio V6 Phase 2 iz 2005. godine. Automobil je ranije korišćen kao vozilo za novinare od strane Renaulta UK i jedan je od samo 18 u zemlji koji su završeni u žutoj nijansi. Prešao je samo 23.080 kilometara otkako je izašao iz fabrike, i bio je izuzetno dobro održavan tokom godina. U drugoj polovini videa, Harris vozi automobil i priseća se koliko je dobar jer ga je kao dugogodišnji automobilski novinar testirao još 2004. godine. U kolekciji se našao još jedan posebno redak i poželjan Clio, a to je 182 Trophy iz 2005. godine. Clio 182 Trophy se smatra jednim od najboljih hot-hatcheva ikad proizvedenih, a pokreće ga 2,0 litarski atmosferski četvorocilindraš sa preko 180 KS. Ovaj primerak je korišćen kao novinarski automobil. Ono što ga čini posebnim je šasija #001 koja je kao i sve ostale, završena u Capsicum Red nijansi.

 

Još tri zanimljiva automobila su Megane R26.R iz 2008. godine (šasija #001), Megane R26.R iz 2008. (šasija #000) i Megane RS 275 Trophy R iz 2015. godine (šasija #001). Svi automobili su se ranije koristili kao vozila za novinare, a svaki od njih je takođe dobro održavan i ima manje od 34.000 kilometara na satu. Drugi Renaulti uključeni u kolekciju uključuju 4 GTL iz 1985. godine, Renault 5 iz 1985., Clio 1.4 RT iz 1991., Clio 1.2 Grande Phase 1 iz 2000., Sport Spider iz 1997., Clio 1.4 Dynamique iz 2007. i S Berlin A160 iz 1977. godine.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledajte kakvu je ergelu katarski šeik doveo u London

 

223510-katar.jpg

 

Dolazi letnja sezona, a jedan katarski šeik je iz svoje bogate kolekcije za londonske ulice izabrao tri posebna modela. Pritom ne govorimo o odeći, već o skupocenim automobilima.

 

Pojam skupoceni ovde označava neke od najskupljih automobila na svetu. Kako je Youtuber The TFJJ snimio, šeik Khalifa bin Hamad bin Khalifa Al Thani na Ostrvo je poslao Bugatti Divo, Lamborghini Sian FKP 37 i Ferrari Monzu SP2. Divo, jedan od nekoliko koji se uopšte pojavljuju u javnosti, dolazi u sivom finišu s prugama u boji francuske trobojke. Još upečatljiviji je ljubičasti Sian sa zlatnim naplacima, dok daleko smireniji finiš ima jednako opaka Monza SP2 iz Ferrarija. Šeik svoju kolekciju automobila pažljivo čuva od javnosti, ali sudeći po onome što je vozio poslednjih godina, jasno je da poseduje apsolutno sve hipersportske automobile proizvedene unazad desetak godina. Tako je u njegovoj ergeli tzv. sveto trojstvo (McLaren P1, LaFerrari, Porsche 918 Spyder), ali i oba Bugattija (Veyron, Chiron), kao i još koji Ferrari i Pagani.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

shmee.jpg Shmee150: Poirier kolekcija

 

Luc Poirier je kanađanin i ovo je njegova kolekcija automobila u Montrealu.

Ima najviše Ferrari modela, ali ne samo njih, a ima i Ferrari F1 bolida. U hali postoji deo za ručavanje, teretana, prostor za odmor, perionica za automobile, simulator za F1... tako da kad se jednom uđe unutra nema potrebe da se ikada izlazi :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

shmee.jpg Shmee150: ''Dare to Dream Garage'' kolekcija u Kanadi

 

Bez sumnje ovo je najekskluzivnija kolekcija u Kanadi!

Ova galerija, koja oduzima dah, sadrži automobile, obimnu kolekciju patika, suvenira, kaciga i još mnogo toga:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na prodaju terenski Rolls-Royce marokanskog kralja

 

rolls royce camargue.jpg

 

Kralj može priuštiti šta god mu padne na pamet, ma kako to bizarno zvučalo. Ovaj Rolls-Royce je odličan primer. Njega je kupio marokanski kralj Hassan II. Ali njemu Rolls-Royce Camargue iz 1977. nije bio dovoljan, već je dao da se modifikuje. Posao je odradio Sbarro, što u prevodu znači da se radilo o ekstenzivnim modifikacijama.

