Jump to content
FAS Goran
vesko 1.9 jtd

Fiat Multipla - problem sa retrovizorima

Recommended Posts

Treba mi pomoc oko retrovizora na Multipli. Sta se desava: levi retrovizor radi, I grejac I preklop, a desni ponekad odradi preklop a grejanje (danas potvrdio) ne radi.

Kako da utvrdim gde je kvar? Pomoc :help:

 

P.S. ovo sa preklopom kod desnog retrovizora - jako retko, skoro nikako, ali "oce ponekad" iz nekog njemu poznatog razloga :harhar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se preklopa tice, otkazuje ti elektromotor u retrovizoru. Najlakse resenje je da kupis polovan retro koji je oko 2500 din. Ujedno ces da dobijes i retrovizor na kome radi grejanje ogledala.

Sto se grejenja ogledala tice, verovatno ti je neka zica u prekidu. Ako kupujes polovan retrovizor obavezno skini plastiku sa unutrasnje strane vrata, onu trouglastu gde ti je retrovizor pa otkaci dzek od retrovizora i prebroj koliko pinova/zica ima. Bitna je informacija jer ima vise modela sa vise brojeva zica. Ako ti treba broj otpada lika koji ima multiple i sve za njih posalji pm da ne reklamiram. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najlakse je kupiti drugi,ali je super osecaj kad nesto sam popravis.I mene zeza motor na levom,pa sam hteo da otvorim retrovizor,ali nisam uspeo.Kakva je procedura da se rasklopi retrovizor,da li se skida staklo i kako?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako nekog zanima,da bi se rasklopio retrovizor potrebno je skinuti i donje staklo koje je zalepljeno i velike su sanse da pukne.Problem sa grejanjem je uglavnom u losim kotaktima i resava se tako sto se skine samo gornje staklo koje se drzi na zabicama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...