Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Aston Martin Lagonda

Recommended Posts

aston%20martin-lagonda-live.jpg

 

Direktor kompanije Aston Martin, dr. Urlich Bez, otkrio je želju da dobije pristup Mercedesovim platformama. Kompanijin ugovor sa Daimlerom pokriva samo električne komponente i V8 motore, ali je Bez rekao da ovo partnerstvo ima dosta potencijala, posebno kada je reč o deljenju platformi.

''Gledam šta Porsche radi sa modelom 911, koji je njegov glavni posao, a onda vidim i da su sposobni napraviti model Cayenne, baziran na platformi Volkswagenovog Touarega. To je zaista dobar biznis'', izjavio je Bez. Detalje nije otkrio, ali Autocar piše da bi kompanija Aston Martin mogla koristiti platformu sledeće generacije Mercedesove M-Klase za svoj crossover Lagonda, koji bi na tržištu trebalo da se pojavi 2017. godine. Bez je potvrdio da će se kompanija držati V12 motora u narednih barem deset godina.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aston Martin Lagonda u proizvodnji do kraja godine

 

aston%20lagonda.jpg

 

Iako je prošlo dosta vremena od isporuke poslednjeg Aston Martin Lagonde, kod ljubitelja ekskluzivnih automobila sećanja su veoma živa. Baš takve obradovala je vest o razvoju naslednika iako je sve obećavalo da se zapravo radi o privlačnom konceptu koji nikada neće ući u serijsku proizvodnju.  Ali iz baze Aston Martina je stigla vest da će se nova Lagonda u serijskoj proizvodnji naći krajem tekuće godine. Analiza tržišta ''izbacila'' je brojku od 100 jedinica pa će baš poslednji primjerak nositi taj serijski broj. Veliku sportsku limuzinu pokretaće ''kućni'' V12 koji iz 5.9 litara radne zapremine daje 600KS. Snaga se na podlogu šalje preko automatskog menjača sa 8 stepeni prenosa koji će ubrzo biti dostupan u modelima Rapide i Vanquish. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Lagonda (ako je bude), sigurno neće biti SUV jer je koncept koji je pod tim imenom pokazan sada već star 5 godina, a do serijske proizvodnje nije došlo. Već je zastareo da se takav proizvodi. Ali, Lagonda ime nije mrtvo, samo što u poslednje vreme to ime vide na novoj limuzini, pa u tom stilu i sledeća vest:

 

Najavljen novi Aston Martin Lagonda
 
aston%20martin%20lagonda%20211.jpg
 
Lovci na auto novitete su još početkom maja tokom testova snimili i primerak maskiranog Aston Martin sedana za koji se još tada pretpostavljalo da bi mogao da ponese ime Lagonda. Danas je objavljena i prva zvanična slika, uz najavu da će nova Lagonda biti lansirana početkom sledeće godine. Što se promocije tiče, ona bi trebalo da bude održana još tokom ove godine, možda već na predstojećem događaju Concours d'Elegance Pebble Beach ili početkom oktobra na sajmu automobila u Parizu.
 
116417-aston%20lagonda.jpg
 
Automobil će biti proizveden u ograničenom broju primeraka, a namenjen je samo kupcima sa Bliskog istoka.
 
aston%20martin%20lagonda%2021.jpg
 
Cena nije saopštena, ali je najavljeno da će biti u skaldu sa ekskluzivnošću, kvalitetom i lukuznom prirodom automobila. Ovaj ektra-luksuzni sedan je napravljen na VH platformi, brojni delovi će biti od ugljeničnih vlakana, a za sada nije zavnično saopšteno koji motor će biti pod njegovom haubom. Nezvanično, radi se o 6.0 litarskom V12 agregatu sa oko 600 konja.
Lagonda je inače osnovana 1906. godine, u ruke Aston Martina je prešla 1947., da bi poslednji model koji je nosio ime Lagonda bio ukinut 1989. godine.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Snimljen Aston Martin Lagonda

 

117683-aston%20121.jpg

 

Lovci na auto novitete su još početkom maja tokom testova snimili i primerak maskiranog Aston Martin sedana za koji se još tada pretpostavljalo da bi mogao da ponese ime Lagonda.

