Jump to content
FAS Goran
pjaf

Lancia Y10 - broj obrtaja u leru

Recommended Posts

Da li kod Lancie Avenue Y10 93 pored step motora još nešto reguliše broj obrtaja u leru, da li postoji još neki regulator gasa ??? I znam da se ne postavlja više pitanja u jednoj temi, ali ovo drugo baš i nije preterano kompleksno, a interesuje me da li je gore navedeni model Lance imao katalizator :question::blushing: .Hvala unapred

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa, regulise ga step motor ali i ECU ima udela u tome jer nesto mora da kaze step motoru da poveca ili smanji ler gas.

 

Sto se tice katalizatora, ja sam ga na mojoj Y10 1.0 imao, ali moja je bila stariji model iz 1991 (nije restyling kao tvoja).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre 2 godine sam promenio step motor, uzeo sam nov, pa mi je bilo čudno da je on opet crkao, jer su simptomi bili da diže broj obrtaja na preko 2000 dok sam na semaforu u leru.Pre dve godine bilo je obrnuto, gasio se u leru, kad sam promenio step motor sve je bilo uredu, ali sada kako stanem, i izbaci iz brzine pošto je automatik, obrtaji počnu da skaču.Trpim ja to tako ceo dan, vratim se kući dignem haubu i imam šta da vidim, glupa sajla od gasa se zaglavila, ustvari kako sam naglo nabio gas neki kao nazovi prsten kroz koji prolazi sajla za gas, koji valjda služi da ne upada prašina ili lupam namenu je napukao i kad sam pustio gas taj prsten nije dao sajli da se vrati u normalu pa je sajla stalno bila nategnuta.U savkom slučaju zamenio nazovi prsten i sad sve radi normalno evo već par nedelja.

Inače hvala za odgovor :smoke::unworthy: .

Edited by pjaf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...