Jump to content
FAS Goran
Dante Bg

Mercedes C klasa

Recommended Posts

Prvi pogled u unutrašnjost Mercedesa C klase za 2014.

 

Mercedes nam otkriva detalje nove C klase na kašičicu. Ovog puta u prilici smo da zavirimo u kabinu i upoznamo se sa enterijerom i pojedinim sistemima automobila. Prve fotografije unutrašnjosti potvrđuju da Mercedes sledi dizajnerski trend najnovije generacije automobila ovog proizvođača. Instrument tabla, položaj ekrana multimedijalnog sistema, kružni oblik pet otvora za ventilaciju, izgled upravljača, i drugih elemenata podseća na enterijer modela CLA. Ipak, sve deluje luksuznije i prefinjenije. Mercedes će kao standard kupcima ponuditi 7 inčni displej multimedijalnog uređaja, dok se kao opcija može dobiti ekran od 8,4 inča. Obe varijante imaju oblik tablet uređaja i smeštene su na vrh centralne konzole. Osim toga, doplatne opcije obuhvataju i "head-up" displej koji projektuje informacije bitne za vožnju na vetrobransko staklo ispred vozača, kao i "touch-pad" kontrole koje se nalaze na centralnoj konzoli između vozača i suvozača i pomoću kojih se upravlja funkcijama multimedijalnog sistema. Zahvaljujući podacima koje dobija preko GPS-a, klima uređaj imaće opciju da automatski isključi ubacivanje spoljnjeg vazduha pre ulaska automobila u tunel. Na taj način, sprečiće se ulazak izduvnih gasova u kabinu. Suvozačevo sedište biće opremljeno senzorom koji će automatski isključivati opciju evenutalne aktivacije vazdušnog jastuka kada se instalira dečije sedište.

 

U zavisnosti od izbora motora, kupci će moći da naruče opciono Airmatic vazdušno oslanjanje i izaberu jedan od 4 nivoa podešavanja ogibljenja: Comfort, ECO, Sport i Sport Plus. Sistem omogućava i automatsko podešavanje visine oslanjanja vozila. Pri velikim brzinama na autoputu, automobil će se sam spustiti kako bi se poboljšala aerodinamička svojstva i smanjila potrošnja.
 

 

----------------------------------

 
Novi detalji o Mercedesu C klase za 2014.

 

Premijera sledeće generacije Mercedesa C klase biće održana na sajmu automobila u Detroitu, u januaru 2014. Nova C klasa biće duža od aktuelnog modela i imaće veće međuosovinsko rastojanje. Mecedes u 2014. godini očekuje smena generacija jednog od najvažnijih modela - kompaktne limuzine. Osim novih detalja, objavljen je i video kojim se najavljuje januarska premijera ovog automobila.

 

Od predstavljanja prethodne verzije, dosta toga se izmenilo na tržištu, a za novu C klasu od značaja je i to što se u proizvodnom programu Mercedesa pojavio novi model, kompaktna kupe-limuzina CLA.

S obzirom da je Mercedes CLA duži od aktuelne C klase za 40 mm, novi model će morati da poraste kako bi zadržao svoju poziciju u gami nemačkog proizvođača. Prema poslednjim informacijama, Mercedes C klase za 2014. imaće međuosovinsko rastojanje 2.850 mm, što je za 90 mm više nego kog prethodnika.
Automobil će biti postavljen na MRA platformu, koju će deliti sa sledećom generacijom modela GLK. Uprkos većim dimenzijama, nova C klasa biće lakša od aktuelne verzije i do 100 kg. Što se tiče dizajna, nova generacija preuzeće dosta stilskih elemenata od većih Mercedesovih limuzina, E i S klase, koje su nedavno obnovljene. To će biti najuočljivije na prednjem delu automobila - na farovima, maski hladnjaka i braniku.

Novi korporativni dizajn Mecedesa usloviće veću sličnost između modela različitih klasa nego što je to do sada bio slučaj. Na zadnjem delu vozila, takav trend će dovesti do stop svetala koja će po obliku podsećati na novu S klasu, ali i na kupe-limuzinu CLA. Izbor motora obuhvatiće agregate sa četiri, šest i osam cilindara. Neki od njih biće preuzeti iz sadašnjeg modela, dok će drugi biti poboljšani. Pored toga, očekuju se i potpuno novi motori, a kupcima će biti na raspolaganju i verzije sa hibridnim pogonom. U vrhu ponude nalaziće se C63 AMG, koji će u salone stići nekoliko meseci nakon standardnog modela. Očekuje se da će pogon dobijati od 5.5 litarskog V8 motora sa oko 525 ks.