Zatim je krajem jula objavljena i prva zvanična slika, uz najavu da će nova Lagonda biti lansirana početkom sledeće godine. Što se promocije tiče, ona bi trebalo da bude održana još tokom ove godine. U svakom slučaju, britanski Autocar je sada objavio nekoliko novih slika jednog nemaskiranog primerka.

 

aston%20122.jpg

 

Automobil će biti proizveden u ograničenom broju primeraka, a namenjen je pre svega kupcima sa Bliskog istoka. Cena nije saopštena, ali je najavljeno da će biti u skladu sa ekskluzivnošću, kvalitetom i luksuznom prirodom automobila. Ovaj ektra-luksuzni sedan je napravljen na VH platformi, brojni delovi će biti od ugljeničnih vlakana, a za sada nije zavnično saopšteno koji motor će biti pod njegovom haubom. Nezvanično, radi se o 6.0 litarskom V12 agregatu sa oko 600 konja, najverovatnije u kombinaciji sa šestostepenim ZF automatikom. Lagonda je inače osnovana 1906. godine, u ruke Aston Martina je prešla 1947., da bi poslednji model koji je nosio ime Lagonda bio ukinut 1989. godine.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aston Martin Lagonda: nove slike
 
aston%20l%203.jpg

 

Nakon teaser slika i nekoliko špijunskih fotki nemaskiranog test primerka, evo par novih fotografija nove Aston Martinove Lagonde koja se uskoro očekuje.

 

aston%20l%2033.jpg

 

aston%20l%2021.jpg

 

aston%20l%20432.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aston Martin Lagonda: nova foto galerija

 

118401-aston%20l%2011.jpg

 

Lovci na auto novitete su još početkom maja tokom testova snimili i primerak maskiranog Aston Martin sedana za koji se još tada pretpostavljalo da bi mogao da ponese ime Lagonda.

 

118400-aston%20l%201.jpg

 

Zatim je krajem jula objavljena i prva zvanična slika, uz potvrdu da će automobil zaista poneti ime Lagonda. Tokom avgusta su se pojavile i slike Lagonde tokom transporta u Oman, odakle nam sada stiže i nova foto-galerija ovog automobila.

 

118402-aston%20l%201111.jpg

 

aston%20l%2011111.jpg

 

Što se zvanične promocije tiče, ona bi trebalo da bude održana još tokom ove godine, a najavljeno je i da će automobil na tržište biti lansiran početkom sledeće godine.  

 

aston%20l%20111111.jpg

 

aston%20l%201111111.jpg

 

Lagonda će biti proizvedena u ograničenom broju primeraka (pominje se cifra od samo 100 komada), a namenjena je pre svega kupcima sa Bliskog istoka.

 

aston%20l%2011111111.jpg

 

Cena nije zvanično saopštena, ali je najavljeno da će biti u skladu sa ekskluzivnošću, kvalitetom i luksuznom prirodom automobila. Ipak, neki britanski sajtovi nezvanično pominju sumu od oko 400.000 funti (500.000 evra).

 

aston%20l%20111111111.jpg

 

Ovaj ektra-luksuzni sedan je po svemu sudeći napravljen na VH platformi, brojni delovi su od ugljeničnih vlakana, a za sada nije zavnično saopšteno koji motor je pod njegovom haubom. Nezvanično, radi se o 6.0 litarskom V12 agregatu sa oko 600 konja, najverovatnije u kombinaciji sa šestostepenim ZF automatikom (pogon je na zadnje točkove).

 

aston%20l%201111111111.jpg

 

Lagonda je inače osnovana 1906. godine, u ruke Aston Martina je prešla 1947., da bi poslednji model koji je nosio ime Lagonda bio ukinut 1989. godine.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nove zvanične slike

 

lagonda%202222.jpg

 

Aston Martin je objavio novi set zvaničnih slika (uključujući i unutrašnjost) definitivne verzije luksuzne limuzine Lagonda koja je najavljivana proteklih meseci i koja je pre svega namenjena bogatašima sa Bliskog istoka.

 

lagonda%2022.jpg

 

lagonda%2022222.jpg

 

lagonda%20222.jpg

 

lagonda%20222222.jpg

 

lagonda%202.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je pokusaj konkurencije Quattroporte-u?

