Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: VN Koreje 2013.

Recommended Posts

Hamilton najbrži na treninzima za VN Koreje, težak udes Raikonena

 

raikonen-zid-koreja.jpg

 

Luis Hamilton vozač Mercedesa zabeležio je najbolje vreme na jutrošnjim nezvaničnim treninzima uoči nedeljne trke za Veliku nagradu Južne Koreje koja će biti vožena na stazi u blizini glavnog grada Seula. Britanac je na drugom treningu krug obišao u vremenu od 1:38,673 minuta ostavivši iza sebe aktuelnog šampiona i vozača Red Bula Sebastijana Fetela koji je kasnio 108 hiljaditinki (1:38,781) i svog klupskog kolegu Nika Rozberga koji je bio tek nešto sporiji od svog zemljaka (1:38,797). Poslednji koji je vozio ispod 1:38,000 bio je Mark Veber (1:38,844).

Među prvih 10 završili su još Felipe Masa i Fernando Alonso u Ferariju između kojih se smestio Roman Grožan vozač Lotusa, dok je njegov klupski kolega Kimi Raikonen nakon žestokog udesa na prvom treningu na drugom došao do osme pozicije. Dženson Baton u Meklarenu je bio deveti, a Adrijan Sutil vozač Fors Indije deseti. Zanimljivo je pored prve četvorice bio potpuno identičan i na prvom treningu s tim da su vremena bila slabija za sekundu i više.

U subotu su na programu poslednji nezvanični trening i kvalifikacije za trku, dok je najvažnije ostavljeno za nedelju kada će u 8.00 časova po našem vremenu startovati borba za bodove.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Fetel ispred Hamiltona uzeo pol poziciju u Koreji
 
fetel%20korea.jpg
 
Treću uzastopnu pol poziciju u ovogodišnjem šampionatu uzeo je Sebastijan Fetel na stazi u Koreji, nakon što je bio bolji od mercedesovog vozača Luisa Hamiltona. Na treningu se videlo da će Mercedes biti mnogo teži protivnik Red Bulu nego što je to bilo očekivano. Na kraju zahvaljujući krugu od 1m37.202s izbio je na čelo ispred Hamiltona od koga je bio brži za 0.308 sekundi. Međutim i Mark Veber je u tim trenucima imao blje vreme od Britanca koji je tek naknadno uspeo da nadmaši vreme Australijanca, ali mu to idalje nije bilo dovoljno da bude brži od Fetela za kojim je na kraju zaostajao za 0.218 sekundi. Veber na koji na kraju nije ni vozio poslednji krug kvalifikacija zauzeo je treću startnu poziciju ali će zbog prethodno akomuliranih kazni on krenuti sa 13 mesta. To je omogućilo Romanu Grožanu iz Lotusa da zauzme treću poziciju, dok će Niko Rozberg krenuti sa četvrtog metsa. Fererijev vozač Fernando Alonso imaće petu startnu poziciju, a do njega u redu našao se njegov kolega Felipe Masa.
Kimi Rajkonen koji je imao udes na trenizima, trku za Veliku nagradu Koreje započeti sa 10 pozicije.
 
Rezultati kvalifikacija za Veliku nagradu Koreje:
 
1. Sebastijan Fetel (Nemačka) Red Bul 1:37.202
2. Luis Hamilton (Velika Britanija) Mercedes 1:37.420
3. Mark Veber (Australija) Red Bul 1:37.464
4. Roman Grožan (Francuska) Lotus 1:37.531
5. Niko Rozberg (Nemačka) Mercedes 1:37.679
6. Fernando Alonso (Španija) Ferari 1:38.038
7. Felipe Masa (Brazil) Ferari 1:38.223
8. Niko Hilkenberg (Nemačka) Zauber 1:38.237
9. Esteban Gutijeres (Meksiko) Zauber 1:38.405
10. Kimi Raikonen (Finska) Lotus 1:38.822
 
11. Serhio Peres (Meksiko) Meklaren 1:38.362
12. Dženson Baton (Velika Britanija) Meklaren 1:38.365
13. Danijel Rikardo (Australija) Toro Roso 1:38.417
14. Adrijan Zutil (Nemačka) Fors Indija 1:38.431
15. Pol di Resta (Velika Britanija) Fors Indija 1:38.718
16. Žan-Erik Vernj (Francuska) Toro Roso 1:38.781
17. Valteri Botas (Finska) Vilijams 1:39.470
18. Pastor Maldonado (Venecuela) Vilijams 1:39.987
19. Šarl Pik (Francuska) Katerhem 1:40.864
20. Gido van der Garde (Holandije) Katerhem 1:40.871
21. Žil Bjanki (Francuska) Marusja 1:41.169
22. Maks Čilton (Velika Britanija) Marusja 1:41.322
 
 
-----------------------------------------
 
Fernando Alonso ljut kao ris: To nije normalno!
 
