Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: USA (Texas) 2013.

Recommended Posts

Pobedom Fetel ispisao nove stranice istorije Formule 1

 

fetel1.jpg

 

Ovo što je u nedelju učinio Sebastijan Fetel niko nikada nije uradio u istoriji Formule 1! Vozač Red Bula slavio je u pretposlednjoj ovogodišnjoj trci voženoj za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država u šampionatu Formule 1 i tako ostvario osmu uzastopnu pobedu, što nije pošlo za rukom ni legendarnom Mihaelu Šumaheru. Četvorostruki uzastopni šampion u Ostinu je postavio novi zadatak nekim budućim asovima ovog sporta. Već posle prvog treninga u petak mnogi su pretpostavili šta bi moglo da se izdešava u nedelju u trci za Veliku nagradu SAD i predvideli novu, 38. pobedu u karijeri, odnosno tri manje od slavnog vozača Ajrtona Sene.

Iza njega bio je u nedelju odlični Roman Grožan iz Lotusa sa 6,2 sekundi zaostatka. Treće mesto zauzeo je još jedan vozak “bikova” Mark Veber koji je iza klupskog kolege kasnio 8,3 sekunde. Četvrti je bio Luis Hamilton iz Mercedesa, peti Fernando Alonso iz Ferarija, a dalju poredak izgledao je ovako: Niko Hulkenberg (Zauber), Serhio Perez (Meklaren), Valteri Botas (Vilijams), Niko Rozberg (Mercedes), a prvih deset kompletirao je Dženson Baton iz Meklarena.

Poslednja trka u šampionatu biće vožena u Brazilu.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

smorio je i uopste mi nije zanimljiv vise,jeste super vozac,al ovim pobedama najvise ide zasluga sjajnom i za konkurente nadmocan bolid REDBULa,koji je ove godine u rukama vetela,prosto leteo,i uopste skoro nije imao kvarova,dok je kod webera,druga situacija bila,dosta kvarova i odustajanja sa trke

a ipak,cestitam sebastianu vetelu na 4oj sampionskoj tituli,kao i ekipi Redbul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...