Mercedes C klase za 2014. standardno će imati pogon na zadnje točkove, uz 4MATIC opciju. Pored šestobrzinskog manuelnog menjača, biće dostupan i automatski devetobrzinac. Nova C klasa dobiće još jednu verziju u poređenju sa aktuelnim modelom. Kako bi na tržištu konkurisao modelu BMW Serije 3 GT, u ponuđi će se naći i "liftbek" varijanta sa 5 vrata.
Ostaje da se vidi da li će ova verzija pobuditi interesovanje kod kupaca i uticati na porast prodaje nove C klase, za koju se očekuje da će po broju isporuka nadmašiti prethodnu. Podsećamo, aktuelni model od pojavljivanja na tržištu 2007, pa do septembra 2013. godine prodat je u preko 2.3 miliona primeraka.
 
preuzeto sa - B92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mercedes C klase otkrio svoje lice

 

Iako će nova C klasa zvaničnu premijeru imati tek u januaru 2014, na sajmu automobila u Detroitu, sve je manje nepoznanica u vezi sa ovim modelom. Najpre smo se nedavno upoznali sa enterijerom automobila, a na najnovijijim fotografijama razotkrivena je i njegova spoljašnjost. Kao što je to bio slučaj i sa nekim drugim novim modelima, i Mercedes C klase "uhvaćen" je okom fotoaparata tokom snimanja za promotivni materijal. Na fotografijama se vidi model opremljen AMG stilskom paketom koji se od standardne verzije razlikuje po izmenjenim estetskim detaljima, poput maske hladnjaka, prednjeg branika, specijalnih alu felni, crnog panoramskog krova... Zahvaljujući tome, ovaj model ima izražen sportski izgled.

 

Sa prednjim delom automobila već smo se upoznali kada smo objavili prve rendere spoljašnjosti, a sada smo u prilici da vidimo i njegov zadnji deo.
Kao što se i očekivalo, Mercedes C klase preuzeo je dosta stilskih elemenata od nove S klase, što je očigledno ako se automobil posmatra od pozadi. Stop svetla i poklopac prtljažnika slični su kao kod najveće Mercedesove limuzine. Ipak, gledajući sa strane, vidi se da se proporcije dva modela razlikuju i da je zadnji deo kod C klase srazmerno kraći od znatno duže haube. Takođe, može se uočiti i da se nova C klasa ipak dosta razlikuje od manje kupe limuzine, modela CLA.

 

Nakon što smo se u prethodnim tekstovima o novom Mercedesu C klase upoznali sa izgledom unutrašnjosti, ali i i nekim tehničkim detaljima, još uvek su nepoznate specifikacije motora i performanse automobila.
Pretpostavlja se da će Izbor motora obuhvatiti agregate sa četiri, šest i osam cilindara. Neki od njih biće preuzeti iz sadašnjeg modela, dok će drugi biti poboljšani. Pored toga, očekuju se i potpuno novi motori, a kupcima će biti na raspolaganju i verzije sa hibridnim pogonom. U vrhu ponude nalaziće se C63 AMG, koji će u salone stići nekoliko meseci nakon standardnog modela.

 

Što se dizajna tiče, Mercedes C klase sigurno će izazvati oprečne reakcije kod ljubitelja ove marke. Neki će smatrati da nije dobro što limuzine nemačkog proizvođača počinju previše da liče jedna na drugu, dok će drugi pozdraviti elegantne linije nove C klase. U svakom slučaju, pred nama je model koji je tehnološki savršeniji, a stilski drugačiji od aktuelnog Mercedesa C klase. S obzirom na veliku popularnost i dobre prodajne rezultata prethodnika, u nemačkoj kompaniji očekuju da novi model u najmanju ruku ponovi njegov uspeh.
 

preuzeto sa - B92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stigao je novi Mercedes C klase

 

Mercedes je predstavio novu generaciju svog ključnog modela - C klase. Kompaktna limuzina duža je i šira u odnosu na prethodnu verziju, što će se odraziti na veći komfor u kabini, ali i na dodatni prostor za smeštaj prtljaga. Po prvi put otkako je lansirana 1993, C klasa više nije najmanja limuzina među Mercedesovim modelim. To mesto je zauzeo Mercedes CLA. Kao posledica promene svoje pozicije unutar game, C klasa je porasla u poređenju sa prethodnom verzijom. Automobil je duži za 95 mm, od čega je 80 mm iskorišćeno za povećanje međuosovinskog rastojanja, i širi za 40 mm.

