Jump to content
FAS Goran
Dante Bg

Mercedes C klasa

Recommended Posts

cargurus.jpg CarGurus: 2022. Mercedes C300e PHEV

 

Nova Mercedesova C-klasa je uvek velika vest u svetu automobilizma, a najnovija C300e plug-in hibridna verzija se ističe, posebno za vozače službenih automobila. Uostalom, C-Klasa je već izuzetno popularna među vozačima službenih automobila, a sa brojevima koje daje C300e, ta popularnost bi mogla naglo da poraste. Može da ide do 100 kilometara samo na električnu energiju, što je duplo više od onoga što je mogao da postigne prethodni PHEV C-Klase, a sa emisijom C02 od samo 14g/km i podsticaji pri kupovini su značajni:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl: Mercedes C-Class All-Terrain

 

Nije prvi All-Terrain, ali jeste prvi put u C klasi da postoji All-Terrain verzija:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manhart Mercedes AMG C63 S

 

manhart c 04.jpg

 

Novi Mercedes AMG C63 će verovatno imati hibridni pogon i četvorocilindrični motor, a kako bi se pozdravio sa odlazećom V205 generacijom i njenim V8 motorom, Manhart je pripremio specijalni paket. Reč je o projektu pod nazivom Manhart CR 700 Wagon, koji je baziran na karavanskoj verziji modela Mercedes AMG C63 te nudi fantastičnu kombinaciju praktičnosti i performansi.

 

manhart c 03.jpg

 

AMG-ov 4.0 BiTurbo V8 motor sada ima više snage jer je povećana sa standardnih 503 na 702KS, a povećan je i obrtni moment sa 700 na 920 Nm. Zato CR 700 Wagon ubrzava od 100 do 200 km/h za impresivnih 5.5 sekundi.

 

manhart c 02.jpg

 

Povećanje snage je omogućeno remapiranjem ECU jedinice, a napravljen je i niz poboljšanja turbopunjača, karbonskog usisa, interkulera i pumpe goriva. Manhart je takođe unapredio i devetostepeni AMG Speedshift menjač, a u ponudi je i sportski downpipe sa katalizatorima s 200 ćelija i opcioni trkački downpipe.

 

manhart c 01.jpg

 

Vizuelno, iako je baziran na prethodnoj generaciji C-Klase, CR 700 Wagon i dalje izgleda privlačno, pogotovo iz profila. Manhart je dodao i zlatne nalepnice koje prave kontrast crnoj karoseriji i novoj crnoj rešetki hladnjaka. Automobil je na 20-inčnim Concave One felnama sa gumama visokih performansi i dimenzija 255/30ZR 20 napred i 275/30ZR20 pozadi. Konačno, tu su i H&R opruge tako da se automobil može dodatno spustiti. Unutrašnjost je u fabričkom stanju, ali je moguće napraviti određene promene poput zvezdanog neba. 20-inčne felne koštaju 2.796 evra, MHtronik Powerbox modul 2.299 evra, izduvni sistem 8.099 evra, a kompletan paket poboljšanja performansi 17.999 evra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: 2021. Mercedes C300

 

2.0 turbo-benzinac sa 258KS/400Nm, do stotke stiže za 6 sekundi i ide sve do 250 km/h:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Mercedes AMG C63 S Coupe

 

4.0 V8 BiTurbo sa 510KS/700Nm - iste performanse kao pre restajlinga. Ali, novi je menjač, sada je automatik sa 9 brzina umesto nekadašnjeg sa 7 brzina:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

yesautouklogoyoutube.jpg YesAutoUK: 2022. Mercedes C-Class

 

C-Klasa više ne mora da se bori samo protiv uobičajenih rivala poput Audija A4 i BMW-a Serije 3, već i sa novim električnim vozilima (mnoge države ih ozbiljno subvencionišu) koje postaju čest izbor kao službena vozila u raznim firmama (baš ono što i C-Klasa radi). Zato sve verzije C-Klase dolaze sa nekim oblikom hibridnog napajanja, bilo da se radi o sistemu od 48V (blagi hibrid) ili potpunoj plug-in verziji. Unutrašnjost C-Klase je ono što je zaista izdvaja od ostalih, usvajajući većinu iste tehnologije iz S-Klase, tj. iz duplo skupljeg automobila:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsguide.jpg CarsGuide: 2022. Mercedes C klase

 

Nekada je C Klasa postavljala etalon u ovom segmentu i svi ostali su se ravnali prema njoj. Ali, pojavila se struja (Tesla Model 3), došla je i sveopšta popularizacija SUV/Crossover modela koja je jako udarila na tradicionalne limuzine...i tako je ostalo sve manje mesta za C Klasu.

