Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
silenci

F1: VN Abu Dhabi 2013.

Recommended Posts

sta reci za danasnju trku u abu dabiju,prosto su vetel i njegov redbul oduvali konkurenciju,da slavlje bude potpuno pobrinuo se mark weber koji je prestigao nika rozberga i zavrsio trku na drugom mestu.ubedljiva dominacija Redbula ove sezone i 7ma uzastopna pobeda za vetela

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fetel pobedio i u Abu Dabiju

 

f1%20abu%20dabi.jpg

 

Iako je na prethodnoj trci već obezbedio četvrtu uzastopnu šampionsku titulu, Sebastijana Fetela to nije sprečilo da dominantno trijumfuje na Velikoj trci Abu Dabija voženoj na stazi Jas Marina i tako dođe do sedme pobede u nizu u ovoj sezoni. Drugo mesto pripalo je drugom veozaču Red Bula Marku Veberu, a na trećem stepeniku pobedničkog postolja završio je Niko Rozberg, vozač Mercedesa. Bodove su još osvojili Roman Grožan (Lotus), Fernando Alonso (Ferari), Pol di Resta (Fors Indija), Luis Hamilton (Mercedes), Felipe Masa (Ferari), Serhio Perez (Meklaren) i Adrijan Sutil (Fors Indija).

S obzirom da je Kimi Raikonen trku, koju je započeo sa polsednjeg mesta, završio već u prvom krugu posle kontakta sa jednim od bolida Ferandno Alonso je povećao prednost u borbi za drugo mesto pošto sada ima 217 bodova, dok je Finac ostao na 183. Luis Hamilton je četvrti sa 175, Mark Veber se probio na peto mesto sa 166, dok je Niko Rozberg šesti sa 159 bodova. Kada je u pitanju generalni plasman u konkurenciji konstruktora Red Bul je neprikosnoven sa 513 poena, Mercedes je preuzeo drugo mesto sa 334 boda, Ferari ima 11 poena manje od nemačkog tima, dok Lotus i dalje ima šansu da dođe do drugog mesta pošto je skupio 297 bodova.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...