Koliko sam ja cuo prodaja ce biti limitirana samo na bliski istok i to tako sto ce Aston Martin birati ljude koji ce kupiti auto

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aston Martin Lagonda Taraf zvanično predstavljena u Dubaiju

 

Aston%20Martin%20Lagonda%20Taraf%201.jpg

 

Aston Martin je u Dubaiju zvanično predstavio najnoviji automobil – Lagonda Taraf.

Iako posetioce nije previše zamarao tehničkim detaljima, šef Aston Martina, Andy Palmer, rekao je da je Aston Martin Lagonda Taraf ''najbolje od brzih automobila'', te da su ga pravili najbolji radnici i radnice u Gaydonu, Warwickshire, gde se i nalazi fabrika Aston Martina.

 

Aston%20Martin%20Lagonda%20Taraf%2011.jp

 

Lagonda Taraf namenjena je isključivo tržištu bliskog istoka, ali Andy Palmer na prezentaciji je rekao da trenutno razmatraju i mogućnost prodaje Lagonde i na ostalim tržištima.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin Lagonda Taraf i na evropskom tržištu

 

Aston%20Taraf%201.jpg

 
Kada je prošle godine predstavio luksuzni sedan Lagonda Taraf (''ultimativni luklsuz''), Aston Martin je najavio da će biti proizvedena ograničena serija od samo 100 komada, i to isključivo za tržište Bliskog istoka. Međutim, interesovanje potencijalnih kupaca širom sveta je bilo veliko pa je odlučeno da se automobil sada ponudi i u Evropi, Singapuru i Južnoj Africi. Ipak, serija će i dalje biti ogranična, i to na 200 primeraka. Kako stvari sada stoje, na ovome se neće stati pa se očekuje da će Lagonda Taraf kasnije biti ponuđena širom sveta, uključujući SAD i Kinu.  
 

Aston%20Taraf%2011.jpg

 
Lagonda Taraf se inače bazira na Aston Martin VH arhitekturi, dužina vozila iznosi 5397 mm, a međuosovinsko rastoajnje 3189 mm.
 

Aston%20Taraf%20111.jpg

 
Pod haubom je 6.0 V12 motor sa 565KS (u paru sa šestostepenim automatikom), pogon je na zadnje točkove, dok će se proizvodnja odvijati u Gaydonu u Velikoj Britaniji. Takođe, kupcima će biti ponuđene široke mogućnosti perosnalizacije (za to će se brinuti odeljenje Q by Aston Martin), a što se cene tiče pominje se cifra od oko 400.000 funti.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin Lagonda Taraf košta skoro milion evra

 

Aston%20Taraf%201.jpg

 
Kada je prošle godine predstavio luksuzni sedan Lagonda Taraf (''ultimativni luksuz''), Aston Martin je najavio da će biti proizvedena ograničena serija od samo 100 komada, i to isključivo za tržište Bliskog istoka.
 

Aston%20Taraf%2011.jpg

 
Međutim, interesovanje potencijalnih kupaca širom sveta je bilo veliko pa je odlučeno da se automobil ponudi i u Evropi, Singapuru i Južnoj Africi. Ipak, serija će i dalje biti ogranična (na ukupno 200 primeraka).
 

Aston%20Taraf%20111.jpg

 
Lagonda Taraf se inače bazira na Aston Martin VH arhitekturi, dužina vozila iznosi 5397 mm, a međuosovinsko rastojanje je 3189 mm. Pod haubom je 5.9 litarski V12 motor sa 550KS (u paru sa ZF automatikom), pogon je na zadnje točkove, dok će se proizvodnja odvijati u Gaydonu u Velikoj Britaniji.
 

135910-aston%20taraf%201.jpg

 

135911-aston%20taraf%20111.jpg


Kupcima će biti ponuđene široke mogućnosti perosnalizacije (za to će se brinuti odeljenje Q by Aston Martin), a što se cene ona iznosi svih 696.000 funti (oko 980.000 evra).
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin najavljuje još dve Lagonde

 

Aston%20Taraf%20111.jpg

 

Aston Martin Lagonda Taraf je luksuzna limuzina s cenom od milion dolara. Uprkos zabiberenoj ceni kupaca ima pa su iz Aston Martina najavili porodicu Lagondi. Tačnije, plan je napraviti još dve luksuzne limuzine. S Tarafom su  prvo ciljali na bliskoistočne kupce, ali Lagonda je danas ipak dostupna globalno. Naravno, za one koji imaju dubok džep.