Zato je ova nova, šesta generacija, faktički postala mala S Klasa, kako bi ponovo ''zasela'' na vrh:

 

 

 

chasingcars.jpg ChasingCars:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

marekdrives.jpg MarekDrives: 2022. Mercedes C klase

 

Mercedes C-Klasa (W206) debituje odmah nakon nove S-Klase i EQS. Faktički, odmah posle ova dva vodeća Mercedes modela. Nova C-Klasa ne samo da izgleda kao smanjena verzija S-Klase, već takođe dobija mnogo tehnologije i sklopnih uređaja od ''velikog tate'':

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV: 2022. Mercedes C klase

 

Ko god razmišlja o nemačkoj premium limuzini ili karavanu srednje veličine, opcije su im bile prilično jednostavne - dinamičan BMW Serije 3, ili vrhunska tehnologija Audija A4, ili imidž Mercedesa C-klase.

Sa ovom petom generacijom C Klase Mercedes želi da ponudi više - oštriju vožnju kao što je nudi BMW Serije 3, dovoljno veliki korak napred u tehnologiji i efikasnosti da potencijalni Audi kupac ponovo razmisli. Međutim, ovo isto smo slušali i proteklih decenija...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

vrelegume.jpg VreleGume: Mercedes C klase

 

C klasa nekada je bila ulazni Mercedesov model u svet sportskih limuzina. Danas je ona S klasa u malom. To je odlično za paket opreme, ali manje odlično za cenu C Klase:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Brabus 600 AMG C63 S

 

Auto iz 2015. godine, ima 4.0 V8 BiTurbo koji više ne daje fabričkih 510KS/700Nm, već 600KS/800Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mercedes AMG C43 4Matic

 

224320-mercedes c 07.jpg

 

Za novu modelsku godinu je spreman i novi Mercedes AMG C43 4Matic, u formi limuzine i karavana.

 

224319-mercedes c 06.jpg

 

Za početak, pod haubom je 2.0 četvorocilindrični turbo benzinac sa 408KS i 500 Nm obrtnog momenta, uz 48V mild hybrid sistem (+14KS). U vesti se navodi i da automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 4.6 sekundi.

 

224318-mercedes c 05.jpg 224321-mercedes c 04.jpg

 

Takođe, u paketu su i 9-stepeni automatski menjač, pogon na sva četiri točka, upravljanje i na zadnjim točkovima, podesivi amortizeri, Panamericana prednja maska, agresivniji prednji branik, AMG pragovi, sportski izduvni sistem sa četiri izduvne cevi, alu točkovi od 18 inča (opciono i od 19 i 20 inča), crna AMG sportska sedišta, crveni kontrastni šavovi, crveni sigurnosni pojasevi, volan sa zaravnjenim donjim delom i AMG Dynamic Select modovima vožnje, kao i MBUX infotainment sistem.

 

224322-mercedes c 03.jpg

 

mercedes c 02.jpg 224323-mercedes c 01.jpg

 

Cene će biti saopštene naknadno, pre nego što Mercedes AMG C43 4Matic krene u prodaju kasnije ove godine.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

polovniautomobili.jpg PolovniAutomobili: 2021. Mercedes C klasa

 

Novo lice Mercedesove C klase tradicionalno liči na najveću ''sestru'' iz luksuznog segmenta. Testirani primerak je bio toliko bogato opremljen da se na trenutke činilo kako pred sobom imamo ni manje ni više nego najprestižniji model ove fabrike. Pod haubom se nalazi dizel egregat snage 200 konja/440Nm, dok sistem zakretanja zadnje osovine i poboljšani 4matic pogon čine da se ovo ''visoko C'' vozi bekompromisno upravljivo i zanimljivo. Koliko je praktičan novi adut Mercedesa u D segmentu i kako izgleda suvremeni MB UX sistem, pogledajte u najnovijem testu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus: Mercedes C-Class Karavan

 

Ne tako davno su automobili poput Mercedesa C-klase karavan bili u modi među imućnijim menadžerima koji su želeli da stvore pravi utisak kada dolaze na poslovne sastanke, ali kojima je takođe bilo potrebno dovoljno prostora i praktičnost da se nose sa porodičnim životom vikendom.

Ovih dana, SUV-ovi su postali omiljena opcija za takve kupce, ali još uvek ima mnogo toga da vam se dopadne kod automobila kao što je C-Klasa karavan:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Performmaster Mercedes-AMG C63 V8 Final Edition

 

226059-pm 03.jpg

 

Kompanija Performmaster poželela je da oda počast četvorolitarskom V8 Mercedes AMG modelu izbacujući svoju novu C63 V8 Final Edition seriju.

Četvorolitarski V8 agregat kompanije Mercedes-Benz predstavljen je u M176, M177 i M178 verzijama, nalazi se u proizvodnji od 2015. godine i napaja brojne modele trokrake zvezde. Ovi automobili uključuju i ne AMG modele kao što su S650 kupe i kabriolet, GLE 580, G500 i Mercedes-Maybach S580 4Matic serije, ali su ipak najpoznatiji od njih oni iz C 63, E 63, S 63, GT 63, G 63, GLC 63, GLE 63, GLS 63 i svih AMG GT linija. Ova popularna i moćna mašina korišćena je čak i u Aston Martin Vantage i DBX modelima.