 

Zahvaljujući porastu dimenzija, putnici će imati više prostora za noge, ali i između ramena. Osim toga, povećana je i zapremina prtljažnika, i to na 480 l. Dizajnerski, C klasa preuzima stilske elemente od većih Mercedesovih limuzina - E i S klase. Zbog toga automobil već na prvi pogled izgleda luksuznije u odnosu na odlazeći model, dok dugačka hauba i skraćeni zadnji deo osiguravaju novoj C klasi skladne proporcije. Utisak da se susrećete sa zaista luksuznim automobilom pojačan je dizajnom enterijera i upotrebom kvalitetnih materijala u kabini. U unutrašnjosti dominira centralna konzola, sa velikim izdvojenim ekranom multimedijalnog sistema na samom vrhu. Ispod nje nalaze se tri centralna ventilaciona otvora, zatim komande klime i audio sistema. Primetan je manji broj dugmića i prekidača, s obzirom da se mnogim funkcijama upravlja preko "touch-pada" koji se nalazi na centralnoj konzoli između vozača i suvozača.

 

Novi Mercedes C klase postavljen je na modularnu MRA platformu sa zadnjim pogonom. U nemačkom proizvođaču kažu da je automobil, u zavisnosti od verzije, lakši i do 100 kg od prethodnika. Kao posledica uštede u masi, potrošnja goriva niža je i do 20%, a da se to nije odrazilo na performanse, tvrde u Mercedesu. C klasa sada ima i nešto niže središte mase, što za rezultat ima i poboljšano, sportsko upravljanje. Standardni sistem oslanjanja omogućava tri različita moda u vožnji: komfort, komfort sa sportskim karakteristikama i sportski podešeno ogibljenje. Kada se odabere čisti sportski mod vožnje, automobil se spušta za 15 mm. Interesantno je da nova generacija Mercedesove kompaktne limuzine po prvi put ima, kao opciju, i vazdušno AIRMATIC oslanjanje.

 

Mercedes C klase za 2014. na početku prodaje biće dostupan sa tri različita pogonska agregata - dva benzinca i jednim dizelašem. Osnovni benzinski model, Mercedes C 180 opremljen je 1.6 litarskim motorom koji isporučuje 156 ks (115 kW) i 250 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 8,2 sekunde. Prosečna potrošnja startuje od 5 l/100 km, a CO2 emisija od 116 g/km. Drugi benzinski model, C 200, ispod haube ima 2.0 litarski motor sa 184 ks (135 kW) i 300Nm. Do stotke stiže za 7,5 s, prosečno troši od 5,3 l/100 km i emituje od 123 grama ugljen-dioksida po kilometru. Jedini dizel model koji će se naći u ponudi prilikom lansiranja nove C klase, C 220 BlueTEC, biće pogonjen 2.2 litarskim agregatom koji može da proizvede 170 ks (125 kW) i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Uz pomoć ovog motora, auto je u stanju da obavi ubrzanje 0-100 km/h u roku od 8,1 s. Podaci o prosečnoj potrošnji i CO2 emisiji iznose 4 l/100 km i 103 g/km. Ubrzo pošto počnu prve isporuke Mercedesa C klase, u ponudi će se naći i 1.6 litarski dizelaši sa 115 ks (85 kW) i 280 Nm, odnosno sa 136 ks (100 kW) i 320 Nm, kao i 2.2 litarski dizel motori sa 115 ks (85 kW), 204 ks (150 kW) i BlueEFFICIENCY sa170 ks (125 kW). Što se benzinaca tiče, njihova paleta biće upotpunjena različitim četvorocilindrašima čija je snaga u rasponu od 156 ks (115 kW) do 238 ks (175 kW). Najavljen je i model C 300 BlueTEC HYBRID koji će osim dizel motora sa 204 ks (150 kW) imati i elektromotor sa 27 ks (20 kW). Prosečna potrošnja ove verzije kretaće se od 3,9 l/100 km.

