Jump to content
FAS Goran
Milutinac

„Kada voziš, parkiraj telefon!“ - Android app.

Recommended Posts

kolko traje baterija tom cudu od 10$?

Ja je punim jednom u mesec dana. Ne razgovaram mnogo ali je stalno na stand by.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uz ovaj od 10 USD koji sam ja kupio dobijaš i auto punjač (na upaljač) sa minu USB kablom. Realno možeš ga držati i negde na centralnoj konzoli stalno priključen na struju.
Kada se isprazni baterija, možeš ga puniti i u vožnji.

Zgodna stvarčica stvarno.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Britanci rade na detektorima upotrebe telefona za volanom

 

detektor.jpg

 

U Britaniji je počelo testiranje novih znakova-senzora koji detektuju da li vozač prolazećeg automobila koristi mobilni telefon. Novi detektori se trenutno testiraju u Norviču, a za sada samo upozoravaju vozače da prekinu upotrebu telefona za volanom. U Britaniji je već nelegalno držati telefon u ruci tokom vožnje, ali ovi senzori mogu da detektuju ako se u datom trenutku vodi telefonski razgovor u automobilu. Proizvođač ove tehnologije, Westcotec smatra da bi ovaj sistem uskoro mogao da se unapredi da detektuje i upotrebu ''hend-fri'' uređaja koji su u Britaniji takođe ilegalni za volanom. Tehnički inženjer Wastcotec-a, Oli Samvajz je rekao: ''Smatram da ćemo za pet do deset godina imati završen proizvod. Samo treba da nastavimo rad i siguran sam da ćemo naći dugoročno rešenje ovog problema''.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyota u reklami gasi mobilni vozačima tokom vožnje

 

Zabrinuta zbog sve većeg broja stradalih osoba u saobraćaju zbog korišćenja mobilnih telefona tokom vožnje, Toyota je smislila simpatičnu i genijalnu reklamu kojom je na daljinu u mogućnosti da ugasi veliki broj mobilnih telefona. Naime, Toyota je iskoristila mogućost iOS i Android telefona kojima je moguće izdavati glasovne komande pa je putem radio stanice emitovala zvuk (''Hey Siri'' za iOS odnosno ''OK Google'' za Android), te je nakon toga emitovan glas kojim je mobilnom telefonu naređeno da ode u takozvani avio način rada, gde ga je nemoguće koristiti za zvanje i slanje poruka
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Telefon u vožnji opasniji od alkohola

 

telefoniranje-u-autu2.jpg

 

Da li biste savetovali slepom čoveku da sedne u automobil i počne da vozi? Većina ljudi bi na ovo pitanje odgovorila odrečno. Pa ipak, ti isti neretko sedaju za volan sa telefonom u ruci. Koliko je opasno kucanje poruka u vožnji, pokazuju mnogobrojna istraživanja. Jedno od njih sproveli su istraživači sa Univerziteta u Hjustonu kada su smestili studente u simulatore vožnje i odvraćali im pažnju slanjem SMS poruka, kao i kompleksnim emotivnim pitanjima. U svim slučajevima, ispitanici su lošije upravljali vozilom, ali samo je slanje poruka uzrokovalo nebezbednu vožnju i ''krivudanja'' po putu. Svake godine, vožnja sa telefonom u ruci uzrokuje 1.600.000 nesreća i 330.000 povreda. Za četvrtinu nesreća odgovorno je kucanje SMS-ova. Nažalost, u nezgodama svakog dana strada 11 tinejdžera vozača. Ovakva vožnja usporava reakcije kad je kočenje u pitanju za 18 procenata, a verovatnoća da se izazove saobraćajna nesreća je šest puta veća nego kad su u pitanju pijani vozači. Kucanje poruka u vožnji utiče na isti način kao i popijena četiri piva i za 400 posto povećava vreme koje provodimo ne gledajući u put. Ako vam ni to nije dovoljno, vožnja na ovaj način izgleda isto kao da ste na pet sekundi slepi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...