103521-fernando%20alonso.jpg
 
Dvostruki svetski šampion u Formuli 1 Fernando Alonso žestoko je opalio po Pirelliju nakon kvalifikacija za Veliku nagradu Južne Koreje, izjavom da gume italijanskog proizvođača ne mogu izdržati nijedan krug. Španski vozač Ferrarija je zauzeo tek šesto mesto na kvalifikacionom treningu na stazi u Yeongamu nakon čega se požalio novinarima:
''Ove gume ne mogu izdržati pet kilometara. Ako stisneš gas, uništiš gume. To nije normalno. Moramo biti iskreni i reći da je kvalitet ovih guma na granici, svi to vidimo. Svi imamo iste gume i zato ne tražim alibi u njima, ali moramo pronaći neko rešenje.'' Alonso nije morao dugo da čeka na odgovor iz Pirellija.
''Njegove izjave su razočaravajuće i ispod nivoa koji bih očekivao od svetskog šampiona. Pitam se kako uskoro četvorostruki svetski šampion (Sebastian Vettel, op. a.) izvlači najbolje iz istih guma'', istakao je Pirellijev direktor motorsporta Paul Hembery.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ponovo je vetel pobedio,nezaustavljiv je i niko mu ove godine nemoze parirati,a trka u koreji je bila jako zanimljiva dosta duela,na pocetku duel klupskih kolega iz ferarrija,gde je deblji kraj izvukao masa,koji je zavrsio na zacelju,a alonso je bio mnogo slab na trci,nikako nije mogao obici u trci nika hulkemberga,koji je bio fantastican,cak ga i luis hamilton nije mogao obici na kraju trke.jedan od junaka dana je i kmi raikonen,koji je sa 9te pozicije dosao da drugog mesta na kraju trke,svaka mu cast,daje sve od sebe

roman grozan je trku zavrsio na 3em mestu,pre svega sjajnom voznjom.Sigurnosni auto je dva puta izlazio,prvi put kad je perezu eksplodirao pneumatik u punoj brzini,a drugi put,kad se weberu za[palio  njegov auto,odmah posle incidenta,kad ga je udario vozac force india adrian sutil

sta reci posle trke,i ovde godine izgleda da se sebastian vetel uzeti sampionat  ubedljivo,

sledeca trka je za nedelju dana na legendarnoj trci Suzuka u Japanu

http://www.gpupdate.net/en/f1-results/6991/race-2013-south-korean-formula-1-grand-prix/

Edited by silenci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kimi je sjajno profitirao. Međutim, koliko vidim u Lotusu je dosta zahladnelo. Hulkenberg je sjajno vozio i odolevao svim napadima. Auto veoma brz, ujedno i stabilan po krivinama. Neverovatno s kojom brzinom je vratio poziciju od Hamiltona. Ko da ga je neko praćkom izbacio. 

Generalno Fetel je vozio svoju trku, dok se ostatak cirkusa trkao međusobno.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hamilton: formula postaje dosadna

 

hamilton%20pobeda.jpg

 

Britanac u redovima Mercedesa Luis Hamilton izjavio je da se plaši za budućnost Formule 1 nakon ''surove dominacije'' Sebastijana Fetela u tekućem Svetskom šampionatu. Vozaču Red Bula potrebne su još dve pobede u preostalih pet trka da i matematički obezbedi novu, četvrtu uzastopnu titulu prvaka.

- Lično, plašim se da će nas navijači napustiti zbog ovolike dominacije Fetela i Red Bula. Sećam se kada sam bio klinac i gledao sličan scenario u režiji Ferarija i Mihaela Šumahera. Budio sam se i sa velikim nestrpljenjem čekao trke kao klinac, ali kada sam video kako Šumaher dominira menjao sam kanal, jer sam znao šta sledi. Poprilično sam siguran da to ljudi i sada rade, kada vide da Fetel praktično nema konkurenciju - objašnjava Hamilton.

Luis Hamilton je trku u Južnoj Koreji završio na petom mestu, pa u generalnom plasmanu ima 161 bod, čak 111 manje od lidera iz Nemačke. On dodaje da je sada glavni cilj da Mercedes završi na drugom mestu u konkurenciji konstruktora, gde su im rivali Ferari i Lotus.

- To bi bio veliki uspeh za nas, i dokaz da smo dobro radili tokom ove sezone. Daćemo sve od sebe da uspemo u tom planu.

Naredna trka vozi se već u vikendu ispred nas, 13. oktobra, na stazi Suzuka za Veliku nagradu Japana. 

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Videćemo ih sve sledeće godine, nova pravila, sve novo za sve...neće više Red Bull biti u ovakvoj tehničkoj prednosti (bar ne bi trebalo odmah prve godine :D ) kao što je sada...imaće priliku da se pokažu umesto što daju ovakve izjave... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...