Jump to content
FAS Goran
Ivan

Opel Astra J / K / L

Recommended Posts

autogefuhl.jpg Autogefuhl video: Test 2020. Opel Astra facelift

 

Obično facelift donese malo modernija svetla, malo drugačiji branike, neke sitnije izmene oko sastava paketa opreme i to je to.

Kod Astre je obrnuto, tj. vizuelne izmene su najmanje pažnje dobile, a najviše se facelift vidi po novim motorima, tehnologiji, unutrašnjosti:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija video: Opel Astra redizajn i novi motori

 

Posle 4 godine sitgao je redizajn (facelift) Astre. Spolja se ne vidi mnogo, ali promena vlasništva nad Opelom se odrazila na ponudu motora i menjača. Prelazak sa GM-a na PSA grupu uslovilo je i nove motore i menjače, tj. više nema dizela 2.0 ili 1.6, već se navikavajte na manje motore i neparni broj cilindara :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

polovniautomobili.jpg PolovniAutomobili video: Opel Astra K

 

Opel Astra K iz 2017. godine sa atmosferskim benzincem od 1400 ''kubika''...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

topspeedvideo.jpg TopSpeed TV: Restilizovana Opel Astra

 

Možda će većini zvučati čudno, ali je duhovni naslednik legendarnog Kadeta, aktuelna Opel Astra u svojoj petoj tzv. ''K'' generaciji, na tržištu već pune četiri godine i kao takva jedan je od najstarijih modela u ponudi nemačke kompanije, od kojeg duži staž ima jedino maleni Adam. Samim tim, bilo je jasno da je neophodna ne samo ''inekcija botoksa'' kako bi se vizuelni nastup vozila održao u skladu sa aktuelnim trendovima, već i poprilično ''uprljati ruke'' modernizacijom mehaničkih komponenti koje će Astri obezbediti bolju efikasnost u vožnji, uz neizbežnu implementaciju najnovijih dostignuća i na polju informacionih tehnologija:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo ne razumem kako nama na nebitnim trzistima i dalje nude Astru sedan (J) na akciji kao dobar izbor a vec izlazi nova druga generacija...a cak i takva u ozbiljnijoj opremi kosta dobrih 15k eur.

Послато помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogući izgled nove Opel Astre

 

vauxhall astra 02.jpg

 

Nakon što su predstavili novu Corsu i obnovili Astru i Insigniu, u Opelu/Vauxhallu pripremaju i potpuno novu generaciju Astre. Šesta generacija Astre će zaista biti potpuno nova budući da će osim drugačijeg izgleda dobiti i EMP2 platformu iz PSA Grupe.

 

vauxhall astra 01.jpg

 

Promocija se po nekim izvorima može očekivati krajem 2020. ili tokom 2021. godine, a više o novoj Astri L možete pročitati u prethodnim postovima teme na kojoj ste.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija video: Test Opel Astra ST 1.5 CDTI

 

Redizajnirana Astra, jedan od retkih modela Opela koji još uvek ništa nema sa PSA - platforma nije PSA, novi mali dizel takođe nije PSA:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

polovniautomobili.jpg PolovniAutomobili video: 2011. Opel Astra J sa 1.7 dizelom

 

Mnogi vlasnici ovog vozila ističu njegovu pouzdanost, dizajn i osećaj u vožnji kao najvažnije kvalitete.

Po našem uobičajenom receptu, mi smo istraživali koliko mesta ima u kabini, kako se vozi i kakva je završna obrada... :

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija video: Test Opel Astra

 

Na testu je 1.2 Turbo verzija, kojoj najveći rival predstavlja neki od kompakrt SUV modela (kao i ostalim klasičnim automobilima C segmenta):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opel Astra L za 2021. godinu

 

205337-opel astra l.jpg

 

Šesta edicija modela Opel Astra, serije L, nastaje po PSA-ovoj tehnologiji i biće tehnološki blizanac s novim francuskim adutima Peugeot 308 i Citroen C4. Za podsećanje, aktuelni model Opel Astra K je na tržištu od jeseni 2015. prošle godine je redizajnirana te u petoj tržišnoj godini počinju završne pripreme za novi model.