 

Naime, marokanski kralj je voleo da se bavi lovom, a posebno sokolarstvom. Kako bi mogao da ide u lov bio mu je potreban odgovarajući auto, a za to se pobrinuo švajcarski karoserista koji je od uglađene limuzine napravio robusnog terenca.

Za početak je podigao vešanje i ugradio terenske gume, a onda je ''dekapitirao'' vozilo, što nije uključivalo samo krov, već i vetrobran. On je sada pomičan kao na ratnom Jeepu Willysu, a usput su uklonjena i vrata. Iza zadnjih sedišta je ugrađen hromirani nosač koji služi i za smeštaj sokola. Izduv je sada bočno, ali sudeći po opisu 6.75 motor nije diran. I dalje razvija 212 konja. Standardni Camargue je koštao oko 30.000 funti, što bi danas bilo oko 200.000. Ova prerada se prodaje po istoj ceni kao i pre nekoliko godina - za 248.000 evra. Celokupan opis automobila možete videti na Autoscout24.de.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salon sa ekskluzivnim automobilima vrednim više od 100 miliona evra

 

F1rst Motors je salon automobila u Dubaiju i naravno da imaju sve najskuplje automobile sveta na jednom mestu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na prodaju impresivna kolekcija automobila vredna 46 miliona evra

 

kolekcija 02.jpg

 

Za sada nepoznati kolekcionar automobila iz Velike Britanije će za dvadesetak dana postati bogatiji za oko 40 miliona funti. Toliko naime, prema proceni stručnjaka, vredi njegova impresivna kolekcija nazvana ''Gran Turismo'' koja će se 5. novembra naći u ponudi aukcijske kuće RM Sotheby's.

Kako pišu britanski mediji, uz prestižne modele Bugattija, Jaguara, Lamborghinija i Lancie, na aukciju stiže i par vrlo retkih modela Ferrarija: 288 GTO, F40, F50, Enzo i LaFerrari! Michael Squire, direktor istraživanja u RM Sotheby's, oduševljen je kolekcijom, ali nije želeo da otkrije ko je misteriozni vlasnik: ''Ovo je sigurno jedna od najistaknutijih kolekcija superautomobila koja se nudi u Evropi i počašćeni smo što nam je poveren ovaj neverovatan zadatak. Znam da sve zanima ko je vlasnik kolekcije, ali zbog potpisanog ugovora, taj podatak ne možemo da otkrijemo.''

 

kolekcija 01.jpg

 

 

Automobili iz kolekcije Gran Turismo:

  • Ferrari 288 GTO (1985. godina)
  • Ferrari F40 (1991.)
  • Ferrari F50 (1997.)
  • Ferrari Enzo (2003.)
  • Ferrari LaFerrari (2014.)
  • Ferrari 599 SA Aperta (2011.)
  • Ferrari 550 Barchetta Pininfarina (2000.)
  • Ferrari Superamerica (2006.)
  • Bugatti EB110 GT (1993.)
  • Bugatti EB110 Super Sport (1996.)
  • Bugatti Chiron Super Sport 300+ (2022.)
  • Lamborghini Miura SV Bertone (1971.)
  • Lamborghini Countach LP5000 S Bertone (1984.)
  • Lancia 037 (1982.)
  • Lancia Delta S4 (1986.)
  • Audi Quattro S1 (1985.)
  • Jaguar XJ220 S (1993.)
  • Jaguar XJR-15 (1991.)

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolekcija modernih klasika

 

Privatna školekcija ''hothečeva'' i retro automobila iz '80/'90-tih.

Grupa od 20-tak retro i brzih automobila je vlasništvo Mark Hollanda. Za razliku od mnogih drugih nije im napravio neku ultramodernu halu, već ih sve drži u prilagođenim objektima jedne farme... farme koja još radi tako da je moguće da se čuje i poneki traktor u klipu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Džej Leno zadobio teške opekotine

 

leno.jpg

 

Američki televizijski voditelj i komičar Džej Leno zadobio je teške opekotine nakon što mu je lice zahvatila vatra kada se zapalio jedan od automobila iz njegove kolekcije. Leno je hospitalizovan u bolnici za plastičnu hirurgiju Grošman Burn center u Los Anđelesu. Kako navodi Rojters, opečena je leva strana njegovog lica, ali su oko i uvo ostali neoštećeni.