 

Aston%20Taraf%2011.jpg

 

Taraf pokreće V12 motor sa 550KS pa će i dve nove limuzine biti tu negde što se snage tiče, pitanje je samo da li će se ispod haube nove dve limuzine ipak ugrađivati hibridni pogonski sklop. Stvaranje porodice Lagondi znači da će Aston Martin Rapide najverovatnije otići u istoriju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lagonda se vraća

 

171934-lagonda%201.jpg

 

Astonova ekspanzija donosi nekoliko potpuno novih modela i povratak imena Lagonda. Šef Aston Martina, Andy Palmer, u intervjuu za Car&Driver je potvrdio da kompanija planira ne jedan, već dva Lagonda modela, a njima cilja na poklonike Bentleya i Rolls Roycea. ''Ne želim da to budu tradicionalne limuzine'', zagonetno je rekao Palmer i najavio nešto posebno što će se i dalje sviđati konzervativnoj klijenteli navikloj na šofera.

 

171935-lagonda%2011.jpg

 

U svakom slučaju, nove limuzine će deliti platformu (i motore) sa SUV modelom DBX. Povratak Lagonde ne treba očekivati pre 2023. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lagonda Vision Concept

 

177285-lagonda 1.jpg

 

Aston Martin je na sajmu automobila u Ženevi najavio da će do 2023. godine u ponudu ubaciti i dva nova Lagonda modela.

 

177287-lagonda 111.jpg

 

Kao najava za jednog od njih služi Lagonda Vision Concept koja pokazuje i budući dizajnerski pravac. Kako stvari sada stoje, prvi od novih Lagonda modela se može očekivati tokom 2021. godine.

 

177286-lagonda 11.jpg

 

Takođe, Aston Martin navodi da će Lagonda biti luksuzni brend čije modele će pokretati isključivo pogonske tehnologije sa nultom emisijom. Ovde i napomena da su baterije u Lagondi Vision Concept smeštene u pod vozila.

 

lagonda 1111.jpg lagonda 11111.jpg

 

Uz ''neverovatno hrabar dizajnerski nastup'' i zanimljiv način otvaranja vrata, Lagonda Vision Concept privlači pažnju i enterijerom. U Aston Martinu su naime na dizajniranju unutrašnjosti sarađivali i sa engleskim dizajnerom nameštaja Davidom Linleyem.

 

177290-lagonda 2.jpg

 

Ovo poslednje je pre svega vidljivo po zadnjim sedištima i volanu koji može da se pomera sa leve na desnu stranu, a može i da se skloni kada vozilo pređe u režim autonomne vožnje.

 

177291-lagonda 22.jpg

 

Na kraju, u vesti se navodi da autonomija sa jednim punjenjem baterija iznosi oko 400 milja (644 km).

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lagonda SUV stiže 2021. godine

 

lagonda s 1.jpg

 

Aston Martin je nedavno na sajmu automobila u Ženevi najavio da će do 2023. godine u ponudu ubaciti i dva nova Lagonda modela. Kao najava za jedan od njih je poslužio Lagonda Vision Concept koji pokazuje i budući dizajnerski pravac. Aston Martin navodi i da će Lagonda biti luksuzni brend čije modele će pokretati isključivo pogonske tehnologije sa nultom emisijom.  Sada britanski Auto Express piše da će prva nova Lagonda biti luksuzni SUV čije pojavljivanje na tržištu se može očekivati tokom 2021. godine.

 

lagonda s 11.jpg

 

Britanci su objavili i nekoliko nezvaničnih rendera, uz najavu da će automobil dobiti i deo tehnologije koju će koristiti i Aston Martinov crossover Varekai. Autonomija sa jednim punjenjem baterija bi trebalo da iznosi više od 400 milja (644 km), a pominje se i bežično punjenje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi električni Aston Martin biće SUV

 

lagonda suv.jpg

 