 

Već su počele ''licitacije'' sa mogućim izgledom, a svoju viziju donosi i Motor1. Ono što je ''procurelo'' iz dobro obaveštenih izvora je da će novi model, gabaritima 439 x 186 x 146 cm biti dva cm duži, jedan uži i dva niži. Boljim iskorišćenjem prostora će biti komforniji, pogotovo pozadi gde se najavljuje 15 mm više prostora za kolena. Biće prostraniji, a zbog 50 kg manje mase, zbog većeg udela čelika visoke čvrstoće, i dinamičniji. Kao i svi modeli B i C segmenta koncerna PSA (pod čijom je kapom od proleća 2017. Opel), rade se na modularnoj platformi EMP2 (Efficient Modular Platform 2), na kojoj su već nastali modeli Crossland X i Grandland X te nova Corsa.

 

Elegantni i funkcionalni dizajn pokušaće da iskoristi najveću manu Volkswagen Golfa 8, a porašće i prtljažnik, sa 370 na okruglo 400 litara. Međutim, u Rüsselsheimu su ''povukli ručnu'', nakon što je Corsa osvojila samo četiri Euro-NCAP zvezdice za sigurnost, i to hardverski (ne softverski, zbog nedostatka elektroniskih sigurnosnih sistema) s 84 posto sigurnosti za odrasle. Dakle, očekuju se pojačanja na Efficient Modular Platform 2. Velika pažnja će biti posvećena aerodinamici, na što ukazuje i fluidan stil koji prikazuju render. Koeficijent otpora vazduha kompakta bi trebalo da bude smanjen na 0.25, kod karavana biće tek nešto veći. Povećanjem udela čelika visoke HTS i ultra-visoke čvrstoće nova Astra će imati 50 kg manju masu, a istovremeno za 25% veću čvrstoću noseće strukture.

 

Koristiće turbobenzince sa direktnim ubrizgavanjem, 3-cilindarske 1.2 PureTech i 4-cilindarski 1.6 THP, snage od 100 do 250 KS, a dizel ponudu pokrivaće novi 3-cilindarski 1.5 snage 100 i 130 KS. Benzinske opcije biće potpomognute blago-hibridni sa 48-voltnim sistemom Start/Stop. Prezentacija, koja je trebalo da bude na jesen ili krajem 2020. zbog pandemije koronavirusa biće pomerena za godinu dana te potpuno novi model, Opel Astra L, očekujemo krajem 2021. Proizvodnja je bila planirana na tri lokacije: Hessen (Nemačka), Ellesmere Port (Velika Britanija) i Gliwice (Poljska), ali nakon Brexita i pandemije koronavirusa britanska proizvodna lokacija je pod znakom pitanja...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opel Astra L će se proizvoditi u Rüsselsheimu paralelno sa novim DS 4

 

208402-opel astra l.jpg

 

Nova Opel Astra biće važna karika novog PSA-ovog kvarteta, sa francuskim modelima Peugeot 308, Citroen C4 i DS 4. PSA se ozbiljno priprema za post-korona vreme i u toj strategiji snažnu ulogu ima Opel Astra šeste generacije (L). U Parizu su pametno iskoristili sinergiju sa nemačkim brendom koji su kupili 2021. Novi kompakt sa znakom munje na nosu i koji uvodi potpuno novi stil, pomalo kontroverzan i osporavan, proizvodiće se u Russelsheimu. Time su okončane sve sumnje oko mogućeg zatvaranja slavnog nemačkog pogona, a dodatna potvrda njegove ''win-win'' budućnosti je najava da će se Opel Astra L u Russelsheimu proizvoditi paralelno sa novim modelom DS 4 (druge generacije). Nemački ''štih'' će omogućiti PSA-ovom premium kompaktu da ozbiljnije zagrize u segment kojim vladaju Audi A3 i BMW Serije 1.

 

Nova Opel Astra koristi trag na kome su nastali modeli Opel Crossland X i Grandland X kao i nova Corsa - stvara se na novoj modularnoj platformi EMP2 (Efficient Modular Platform 2), na kojoj su već nastali modeli Crossland X i Grandland X kao i nova Corsa. Nova Astra će biti 50 kg manje mase, a 20% veće čvrstoće i imperativ je osvajanje pet Euro-NCAP zvezdica za bezbednost. Udarna motorizacija će biti 3-cilindarska, turbobenzinac 1.2 PureTech sa 110 i 130 KS dobiće 48-voltnu podršku, a zanimljivo, dizelsku ponudu neće pokrivati PSA-ov 4-cilindraš 1.5 HDi, nego Opelov 3-cilindarski 1.5 Turbo dizel sa 100 i 130 KS, koji će se ugrađivati i u DS 4. Na vrhu ponude biće plug-in-hibridna verzija Opel Astra GSi, čija koncepcija je već predstavljena u konceptnom Peugeot 308 Hybrid R: sa turbobenzincem 1.6 snage 250 KS i dva elektromotora snagu će isporučivati na sva četiri točka (4×4). U prodajnim salonima se očekuje na jesen 2021. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opel Astra solidna na testu ''severnog jelena''

 

opel astra test.jpg

 

Prvi prolazak je odrađen kao i obično, bez da su test vozači bili upoznati s reakcijama automobila pri ispitu izbegavanja ''severnog jelena'', kada je pokušano sa brzinom većom od 77 km/h.