Leno je u saopštenju naveo da ima ozbiljne opekotine od zapaljenog benzina. ''Dobro sam. Samo mi treba nedelju ili dve dana da ponovo stanem na noge'', naveo je on. Džej Leno (72) poseduje kolekciju od oko 286 vozila, među kojima su automobili i motocikli. Leno je otvorio svoju garažu za ''Team Bondi'', kompaniju koja je razvila video igru LA Noire iz 2011. godine, čija je radnja smeštena u Los Anđelesu kasnih 1940-ih. Lenoova kolekcija sadrži skoro 100 automobila iz ovog perioda i omogućila je timu da što preciznije rekonstruiše njihove slike.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skladište u Holandiji sa 230 klasika

 

233341-kolekcija 01.jpg

 

U Holandiji je ''otkrivena'' neverovatna kolekcija klasičnih automobila koja pripada vlasniku poznatom kao Palmen, a koja sadrži čak 230 vozila. Palmen je bio profesionalni prodavac retkih i specijalnih automobila iz šezdesetih godina prošlog veka, a svoju kolekciju je stvarao decenijama. Sve je počelo kada je pre 40 godina kupio žutu Lanciju B20, a danas je ona jedan od 230 automobila parkiranih u skladištu.

 

 

Reč je o legendarnim klasicima različitog porekla, tu su italijanski modeli slavnih brendova kao što su Alfa Romeo, Lancia, Maserati i Ferrari, nemačkih velikana BMW-a, Mercedesa i NSU-a, dok Veliku Britaniju ''predstavljaju'' Jaguar, Aston Martin i Rolls-Royce. Deo kolekcije su i ''Amerikanci'' Chevrolet, Cadillac i Ford, a društvo im pravi i francuski Facel Vega. Ali to nije sve jer su deo kolekcije i brendovi Tatra, Monica, Moretti, Matra, Alvis, Imperia i Villard.

 

233342-kolekcija 02.jpg

 

Automobili su se nalazili u jednoj crkvi, kao i dva suva skladišta, svi su dobro očuvani i dokaz su Palmenovog prefinjenog ukusa i impresivnog poznavanja retkih i specijalnih automobila. Palmen je retko pokazivao svoju kolekciju tako da je ona postala jedna od najbolje čuvanih ''tajnih kolekcija'' u Evropi. Automobile je držao uglavnom nerestauriranim i u originalnom stanju, a održavao ih je sam i redovno ih je palio. Nažalost, zbog Palmenove starosti i drugih okolnosti kolekcija će biti prodata. Automobili se nalaze u Dordrehtu i sada su smešteni u jedan objekat kako bi se lakše pregledali i rasprodali. Online aukcija će se održati u maju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na prodaju kolekcija najpopularnijih automobila SSSR-a

 

volga sssr.jpg

 

Na YouTube kanalu Averdrive je objavljen video koji nas vodi u jednu od najzanimljivijih kolekcija automobila. Iako niti jedan od automobila ne spada u red skupocenih klasika, ova kolekcija sasvim sigurno ima važnost, posebno među onima nostalgičnima prema automobilima iza nekadašnje gvozdene zavese.

 

Da ne dužimo, ako volite Lade, Volge, UAZ-e i sve one automobile nastale pre raspada Sovjetskog Saveza, znajte da je u Rjazanju dostupna kolekcija takvih automobila, i to u besprekornom stanju. Skupljana od 1995. godine sada se nalazi u prodaji, pa tako Volga GAZ-24 košta 1.300.000 rubalja, što je oko 13.600 evra, dok je VAZ-21013 iz 1987. dvostruko jeftiniji. Cena legendarne Čajke (GAZ-13 i 14), verovatno najljepšeg automobila u istoriji sovjetske autoindustrije je na upit. Recimo i da se kolekcija stalno menja jer vlasnik ima poseban servisni prostor za obnavljanje vozila. Takođe, poslednjih godina je u ovaj svojevrsni muzej pušteno i nešto sa Zapada, poput Mercedesa W126 i Toyote LC, ali i iz postsovjetske proizvodnje poput GAZ-31105 Volga. Automobili su gusto složeni u salonu na dve etaže, a postavka se stalno menja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...