Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Bron definitivno napušta Mercedes

Recommended Posts

ross%20brawn.jpg

 

Dosadašnji prvi čovek Mercedesa, Ros Bron, napustiće tu ekipu Formule 1 po završetku sezone jer sa čelnicima nije uspeo da postigne dogovor oko svoje buduće uloge medju ''srebrnim strelama''. Ekipu će od sledeće godine u tandemu voditi dvojica direktora, Toto Vulf i Pedi Lav, dok će im pomagati legendarni Niki Lauda. Ne bi me začudilo da je upravo Lauda, poznat i po nadimku ''Miš razbijač'', potpomogao malo da Bronu ''vidi leđa'', jer je i ranije bio sklon takvim stvarima. Bron je u javnosti poznat kao čovek koji je u ogromnoj meri zaslužan za uspon Mihaela Šumahera u ekipi Beneton, kao i kasnije u Ferariju. Bio je tehnički direktor ovih ekipa sa čijim jednosedima je M. Šumaher osvojio ukupno sedam titula.

Takodje, Bron je 2009. godine bio na čelu istoimene ekipe koja je dominirala u Šampionatu sveta Formule 1, a titulu je osvojio Dženson Baton. Od 2010. godine bio je tehnički direktor ekipe Mercedes. Do kraja ove sezone u Formuli 1 ostale su joss tri trke, u Abu Dabiju, Ostinu (SAD) i Interlagosu kod Sao Paula u Brazilu. Ukoliko Ros Bron odluči da se povuče iz Formule 1, ljubiteljima ''cirkusa'' nedostajaće njegova simpatična figura sa obaveznom bananom u završnici trke, ukoliko je sve u redu.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Lauda pokušava da zadrži Brona u Mercedesu

 

Lauda.jpg

 

Kako prenosi Tanjug, potpredsednik Mercedesa, legendarni Niki Lauda, rekao je da će učiniti sve kako bi u toj ekipi Formule 1 zadržao dosadašnjeg tehničkog direktora Rosa Brona. Engleski mediji su objavili da je Bron odlučio da po završetku sezone napusti Mercedes jer sa čelnicima ekipe nije uspeo da se dogovori o svojoj ulozi i ovlašćenjima u budućnosti.

''To su špekulacije. Stvar je jasna, nedavno sam razgovarao sa Rosom i dogovorili smo se da se ponovo vidimo kada se završi sezona. Radim sve što je u mojoj moći da ga motivišem da ostane. Tražio sam od njega da ne ide. Ipak, na kraju je on taj koji će doneti odluku. Ako ostane, biće prvi čovek ekipe. U suprotnom, povući će se iz ovog posla'', rekao je Lauda.

Bron je od 2010. godine bio na čelu Mercedesove ekipe u Formuli 1. Prethodno je sarađivao sa Mihaelom Šumaherom u Benetonu i Ferariju u periodu tokom kojeg je slavni Nemac osvojio sedam titula prvaka sveta.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...