 

U zavisnosti od pogonskog agregata, nova C klasa biće opremljena novim šestostepenim manuelnim menjačem ili sedmobrzinskom 7G-TRONIC PLUS automatskom transmisijom. Mercedesov 4MATIC pogon na sva 4 točka, biće dostupan kao opcija. Mercedes C klase već se može naručiti u Nemačkoj, a početna cena za C 180 iznosi 33.558 evra, za C 200 treba izdvojiti od 36.414 evra, dok C 220 BlueTEC košta od 38.675 evra.
 

60387532152aefb08c6491963336793_big.jpg

 

153864112452aefb245016f988757769_big.jpg

 

162462862452aefc5a4a8ba658656192_big.jpg

 

137408036852aefc7873d9a134180162_big.jpg

 

145454993752aefc90441cd397835243_big.jpg

 

94528179252aefcaa8dc70997698071_big.jpg

 

1485569452aefd43398ec446550943_big.jpg

 

117140606952aefd5e04305321268062_big.jpg

 

1443158052aefd7ba5d96696399721_big.jpg

 
preuzeto sa - B92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mercedes C klase AMG Line Exterior Pack

 

mercedes%20c%20amg%2011.jpg

 

Dok Mercedes tokom sledeće godine ne predstavi pravu AMG verziju nove C klase (najverovatnije sa 4.0L V8 twin-turbo motorom od 460 do 500 konja), tu je ovaj opcioni AMG Line Exterior Pack za atraktivniji izgled ovog sedana. AMG Line Exterior Pack za novu C klasu (W205) između ostalog sadrži novi prednji branik sa spojlerom, set pragova, izmenji zadnji branik sa difuzorom, hromirane detalje (uključujući i prednju masku), komplet petokrakih 18-inčnih AMG alu točkova, kočiona klešta sa AMG logom, kao i sportski podešeno ogibljenje i sportski izduvni sistem sa hromiranim izduvnim cevima.

 

mercedes%20c%20amg%201.jpg

 

AMG Line Exterior Pack će biti dostupan sa svim motorima iz ponude C klase. Sem pomenute nove AMG varijante, Mercedes inače priprema i druge nove verzije C klase W205. Pored produžene varijante za Kinu (o čemu je bilo reči pre neki dan), C klasa će između ostalog dobiti i verziju C300 Plug-In Hybrid. C300 Plug-In Hybrid se u prodaji očekuje tokom 2015. godine, a kombinovaće 2.0 četvorocilindrični turbo benzinac sa 252KS i elektromotor sa 50 kW/68KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
Objavljena celokupna ponuda motora nove Mercedesove C klase

 

mercedes%20c%201072111.jpg

 

Blog Mercedes-Benz Passion je objavio podatke o celokupnoj ponudi motora koja će kupcima biti dostupna u novoj generaciji C klase (W205) koja je upravo predstavljena na detroitskom NAIAS-u.

 

Konkretnije, ponudu benzinaca će činiti:

• C180 - 1.6; 156KS (115 kW); 250 Nm; 5 l/100 km; CO2 116 g/km

• C200 - 2.0; 183KS (135 kW); 300 Nm; 6,4 l/100 km, CO2 120 g/km

• C200 4MATIC - 2.0 183KS (135 kW); 300 Nm; 6,4 l/100 km, CO2 150 g/km

• C300 - 2.0; 238KS (175 kW); 370 Nm; 6,3 l/100 km, CO2 143 g/km

• C 350 HYBRID Plug-In - 2.0; 211KS (155 kW) - električni motor: 50 kW; 350 Nm; 3 l/100 km

• C400 4MATIC - 3.0; 333KS (245 kW); 480 Nm; 7,8 l/100 km, CO2 178 g/km

 

Dizel verzije su:

• C180 BlueTEC - 1.6; 116KS (85 kW); 250 Nm; 3,8 l/100km; CO2 104 g/km

• C200 BlueTEC - 1.6; 136KS (100 kW); 300 Nm; 3.8 l/100 km; CO2 104 g/km

• C220 BlueTEC - 2.2; 170KS (125 kW); 400 Nm; 4.0 l/100 km; CO2 103 g/km

• C250 BlueTEC - 2.2; 204KS (150 kW); 500 Nm; 4.4 l/100 km

• C250 BlueTEC 4MATIC - 2.2; 204KS (150 kW); 500 Nm; 4.9 l/100 km; CO2 136 g/km

• C300 BlueTEC HYBRID - 2.2; 204KS (150 kW) - električni motor 20 kW; 500 Nm, 3.8 l/100 km, CO2 ispod 100 g/km