Kako prenose Vrele Gume, ono što je ekipi najviše privuklo pažnju je klizanje zadnje osovine unutar drugog reda čunjeva. Reakcija Astre je bez obzira na silinu i progresivnost bila takva da je sve bilo pod kontrolom, tako da je automobil vraćen u voznu traku. Međutim, besprekoran pokušaj nije mogao da bude odrađen pri brzini većoj od 72 km/h, što nije rezultat za pohvalu, ali s druge strane, jedan je od najboljih postignutih sa Bridgestone Turanza T005 gumama otkako je staza obnovljena. Klizanje zadnjih točkova je bilo taman toliko da ne ''baci vozača u očajanje i paniku'' jer ni u jednom momentu nije došlo do kontre na volanu, odnosno okretanja vozila oko vertikalne ose, usmeravajući nos u potrazi za trećim redom čunjeva.

 

Pri 75 km/h, idealan prolazak nije bio daleko, ali je vozač napravio preoštar ulaz i oborio čunj, dok je ostatak manevra odrađen bez problema. Pri brzini od 78 km/h, pod automobila je povukao jedan od poslednjih čunjeva iz drugog sektora, jer prednji točkovi nisu pružili dovoljno prijanjanja da bi postavili automobil u idealnu završnu putanju. Ovde se postavlja realno pitanje da li bi Astra odradila posao bolje da je bila opremljena gumama sa boljim prijanjanjem od dotičnih ''bridžstonki''? U svakom slučaju, test vozači su bili zadovoljni reakcijama Astre na testu izbegavanja, jer su bile progresivne i lako su se kontrolisale, dok je ispoljena okretnost bila na višem nivou u poređenju sa VW Golfom 8.

 

Slalom

Tokom ove vežbe se osećala tendencija klizanja zadnje osovine, ali u mnogo manjoj meri nego prilikom testa izbegavanja. Astra je na ovom planu demonstrirala uobičajene reakcije modela iz svoje kategorije. Reč je o automobilu sigurnih reakcija, umerenog naginjanja karoserije, i u kojem od određene brzine i naglih pokreta na upravljaču intervenišu elektronska pomagala da bi se vozilo usporilo.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dokaz da moze dosta vise da se izvuce od doticnih Bridzston guma, nego sto su to izvukli drugi konkurenti, pre svega VW Golf... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Opel Astra OPC sa plug-in hibridom

 

opel vauxhall astra.jpg

 

Nova Opel Astra biće važna karika novog PSA-ovog kvarteta, sa francuskim modelima Peugeot 308, Citroen C4 i DS 4.

PSA se ozbiljno priprema za ''post-korona'' vreme i u toj strategiji snažnu ulogu ima Opel Astra šeste generacije (L). U Parizu su pametno iskoristili sinergiju s nemačkim brendom koji su kupili 2021. Novi kompakt sa znakom munje na nosu i koji uvodi potpuno novi stil, pomalo kontroverzan i osporavan, proizvodiće se u Russelsheimu. Time su okončane sve sumnje oko mogućeg zatvaranja slavnog nemačkog pogona, a dodatna potvrda njegove ''win-win'' budućnosti je najava da će se Opel Astra L u Russelsheimu proizvoditi paralelno sa novim modelom DS 4 (druge generacije). Nemački ''štih'' će omogućiti PSA-ovom premium kompaktu da ozbiljnije zagrize u segment kojim vladaju Audi A3 i BMW Serije 1.

