Jump to content
FAS Goran
NenadAleksic

Novine o uličnim trkama

Recommended Posts

Učestvovao je u uličnim trkama, a onda mu se Audi zapalio

 

trke pozar.jpg

 

Bez obzira koliko brz i skup auto vozili, ulične trke su izuzetno opasne. Sa jedne strane, uslovi okoline su nekontrolisani, a time ne mislimo samo na moguća oštećenja podloge, već i na činjenicu da postoje drugi učesnici u saobraćaju. Takođe, koliko god auto bio sportski, on nikada nije trkački. Vlasnik skupocenog Audija je to iskusio na svojoj koži. Problem nije bio u petaku ispod haube iako auto ima izmerenih 1.100 konja...

 

Ovakav auto ima i iznenađenja ispod poklopca koja mu omogućavaju da se uspešno nosi sa McLarenom, pa i modifikovanim Nissanom GT-R. U jednom trenutku vozač i kamerman primećuju da se nakon par opakih ubrzanja nešto zapalilo, a da je nešto pošlo po zlu, signaliziraju im i drugi. Motor ubrzo staje, kočnice ne rade, a oni polako usporavaju sa brzine od 250 km/h. Pitanje je da li će plamen pre nego što stanu uhvatiti celi auto. Stali su gotovo u poslednjem trenutku. Pola minuta kasnije auto je nestao u plamenu. Kasnije je utvrđeno da je uzrok požara kvar na kočionom sistemu gde je ulje iscurelo na usijane kočnice:

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozio 220 km/h u gradu, okačio snimak na Internet - stigla ga ekspresna kazna

 

Motociklista iz Splita, poznat kao Bad Boy, divljao je Yamahom MT 09 ulicama tog grada brzinom od preko 220 km/h. Čak se u jednom trenutku skoro zakucao u vozilo Hitne pomoći. To mu nije bilo dovoljno, pa je na društvene mreže postavio snimak jurnajve. Međutim, nije dugo uživao u "slavi", jer ga je za manje od 24 sata splitska policija identifikovala i uhapsila. Ukoliko se pitate kako je na kraju prošao, nakon ispitivanja određeno mu je zadržavanje u zatvoru od 15 dana, motocikl mu je zaplijenjen, a dobio je i zabranu upravljanja A kategorijom vozila.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Policija rasturila ilegalnu trku na kojoj je bilo 45 sportskih automobila

 

ilegalne trke.jpg

 

Nakon dojave o pripremi još jedne ilegalne trke, policijske snage Hong Konga su organizovale akciju u kojoj su presrele većinu učesnika.

Rano ujutro u nedelju je uočena kolona egzotičnih automobila na jednoj gradskoj aveniji pa je policija odlučila da postavi blokade. U mrežu je uhvaćeno celo jato od 45 automobila. South China Morning Post piše da je policija primila niz pritužbi lokalnih stanara, koji su se poslednjih nedelja žalili na ''buku koja uveliko podseća na onu trkačkih automobila''. Trke su se najčešće odigravale vikendima u sitne sate, izjavio je lokalni gradski većnik.

 

Policija je u blokadi uhvatila niz Lamborghinija, Porschea i Ferrarija, ali i egzotiku kao što su Nissan GT-R ili Mercedes-AMG GT S. Lokalni mediji izveštavaju da su upravo Nissani navodno zaplenjeni zbog sumnje na ilegalne modifikacije. Policija je za devet vozila izdala naredbu vanrednog tehničkog pregleda. Ilegalne trke u Hong Kongu su sve popularnije, pa je tako prošle godine zabeležen rast od 40%. Policija je objavila da su u prvih 11 meseci prošle godine detektovali 139 ilegalnih trka, dok je u celoj 2019. godini zabeleženo 99 nedozvoljenih trka.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedno ulično utrkivanje se nije najbolje završilo

 

race.jpg

 

