Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Opis radnog mesta - test vozač

Recommended Posts

Lamborghini je objavio novi video u kome ističe rad jednog od svojih ključnih ljudi iz senke - glavnog test vozača razvojnog i sportskog odeljenja kompanije. Za razvoj svakog novog Lamborghinija uloga glavnog test vozača je veoma bitna. U ovom trenutku to je Đorđo Sana (Giorgio Sanna), čiji je doprinos italijanski proizvođač želeo da istakne u najnovijem videu. Osim što je uključen u razvojni proces novih modela, Sana je dao doprinos i sportskom programu Lamborghinija, a povremeno se takmičio i u Super Trofeo seriji. 

 

Najnoviji model u čijem razvoju je ovaj test vozač učestvovao je Gallardo LP 570-4 Squadra Corse. Prema rečima Đorđa Sane, Squadra Corse je u vožnji sličan modelu Gallardo Super Trofeo, što ne čudi s obzirom da je zasnovan upravo na tom automobilu. 
 

 

 

Pogledati i test vozaču Lamborghinija koji taj posao radi već 40 godina, ukazana je čast proizvodnjom posebne verzije Gallarda sa pogonom na zadnjim točkovima

 

 

 

 

 

Edited by neshaoct
update naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako je biti test vozač Paganija najbolje će reći aktuelni test vozača fabrike Pagani... - Davide Testi:

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Bugattiju je prešao 150.000 km, sada otkriva njegove tajne

 

202737-bugatti test vozac.jpg

 

Andy Wallace je jedan od najiskusnijih (i najboljih) vozača današnjice. Iza njega su stotine hiljada, pa i milioni kilometara.

Andy Wallace ih je odradio u jednom od najbržih automobila u istoriji vozeći najzahtevnije trke uključujući 24 sata Le Mana, a od 2011. godine radi kao test vozač Bugattija. On je kao službeni Bugattijev pilot osoba za koju se može reći da poznaje Bugattijeve bolide u dušu. Unazad nekoliko godina odradio je oko 150.000 test kilometara, većinom u Chironu. Govorimo o osobi koja je 30 godina aktivna u autosportu, a činjenica da je učestvovao na 24 sata Le Mana i 24 sata Dejtone, i to 21 put uz nekoliko pobeda, daje nam za pravo da ga zovemo živom legendom. Radeći posao iz snova, Andy je pomogao Bugattiju da obori brzinski rekord u modelu Chiron Super Sport 300+. Bilo je to prošlog leta kad je vozio 490.484 km/h.

 

Sada nam otkriva tajne Chirona, i to na najbolji mogući način, stručno, jezgrovito i svakom razumljivo:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

rimacyoutubelogo.jpg Test vozač u kompaniji Rimac Automobili

 

Mnogi smatraju da je ovaj posao najbolji na svetu.

Rimac Automobili imaju test vozača - Miroslav ''Mrgud'' Zrnčević, i u ovom videu on je provozao Mate Rimca u novom Rimac C_Two uz priču kako mu izgleda posao i kako je došao do te pozicije:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za najpoželjniji posao u autoindustriji se javilo čak 173.500 kandidata

 

dodge challenger 01.jpg

 

Neverovatna informacija dolazi iz Amerike. Naime, na jedan oglas za posao u autoindustriji javilo se 173.500 kandidata.

 

Dodge je od svih aplikanata izabrao 10 finalista za poziciju vozača čiji će jedini posao biti - pravljenje ''krofni'', odnosno paljenje guma i drift automobilom na različitim događajima (zvanično Chief Donout Maker).

Atraktivnost ove pozicije je i u činjenici da zbog nje pobednik neće morati da napusti vlastiti posao jer će za Dodge raditi preko vikenda. Dodge nudi i platu od 130.000 evra godišnje (144.000 dolara) i Dodge Challenger SRT Hellcat od 716 KS i zadnjim pogonom kao službeni automobil. Vozač će biti ambasador marke i mora da se pojavljuje u redovnim intervalima na okupljanjima entuzijasta da bi pokazao za šta su Dodge modeli sposobni, odnosno da pali gume. Deset finalista biće prebačeno u Radford Racing School u Arizoni, gde će započeti četvoronedeljno takmičenje, a konačna odluka o pobedniku biće poznata 26. aprila. Od kandidata se tražilo da dostave dvominutni video u kojem objašnjavaju zašto su baš oni idealni za posao.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...