 

Nova Opel Astra koristi trag na kome su nastali modeli Opel Crossland X i Grandland X kao i nova Corsa - stvara se na novoj modularnoj platformi EMP2 (Efficient Modular Platform 2), na kojoj su već nastali modeli Crossland X i Grandland X kao i nova Corsa. Nova Astra će biti 50 kg manje mase, a 20% veće čvrstoće i imperativ je osvajanje pet Euro-NCAP zvezdica za bezbednost. Udarna motorizacija će biti 3-cilindarska, turbobenzinac 1.2 PureTech sa 110 i 130 KS dobiće 48-voltnu podršku, a zanimljivo dizelsku ponudu neće pokrivati PSA-ov 1.5 HDi, nego 3-cilindarski Opelov 1.5 Turbo D sa 100 i 130 KS, koji će se ugrađivati i u DS 4. Na vrhu ponude biće plug-in-hibridna verzija Opel Astra OPC: sa turbobenzincem 1.6 i dva elektromotora imaće 300KS i 450 Nm koje će isporučivati na sva četiri točka (4×4). U paketu će se verovatno naći i 8-stepeni automatik i baterije od 13.2 kWh (autonomija u elektro modu će iznositi više od 50 km). U prodajnim salonima se očekuje na jesen 2021. godine...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uz zadnji Civic, za moj ukus jedan od grdjih Compacta. Kuda ide ovaj svet :) ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljena nova Opel Astra

 

opel-astra l 2.jpg

 

Na putevima je uhvaćen i maskirani test primerak nove Opel Astre, modelske godine 2022.

Buduća Astra L će biti rođak novog Peugeota 308 (koji je nedavno uhvaćen skoro bez maske), što znači da će imati istu EMP2 platformu. Naravno, izgled će biti potpuno drugačiji, i to po uzoru na noviije Opelove modele. Tačnije, koristiće Opelov novi dizajnerski rečnik koji je najavljen još avgusta 2018. godine sa GT X conceptom, uz takozvani Vizor dizajn prednjeg dela.

 

opel-astra l 1.jpg

 

Takođe, i unutrašnjost će biti modenija i prostranija nego ranije, a kome je potrebno još više mesta u gami će se opet naći i karavanska verzija Astra Sports Tourer. Osim toga, u planu su i dve plug-in hybrid verzije, jedna sa prednjim pogonom i druga sa pogonom na sva četiri točka (ova potonja bi trebalo da bude sportska Astra OPC sa oko 300KS). Zvanična premijera Astre L se očekuje u drugoj polovini ove godine, dok će se njena proizvodnja odvijati u nemačkom Riselshajmu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljena nova Opel Astra

 

215030-opel astra 2022 04.jpg

 

Na putevima su već više puta uhvaćeni maskirani test primerci nove Opel Astre, modelske godine 2022, a sada je i sam proizvođač objavio set slika koje otkrivaju pojedine delove ovog modela C segmenta. Buduća Astra L će biti rođak novog Peugeota 308 (koji je predstavljen ranije ove godine), što znači da će imati istu EMP2 platformu. Naravno, izgled će biti potpuno drugačiji, i to po uzoru na noviije Opelove  modele. Tačnije, koristiće Opelov novi dizajnerski rečnik koji je najavljen još avgusta 2018. godine sa GT X conceptom, uz takozvani ''Vizor'' dizajn prednjeg dela.

 

215031-opel astra 2022 03.jpg

 

Takođe, i unutrašnjost će biti modenija i prostranija nego ranije (uz digitalni Pure Panel sa dva displeja), a kome je potrebno još više mesta u gami će se opet naći i karavanska verzija Astra Sports Tourer.

 

opel astra 2022 02.jpg

 

Pored toga, u planu su i dve plug-in hybrid verzije, jedna sa prednjim pogonom i druga sa pogonom na sva četiri točka (ova potonja bi trebalo da bude sportska Astra OPC sa oko 300 konja). Autonomija u elektro modu bi trebalo da iznosi oko 50 km.

 

opel astra 2022 01.jpg

 

Zvanična premijera Astre L se očekuje u drugoj polovini ove godine, dok će se njena proizvodnja odvijati u nemačkom Riselshajmu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Još malo pa liči na Audi :D Ni Astra K se nije dugo zadržala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavili su da ce Opel da razvija sledecu generaciju benzinaca za grupaciju, nadam se da ce to doci do ove Astre. PSA benzinci i nisu nesto proslavljeni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Završna ispitivanja - Nova Opel Astra

 

215826-opel astra 2022 02.jpg

 

Razvoj potpuno nove Opel Astre se bliži kraju, a do premijere 11. generacije najprodavanijeg kompaktnog modela marke ostalo je samo nekoliko nedelja. Inicijalno stvoren - kao i svi savremeni automobili - uz pomoć kompjuterski potpomognutog dizajna, od prošle zime novi model prolazi završno testiranje, fino podešavanje i validaciju u stvarnim životnim uslovima.