 

Svi modeli će biti dostupni već ove godine, osim C300 BlueTEC HYBRID koji stiže sledeće godine. Takođe, sledeće godine bi na tržište trebalo da stigne i C63 AMG koji će pokretati 4.0 V8 bi-turbo snage između 450 i 500KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ovako bi mogao da izgleda novi Mercedes C Coupe

 

mercedes%20c%200.jpg

 

Mercedes je početkom prošlog meseca na sajmu automobila u Detroitu i zvanično predstavio novu generaciju C klase (W205), i to u prvo u sedan verziji. Sem kao sedan, nova C klasa će se kasnije ponovo pojaviti i u karavan verziji (T-Modell) čija prodaja treba da startuje u septembru 2014. godine. Tokom 2016. godine po ranijim najavama stiže i C klasa SportCoupe sa 5 vrata koja će konkurisati BMW-u Serije 4 Gran Coupe kao i novoj generaciji Audija A5 Sportback. Mercedes C SportCoupe bi trebalo da se bazira na budućoj C klasi sa produženim međuosovinskim rastojanjem (ova potonja će pre svega biti namenjena Kini), što znači da će putnici pozadi dobiti više mesta.  Takođe, u planu je i C Coupe (stiže za oko godinu dana), a za 2016. godinu se pominje i C Cabrio.

 

mercedes%20c%2001.jpg

 

Pored standardne ponude benzinskih i dizel motora, i C Coupe će se pojaviti u C63 AMG varijanti.

Budući C63 AMG Coupe će pokretati 4,0 litarski V8 twin-turbo benzinski motor, ali nije saopštena njegova snaga. Ipak, C63 AMG Coupe će u svakom slučaju imati više KS nego konkurent iz BMW-a. Budući da novi M4 Coupe raspolaže sa 431KS, novi C63 AMG Coupe će imati najmanje 450KS u standardnoj verziji, odnosno 500+ KS u varijanti sa opcionim AMG Performance paketom. Novi motor će inače biti rezultat spajanja dva AMG-ova 2,0 litarska 4-cilindrična turbo motora, koji se ugrađuje u modele A45 AMG, CLA45 AMG i GLA45 AMG. Naravno, sem snažnog motora, C63 AMG Coupe će dobiti i AMG aero body kit, nove AMG točkove, jače kočnice, sportski podešeno ogibljenje, sportski izduvni sistem, kao i doterani enterijer.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
Počela proizvodnja nove Mercedes C klase

 

108988-mercedes%20c%2043.jpg

 

U Mercedesovoj fabrici u Bremenu je danas i zvanično počela serijska proizvodnja nove C klase (W205). C klasa je do sada prodata u oko 8.5 miliona primeraka širom sveta, a treba napomenuti da je fabrika u Bremenu samo jedna od ukupno pet u kojima će se proizvoditi nova C klasa. Nova C klasa će se naime proizvoditi i u fabrikama u SAD-u (Tuscaloosa), Brazilu, Kini i Južnoj Africi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Trikovi uštede na novoj Mercedes C klasi

 

mercedes%20c%20107211111.jpg

 

Proizvođači imaju opak problem. Nametnula im ga je Evropska Unija koja strogim normama svake godine propisuje sve strožije regulative. Veliki potrošači, velike ukupne mase, stvar su prošlosti. Sve se na automobilima nove generacije smanjuje. Apsolutno sve, trpe agregati, trpe karoserije, a sa novom C klasom počeo je da trpi i rezervoar! Nova W205 C klasa je sa smanjenim tankom uštedela 75 kilograma mase. Ovaj podatak otkriva na šta su sve kompanije spremne, i šta će sve učiniti ne bi li se uskladile sa zakonima. Novi rezerovar manji je za 18 litara od prethodnika i lakši od njega za 12 kilograma. Ovo znači i da će budući vlasnici C klasu moći da ''napune'' do maksimalne zapremine rezerovara od njegovih 90%. Na NEDC testu kojim se meri potrošnja goriva, rezervoar C klase mogao je da primi tek 36.9 litara, znatno manje nego ranije kada je to bilo 53.1. 