 

pm 02.jpg

 

Na veliku žalost ljubitelja autoindustrije, zavesa se polako spušta za ovaj motor i sledeća generacija C62 automobila odbaciće ga u korist dvolitarskog turbo četvorocilindraša koji će stići u pratnji električnog motora. Kako bi proslavili veliko zaveštanje ovog V8 motora, inžinjeri kompanije Performmaster predstavili su svoju finalnu varijantu W205 generacije C63 modela.

 

226061-pm 01.jpg

 

Tjuning kuća automatski je svoju pažnju usmerila ovom pogonu kompanije Mercedes, usavršavajući ga kako bi razvijao 612KS/840Nm obrtnog momenta, što je povećanje od 102KS/140 Nm obrnog momenta u poređenju sa V8 jedinicama koje u fabričkom izdanju dolaze u C63 S modelima. Shodno tome, ubrzanje do sto je skresano za 0.2 sekunde i sada iznosi 3.8 sekundi, dok je maksimalna brzina povećana na impresivnih 310 km/h. Nekoliko eksterijernih promena takođe je primetno na ovom sedan modelu, tako da sada automobil poseduje produženi prednji spliter sa aerodinamičnim flicovima, redizajniranu prednju masku, istaknute pragove, prominentniji difuzor i prednji spojler. Svi ovi delovi kreirani su od ultra-laganih ugljeničnih vlakana. Mercedes-AMG još uvek nije obezbedio datum konačnog rastanka sa ovim četvorolitarskim V8 agregatom, ali on se najverovatnije na tržištu neće zadržati više od nekoliko godina.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl: Mercedes AMG C43

 

Da li je dovoljno AMG kad auto ima 4 cilindra u C-Klasi?

 

 

 

carsguide.jpg CarsGuide:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brabus Mercedes C klase

 

226172-brabus c 5.jpg

 

Nemački tjuner Brabus i za najnoviju Mercedesovu C klasu (limuzina i karavan) nudi kompletan asortiman modifikacija.

 

226171-brabus c 4.jpg

 

Dakle, dostupni su paketi za doterivanje spoljašnjosti i unutrašnjosti, kao i paketi za povećanje snage.

 

226169-brabus c 3.jpg

 

Brabus se fokusirao na AMG Line verziju i razvio je elemente koji C klasi daju agresivniji izgled. Modifikacije između ostalog uključuju uglove spojlera, LED trake u prednjem braniku, kao i spojler na poklopcu prtljažnika.

 

226170-brabus c 2.jpg

 

Tu su i sportski izduvni sistem sa četiri izduvne cevi (od po 90 mm) u black chrome izdanju, komplet alu točkova od 18 do 20 inča, nove opruge (auto je niži 30 mm) i elementi za doterivanje unutrašnjosti (koža, alkantara, aluminijumske pedale, patosnice sa Brabus oznakama...).

 

brabus c 1.jpg

 

Što se paketa za pojačanje motora tiče, verzija C300 4Matic ima četvorocilindrični turbo benzinac pojačan na 296KS i 450 Nm obrnog momenta (ubrzanje do 100 km/h na 5.8 sekundi, najveća brzina ostaje na 250 km/h), dok Mercedes C300d ovde raspolaže sa 306KS i 600 Nm (do stotke stiže za 5.6 sekundi).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader: Mercedes AMG C43 Estate

 

Potpuno novi Mercedes AMG C43. Pogledajte šta je novo u dizajnu, tehnologiji enterijera, kao i kod 2.0 motora sa F1 tehnologijom napravljenog da zameni 3.0 V6 sa prethodne generacije:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek: 2022. Mercedes C klase

 

Nekada je ovo bio najjeftiniji Mercedes, ulaz u njegov svet:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

mobilautotvyoutubelogonovi.jpg MobilAutoTV: Mercedes C klase

 

U poslednjoj deceniji C-Klasa je bila najveći volumenski Mercedes model. Od predstavljanja poslednje generacije 2014. godine, prodato je više od 2.5 miliona limuzina i karavana ovog modela.  U novoj C klasi dočekao nas je novi, digitalniji i efikasniji svet.

Nova C-Klasa predstavlja svojevrsnu zonu udobnosti I elegancije preuzetu iz S klase, ali u sportskom duhu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Mercedes C Class All-Terrain

 

Ako ste se pitali koje su razlike između C klase, All-Terrain-a, GLC i GLC-coupea, i koji je najbolji izbor od svih njih - evo priče kroz kadrove ovog svestranog karavana:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...