Jump to content
FAS Goran
The Punisher

Suzuki Swift 1.3 multijet - iskustva, saveti

Recommended Posts

Da ne pisem po drugim temama rekoh da otvorim posebnu temu za jedan autic sa dobro poznatim Fiatovim multijet motorom. Ima li ko iskustva? Nesto detaljnije, ima li plivajuci, koliko se razlikuje recimo u odnosu na Opelov CDTI i original Fiatov multijet?

 

http://www.polovniautomobili.com/oglas3968096/suzuki_swift_13_did/

 

999.jpg

 

 

Edited by neshaoct
update naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja vozim jedan Suzuki Swift ali benzinac i stvarno su dobra kola. Ima jednog kolegu iz Mađarske, kada me pita kako sam zadovoljan ja mu kažem Za jedan Mađarski auto je odličan  :-)

 

Koliko sam ja upoznat sa Swift-om taj dizel je bukvalno Fijatov 1.3, mislim da motori dolaze direkt iz Fijatove fabrike u Poljskoj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj drugar vozi ovu poslednju verziju swifta, kupio ga novog, trenutno je na nesto preko 20 k km i oko godinu i po dana je kod njega...za sada je stvarno super autic, doduse isto benzinac ...

Ali ako je sve skoro isto samo motor drugi, a fiatov 1.3 mjt tu ne bi trebalo da bude problema...naravno uz proveru stanja masine, turba i zamajca, koliko se meni cini on bi trebalo da ima plivajuci....

Share this post


Link to post
Share on other sites

vrelegume.jpg VreleGume video: Test Suzuki Swift

 

Iako po statistici Suzuki važi za najmanjeg japanskog proizvođača automobila, ipak sa velikim ambicijama nastupaju pre svega na evropskom tržištu, čemu svedoći i njihova fabrika u Mađarskoj gde prave skoro sve aute za Evropu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr video: Suzuki Swift

 

90 konja, hibrid sa maaaaalom baterijom i motorom koji ima 4 cilindra. Prosek mu je samo 5 litara jer ceo auto ima 865 kilograma težine. Uz sve to je na dosta tržišta on najjeftiniji hibrid:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijaSATyoutubelogonovi.jpg EmisijaSAT: Suzuki Swift

 

Od kako je i ovaj mali motor elektrifikovan, Suzuki Swift može da se pohvali da je jedan od najmanjih ''blagih'' hibrida na našem tržištu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Suzuki Swift za 2022. godinu

 

suzuki swfit 12.jpg

 

Nakon što je nedavno doterao aktuelnu generaciju Swifta, Suzuki po pisanju nekih medija već za sredinu sledeće godine priprema novu, petu generaciju ovog modela B segmenta. Osim evolucije dizajnerskog rečnika i sličnih proporcija, novi Swift će odlikovati i nova platforma, kao i novi sistemi aktivne i pasivne bezbednosti. Od motora se pominju 1.2 atmosferski četvorocilindrični benzinac, kao i 1.2 mild hybrid sa više snage i manjom potrošnjom od aktuelnog modela. Pored toga u gami će se opet naći i pogon na sva četiri točka, kao i Swift Sport. Novi Swift Sport se očekuje 2023. godine, i to sa pojačanim 1.4 turbo-benzinskim motorom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Suzuki Swift Sport za 2023. godinu

 

213856-suzuki swift sport.jpg

 

Nakon što je nedavno doterao aktuelnu generaciju Swifta, Suzuki po pisanju nekih medija već za leto u sledeće godine priprema novu, petu generaciju ovog modela B segmenta. Osim evolucije dizajnerskog rečnika i sličnih proporcija, novi Swift će odlikovati i nova platforma, kao i novi sistemi aktivne i pasivne bezbednosti.

 

Od motora se pominju 1.2 atmosferski četvorocilindrični benzinac, kao i 1.2 mild hybrid sa više snage i manjom potrošnjom od aktuelnog modela. Pored toga, u gami će se opet naći i pogon na sva četiri točka, kao i Swift Sport. Novi Swift Sport se očekuje na jesen 2023. godine, i to sa pojačanim 1.4 turbo-benzinskim motorom (imaće i ISG 48V mild-hybrid sistem). Za unutrašnjost su po najavama predviđeni veći ekran osetljiv na dodir, kao i najmoderniji head-up displej. Naravno, sve to uz sportska sedišta, kožni volan, sportske pedale, modifikovano oslanjanje, jače kočnice, sportski izduvni sistem, nove alu točkove...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Suzuki Swift Sport

 

Sada je i Swift postao (blagi) hibrid jer ima elektromotor snage 13KS koji radi na 48V, i pomaže kod ubrzanja ali i kod usporavanja puneći bateriju. Pomaže i ne odmaže dodavajući masu (boljka svih hibrida), pa tako ovaj Swift ima ispod 1.000 kilograma (995). Osnova pogona mu je 1.4 turbo-benzinac sa 4 cilindra i 129KS, tako da auto ukupno raspolaže sa 129+13 konja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijaSATyoutubelogonovi.jpg EmisijaSAT: Suzuki Swift

 

Darko Gigić proverio je šta je to sve zaista novo kod restajlinga Suzuki Swift, ali i koliko se prosečna potrošnja razlikuje od fabričke...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Suzuki Swift vs Ignis 

 

Ovog puta imamo uporedni test dva Suzukijeva gradska borca - Ignis vs Swift:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...