 

Automobil je zbog toga lakši za 1%, ne mnogo, ali po Mercedesu dovoljno. Opciono, mušterije će moći da naruče rezerovar od 66 litara zapremine dok će je u EU tank prema specifikacijama ima zapreminu od 41 litra. Predstavnik Mercedesa za štampu rekao je na ovu temu sledeće: ''Smanjili smo kapacitet rezervoara kod nove C klase koji je sada po uštedi goriva u istoj ravni sa prethodnikom. Za one kupce koji stavljaju prioritet na domet vozila, punudili smo rezervoar od 66-litara. Nova C klasa lakša je za 90 kilograma od konkurencije. Uz smanjenu masu, ona poseduje i tehnologiju S klase od koje je dobila i kabinu, a emizovanje CO2 se svodi na 100 grama po pređenom kilometru.''

 

preuzeto sa - Auto Blog

preuzeto sa - vrelegume.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites
U planu i novi Mercedes C Coupe, Estate i Cabrio

 

109870-mercedes%20c%20coupe%201.jpg

 

Mercedes je početkom prošlog meseca na sajmu automobila u Detroitu i zvanično predstavio novu generaciju C klase (W205), i to u prvo u sedan verziji.  Sem kao sedan, nova C klasa će se kasnije ponovo pojaviti i u karavan verziji (T-Modell) čija prodaja treba da startuje u septembru 2014. godine.

 

109872-mercedes%20c%20t.jpg

 

Prodaja nove C klase karavan (sa prtljažnikom od oko 500 litara) treba da startuje u septembru 2014. godine, ali se premijera očekuje ranije, možda već u martu na sajmu u Ženevi ili u aprilu u Čikagu. Na početku će se nuditi tri verzije, i to:

- C 220 BlueTEC dizelaš sa 170KS 

- C 180 benzinac sa 156KS

- C 200 benzinac sa 184KS

 

Takođe, u planu je i C Coupe (stiže tokom 2015.), a za 2016. godinu se najavljuje i C Cabrio.

 

109871-mercedes%20c%20coupe%2011.jpg

 

mercedes%20c%20cabrio%2011.jpg

 

Pored standardne ponude benzinskih i dizel motora, nova C klasa će se pojaviti i u C63 AMG varijanti.

 

mercedes%20c%20cabrio.jpg

 

Budući C63 AMG će pokretati 4.0 litarski V8 twin-turbo benzinski motor, ali nije saopštena njegova snaga. Ipak, C63 AMG će u svakom slučaju imati više KS nego konkurent iz BMW-a. Budući da novi M3 Sedan i M4 Coupe raspolažu sa 431KS, novi C63 AMG Coupe će imati najmanje 450KS u standardnoj verziji, odnosno 500+ KS u varijanti sa opcionim AMG Performance paketom.

 

mercedes%20c63%20amg%202014.jpg

 

Novi motor će inače biti rezultat spajanja dva AMG-ova 2,0 litarska 4-cilindrična turbo motora, koji se ugrađuje u modele A45 AMG, CLA45 AMG i GLA45 AMG. Naravno, sem snažnog motora, C63 AMG će dobiti i AMG aero body kit, nove AMG točkove, jače kočnice, sportski podešeno ogibljenje, sportski izduvni sistem, kao i doterani enterijer. Tokom 2016. godine po ranijim najavama stiže i C klasa SportCoupe sa 5 vrata koja će konkurisati BMW-u Serije 4 Gran Coupe kao i novoj generaciji Audija A5 Sportback.

 

Mercedes C SportCoupe bi trebalo da se bazira na budućoj C klasi sa produženim međuosovinskim rastojanjem (ova potonja će pre svega biti namenjena Kini), što znači da će putnici pozadi dobiti više mesta.  Mercedes inače priprema i druge nove verzije C klase W205. Pored produžene varijante za Kinu, C klasa će između ostalog dobiti i verziju C300 Plug-In Hybrid. C300 Plug-In Hybrid se u prodaji očekuje tokom 2015. godine, a kombinovaće 2,0 litarski četvorocilindrični turbo benzinac sa 252KS i elektromotor sa 50 kW/68KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mercedes C klase Edition 1
 
111228-mercedes%20c%201.jpg

 

Mercedes će 1. aprila početi sa prodajom Edition 1 izdanja nove generacije C klase sedan (W205), a treba napomenuti da će ova verzija kupcima biti dostupna samo u prvih 12 meseci prodaje nove C klase. Ukratko, automobil odlikuju Avantgarde stajling eksterijera, sa ''Edition 1'' oznakama, kompletom 19-inčnih alu točkova (opciono i 19-inčni petokraki točkovi u Himalaya gray boji), Nappa koža u enterijeru, designo velur patosnice, ''Mercedes-Benz'' natpis na pragovima, AMG Line multifunkcionalni trokraki sportski volan sa crnom Nappa kožom, dvobojna kožna sedišta sa grejanjem...

