Jump to content
FAS Goran
PharaohMaster

Fiat Nuova Bravo - update Blue&Me > greška ''no english''

Recommended Posts

@Maki_mk

Nepotrebno otovorena nova tema je spojena sa postojecom. U prethodnom tekstu su takodje i nasi detaljni opisi, iskustva sa ovom procedurom, potencijalni problemi koji mogu da se jave pri update jezika ili cele verzije firmware, itd...

Hvala svakako za trud, snimljen video i dobru volju da to podelis sa nama. Sigurno ce koristiti kolegama ubuduce i kao dodatni vizuelni tutorial ;) .

 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odradih i ja update na engleski za GP. Jedini problem koji sam imao je taj sto nije htelo da radi sa flesom od 16GB,nadjem fles od 8GB i formatiram ga u FAT32 (ne quick format nego duzi),prekopiram fajlove i ubacim u USB u kolima,sve se zavrsilo za manje od minut. E da,kad sam ubo fles u USB u kolima nista nije rekla gospodja na italijanskom,samo se culo "System language updated" na kraju apdejta. Da vas ne zbuni ako se nista ne cuje pri stavljanju flesa jer koliko sam cuo i video na klipovima cim se ubaci fles ona istrtlja nesto na italijanskom pre pocetka apdejta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odradih English Update na Delti, probao sam prvo sa tri fajla kako je gore pomenuto ali izbacuje nesto tipa "Configuration Error", pa sam stavio sva cetiri fajla kao sto pise u uputstvu i proradilo bez greske;)

Malo sam se igrao sa glasovnim komandama i sve je to OK, ali sve to traje i traje... Lakse mi je i brze da sve to odradim rukama nego da diktiram pola sata ovoj "sekretarici" sta sam hteo...:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dalje imam problem ako je neko iz ns raspolozen da pokusamo zajedno da resimo problem bilo bi super


 

Edited by Ivan
Ne citiraj prethodni post ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozz svima.. Znam da je 1000 puta opisano kako se menja jezik na Engleski ali ja uporno ne uspevam. Dakle imam sledeci problem. Imao sam Italijanski jezik i procitam ove postove skinem update za engleski i stavim na flesku od 8 Gb. Ubacim odradi i sve radi.. Radi Engleski. Onda sam krenuo da se bakcem da povezem bluetooth sa telefonom i tu nesto nisam mogao da povezem(i tel se nesto zbunio) nebitno i ja rekoh ajde da opet dam kontakt pa ponovo. Tu napravim gresku jer nisam izvadio Usb i pocne ponovo instalacija engleskog i tu nastane problem. Od tada nije dostupan Engleski... Probao bar 3-4 puta i nece.. Probao francuski nece.. Onda sam probao Holandski on se uhvatio.. Ali opet nikako ne mogu Engleski da vratim. Sta da radim? Jedino da probam sa nekom manjom Usb kao sto je navedeno.. Ali iz prve sam bio uspeo sa flesom od 8Gb??U pitanju je Lancia Delta 2009 god

Edited by Vlada Delta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lepo kazu - ne cackaj kad radi :) . Mozes svakako da probas sa manjom fleskom, koja je pozeljna.

Posto si izmiksovao jezike, ja bih prvo obratio paznju na sadrzaj INF fajla u root-u fleske. Razlikuje se za svaki jezik (iako imaju ista imena), tj. mozda ti je ostao INF od drugog jezika i o tome treba voditi racuna. Posto svaki INF u sebi linkuje odgovarajuci jezik (CAB fajl). Npr. za engleski (sifra 0809), njegov sadrzaj je:

 

[Lauberhorn 6.0]
Open1 = ssft0809_FIAT_LH.V1.ARMV4I.cab 


[Windows Mobile for Automotive 5.3]
Open1 = 0809.CAB 

 

Ako je i to OK (linkovan odgovarajuci jezik i odgovarajuci CAB fajlovi u root-u fleske) - mozes da pokusas i sa sva 4 fajla prisutna u instalaciji. Vidim da je bilo par kolega kod kojih procedura nije prolazila sa 3, ali jeste sa 4 fajla. Iscitaj malo i temu, pise sve detaljno da ne ponavljamo - verujem da ces lako naci resenje, pogotovo sto je vec radilo.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ivane hvala na odgovoru.. Zaboravih da napisem. Uspeo sam sinoc, nisam imao mira pa sam sinoc posle par sati probao ponovo sa usb-om od 8Gb i iz prve uspeo. Sve lepo radi i povezao sam bluetooth sa telefonom. Hvala☺️

P. S prekopirao sam 4 fajla isto kao i prvi put. 

Edited by Vlada Delta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super ;) , znaci jos jedan slucaj da je proslo sa sva 4 fajla, ako nekome zatreba info.

Mozda zavisi i od verzije Blue&Me, koja moze da se proveri upload-om na flesku, pa na Blue&Me sajt (eventualno skine i novija verzija ako bude ponudjena za taj model).

