Jump to content
FAS Goran
Ivan

Opel Astra J / K / L

Recommended Posts

Irmscher Opel Astra Sports Tourer GSe

 

233855-irmscher gse 02.jpg

 

Nakon elektrifikovane Opel Astre GSe u hečbek izdanju, tjuning kuća Irmscher je sada modifikovala i karavansku verziju.

Nemački specijalista za Opel modele je za novu Astru Sports Tourer GSe predvideo izmenjeni prednji branik sa spojlerom, set pragova, zadnji branik sa difuzorom, zadnji krovni spojler, komplet novih alu točkova od 19 inča, modifikovano oslanjanje (auto je niži 30 mm), kao i opcione Irmscher bočne nalepnice.

 

233856-irmscher gse 01.jpg

 

Takođe, tu je i doterani enterijer, što podrazumeva kožu, elemente od nerđajućeg čelika, nove patosnice i pragove. Ovde imamo standardni plug-in hibridni pogon sa kombinovanom snagom od 225KS i 360 Nm obrtnog momenta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijaSATyoutubelogonovi.jpg EmisijaSAT: Opel Astra Electric

 

Ceo Opel prelazi na struju. Već sledeće godine neće postojati nijedan njihov model koji nije električan, a od 2028. Opel će u Evropi biti potpuno fokusiran na električna vozila.

Jedan od velikih koraka ka takvom cilju je i nova verzija njihovog najvažnijeg automobila...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opel Astra Sports Tourer Electric

 

opel astra 002.jpg

 

Opel na sajmu u Minhenu izlaže više električnih vozila, a među njima je i Astra Sports Tourer Electric. Treba podetiti da je Astra u potpuno električnoj verziji tehnički povezana sa Peugeotom E-308.

 

Dakle, Astra Electric je električni kompaktni automobil koji je kupcima dostupan u hečbek i karavan izdanjima (ovaj potonji nosi naziv Astra Sports Tourer Electric). Budući da su bazirani na platformi razvijenoj za automobile sa SUS motorima, električne verzije Astre izgledaju skoro isto kao i ostale varijante. Astra Sports Tourer Electric ima pogon samo na prednje točkove i jedan električni motor koji raspolaže sa 156KS i 270 Nm. Vozaču su na raspolaganju tri režima vožnje:  Eco, Normal i Sport. Opel navodi da električna Astra Sports Tourer može da pređe 413 kilometara sa jednim punjenjem baterija od 54 kWh (na brzom punjaču je potrebno oko pola sata da se baterija napuni do 80%). Ovde i podatak da najveća brzina iznosi 170 km/h.

 

230023-opel astra 01.jpg

 

Treba pomenuti i da električna Astra u karavan izdanju ima prtljažnik zapremine 516 litara odnosno 1553 litara sa preklopljenim zadnjim sedištima. Dužina vozila je 464 cm, širina 186 cm i visina 148 cm. Cene za Astru Sports Tourer u Nemačkoj kreću od 43.490 evra (bez uračunatih lokalnih subvencija).

Nova Astra Sports Tourer Electric je već standardno opremljena brojnim elektronskim pomoćnicima i komfornim funkcijama. To uključuje klima uređaj, svestrano LED osvetljenje i potpuno digitalni Pure Panel kokpit sa dva 10-inčna displeja i multimedijalni infotainment sistem. U Astri Sports Tourer Electric sa vrhunskom opremom GS, ergonomsko aktivno sportsko sedište sa AGR sertifikatom povećava udobnost za vozača.

 

opel astra 003.jpg

 

Intelli-Vision kamera od 360 stepeni nudi pogled sa svih strana. Pored crnih kućišta spoljašnjih retrovizora i 18-inčnih točkova od lake legure, sportski stil GS-a naglašavaju karbonsko crni krov i crni Opel amblem visokog sjaja i natpis Astra na zadnjem delu. Ova verzija startuje po ceni od 46.560 evra u Nemačkoj. Opcioni sistem Intelli-Drive 2.0 integriše brojne elektronske asistente i kombinuje ih po prvi put sa poluautomatskom promenom trake i inteligentnim prilagođavanjem brzine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijaSATyoutubelogonovi.jpg EmisijaSAT: Opel Astra 

 

Astra je do sada bila nesumnjivo nemački automobil... ali je Opel sada deo PSA. Ova Astra ima 1.2 turbo-benzinac sa 3 cilindra i 130KS/230Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg Automarket.hr: Opel Astra GSe

 

Pogledajte šta znači GSe oznaka na novoj Opel Astri i kakva je u vožnji:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...