 

111229-mercedes%20c%2011.jpg

 

Kupci će ovaj model moći da dobiju u sledećim bojama: black, polar white, palladium silver, obsidian black, iridium silver, diamond silver, designo diamond white bright i tenoritgrau.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites


 


--------------------------


 


Novi Mercedes C klase karavan još tokom ove godine

 

renault%20c%20t.jpg

 

Mercedes je početkom januara na sajmu automobila u Detroitu i zvanično predstavio novu generaciju C klase sedan (W205), ali sem kao sedan nova C klasa će se kasnije ponovo pojaviti i u karavan verziji (T-Modell). Prodaja nove C klase karavan (sa prtljažnikom od oko 500 litara) treba da startuje u septembru 2014. godine, ali se premijera očekuje nešto ranije.

Na početku će se nuditi tri verzije, i to:

 

- C 220 BlueTEC dizelaš sa 170KS 

- C 180 benzinac sa 156KS

- C 200 benzinac sa 184KS

 

Kasnije stižu i nove verzije kao što su C 200 BlueTEC, C 250 BlueTEC...

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Produženi Mercedes C klase L

 

mercedes%20c%20544.jpg

 

Mercedes je novu C klasu sedan (W205) javnosti predstavio u januaru na sajmu u Detroitu, a zatim je iz nemačkog proizvođača stigla i zvanična potvrda da je u planu i produžena verzija ovog automobila. Tačnije, šef Mercedesovog odeljenja za istraživanje i razvoj Prof. Dr. Thomas Weber je u izjavi za Rojters pre nekoliko meseci najavio da će ova nemačka kompanija ponuditi produženu C klasu, napravljenu da zadovolji specifične zahteve kineskih kupaca. Takođe, Weber je potvrdio da će se produžena C klasa proizvoditi u Kini, ekskluzivno za to tržište.

 

mercedes%20c%2054.jpg

 

U međuvremenu su se pojavile i špijunske slike produžene C klase, a evo sada i ovog modela na štandu nemačke marke na sajmu automobila u Pekingu, budući da se tamo održava oficijelna premijera. Ukratko, produžena C klasa ima za 60 mm duže međuosovinsko rastojanje od standardne verzije (sada 2900 mm), što znači da nudi više mesta za putnike pozadi.

 

mercedes%20c%205444.jpg

 

U ponudi će biti nekoliko verzija, dok se na listi rivala nalaze Audi A4L, BMW 3Li i Volvo S60L. Prodaja produžene C klase će u Kini početi u drugoj polovini ove godine, a proizvodiće se u pogonima Beijing-Benza.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
U pripremi i Mercedes C450 AMG Sport

 

mercedes%20c%20amg%201.jpg

 

Po pisanju britanskih medija, u Mercedesu za sledeću godinu pripremaju novu verziju nove C klase sedan. U pitanju je Mercedes C450 AMG Sport koji će se u ponuditi smestiti ispod modela C63 AMG, a pokretaće ga 3,0 litarski V6 twin-turbo benzinac sa 274 kW/367KS. C450 AMG Sport će biti dostupan u verzijama sa zadnjim i 4MATIC pogonon na sva četiri točka, a za sada nije poznato da li će se sem kao sedan nuditi i u drugim karoserijskim varijantama.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Snimljen novi Mercedes C klase karavan
 
112768-mercedes%20c%20k.jpg
 
Mercedes je početkom januara na sajmu automobila u Detroitu i zvanično predstavio novu generaciju C klase sedan (W205), ali sem kao sedan nova C klasa će se kasnije ponovo pojaviti i u karavan verziji (T-Modell). Premijera nove C klase karavan (sa prtljažnikom od oko 500 litara) treba da bude održana na sajmu automobila u Parizu, a prodaja će startovati pre kraja ove godine.
 