Ali ne diraj vise nista ako sve radi :lol: . Nema na cemu, pozdrav.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lancia Delta 3 2011.god Navi

Pokušao sam da promenim glasovni jezik sa Italijanskog na Engleski po vašim uputstvima(2GB flash,formatiran na Fat32,i sa 3 i sa 4 fajla)ali bez uspeha.Nije bilo nikakvog odgovora sistema.

Pokušao update Blue & Me takođe po vašim instrukcijama.Nakon stavljanja flash memorije u auto sa BlueMeConfiguratorom,sistem prepoznaje i ispisuje na flash BMConf fajl.Taj fajl dalje po uputstvu uploadujem na njihovom sajtu i kao opciju dobijam v.9.0 update,a ne v.5.5 ili v.5.6.

Da li neko ima ideju gde grešim i šta dalje da radim...

p.s pre dva meseca su unete novije mape za navigaciju iz 2017 preko SD kartice.Od tada se povremeno dešava da ispadne iz navigacije,i jedini način da se ponovo pokrene navigacija je da se izvadi SD kartica i ponovo vrati.

Možda stara verzija Blue & Me pravi problem novijoj verziji mapa navigacije,a ujedno i sprečava da se instalira engleski jezik u sistem?

Unapred hvala na bilo kakvoj pomoći.

Edited by maugiboki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tri godine mi je blue&me radio kako treba i onda nista! 

Prvo sam probao da ponovo uparim telefon i on se normalno upari tj. blue&me ga prepozna i tacno ispise model telefona ali onda nista. Nema dalje da trazi prebacivanje imenika nego se ukljuci radio. A na telefonu i dalje vrti uparivanje neko vreme pa ispise da nije uspostavljena veza. Probao sam i sa jos dva razlicita telefona ali isto. E sad probao sam da update blue&me pa cak i jezik ali nista. Da li neko zna resenje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trivijalno, ali jesi li probao da resetujes Blue&Me jedinicu, a onda generises novi Code za BT uparivanje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam kako se resetuje ali sam isao na delite all u setingsu ako na to mislite?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne to, ako si odradio User Data->Delete Users, to ce samo obrisati kreirane BT konekcije (svodi se samo na software i verovatno opet istu situaciju).

Mislio sam na hardware reset cele Blue&Me centrale - skidanje sa napona i ponovno podizanje, generisanje novog PIN koda na instrument tabli i ponovno kreiranja BT konekcije. To cesto zna da pomogne u situacijama kada se B&M centrala "zaglupi".

Moze se odraditi skidanjem minus kleme akumulatora na kraci period. Ne bi trebalo posto je isti radio u pitanju, ali moze da se desi da u retkim slucajevima ponovo zatrazi Code radija. Pa bi bilo zgodno imati ga za svaki slucaj, a ako nemas isti, prethodno ostavi SN radija (pocinje sa "M") u odgovarajucoj temi pa cu ti to izgenerisati.

Drugi nacin je raskacinjanje same Blue&Me centrale, ali tu treba malo "roniti" u suvozakoj kaseti, skinuti plasticnu oplatu, izvuci centralu i skinuti njen konektor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas sam stigao da proobam skidanje kleme i upalilo je. Skinuo,sačekao 5min. vratio klemu iposle malo mucenja sa svim greskama(asr,abs,hill.....) i par puta pokušaja uspešno uparivanje :) Hvala na pomoći 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super :thumbup: , najjeftinija opcija. Nema na cemu, naravno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo da javim da je flash definitivno vrlo bitan.

Sve sam pokusao sto je navedeno, uspeo da uradim update na 5.5 i 5.6 pomocu nekog starog Kingstona 4GB, ali nikako nisam mogao da instaliram engleski jezik.

Tek kada sam probao sa drugim flesom, isto Kingston, isto 4GB, lagano je instalirao jezik za 20 sekundi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MGocic

Sve sto ti treba za Blue&Me je imalo ovde: http://www.blueandme.net/blueandme/index.aspx/

Update koji pominjemo na temi je vezan za glasovne komande. A tebi treba kompletan firmware.

Koliko se secam, stabilna verzija je bila 5.5, a upgrade na verziju 5.6 su preporucivali upravo samo za rad sa iPhone (posto svaki update firmware nosi mogucnost da se uredjaj zaglupi). Najbolje vidi koja verzija Blue&Me na autu - ubacis flesku i u BMconf fajlu ocitas parametre. Sa tim parametrima odes na Blue&Me sajt i vidis postoji li novija verzija od trenutne koju imas. Detaljno imas u ovom mom postu:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MGocic
E, da, vidis to je sad problem... Blue&Me sajt je trcao na Adobe Flash Player-u, a za njega je ukinuta podrska mislim od pocetka ove godine.

Ne znam mozes li da u Chrome ukljucis neku ekstenziju za simulaciju Flasha, bilo ih je ranije? Pa da probas pokrenes sajt sa njim.

 

Pogledacu da nemam nesto skinuto na flesku, tj. imao sam verziju 5.6 bas za podrsku za iPhone, samo ako nisam obrisao. Ako nadjem, pusticu ti preko WeTransfer.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...