 

Sada Astra ulazi u završnicu pravog test maratona. Opelovi inženjeri su odveli prototipove i razvojna vozila daleko na sever da bi testirali novi model na zaleđenim putevima i u hladnom vazduhu švedske Laponije. Bliže kući, vozili po ispitnim stazama u ispitnom centru Dudenhofen, a nedavno su vršili provere i na javnim putevima u regionu Rajne-Majne, u pratnji višeg rukovodstva. U isto vreme, potpuno nova Astra je polagala završna ispitivanja u laboratoriji Russelsheim EMC (elektromagnetna kompatibilnost) pre nego što je dobila odobrenje za komercijalizaciju.

 

215827-opel astra 2022 01.jpg

 

''Zahtevan test program potpuno nove Astre ide izuzetno dobro'', kaže glavni inženjer Astre, Mariella Vogler. ''Razvojni tim - koji, inače, čini više žena inženjera nego ikada ranije - stvorio je beskompromisno kul novu generaciju Astre koja će oduševiti naše kupce.'' Sa novom Astrom, Opel demonstrira nemačku preciznost u svakom detalju i cilja direktno u centar kompaktnog tržišnog sektora.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Opel Astra

 

Hrabra i čista pokretačka snaga proizvedena u Nemačkoj. Uhvatite prvi pogled na buduću Astru - prvu generaciju kompaktnog automobila nemačke marke koja je elektrifikovana. Dizajnirana i projektovana u Russelsheimu, sledeća generacija Astre će pouzdano nastaviti Opelovu ofanzivu proizvoda i dodaće značajan zamah elektrifikaciji celokupnog portfelja proizvoda ove marke:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Opel Astra zvanično

 

opel astra 2022 9.jpg

 

Na putevima su već više puta uhvaćeni maskirani test primerci nove Opel Astre, modelske godine 2022, a sada je i sam proizvođač objavio set prvih zvaničnih slika koje u potpunosti otkrivaju izgled ovog modela C segmenta.

 

216198-opel astra 2022 8.jpg

 

Kako se kaže u najavi, Opel sa novom Astrom demonstrira nemačku preciznost u svakom detalju i cilja direktno u centar kompaktnog tržišnog sektora. Čist i smeo dizajn, vrhunske tehnologije i uzbudljiva linija pogonskih sklopova - uključujući plug-in hybrid pogon - učiniće ga merilom u svojoj klasi.

 

opel astra 2022 7.jpg

 

Najnovija Astra L je rođak novog Peugeota 308 (koji je predstavljen ranije ove godine), što znači da ima istu EMP2 platformu. Naravno, izgled je potpuno drugačiji, i to po uzoru na noviije Opelove modele. Tačnije, koristi se Opelov novi dizajnerski rečnik koji je najavljen još avgusta 2018. godine sa GT X conceptom, uz takozvani Vizor dizajn prednjeg dela.

 

opel astra 2022 6.jpg

 

Što se dimenzija tiče, nova Astra je duža za 4 mm (sada 4.374 mm), šira za 51 mm (1.860 mm), niža za 15 mm (1.470 mm), međuosovinsko rastojanje je produženo za 13 mm (na 2.675 mm), dok je zapremina prtljažnika porasla za 52 litra (sada 422 l).

 

opel astra 2022 5.jpg

 

Takođe, i unutrašnjost je modenija i prostranija nego ranije (uz digitalni 10-inčni ekran i 10-inčni ekran infotainment sistema), a kome je potrebno još više mesta u gami će se opet naći i karavanska verzija Astra Sports Tourer.

 

opel astra 2022 4.jpg

 

Osim toga, biće dostupni i Matrix LED svetla, Cruise control uz stop & go sistem, head-up displej i kamera od 360 stepeni.

 

opel astra 2022 3.jpg

 

2022. Astra će biti na raspolaganju sa gamom benzinskih i dizel motora sa rasponom snage od 110KS do 225KS. U ponudi će se naći i dve plug-in hybrid verzije, a u zavisnosti od pogona tu su i 6-stepeni manuelni i 8-stepeni automatski menjač.

 

opel astra 2022 2.jpg

 

Oba plug-in hybrida kombinuju 1.6 turbo benzinac (sa 150KS ili 180KS) i elektromotor od 110KS, dok kombinovana snaga iznosi 180KS odnosno 225KS. Takođe, litijum-jonske baterije su od 12.4 kWh, dok domet u elektro modu iznosi do 50 km.

 

opel astra 2022 1.jpg

 

Ostatak game će činiti 1.2 turbo benzinac sa 110KS ili 130KS, kao i turbo dizel sa 130KS. Opel će narudžbine za novu Astru početi da prima na jesen ove godine, ali prve isporuke startuju početkom 2022. godine.

 

 

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...