 
----------------------------------

Produžena C klasa

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mercedes C klase Night Package

 

mercedes%20c%2067.jpg

 

Mercedes će sledećeg meseca početi da prima narudžbine za opcioni Night Package koji će biti dostupan za novu C klasu. Night Package će biti dostupan samo za C klasu sa AMG Line opremom, a između ostalog će podrazumevati zatamnjena zadnja stakla, gloss black difuzor, gloss black kućišta retrovizora, crne okvire stakala, high-gloss black gril, gloss black prednji spojler, kao i komplet AMG alu točkova od 18 i 19 inča sa crnim akcentima.

 

mercedes%20c%20677.jpg

 

I buduća C klasa karavan (premijera se najavljuje za 23. maj) će biti dostupna sa Night Package-om, a pored svega navedenog dobiće i crne krovne nosače.

 

mercedes%20c%206777.jpg

 

Isporuke C klase AMG Line Night Package se najavljuju za septembar ove godine.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Novi Mercedes C klase Estate

 

mercedes%20c%209011.jpg

 

Mercedes je početkom januara na sajmu automobila u Detroitu i zvanično predstavio novu generaciju C klase sedan (W205), ali sem kao sedan nova C klasa će se ponovo pojaviti i u karavan verziji (T-Modell).

 

mercedes%20c%2090111.jpg

 

Premijera nove C klase karavan treba da bude održana na sajmu automobila u Parizu, a narudžbine će početi da se primaju u septembru. Do tada, evo i prvih zvaničnih slika i video priloga o ovom automobilu.

 

mercedes%20c%20905.jpg

 

mercedes%20c%20906666.jpg

 

Nova C klasa karavan je dugačka 4702 mm, široka 1810 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2840 mm. U odnosu na prethodnika, novi model je za 96 mm duži, 40 mm širi, a međuosovinsko rastojanje je produženo za 80 mm. Takođe, i zapremina prtljažnika je povećana, i to na 490 litara odnosno 1510 litara sa oborenim zadnjim sedoštima (naslon je deljiv u odnosu 40/20/40). Ovde treba pomenuti i da putnici pozadi imaju za 45 mm više mesta za noge nego ranije, kao i to da će uz doplatu biti dostupna i Hands-Free Access opcija otvaranja vrata prtljažnika.

 

mercedes%20c%2090666.jpg

 

Mercedes navodi da je C klasa karavan za 65 kg lakša od prethodne generacije, pogon može biti samo na zadnje točkove ili na sva četiri točka (4MATIC), a opciono će biti dostupno i Airmatic vazdušno oslanjanje.

 

113829-mercedes%20c%209.jpg

 

mercedes%20c%20901111.jpg

 

Paleta motora će obuhvatati benzince sa rasponom snage od 115 kW/156KS do 245 kW/333KS, kao i dizelaše sa rasponom od 85 kW/115KS do 150 kW/204KS. Kupcima će biti dostupne i dve hibridne verzije, a to su C300 BlueTEC Hybrid (204KS i elektromotor od 27KS) i C350 BlueTEC Hybrid (211KS i elektromotor od 68KS).

 

mercedes%20c%20901.jpg

 

Kasnije bi u ponudi po nekim ranijim najavama mogla da se nađe i sportska C63 AMG verzija sa 4.0 litarskim V8 twin-turbo motorom.

 


 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

 

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

 

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

 

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

 

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

 

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

 

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

 

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

 

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

 

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

 

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

 

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

 

image.jpg image.jpg image.jpg 

Edited by ivan.ik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strasne masine, mada mislim da ce za nekih 20ak godina w201 i dalje da se kotrlja a ovo ce biti oldtimer :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Brabus točkovi za novi Mercedes C klase

 

brabus%20c%201.jpg

 

Novi Mercedes C klase sedan (W205) će uskoro biti dostupan sa kompletnim Brabus tjuning paketom, ali do tada su na raspolaganju samo novi Brabus alu točkovi. Primera radi, na ovim slikama na belom Mercedesu C 200 su 19-inčni Brabus Monoblock R alu točkovi u Liquid Titanium smoked izdanju.  

 

brabus%20c%2011.jpg

 

Kao što je pomenuto, ovo je tek početek jer Brabus planira i pakete za pojačanje motora, aero body kit, sportski izduvni sistem, modifikovano oslanjanje, kao i doterivanje unutrašnjosti.   

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...