Aston Martin saopštio je da će njihovo vozilo na električni pogon biti SUV iz linije Lagonda, koji će se na tržištu pojaviti 2021. godine. Britanski proizvođač luksuznih automobila oživljava Lagondu sa ciljem da razbije duopol ''Bentlija'' i ''Rols-Rojsa'' na tržištu ultraluksuznih automobila. ''Terenac Lagonda prvi je svoje vrste. Prostran, izuzetnih performansi sa pogonom na sva četiri točka koji uspešno usklađuje ljubav prema tehnologiji, luksuzu i stilu'', istakao je izvršni direktor Aston Martina Endi Palmer. Palmer je naveo i da Aston Martin namerava da što pre ponudi četvrti nivo autonomne vožnje, ali da sumnja da će on biti dostignut do 2021. godine. Planove za Lagondu britanski proizvođač predstavio je prvi put u Ženevi u martu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lagondin električni model stiže 2021. godine

 

lagonda 11111.jpg

 

Po najnovijim vestima, Aston Martin planira da tokom 2021. lansira svoj prvi električno pokretani model i to pod značkom revitalizovane Lagonde, a radiće se o luksuznoj limuzini koja će biti direktna konkurencija Rollsovom Phantomu. Novu električnu Lagondu je najavio koncept Vision (na slikama) koji je Aston predstavio tokom ovogodišnjeg ženevskog auto salona. Sada se saznaje da će upravo ovaj automobil predvoditi Astonovu elektrifikaciju, a ne kako se ranije pretpostavljalo produkcijski SUV baziran na studiji DBX.

 

177286-lagonda 11.jpg

 

Do produkcijskog modela studijski Vision će verovatno proći kroz određene izmene, ali uprkos tome Astonov cilj je da kupcima ponudi ''futurističku alternativu'' Rolls-Royceu i Bentleyu. Drugim rečima, električni pogonski sklop, napredna oprema, nove tehnologije i sl. Nakon limuzine pod Lagondinom značkom će na tržište biti lansiran i luksuzni SUV, ali za sada nije poznato da li će i taj model imati električni pogon. Astonovi noviteti će pored konvencionalnih verzija kupcima biti dostupni i sa hibridnim pogonskim sklopovima. Električni pogoni će, bar na početku, izgleda ipak biti namenjeni samo nekim posebnim vozilima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lagonda All-Terrain Concept

 

lagonda all.jpg

 

Aston Martin je prošlogodišnji sajam automobila u Ženevi iskoristio da javnosti prikaže futuristički Lagonda Vision Concept, dok će ove godine u Ženevi njihova glavna zvezda biti Lagonda All-Terrain Concept. Za sada nema mnogo detalja, ali je poznato da je u pitanju luksuzni SUV, sa elektropogonom i dizajnom inspirisanim prošlogodišnjim Vision Conceptom (što će važiti i za unutrašnjost). U svakom slučaju, Lagonda All-Terrain Concept najavluje i budući serijski model kojim će Lagonda ponuditi alternativu Rolls-Royce Cullinanu. Nezvanično, očekuje se autonomija od oko 640 km sa jednim punjenjem baterija, dok bi proizvodnja trebalo da startuje 2021. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lagonda All-Terrain concept

 

Aston_Martin-Lagonda 1.jpg

 

Aston Martin je prošlogodišnji sajam automobila u Ženevi iskoristio da javnosti prikaže futuristički Lagonda Vision Concept, dok je ove godine u Ženevi predstavljen Lagonda All-Terrain Concept na istoj platformi.

 

Aston_Martin-Lagonda 11.jpg Aston_Martin-Lagonda 111.jpg

 

Britanci nisu saopštili mnogo detalja, ali je poznato da je u pitanju luksuzni crossover, sa dva elektromotora (po jedan za svaku osovionu), 4x4 pogonom, sistemom autonomne vožnje, zanimljivim načinom otvaranja zadnjih vrata i sa dva digitalna ekrana u unutrašnjosti.

 

Aston_Martin-Lagonda 1111.jpg Aston_Martin-Lagonda 11111.jpg

 

U svakom slučaju, Lagonda All-Terrain Concept najavljuje i budući serijski model kojim će Lagonda ponuditi alternativu Rolls-Royce Cullinanu.

 

Aston_Martin-Lagonda 1111111.jpg

 

Nezvanično, očekuje se autonomija od oko 640 km sa jednim punjenjem baterija, dok bi proizvodnja trebalo da startuje 2021. godine. Takođe, Lagonda planira da ponudi i tehnologiju bežičnog brzog punjenja baterija, dok na ostale detalje moramo još da sačekamo.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...