Možete da budete najbolji vozač, ali jedan trenutak nepažnje i može vam se dogoditi veliki problem u saobraćaju. Vozač Chevrolet Corvette iz Estonije sigurno ne spada među najbolje, ali o sebi verovatno ima visoko mišljenje. Ili ga je imao. Očigledno je vozaču BMW-a želeo da dokaže da sa zelenim svetlom na semaforu može da startuje brže, možda je i isključio elektronsku kontrolu stabilnosti, a onda ubrzanje sa više od 500KS i zadnjim pogonom postaje zahtevno. Epilog je sudar sa vozilom iz suprotnog smera, koji na sreću nije imao ljudske žrtve.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pucao u vozača Corvette zato što nije hteo da se trka?!

 

pucanje.jpg

 

Teško je i zamisliti da ovako nešto može da se desi, ali s obzirom na svet u kojem živimo, možda i nije tako iznenađujuće kako se čini na prvi pogled. Evo i činjenica koje pristižu direktno iz policije iz Memfisa u Tenesiju. U rano jutro 24. oktobra, policija je bila na licu mesta u vezi sa saobraćajnim incidentom na 5070 Rejli Lagranž putu u severoistočnom delu grada. Po izveštaju, plavi Ford Mustang iz ranih 2000-ih, zagradio je Chevrolet Corvette iz 2005. na parkingu. Putnici iz Mustanga su navodno pokušali da izazovu vozača Corvette da se trka, a kada je ovaj to odbio, pucali su na njega nakon što su automobili napustili parking, pogodivši ga više puta.

 

Nema informacija u vezi sa njegovim stanjem, ali policija iz Memfisa je napad označila kao ''nanošenje teških telesnih povreda'', a ne ubistvo, tako da se nadamo da će vozaču Corvette biti dobro. U izveštaju nema preciznijih podataka o učesnicima incidenta, sem da je vozač Chevroleta muškog pola, kao i da su u Mustangu bile najmanje dve osobe. Nije jasno ko je pucao iz vatrenog oružja, niti da li se radi o jednoj ili više osoba. Osumnjičeni iz Mustanga su još uvek na slobodi.

 

To su činjenice, ali nakon njih, ostaje više pitanja nego odgovora. Između ostalog, kakav je to idiot koji puca na drugu osobu zato što ova neće da se trka? Među''„uličnim trkačima'' ima budala, ali ovaj je definitivno prevazišao sve ukoliko su navodi tačni. Čini se da konflikt prouzrokovan nekom svađom u saobraćaju ovde ima više smisla, ili se radi o ljudima koji se poznaju od ranije i između sebe ne gaje lepe emocije, što je kulminiralo odbijanjem trkanja. Nadamo se da ćemo uskoro saznati epilog ove bizarne priče...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na okupljanju ljubitelja brzih automobila Mustangom uleteo u publiku

 

mustang publika.jpg

 

Na jednom okupljanju ljubitelja brzih automobila održanom u salonu Lamborghinija u Sarasoti na Floridi (SAD) došlo je do incidenta koji srećom nije završio s težim posledicama.

Konkretno, u defileu automobila nakon okupljanja jedan vlasnik Ford Mustanga je poželeo da dodatno podigne raspoloženje okupljenih entuzijasta uz put škripom guma i da pokaže svoje vozačko umeće, međutim tada je sve krenulo po zlu. Snažan pritisak na papučicu gasa i neiskustvo doveli su do zanošenja zadnjeg kraja pa se Mustang umesto da je nastavio pravo, punom brzinom zaleteo prema publici, pa je završio na travi nekoliko metara od parkiranih Lamborghinija ispred salona. Mladići koji su izašli iz automobila nisu bili manje šokirani od ljudi koji su jedva uspeli da izvuku živu glavu u naletu moćnog Forda.

Sve je srećom završilo sa jednom povredom članka, a lokalni šerif je pokrenuo istragu i za sada je izdao pozive mladićima iz Mustanga da se jave u stanicu.

 

Incident je od 05:45

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...